Keresés

Filmek, amiket kiadhatnának végre

2008. augusztus 31., vasárnap 18:10
Arra a postásra gondolok.Elsőre nekem sem tetszett annyira és láttam egy régebbi verzióját is,de később megkedveltem.
Néhány cím inkább azért jut eszembe,mert meglátom a mostani új filmeket.Ilyenkor még a közepes régiek is felértékelődnek.
0
2008. augusztus 31., vasárnap 18:06
A film tényleg nem kiemelkedő és van benne egy nagy vágás is,de szereplők kedvéért megéri.
0
2008. augusztus 31., vasárnap 18:04
Nekem ezzel a 65-ös szinkronnal van meg VHS-en,a hangok az esküdtek sorrendjében:
Suka Sándor
Körmendy János
Mádi szabó Gábor
Szakáts miklós
Somogyvári Rudolf
Láng József
Horkai János
Avar István
?( szinkronhangok Rajz Jánost írjáj,de szerintem nem ő)
Képessy József
Velenczey István
Verebes Károly

Tényleg kitünő szinkron,de azért vigyázok a feliratos szintén VHS felvételemre is.
0
2008. augusztus 31., vasárnap 17:24
Nicholsonnak is nagy csalódás volt Brando. Marlon ugyanis a pletykák szerint nem akarta vagy nem tudta megtanulni a szövegét, ezért a kamera mögött, súgólapokról mutatták neki, éppen mit kell majd mondania. Nicholson pedig saját nyilatkozata szerint nagyon ideges lett, mikor észrevette, hogy Brando tekintete rendszeresen elkalandozik a súgólapok felé, és ezzel megzavarja az ő koncentrált játékát is. Nicholson egyébként azt nyilatkozta még, hogy szerinte a vágással még meg lehetett volna menteni a filmet, de nem hallgattak rá, Brando szava akkor többet nyomott a latban.
0
2008. augusztus 31., vasárnap 17:18
Tavaly jelent meg először az a hír, hogy talán valóban lesz rendezői változat, a hivatalos verziót ugyanis állítólag Tony Kaye mellőzésével, Edward Norton igényeinek megfelelően állították össze. Engem is érdekelne a director s cut, mert őszintén szólva az AMERIKAI HISTÓRIA is egy olyan film volt számomra (hirtelenjében még a PHILADELPHIA jut eszembe), ami elsőre nagyon megfogott, másodszori megtekintésre viszont elég közhelyesnek és kiszámítottnak tűnt.

http://www.rottentomatoes.com/m/american_history_x/news/1678378/american_history_x_directors_cut_comingsort_of
0
2008. augusztus 31., vasárnap 11:05
Flash - A villám című filmet szeretném én már DVD-n látni és a gyűjteményembe tudni
0
2008. augusztus 31., vasárnap 2:40
Az 1959-es szinkronban azért nem vagyok biztos, mert az 1960-as kiadású Filmévkönyvben, ami ugyebár az előző év filmjeit taglalja, a Tizenkét dühös ember, amit valóban 1959-ben mutatott be a MOKÉP moziban, feliratosként van jelezve és édesapám is feliratosan látta a filmet 1959-ben, majd 1965-ben a tv-ben szinkronosan.
Ez utóbbi változatot volt szerencsém elcsípni pár éve a Duna Televízióban, amit aztán fel is vettem VHS-re, meg is van. :)
0
2008. augusztus 31., vasárnap 2:00
Őszintén szólva, engem nem érdekelt soha, hogy az imdb-n melyik filmnek hány pontot adtak, mert értékelésük számomra abszolut nem mérvadó, már csak azért sem, amit a The Dark Knight elsőségéért folytatott tömeghisztériával műveltek...
Ekkor bizonyosodott be elöttem, hogy talán ott sem mindenki ért a filmekhez.
Ilyen primitív, a filmművészethez abszolut nem értő hozzáállás még némely silány magyar filmes(?)blogon is bicsakanyitogató, nem hogy a magát legjobb(?!)online filmes adatbázisként minősítő portálon...
Méghogy a The Dark Knight jobb az Aranypolgárnál, a Casablancánál, a Máltai sólyomnál, a Hatosfogatnál és a többi klasszikusnál...a nyomukba sem ér az a film, és nem is fog soha...nyári popcorn-mozinak elmegy, de semmi több...arról nem is szólva, hogy...de ez már nem tartozik ide...

