Őszintén szólva, engem nem érdekelt soha, hogy az imdb-n melyik filmnek hány pontot adtak, mert értékelésük számomra abszolut nem mérvadó, már csak azért sem, amit a The Dark Knight elsőségéért folytatott tömeghisztériával műveltek...
Ekkor bizonyosodott be elöttem, hogy talán ott sem mindenki ért a filmekhez.
Ilyen primitív, a filmművészethez abszolut nem értő hozzáállás még némely silány magyar filmes(?)blogon is bicsakanyitogató, nem hogy a magát legjobb(?!)online filmes adatbázisként minősítő portálon...
Méghogy a The Dark Knight jobb az Aranypolgárnál, a Casablancánál, a Máltai sólyomnál, a Hatosfogatnál és a többi klasszikusnál...a nyomukba sem ér az a film, és nem is fog soha...nyári popcorn-mozinak elmegy, de semmi több...arról nem is szólva, hogy...de ez már nem tartozik ide...
Bocs Vincent, nem a Te hozzászólásoddal van problémám, sőt, a Legénylakás-t illető szavaiddal 100%-ig egyetértek, én hál isten, már 1980-ban láttam a filmet az mtv Billy Wilder-sorozatában, így nekem is régi kedvencem a film, de szvsz egy film megítélésénél az imdb pontozási rendszerét vagy értékelését kizárólagosnak venni óriási hiba, bár én olyan korban nőttem fel, ahol se google, se imdb, se internet, se hasonló nem volt(meg ennyi selejt film és tv-műsor sem)és ösztönösen berzenkedek attól, hogy mások(jelen esetben az imdb)mondják meg, mit tekintsek értékes vagy értéktelen filmnek...
Arról nem is szólva, hogy az imdb-s életrajzok hemzsegnek a tárgyi tévedésektől, melyek korrigálása még mindig várat magára, pedig jó néhány esetben küldtem be én is korrekciókat, melyeket aztán nagy ívben lesz*rtak...
Vincent barátom, még egyszer mondom:nem a Te hozzászólásod ellen volt eme kirohanás, hanem az imdb ellen, csak ez most valahogy kijött belőlem, de ne vedd magadra vagy a hozzászólásodra. :)