Bocs, most változtattam pont nick nevet, mert már régóta Sundance helyettese volt és untam. :)
0
2011. október 30., vasárnap 21:05
52685
...de mivel nem rémlett ez a név régebbről, viszont láttam a nicket több éves kommentek mellett, ezért kérdeztem.
most posts by TM
0
2011. október 30., vasárnap 20:56
52685
Igen, amikor megkérdeztem tőle, még úgy hívták...
most posts by TM
0
2011. október 30., vasárnap 20:54
7151
Sundance helyettese
0
2011. október 30., vasárnap 20:47
52685
No, ez jó hír!
most posts by TM
0
2011. október 30., vasárnap 20:39
52685
Tarkovszkijból a kiadott mozifilmek megvannak. Ha minden jól megy, jövőre érkeznek a rövidfilmjei. A felsorolt Pasolinikből (+Rogopag-Túró) maszek verziókkal bírok, de szívesen kicserélném azokat gyári kiadásokra.
Amúgy neked mi volt a régi nicked?
most posts by TM
0
2011. október 30., vasárnap 20:23
7151
Persze csak hülyéskedtem, én örülnék a legjobban, ha megjelennének, és kereskedelmi sikert aratnának. Ámbár az is igaz, hogy a DISZNÓÓL Pasolini talán legnehezebben befogadható filmje.
Annak idején mindegyikről írtam a Wikipédián, és ezeket a szövegeket felfrissítve felhasználom majd a blogomban is. A webcíme ez lesz: pasolinimagyarul.blogspot.com Nem akartam volna ilyen esetlenül hülye címet, de a pierpaolopasolini, a pasolini, sőt a pppasolini is foglalt cím volt már.
Az eredeti popzenei blogom elhalálozott, az új címen (regiidokpopzeneje.blogspot.com) még csak elkezdődött a restaurálás. Nem haladok túl gyorsan, mert mindegyik szöveget átnézem helyesírásilag, stilisztikailag és tartalmilag. Némelyiket részben vagy teljesen átírom, mert elég sok új infóhoz jutottam a régebben feldolgozott előadókról. Frissítem a képanyagot és a klipeket is. Eredeti szándékommal ellentétben végül azért kezdtem bele az újrába, mert kellően nem méltányolt zsenialitásomnak (:))) köszönhetően mégiscsak sikerült majdnem az összes szöveget visszaszereznem, csak három veszett el a világháló fekete lyukaiban: Dalida, David Hasselhoff, Okay.
0
2011. október 30., vasárnap 20:22
4842
Field egykori blogjának címe megtalálható a neve mellett lévő kis dobozkában. :)
0
2011. október 30., vasárnap 20:08
4078
"Na jó, talán CV is,"
Ebben biztos lehetsz ;)
"P. S.: A néhai direktor halálának (36.) évfordulójára két nap múlva indul a róla és a filmjeiről szóló blogom."
Remélem hírt adsz róla és nem sikkad el a topic a hozzászólásoddal, melyben leírod a címet, mert engem ritka mód érdekelne. :) Valamikor kérdeztem a blogod címét, de azóta se találtam meg melyik topicban volt :(
0
2011. október 30., vasárnap 20:01
7151
Pasolini filmjeit szerintem két ember venné meg: te meg én. Üzleti szempontból ez nem hangzik túl jól. Na jó, talán CV is, sőt a DISZNÓÓL-t Léaud miatt alighanem Bolond Pierrot is. Ez már négy ember, szóval már díszdobozt vizionálok. :)))
P. S.: A néhai direktor halálának (36.) évfordulójára két nap múlva indul a róla és a filmjeiről szóló blogom.
0
2011. október 30., vasárnap 19:47
4842
Anthony Mann: The Tin Star, Devil s Doorway, The Furies, Cimarron, The Naked Spur + film noirjai, az összes (bevallom most lusta vagyok mindet felsorolni :) ).
0
2011. október 30., vasárnap 19:46
4842
Kiadhatnák:
Tarkovszkij filmek, melyek már joglejártak.
Pasolini: Disznóól (ezt mindenképpen jó lenne kiadni, mivel itthon elérhetetlen - magyar vonatkozással -), Teoréma, Oidipusz király, A csóró.