Bocs Vincent, nem a Te hozzászólásoddal van problémám, sőt, a Legénylakás-t illető szavaiddal 100%-ig egyetértek, én hál isten, már 1980-ban láttam a filmet az mtv Billy Wilder-sorozatában, így nekem is régi kedvencem a film, de szvsz egy film megítélésénél az imdb pontozási rendszerét vagy értékelését kizárólagosnak venni óriási hiba, bár én olyan korban nőttem fel, ahol se google, se imdb, se internet, se hasonló nem volt(meg ennyi selejt film és tv-műsor sem)és ösztönösen berzenkedek attól, hogy mások(jelen esetben az imdb)mondják meg, mit tekintsek értékes vagy értéktelen filmnek...
Arról nem is szólva, hogy az imdb-s életrajzok hemzsegnek a tárgyi tévedésektől, melyek korrigálása még mindig várat magára, pedig jó néhány esetben küldtem be én is korrekciókat, melyeket aztán nagy ívben lesz*rtak...

Vincent barátom, még egyszer mondom:nem a Te hozzászólásod ellen volt eme kirohanás, hanem az imdb ellen, csak ez most valahogy kijött belőlem, de ne vedd magadra vagy a hozzászólásodra. :)
0
2008. augusztus 31., vasárnap 1:34
Az ISZDb felsorol egy 1959-es szinkront is hozzá. Plusz az 1965-öst és egy újabbat, aminek keletkezési ideje nem ismert, de valószínűsíthetően nem olyan régi...
0
2008. augusztus 31., vasárnap 1:23
Csak egy apró megjegyzés a Tizenkét dühös ember-hez(1957):ennek a filmnek az eredeti szinkronja 1965-ben(!)készült a Pannónia Filmstúdióban, olyan legendás magyar színészek hangjával, mint Avar István, Képessy József, Velenczey István, Szabó Ottó, Tomanek Nándor, Suka Sándor, Kálmán György, Somogyvári Rudolf.
Jó lenne, ha ez a szinkron kerülne a majdan megjelenő DVD-re...
0
2008. augusztus 30., szombat 19:03
Nekem ebből nem mindegyik film hiányzik.
A missouri fejvadász pl életem egyik legnagyobb csalódása volt. Marlon Brando és Jack Nicholson egymás ellen és mégis rossz a film? El nem tudtam volna képzelni. OK, volt benne pár jó jelenet, főleg a vége felé, de addig elég unalmas és átlagos volt az egész, hiába volt benne a két örök kedvencem.
Ha meg a Nicholson-Lange postásra gondolsz, hosszú idő után most láttam először, és az is hagyott maga után szerintem némi kívánnivalót (bővebben a Ki mit néz most topikban ezt le is írtam).
És, hogy még mindig Nicholsonnál maradjunk, a Prizzik becsülete se volt valami atomjó film, túlságosan öreges volt, de azt már rég láttam, lehet, hogy meg kéne nézni még egyszer.
Az Aludj csak én álmodom meg annyiszor leadta a tv, hogy lassan kínozni lehetne vele, pedig szerettem Sandra Bullockot:(
A többi filmre viszont én is vevő lennék, bár egy jórészüket nem is láttam, viszont amiket igen (Woody Allen filmek, Hetedik, Aranypolgár, Hetedik, Ed Wood stb) azok tényleg nagyon hiányoznak.
Viszont most, hogy úgy néz ki kiadják a Die Hard 3-at, és talán a Rémálom az Elm utcában 1-et is, most már nekem csak egy hatalmas kívánságom lenne, és szerintem ez a magyar dvd piac legnagyobb hiányossága; minden idők egyik legnagyobb filmje, és számomra a legjobb western, a tökéletes és überelhetetlen A Jó, a Rossz és a Csúf! Természetesen nem a nézhetetlen rtles szinkronnal, hanem a jó, régi, klasszikus mtv-sel! És olyan képpel, mint a Volt egyszer egy Vadnyugaté. De csak álmodozom persze, pedig milyen jó lenne...Főleg ha mellékelnének egy második dvd-t is a bővített változattal.

"Hé Szőke, tudod mi vagy teeee...?":)
0
2008. augusztus 30., szombat 17:39
Örülök,hogy nézel régi filmeket.Szerintem a 12 dühös ember eredeti változata,Henry Fondával,és még sok más kiváló karakterszínésszel sem okoz majd csalódást.
0
2008. augusztus 30., szombat 17:34
Folytatom a listámat.

