Keresés

Filmek, amiket kiadhatnának végre

2008. szeptember 2., kedd 19:17
Ez a Lány pisztollyal jól hangzik. Más nem is kell egy jó filmhez:) Miről szól?
0
2008. szeptember 2., kedd 19:11
A spagettiwesternek helyett én inkább a régi olasz vígjátékoknak és politikai krimiknek tudnék örülni, olyanoknak, melyeket például Monica Vitti, Ugo Tognazzi, Damiano Damiani stb. neve fémjelez. Néhány cím:

OLCSÓ REGÉNY
ÉJFÉLKOR INDUL ÚTJÁRA A GYÖNYÖR
LÁNY PISZTOLLYAL
TUDOM, HOGY TUDOD, HOGY TUDOM
ŐRÜLT NŐK KETRECE
NARANCSOS KACSASÜLT
A VIZSGÁLAT LEZÁRULT, FELEJTSE EL!
GOODBYE ÉS ÁMEN
TISZTES HONPOLGÁROK
FÉLEK
MINT A BAGOLY NAPPAL
EGY RENDŐRFELÜGYELŐ VALLOMÁSA AZ ÁLLAMÜGYÉSZNEK
A SZALAMANDRA
A KOBRA NAPJA stb. stb.
0
2008. szeptember 2., kedd 19:06
Az Alkony sugárút az valami hihetetlen jó. Tényleg kiadhatnák, pláne, hogy véletlen letöröltem az elejét egyszer. Pedig a filmtörténet egyik legjobb kezdésével volt dolgom.
A Shane-t meg már ezer éve szeretném megnézni, de még sosem sikerült.
Viszont ha már western, kiadhatnák (ha már a Django-t kihozták) Sergi Corbucci másik filmjét a Halál csöndjét is. Az is elég nagy klasszikus és még azt se láttam. A zenéje mindenesetre biztos, hogy nagyon jó:)
0
2008. szeptember 2., kedd 18:10
Ugyan külföldről megvan magyar felirattal,de az Álom luxuskivitelben is megjelenhetne nálunk is,hiszen sokan csak itthon tudnak vásárolni.
Ugyanez a helyzet más Paramount klasszikusokkal:
Shane
Alkony sugárút
Egy hely a Nap alatt

A listámra 3 filmet nem vettem fel,mivel remélem hamarosan kihúzhatom őket:
Pokoli lecke
A Dolog
Tű a szénakazalban

A 12 Dühös embert egyre többen említik.Talán az InterCom is olvassa...
0
2008. szeptember 2., kedd 17:51
A Beverly Hills-i zsaru 1-2 is jöhetne eredeti szinkronnal. Lecserélhetném végre a régi VHS-t.
0
2008. szeptember 2., kedd 16:40
én is megvenném
0
2008. szeptember 2., kedd 16:36
A listában van több kedvencem is + kiegészíteném eggyel, amit rég várok DVD-n: Pleasantville.
0
2008. szeptember 2., kedd 13:14
Dicsőség Ösvényei(Kubrick)

Ugyanúgy mint a Vámpírkoporsós díszdoboznál, ha elég megrendelés érkezne rá akkor kiadnák! Másképp nem hiszem! Szerintem sokan megvennék! :-)
0
2008. szeptember 2., kedd 12:31
Már régen tettem fel kívánságlistát - nem mintha, bármi értelme/hatása lenne, de legalább álmodozzunk egy kicsit...

Hamlet (1996 - Kenneth Branagh)
Sok hűhó semmiért (1993 - Kenneth Branagh)
Othello (1995 - Oliver Parker)
Rómeó és Júlia (1968 - Franco Zefirelli)
Szentivánéji álom (1999 - Michael Hoffman)
Vízkereszt (1996 - Trevor Nunn)
Az eszményi férj (1999 - Oliver Parker)
Cyrano de Bergerac (1990 - Jean-Paul Rappeneau)
Agónia és extázis (1965 - Carol Reed)
A herceg menyasszonya (1987 - Rob Reiner)
Nell (1994 - Michael Apted)
Háry János (1983 - Richly Zsolt, Jankovics Marcell)
Mononoke-hime - A vadon hercegnője (1997 - Hayao Miyazaki)
Szörnyek a Földön (2001 - Nigel Paterson)
Szárnyas fejvadász (1982 - Ridley Scott)
A Jó, a Rossz és a Csúf (1966 - Sergio Leone)
Tombstone - A halott város (1993 - George P. Cosmatos)
Tizenkét dühös ember (1957 - Sidney Lumet)
Hetedik (1995 - David Fincher)
Egy asszony illata (1992 - Martin Brest)

