Keresés

Filmek, amiket kiadhatnának végre

2008. szeptember 4., csütörtök 18:23
Így igaz, nekem például megvan A HÉT MESTERLÖVÉSZ a klasszikus szinkronnal, és egész más zene szól alatta, mint ugyanott az eredetiben.
0
2008. szeptember 4., csütörtök 18:06
Csak hallomásból.
Ilyeneket vágtunk ki,hogy Angyalszem valójában nem öt,hanem 10 kanál ételt kanalaz ki a tányérból.Meg hasonló apróságokat.Hogy beszélnek-e alattuk,nem tudom.
Az egész egy kicsit érthetetlen,de gyakran csináltuk.A Vadnyugatból is sok helyen 1-2 mp-es rész maradt ki.
További problémát jelenthet,hogy a filmzenékkel is sok kavarodást csináltunk.
Nagyon sok filmnél részben más zene szól,mint az eredetiben.Vagy nem szól semmi sem.
Mindezek javítása pénzbe kerül,akárcsak a szinkronpótlás.A befektetett összeget a mai árak nem hozzák vissza.
0
2008. szeptember 3., szerda 23:56
Én egy szinkronkiegészítéses változatra várok. Úgy tudom, hogy a plusz részek szinkronszínészei még hál  Istennek az élők sorában vannak. Ahogy olvasom, erről tzolit kellene megkérdeznünk...
0
2008. szeptember 3., szerda 23:51
Természetesen olvastam a híreket, egyedül a Hetedik megjelenése újdonság számomra. Habár az FHE csúszó NLC megjelenéseit tekintve bíztam a megjelenésbe, persze akkor A maszknak is be kell futnia előbb-utóbb. Ha majd előrendelhetőek lesznek, akkor leveszem őket a listáról. Biztosra megyek! :)
0
2008. szeptember 3., szerda 18:28
És nem tudod milyen részek hiányoznak belőle?
0
2008. szeptember 3., szerda 18:24
A hiányzó megjelenés egyik oka tudtommal az,hogy még a legrövídebb változathoz sincsen teljes magyarításunk.
Ezért bosszankodom sokszor,hogy ennyire odavagyunk a szinkronért.Sok filmről lemaradunk emiatt...
0
2008. szeptember 3., szerda 18:20
Nem akarok senkit megbántani, de szerintem a Volt gyszer egy vadnyugatnál nem olyan fontos a szinkron. Én is azzal láttam ezerszer videón és én is megszoktam, de abban a filmben lényegében alig beszélnek, de ha mégis, akkor se túl sokat. Jól választották ki a hangokat meg a szövegek is jók, de... amikor megvettem a dvd-t nekem a szinkronnál ezerszer többet ért az eredeti képarány, és a csodálatosan felújított képminőség, illetve az eddig nem látott jelenetek. És akkor még a hangról, az extrákról és a borítóról egy szót se szóltam. Szóval szerintem nem lehet okunk panaszra e film ügyében. Ellenben a Jó, a Rossz és a Csúf még egyáltalán nem jelent meg, ami sokkal felháborítóbb.
0
2008. szeptember 3., szerda 18:19
Rosszabb példának:Kánikulai délután
0
2008. szeptember 3., szerda 18:18
Én ehhez a filmhez nem érzem olyan rettentő fontosnak a szinkront.
Már moziban is felirattal láttam.
Egyébként egy csomó filmet,amiről sokan hiányolják a szinkront,szintén felirattal vetítettek a mozikban és csak a tévé kedvéért szinkronizáltak.A 60-as 70-es 80-as évek "gömbölyded" képernyőin tényleg nehezen voltak olvashatóak a feliratok.

Eredetileg felirattal ment többek között:A majmok bolygója,Star Wars 1 és 3.,My Fair Lady
Én inkább valóban "új" régi filmeket várok(persze szinkon nyugodtan lehet rajta),és nem a szinkronos újrákat.Ezt csak pótmegoldásnak érzem.Kijön egy film felirattal,majd szinkronnal,utána az extra változat.Ugyanaz az alkotás forog újra és újra,közben meg rengeteg klasszikus hiányzik.Lásd a listákat.
0
2008. szeptember 3., szerda 18:07
Nekem az eredeti mellett írottan megvan a 3. variáció. Nem olyan sok olyan szöveg van, amit pótolni kellene a szinkronban (egyébként sem egy szószátyár film : )), egy hasonló hangszínű szinkronszínésszel + némi technikai korrigálással szerintem simán ki lehetne egészíteni az eredeti szinkront (erre is van több jobb-rosszabb példa: T2, A rózsa neve, Oroszlánkirály stb.)
0
2008. szeptember 3., szerda 17:58
4. 2 lemezes kiadás: 1 lemez: csonka szinkronizált változat, 2. lemez: teljes változat, feliratosan.

Jópár filmet adtak ki így.
0
2008. szeptember 3., szerda 16:58
A VOLT EGYSZER EGY VADNYUGAT szinkronosra nem sok esélyt látok, hiszen ma már köztudott, hogy a klasszikus szinkron az erősen rövidített változathoz készült. (A színészek közül sokan azóta elhunytak, illetve megöregedtek, ezért hangjuk is megváltozott, tehát a pótszinkron sem megoldható.)
Variációk:
1. új szinkron (azzal senkinek se kéne szerintem)
2. a csonka szinkronizált változat kiadása (sokaknak nem kéne így)
3. a teljes változat szinkronnal, a plusz részek feliratozásával (valószínűleg sokaknak ez a verzió se tetszene, és kérdéses, hogy megérné-e a kiadónak)
0
2008. szeptember 3., szerda 16:39
A Dolog, a Rémálom az Elm utcában és a Szárnyas fejvadász díszdoboz idén jelenik meg, a Hetedik pedig jövőre.
0
2008. szeptember 3., szerda 11:28
Akkor berakom már én is a listámat.