Egy apáca története
Éjféli cowboy
Az alcatrazi ember
Klute
A missouri fejvadász
Ed Wood
A postás mindig kétszer csenget
Mephisto
Szereti ön Brahmsot?
Bűvölet
A Manderley-ház assszonya
Forgószél
Ketten az úton
Fogd a pénzt és fuss!
A jónevü senki
Játszd újra,Sam!
Hetedik
Az óceánjáró zongorista legendája
A domb
Pygmalion
Sherlock Holmes magánélete
Sherlock és én
Sógorom a zugügyvéd
Aludj csak,én álmodom!
Adams family 1.
Aranypolgár
Neruda postása
Cyrano(a francia változat)
A Prizzik becsülete

A többségük megjelenéséshez sajnos semmi reményt nem fűzök...
0
2008. augusztus 29., péntek 18:44
vagy 4-5 éve mikor még nem gyűjtöttem a DVD-ket, sőt internetem sem volt, mindig a Duna TV-ről, vagy M1, M2-ről vettem fel filmeket amiket valamiért érdekesnek találtam (rendező, színész). Ezek többnyire régebbi filmek voltak. Így ismertem meg a Legénylakást. Na mondom Jack Lemmon 90-es évekbeli vígjátékait bírom, kíváncsi vagyok, hogy régen miben szereplet, vagy egyáltalán, hogy nézett ki fiatalon. Fel is vettem szépen a filmet, mert elég későn volt...másnap meg is néztem. Sajnos azóta nem láttam újra, de tudom, hogy nagyon-nagyon tetszett. Örültem, hogy nem hagytam ki ezt a filmet. Gondolkoztam is utána, hogy vajon ez mennyire lehet népszerű film. Csak nekem tetszett ennyire, vagy mások is szeretik? Suliban rá is néztem, hogy vajon IMDb-n hány pontot kapott, és örömmel láttam, hogy bizony a TOP 250-ben benne van. Teljesen jogosan.

Szóval én is csak támogatom tudom az ötletet, miszerint jó lenne megjelentetni a Legénylakás c. filmet.

A 12 dühös embernek meg csak az új változatát láttam, de nekem az is tetszett. A régire is kíváncsi vagyok, szerencsére az is a bírtokomban van, úgyhogy hamarosan arra is sort kerítek.
0
2008. augusztus 29., péntek 18:07
12 Dühös Ember

Gondolom naponta beírják, de ez így helyes, talán a forgalmazó belátja végre, hogy bőven van rá igény.
0
2008. augusztus 29., péntek 17:49
Legénylakás
1984
Az utolsó császár
A jó,a rossz és a csúf
Megbilincseltek
Aki szelet vet
Lázadás a Bounty-n
Mégis kinek az élete?
Furcsa pár
Átlagemberek
Klute
Kamaszkorom legszebb nyara
Kóma
Egy marék dinamit
Szökevényvonat
12 dühös ember
A vád tanúja
Hogyan kell egymilliót lopni?
Kabaré
Mi történt Baby Jannel?
Quo Vadis
Végzetes rágalom
Várj,míg sötét lesz!
A lovakat lelövil,ugye?
Hazatérés
Rómeó és Júlia
0
2008. augusztus 29., péntek 8:45
Akkor módosítom hozzászólásom:) :

A Jó, a Rossz és a Csúf
A Skarlát betű
Egy asszony illata
Amerikai história X
Sose halok meg
Scarface (Valami fullos kiadásban...)
0
2008. augusztus 29., péntek 3:02
ha konkrétan arra a jelenetre gondoltál te is, amit leírtam az biztos, hogy nem létezik. ettől még lehet olyan kiadás, aminek a megnevezése valamilyen okból "rendezői változat". ezt viszont sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, ezért is kérdeztem rá, hogy szerinted mit takar.
0
2008. augusztus 29., péntek 1:54
Legenda sztrem is a rendezői
Kivágott jelenetek vannak extraként külföldön megjelent dvdn
0
2008. augusztus 29., péntek 1:29
Ha rosszul tudom, akkor bocsánat, de én mindig is úgy tudtam, hogy létezik rendezői változat...
0
2008. augusztus 29., péntek 1:08
Amerikai história X (Rendezői természetesen)

Mit takar a rendezői? Én ahányszor láttam (TV, VHS, AVI) mindig ugyanaz a verzió ment.

Ja és NINCS olyan változat, aminek a végén Norton elkezdi leborotválni a fejét. Ezt csak azért írom, mert előszeretettel terjesztik.
0
2008. augusztus 29., péntek 1:03
Talált, süllyedt!
0
2008. augusztus 29., péntek 0:53
Lerágott csontok:

A Jó, a Rossz és a Csúf
A Skarlát betű
Egy asszony illata
Amerikai história X (Rendezői természetesen)
Sose halok meg
Scarface (Valami fullos kiadásban...)

Bár ezen filmek megjelenésének annyi az esélye, mint a féllábú tengerésznek a seggberúgó viadalon...
0
2008. augusztus 28., csütörtök 21:50
The Silence of the Lambs
0
2008. augusztus 28., csütörtök 18:28
Mély torok??? :)
0