0
2008. szeptember 1., hétfő 18:36
Hát igen, például a JLX Kiadó könyvei tapasztalataim szerint tele vannak könyvszerkesztési és fordítási hibákkal.

Én úgy gondolom, ellentmondó adatok esetében (amennyiben nem dönthető el, kinek van igaza, de mindegyik forrás igényesnek tűnik), meg kell adni minden infót az Olvasónak, és nem önhatalmúlag dönteni, hogy melyik a helyes adat. Dönteni nyilván az olvasó sem fog tudni, de az infókat azért hiánytalanul megkapta. Érdekes példa Wendy Leigh hírhedt Schwarzenegger könyve, melynek végén a szerző büszkén felsorolja, hogy ezért-azért ki mindenki nem volt hajlandó nyilatkozni neki. Gyakorlatilag mindenki, aki valóban első kézből való, fontos infókat mondhatott volna a szerzőnek Arnoldról... :))
0
2008. szeptember 1., hétfő 18:18
Tényleg nagyon nehéz jó életrajzi könyvet találni.Az a baj,hogy voltaképpen soha sem fogjuk megtudni az igazat senkiről.Hiszen senki sem hiteles forrás.Ha meg a szerző megpróbál körbejárni egy témát,egymásnak ellentmondó véleményeket kap.
Ezekben a könyvekben a magánéletet ki is hagyom,és inkább a filmekre koncentrálok.
Sok esetben a fordítás(összevissza filmcímek)is silány,de láttam helyesírási hibáktól hemzsegő életrajzi alkotást is.
Én Bradányit senkinek sem ajánlom.
0
2008. szeptember 1., hétfő 18:15
Értem.
Engem legjobban a stúdiószag zavart a filmben, ami kicsit hiteltelenné tette a dolgokat. De én is megnézem majd mindenképp még egyszer valamikor, akkor már jóval kisebb elvárásaim lesznek.
0
2008. szeptember 1., hétfő 18:09
Valahogy másodszorra már jobban beleéltem magam.A szereplők jók és hitelesek,a befejezés voltaképpen letaglózó.
Két többre hivatott,gyilkossá váló ember tragikus szerelmi története.Mikor Nicholson a végén sírva fakad,nagyon emberi.
0
2008. szeptember 1., hétfő 5:47
Mostanában döglődik a DVD kiadás? szinte alig van egy-két  említésre méltó cím
0
2008. augusztus 31., vasárnap 22:31
Több oka is volt, hogy elolvastam őket. (A Grace Kellyről szóló viszont nincs meg, bár a hitchcockos sztorit valószínűleg abban is megírta, meg az Audrey Hepburnről szóló könyve sincs a polcomon.) Az egyik, hogy akkoriban nem volt internetem, sokkal kevesebb forrásból tudtam tájékozódni a filmvilágról, és úgy voltam vele, hogy azért ki tudom mazsolázgatni a lényeges infót a lényegtelentől, még ha az utóbbiakból is van a több. Másrészt akkoriban ezeket a könyveket 100 Ft-ért meg lehetett venni, ami olyan inger volt, mint egy időben a 990 Ft-os DVD: az ember ennyiért már megvette, ha csak egy kicsit is érdekelte.