Welles (végre már megjelent a főműve, az Aranypolgár, de még így is vannak hiányzó darabok életművéből): F for Fake, Az Ambersonok tündöklése.
Cassavetes: Férjek, Szeretet-áradat, Minnie és Moskowitz.
John Ford: Apacserőd, Sárga szalagot viselt, Hatosfogat, Drága Klementina, Érik a gyümölcs, The Informer, The Quiet Man.
Howard Hakws: Vörös folyó.
Otto Preminger: Valakit megöltek, A folyó, ahonnan nincs visszatérés, Fallen Angel, Angyalarc, Whirpool.
0
2011. október 24., hétfő 14:10
67
Peter Jackson korai művei. Bad Taste Meet the feebles Braindead (Hullajó)
De legalább a Hullajót.
0
2011. október 24., hétfő 13:39
1570
Töketlenek (Senior Trip - 1995)
0
2011. október 24., hétfő 13:30
14599
A Gallipoli egy ideig kapható volt idehaza, csak mivel szinkront nem tartalmazott, leálltak a forgalmazásával, azóta meg kijött belőle egy Extra változat is (nem nálunk), amin szintén van magyar felirat. Kintről fillérekért beszerezhető...
0
2011. október 24., hétfő 12:31
1084
Én láttam, szerintem a rendező leggyengébb filmje. Akkor már inkább a Piknik a függő sziklánál vagy a Gallipolli jöhetne Peter Weirtől.
0
2011. október 24., hétfő 11:29
4078
Utánam a vízözön - The Last Wave
Peter Weir (Holt költők társasága, A kis szemtanú) filmje, nálunk szinte teljesen elérhetetlen. Látta egyébként valaki?
0
2011. október 12., szerda 23:52
1277
Épp a zseniális Jöttünk, Láttunk, Visszamennénk-ből idézgettem, csak úgy a magam szórakoztatására, :) mikor is eszembe jutott a:
Zűrangyalok
A meglehetősen idióta vágás és a film szikársága ellenére máig az egyik legkedvesebb Depardieu és Clavier filmem. Természetesen a pálmát a zseniális szinkron viszi itt is. De jó is volna, ha kiadnák!...
0
2011. szeptember 19., hétfő 2:04
3428
*Budd
0
2011. szeptember 19., hétfő 2:03
3428
Bud Boetticher erősen B-kategóriás rendező volt, akinek egyetlen érdeme, hogy az 50-es, 60-as években munkát adott az öregedő Randolph Scott-nak. Egyetlen, általad is említett jelentősebb filmje a Lovagolj magányosan!(Ride Lonesome), szintén Randolph Scott főszereplésével.
0
2011. szeptember 18., vasárnap 22:06
4842
Anthony Mann:
The Great Flamarion The Tall Target The Furies The Tin Star The Man of the West Devil s Doorway Border Incident The Last Frontier The Naked Spur - MINDENKÉPP KELL, HOGY TELJES LEGYEN A TONY MANN-JAMES STEWART WESTERN GYŰJTEMÉNY!
Budd Boetticher:
Seven Men from Now Ride Lonesome The Tall T Comanche Station Decision at Sundown Buchanan Rides Alone Time for Dying The Man from Alamo
0
2011. szeptember 16., péntek 17:28
4078
Ahol a zöld hangyák álmodnak (Werner Herzog)
Csodálatos film, mindenkinek ajánlom. Werner Herzog egyik legjobb műve.
0
2011. szeptember 7., szerda 14:10
2444
Nem, de ha kihozzák az általam favorizáltakat, felőlem jöhetnek a Tieid is! :)
0
2011. szeptember 7., szerda 0:37
1084
Enyedi Ildikótól a Bűvös vadász. Elméletileg tervbe volt véve a digitalizálása és a DVD kiadása, de lehet, hogy a forrásokat befagyasztották. Jó lenne, ha megjelenne, nekem valamiért nagyon bejött ez a film.
0
2011. augusztus 29., hétfő 18:41
1084
A skarlát betűből gondolom a Wenders-féle verzióra gondolsz, a Nem vagyunk mi angyalokból a Kertész Mihály által rendezett klasszikusra, Kómából pedig a 2004-es hongkongira.:)