Keresés

Filmek, amiket kiadhatnának végre

2010. március 22., hétfő 1:09
Hát nem tudom, én valahogy nem estem hanyatt a Breakfast Club-tól, pedig sokat vártam tőle az előzetes híresztelések alapján...

Egyébként a Meglógtam a Ferrarival angliából beszerezhető magyar felirattal, és a klasszikus szinkron sem hiányzik a korongról... A Sixteen Candles is van felirattal...

Idehaza ezekre kvázi semmi esély nincs sajnos...
0
2010. március 21., vasárnap 19:32
Az elején szidják egymást és a végére lesz köztük egyfajta barátság. A film vége pedig nyitva hagyja a kérdés: miután véget ért a sulifogság és megismerték egymást a következő nap mindenki ott folytatja a klikkes életét, ahol a hétvégi fogság előtt vagy pedig kialakult közöttük egy új barátság.
Ez volt John Hughes legnagyobb erőssége, hogy a látszólag tinivígjátékokba olyan mély érzelmeket vitt és olyan látleletet bírt adni a fiatalokról, hogy kevés más alkotó tudná ezt utána csinálni. Talán a korai Stephen King volt még ilyen erős fiatalokkal szembeni empátiával megáldva (Carrie, Christine, Az 1-2), de ő ugye más műfaj.
0
2010. március 21., vasárnap 19:23
Pont most néztem meg a Nulladik órát. A film egész jó, főleg a hangulat meg a karakterek, viszont azt furcsálltam, hogy az egyik jelenetben teljesen haverok, aztán meg szidják egymást.
0
2010. március 21., vasárnap 14:03
John Hughes:

Tizenhat szál gyertya
Meglógtam a Ferrarival
0
2010. március 20., szombat 18:00
legalább ezt a 3 Cher filmet:
Silkwood
Moonstruck (Holdkórosok) ezt nagyon jó lenne!
Mermaids (Sellők)
0
2010. március 20., szombat 10:25
Martyrs és a Doghouse megjelenéséről valami hír?
0
2010. március 19., péntek 22:34
Jörg Buttgereit:

Schramm
Nekromantik
Der Todesking

Takashi Miike:

Ichi The Killer
Visitor Q
Imprint
0
2010. március 19., péntek 14:17
Komputerszerelem (Electric Dreams). Jó kis vígjáték a 80-as évekből, hihetetlenül jó zenével (Giorgio Moroder).
0
2010. március 19., péntek 13:21
Mert zseniális egy film, az biztos. :) Hihetetlen egyébként, hogy hogy lehet benne ennyire a Bolond Pierrot-ba az összes korábbi és későbbi Godard-film jelzésértékűen (mind képileg, mind tartalmilag)... Többek között ez a film is. A Made in U. S. A. képi világát hangulatát a Bolond Pierrot ama jelenete idézi meg, amikor Fernand és Marianne a lány lakásában első együtt töltött éjszakája után a reggeli események zajlanak (ld. különösen az "ollós" jelenet!)...
0
2010. március 19., péntek 10:51
a nindzsa színre lép című filmet.amit franco nero játsza.
0
2010. március 18., csütörtök 17:44
Gerard Philipe, Jean Marais klasszikusok!

Vagyakozas
Voros es fekete
A parmai kolostor
Tisztes urihaz

Tajfun Nagasaki felett
A kuruzslo
A kiralyasszony lovagja
Monte Cristo grofja
0
2010. március 18., csütörtök 17:26
Nem is tudom, valahogy ez nyerte el a tetszésemet.
0
2010. március 18., csütörtök 17:22
Nem fogják, hanem már hívják is: Francia Új Hullám Kiadó (de mint említettem eleinte könyveket adunk majd ki...)
0
2010. március 18., csütörtök 17:20
Miért pont a Made in U. S. A.? Talán az egyik legismeretlenebb korai Godard film... (Nem mintha nem lenne jó...)
0
2010. március 18., csütörtök 17:11
Pierrot!
Egyébként ezek jöhetnének:

Aranypolgár (vagy egy Orson Welles díszdoboz még kecsegtetőbb lenne)
H, mint hamisítvány
Sógorom a zugügyvéd
Furcsa pár
Irma, te édes
Sherlock Holmes magánélete
Tizenkét dühös ember
Legénylakás
Haver, haver
Made in USA
Biciklitolvajok
Stromboli
Stagecoach
Monkey bussines
A hét szamuráj
Mentőcsónak
Teoréma
Disznóól
Medea
Oidipusz király
Rettegett Iván I-II.
Two of Us (francia film)
Tokiói történet
klasszikus film-noirok/gengszter filmek
Férjek
Magnificent Obsession
0
2010. március 18., csütörtök 16:59
Az utolsó mondatodra...
Persze ez nagyszerű, de azt hiszem hogy erre még kevesebb lenne a kereslet, mint a régebbiekre.
Amúgy hogy fogod hívni a kiadót, csak nem azt is Pierrot-nak? :)
0
2010. március 18., csütörtök 16:43
Belmondo jópofa volt,Delon fapofa...Ezért is untam rájuk egy idő után.
Kiegészítették egymást.:)
0
2010. március 18., csütörtök 11:53
Sziasztok!

Amit már nagyon-nagyon régóta várok, hogy megjelenjen az nem más mint a James Woods főszereplésével készült Éjféli Bunyó (Doggstown).

Intercom! Kérlek jelentesd meg és ígérem az első adandó alkalommal megveszem... :)))
0
2010. március 18., csütörtök 11:45
2012 az Intercomnál fog megjelenni.
0
2010. március 18., csütörtök 10:34
Valaki tud az alábbi filmek DVD kiadásairól?
2012
District 9 ( 9-es körzet )
0
2010. március 18., csütörtök 9:28
A párduccal és a Ludwiggal mellétrafáltál (azokat nem szeretem)
És A szamurájt is nagyon mesterkéltnek találom (noha Melville zseniális), de Alain Delon nagyon mű...
0
2010. március 18., csütörtök 9:27
A kortárs olasz moziban mi a jó szerinted?
Eleinte kortárs szerzői filmet szeretnék majd kiadni...
0
2010. március 18., csütörtök 9:22
Intercom hozza hamarosan...
0
2010. március 18., csütörtök 9:18
Idén könyvkiadással indulunk, de utána jövőre DVD-kiadást is szeretnénk... az átfutási ideje az ilyeneknek igen hosszú...
Ez a különös, hogy Louis Garrel szinte teljesen ismeretlen Magyarországon (egyedül a Bertolucci. Álmodozók jelent meg), a többi filmjét max. filmfesztiválon vagy a Francia Intézetben vetítették... Pedig ő Jean-Pierre Léaud keresztfia, és gyakorlatilag Christophe Honoré filmművészetének kulcsfigurája, a XXI. századi Jean-Pierre Léaud... s több is annál talán... hiszen meg kell kérdezni a lányok véleményét róla... (feltéve, ha ismernék)... ezért gondolkodom azon, hogy az ő filmjeivel lehetne nyitni...
De még minden bizonytalan...
0
2010. március 18., csütörtök 3:22
Pajzs a résen. Michael Moore vígjátékát imádom.
0