A James Dean-könyv szintén nem egy jól sikerült darab, nekem is leginkább az jött le belőle, hogy Jimmy büdös volt és homokos. Még ha igaz is mindkettő, nyilván nem a legfontosabb adalék egy színész művészi pályájának megismeréséhez. (Egyébiránt a büdösség is nézőpont kérdése, relatíve egy drága illatszerekkel „túlillatosított” személy is lehet „büdös” a túlzásba vitt illatorgiától.) A homokosság meg eleve nem igaz, max. biszex volt (köztudottan Pier Angeli színésznő volt élete nagy szerelme), de akár így, akár úgy, mindkettő a magánügye volt, és semmi összefüggésben nem állt az alakításaival. Sajnos a biográfusok manapság annyira alábecsülik az olvasót, hogy azt hiszik, egy-egy életrajz unalmas az olvasó számára, ha nem tömik tele a könyvet vélt vagy valós, de nem igazán témába vágó sikamlós sztorikkal.
0
2008. augusztus 31., vasárnap 20:55
Na ez nem semmi. Akkor miért olvastad el ennyi könyvét a "Mesternek"? Mondjuk az eléggé közismert, hogy Hitchcock rá volt gerjedve Kellyre, de ez azért nekem kicsit sok. Úgyhogy azt hiszem, a James Dean könyv nekem bőven elég volt. Abban is részletesebben volt elemezve a homokosság illetve hogy kivel, mikor, mint bármelyik film, vagy színészi teljesítmény, pedig jobban érdekelt volna. Jah igen, meg az is sokszor le volt írva, hogy Jimmy általában büdös volt, mert nem szeretett fürdeni. Rendkívül fontos információ volt, a filmjei után.
0
2008. augusztus 31., vasárnap 20:46
Azt is olvastam, sőt a Paul Newmanről, Fred Astaire-ről, Frank Sinatráról, Robert Redfordról és a Burton–Taylor házaspárról írottat is. Mindegyikkel nagyjából ugyanaz volt a bajom: tele vannak esetenként kifejezetten közönséges pletykákkal. Számomra egyáltalán nem lesz „emberközelibb” egy sztár attól, hogy Bradányi lépten-nyomon négybetűs szavakat ad a szájába, hogy mint magánembert is bemutassa őket. Túl azon, hogy mindegyik Bradányi-könyvben hiányosságok, súlyos tárgyi tévedések és névelírások vannak, a legellenszenvesebbek bennük ezek a bizalmaskodó pletykák. Csak egy példa a szerző szenzációhajhász látásmódjára. Paul Newman 1966-ban forgatta a SZAKADT FÜGGÖNY című filmet Alfred Hitchcockkal. Az egy dolog, hogy valóban nem ez a Mester legjobb filmje, bár nekem tetszett. Ennek ürügyén azonban Bradányi azt az ízléstelen és közönséges sztorit részletezi Hitchcockról, hogy a kövér rendező állítólag nagyon rágerjedt Grace Kellyre, a későbbi monacói hercegnő pedig egyszer állítólag hajlandó volt csupaszra vetkőzni előtte és tűrni, hogy a rendező recskázzon, miközben őt nézi, persze bizonyos távolságra, nehogy a „végeredmény” eltalálja. Namost ha valakinek ez a legfontosabb mondanivalója a filmtörténet egyik legnagyobb rendezőjéről, azt én nem tudom komoly szerzőként kezelni...
0
2008. augusztus 31., vasárnap 20:30
Kösz.
Ezek közül eddig csak Bradányitól olvastam a James Deanről írott könyvét. Már alapból probléma volt vele, hogy részletesen ismertette a színész mindhárom filmjét, csakhogy a filmekben sok dolog máshogy volt, mint ahogy ő leírta. Na most ezek után, hogyan bízzam a többi információban, ha még a filmismertetések sincsenek rendben. Ezen kívül pedig az egész könyv Dean homoszexualitására volt nagyjából kihegyezve.
0
2008. augusztus 31., vasárnap 20:06
Nehezet kérdezel, mert anyagi okokból sajnos sok mindent nem tudtam megvenni, ami érdekelne. A régebbi kiadványok közül egész jó könyvek jelentek meg a SZEMTŐL SZEMBEN sorozatban, de nekem tetszett Ingrid Bergman-önéletrajzi könyve is. (Társszerzővel írta, én pedig ajándékba kaptam egy barátomtól.) Mostani kedvencem egy Almodóvar-interjúkötet. Nem mondom, hogy a bulvár stílusú életrajzi könyvekben (szerintem például Bradányi Iván, Csengery Judit vagy Szentgyörgyi Rita könyvei ilyenek) nincsenek használható vagy érdekes infók, nem olvasmányosak, csak éppen nagyon felszínesek: vagy elragadottan és non-stop tömjénezik az adott mű szereplőjét (pl. Csengery vagy Máté Judit), vagy ízléstelen bulvárpletykákat zúdít az olvasóra (mint Bradányi).