Magyar filmek:

80 huszár
Föltámadott a tenger
Hanussen
Hószakadás
Katonazene
Klapka-légió
Mephisto
Redl ezredes
Túsztörténet

Külföldi filmek:

A Bajnok (Zeffirelli)
A dolog
A Jó, a Rossz és a Csúf
A legyek ura (1990)
A lator
A maszk
A világ urai
Addams Family
Egy asszony illata
Egy maréknyi dinamit
Éjféli Cowboy
Eszelős szivatás
Farkasokkal táncoló (rendezői változat)
Hetedik
Istenben bízunk, avagy vallást akarunk
Júliusban (Im Juli)
Kóma
Menekülés New York-ból
Oscar (Stallone)
Rémálom az Elm utcában doboz
Rómeo és Júlia (Zeffirelli)
Szakaszvezető

Szinkronos újrák:

A hét mesterlövész
A Sebhelyesarcú
Az arany bűvöletében
Aki király akart lenni
Amerikai szépség
Arábiai Lawarence
Carlito útja
Függetlenség napja
Háború és béke
Kleopátra
Mad Max trilógia
Majmok bolygója doboz
Ördögűző trilógia
Robin Hood (1938)
Robin Hood - A tolvajok fejedelme (vágatlan változat)
Star Wars régi trilógia (az 1995-ös szinkronnal)
Szárnyas fejvadász díszdoboz
Szökés Alcatrazból
Támad a Mars!
Volt egyszer egy Vadnyugat
Zulu
0
2008. szeptember 2., kedd 22:37
Igen, különös tekintettel a Phenomena,  a Tenebre, és az Opera c filmjeire.

Az Alice, édes Alice! című thrillert nem ismered véletlen? Az is nagyon jó!
Kár, hogy idehaza a kutya se ismeri. Brooke Shields első filmje volt.
0
2008. szeptember 2., kedd 22:25
Látom egyre többen akarunk Dario Argento filmeket:) Nagyon helyes:)
0
2008. szeptember 2., kedd 21:32
Amiket nagyon szeretnék:

Óvakodj  a törpétől! - eredeti szinkronnal
Cujo
Kincsvadászok - eredeti szinkronnal
Ichi the killer
Dario Argento filmek
Alice, édes Alice - eredeti szinkronnal
Átváltozás  - eredeti szinkronnal

Kár, hogy ezen filmek megjelenésére nagyon kevés esély van....

0
2008. szeptember 2., kedd 21:06
Akkor én is megemlíteném a 12 dühös embert. És jöhetne még a Dicsőség ösvényei (Paths of Glory) is.
0
2008. szeptember 2., kedd 21:05
A TRÜKKÖS HALÁL nekem is tetszett, sőt sokakkal ellentétben nekem a folytatás is bejött.
0
2008. szeptember 2., kedd 20:42
Nekem régi kedvencem a Trükkös Halál 1-2
Brian Dennehy-vel Brian Brown-nal.Valamint szintén Brian Dennehy-vel a
Bestseller.Ezeket játsszák az MGM filmcsatornán, de valami iszonyatosan pocsék
szinkronnal.
Ezt kiadhatnák végre valahára.
Nem beszélve a Lényről Natasha Henstridge, Michael Madsen,Forest Wihtaker
főszereplésével.
0
2008. szeptember 2., kedd 20:01
Ígéretesnek tűnik. Remélem egyszer lesz hozzá szerencsém.
0
2008. szeptember 2., kedd 19:29
Thx az infót, legalább akkor ezt a kettőt kihúzhatom majd a listámról :-)
Egy azonban kimaradt:A terror iskolája
0
2008. szeptember 2., kedd 19:26
Az ÁLLJ, VAGY LELÖVÖM A MAMÁM és az AMERIKAI FARKASEMBER a BuFI-tól jön októberben, ha jól emlékszem...
0
2008. szeptember 2., kedd 19:25
Mario Monicelli vígjátéka Monica Vittivel, 1968-ból. (IMDB-átlaga: 7,1). Vitti egy szicíliai lányt játszik, akit lefektet a barátja, de nem vesz feleségül, hanem Angliába távozik. A szicíliai erkölcsök szerint az ilyesmi nem maradhat megtorlás nélkül, Assunta (Vitti) tehát egy pisztollyal a kedvese után megy, hogy megölje a gaz csábítót, és ezzel helyreállítsa a becsületét. Persze a dolgok nem az ő tervei szerint alakulnak, egy szicíliai lányt ugyanis a brit fővárosban számos dolog váratlanul ér...
0
2008. szeptember 2., kedd 19:18
Előttem szólók listáiből szemezgetve, meg saját szájízem szerint én ezeket várom DVD-n:

12 dühös ember
Hetedik
Ed Wood
Pancserock
AZ óceánjáró zongorista legendája
Aludj csak,én álmodom
Csapás a múltból
Aranypolgár
Megbilincseltek
Az utolsó császár
Átlagemberek
Vágyak csapdájában