Mindkét korábbi szövegemet (különösen a KÍNAI NEGYED-et, amit kezdő koromban írtam) szeretném átdolgozni az új törzshelyem számára, ahogyan most A SAKÁL NAPJÁ-val tettem.

http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADnai_negyed_(film)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Ragyog%C3%A1s

0
2008. augusztus 31., vasárnap 19:46
És a Kínai negyed, illetve Ragyogás írásaidat hol találhatom meg?

Illetve milyen (itthon is megjelent) életrajzok vannak, amik szerinted figyelemreméltóak?
0
2008. augusztus 31., vasárnap 19:42
A FOGLALKOZÁSA: RIPORTER-hez McGilligan Nicholson-könyve, Győrffy Miklós Antonioni-könyve, a DVD-kiadás, az IMDB és az angol Wikipédia volt a forrás. Shepherd könyvét csak egyszer használtam forrásként egy másik weboldalon a RAGYOGÁS-ról szóló szövegem egy rövidke bekezdéséhez. (Jellemző módon bulvárinfóról volt szó.) A KÍNAI NEGYED című filmhez írott egyik internetes ismertetőmhöz fel sem használtam, mert más anyagok sokkal bővebb, alaposabb és pontosabb infókat tartalmaztak.

Egyébként szerintem színészekről is lehet jó könyvet írni, ha az embernek van türelme anyagot gyűjteni, ellenőrizni stb., szóval alapos kutatómunkát folytatni írás előtt. A sztáréletrajzok esetében egyébként nem ritkaság, hogy valójában „néger” írja a könyvet a sztár által megadott infók és szempontok szerint, és csak az ő jóváhagyásukkal jelenik meg a mű. Kevés sztárnak van ugyanis valóban ideje arra, hogy könyvet írjon magáról, főleg, ha nem bulvárigényeket kielégítő felszínes locsogást akar megjelentetni.
0
2008. augusztus 31., vasárnap 19:29
Nekem csak a Sheperd könyv van meg, és eszembe jutott most is, meg a Foglalkozása: riporter írásodnál is, hogy pár dolgot már abból a könyvből is olvastam. Igaz, hogy nem tegnap, így a színvonaláról nem tudok érdemben nyilatkozni, de nekem az ilyesmi könyvek annyira sosem jönnek be, mivel hiányzik belőlük a személyesség, nem úgy mint az önéletrajzi könyvekben, pl Brando, Chaplin, vagy Eszterhas-félék szerintem nagyon jók.
0
2008. augusztus 31., vasárnap 19:17
Valóban megvan, de szerintem meglehetősen igénytelen munka (legalábbis a magyar kiadása), tele tárgyi tévedésekkel, névelírásokkal, bulvár szintű infókkal. Jellemző, hogy éppen ez jelent meg magyarul, és nem mondjuk Patrick McGilligan lényegesen igényesebb és alaposabb Nicholson-biográfiája, melyet jómagam sokkal inkább tudok forrásként használni a Nicholsonnal kapcsolatos írásaimhoz, mint Shepherd könyvét. (Szerencsére sikerült megszereznem McGilligan könyvét.)
0
2008. augusztus 31., vasárnap 18:20
Csak egy új, de rossz filmre nagyobb a kereslet, mint egy régi és közepesre. Mondjuk szerintem ez mindig is így volt és nem is nagyon fog megváltozni.
Miért kedvelted meg egyébként az "új postást"? Én se azt mondom, hogy rossz volt, csak többet vártam. Lehet, hogy az a baj, hogy nekem Nicholsonnal szemben mindig túl nagy elvárásaim vannak.
0
2008. augusztus 31., vasárnap 18:17
Van egy olyan érzésem, hogy neked is megvan Donald Shepherd Nicholsonról írt könyve. Vagy tévedek?:)
0