na de ha csak egy filmet lehetne kérni minden rendezőtől:
Emberek a havason (Szőts) A hold hangjai (Fellini) M (Lang) Zenekedvelők (Russell) Aranypolgár (Welles) Jezebel (Wyler) Yankee Doodle Dandy (Kertész) Lázadás a Bountyn (Reed) A zöld szoba (Truffaut) Rocco és fivérei (Visconti) Disznóól (Pasolini) Férjek (Cassavetes) Három szín - kék (Kieslowski) The Last Waltz (Scorsese) A dicsőség ösvényein (Kubrick) Lifeboat (Hitchcock) Magánbeszélgetések (Coppola) The Apartment (Wilder) A kaland (Antonioni) Drága Clementine (Ford) Shane (Stevens) VIII. Henrik magánélete (Korda) Párizs, a miénk (Rivette) Rómeó és Júlia (Zeffirelli) Varázsfuvola (Bergman) A stróman (Allen) Késői találkozó (Lean) Az andalúziai kutya (Bunuel) A külön banda (Godard) Ed Wood (Burton) Patyomkin páncélos (Eizenstein) A harag napja (Dreyer) Canterbury mese (Powell-Pressburger) Diabolique (Clouzot) A szamuráj (Melville) A hét szamuráj (Kurosawa) Tokiói történet (Ozu) Radírfej (Lynch) A játékos (Altman) A rodoszi kolosszus (Leone) Megszállottak (Makk) Vér Drakulának (Morrissey) Az ősz meséje (Rohmer) A könnyűlovasság támadása (Richardson) Zazie a metróban (Malle) A kurva (Eustache) A szép Serge (Chabrol)
........ Stromboli (Rossellini) Biciklitolvajok (de Sica)
0
2009. december 2., szerda 17:01
6925
Lassacskán kitörlik az emberek emlékezetéből a jó filmeket. A TV nem adja,DVD-n nem jön,az öregek meghalnak...Elkeserítő...
0
2009. december 2., szerda 16:58
7151
Szerintem nincs.
Viszont tényleg jó mindkét film, nekem Mindtower kolléga közreműködésével sikerült őket megszereznem néhány éve. Ezúton is köszönet a segítségéért.
P. S.: A filmek csak reklámcélból viselik Warhol nevét, valójában semmilyen konkrét munkát nem végzett egyikük megalkotásával kapcsolatban sem.
0
2009. december 2., szerda 16:52
6925
Szomorú olvasmány... Mennyi jó és értékes film nem jelent még meg,ezzel szemben kapható...,de inkább nem írok eleve turkálóra szánt huszadrangú címeket.
0
2009. december 1., kedd 21:58
4078
Andy Warhol és Paul Morrissey:
Blood for Dracula
Flesh for Frankenstein
Rendkívűl eredeti értelmezéi a történeteknek nagyon jó lenne ha megjelennének. Szerintetek van rájuk esély?
0
2009. december 1., kedd 19:39
4842
talán egyszer...
Emberek a havason (Szőts) Melyiket a 9 közül (Szőts) M - egy város keresi a gyilkos > egy hozzá méltó kiadásban (Lang) Dr. Mabuse kollekció (Lang) Metropolis (Lang) The Woman in the Window (Lang) Scarlet Streets (Lang) Orson Welles díszdoboz (Welles) H, mint hamisítvány (Welles) Falstaff - éjféli harangszó (Welles) Macbeth (Welles) Aranypolgár (Welles) Made in U.S.A. (Godard) Párizs a miénk (Rivette) Állat az emberben (Renoir) Szerelmes asszonyok (Russell) Zenekedvelők (Russell) Altered States (Russell) Yankee Doodle Dandy (Kertész) Rómeó és Júlia (Zeffirelli) Sok hűhó semmiért (Branagh) Hamlet (Branagh) Lázadás a Bountyn (Brando) A hét szamuráj (Kurosawa) High and Low (Kurosawa) Throne of Blood (Kurosawa) The Hidden Forrest (Kurosawa) Álmok (Kurosawa) Varázsfuvola (Bergman) A csóró (Pasolini) Teoréma (Pasolini) Disznóól (Pasolini) Médea (Pasolini) Oidipusz király (Pasolini) A hold hangjai (Fellini) A nők városa (Fellini) Bohócok (Fellini) Rebecca (Hitchcock) A dicsőség ösvényein (Kubrick) A gyilkosság (Kubrick) A gyilkos csókja (Kubrick)
0
2009. november 30., hétfő 13:55
15
Szárnyas fejvadász, Mad Max 2...nagyon kéne :)
0
2009. november 30., hétfő 13:45
573
Orphan (2009) Akár bd-n is.
0
2009. november 29., vasárnap 11:33
7926
Jó film az is valóban.De nekem valami miatt nem jött be annyira.Kicsit vontatottnak tartom.
0
2009. november 29., vasárnap 10:31
6264
Jó kis kép,bár nálam az örök kedvenc Rourke-tól az ANGYALSZÍV marad. :)
Legalább az itthon is megjelent DVD-n.
0
2009. november 29., vasárnap 10:20
7926
Bullet
0
2009. november 29., vasárnap 10:17
7926
Azt hiszem igen.
0
2009. november 29., vasárnap 10:12
6264
Nemrég néztem meg (újra) az elsőt.
Még mindíg nagyon jó.A második sem sokkal rosszabb.
Nem sok ilyen stílusú boszorkánymesteres film készült el.
A 3. már nem volt jó.
Ott cserélték le Bruce Payne-re a címszereplőt Julian Sands-et.
0
2009. november 29., vasárnap 10:10
6264
Akkor vágom már. :)
Mokép adta ki VHS-en,nem ?
0
2009. november 29., vasárnap 10:00
7926
Érdekes,pont tegnap akartam ideírni! :) Annak is csak az első két részét láttam,az első nagyon jó!
0
2009. november 29., vasárnap 9:59
7926
Nem. Az a Kosaras naplója. ;) Az Önpusztítókban Ted Levine,Adrian Brody,és a reppes pupák sakur játszik.
0
2009. november 29., vasárnap 9:53
6264
Anthony Hickox-ól én inkább a WARLOCK 2. c. filmet várom.
Na meg persze az 1-et,de azt Steve Miner rendezte. :)
De amit írtál az alapján ez sem egy átlagos Dolph Lundgren akciómozi.
0
2009. november 29., vasárnap 9:50
6264
Az Önpusztítók jó kis mozi.
Abban játszott Mark Wahlberg is ,nem ?
0
2009. november 29., vasárnap 8:57
7151
A HASFELMETSZŐ JILL (saját fordítás a JILL RIPPS egyik címvariációja – JILL THE RIPPER – alapján) 2000-es film, Anthony Hickox rendezésében. Dolph elmerül a szado-mazo szex alvilágában, hogy megtaláljon egy női sorozatgyilkost, aki hősünk fivérét is megölte. Érdekesség, hogy a főszerepet eredetileg egy másik kedvencemnek, Tom Berengernek szánták. Dolph szempontjából az az érdekes, hogy ez nem amolyan „szétrúgom a seggét a rosszfiúknak” típusú akciófilm, hanem lélektani színezetű thriller. Persze nem egy filmművészeti csúcs, de a sztár kései munkásságának harmatosabb darabjai közül feltétlenül az egyik legfigyelemreméltóbb.
0
2009. november 29., vasárnap 1:55
7926
És az Ima egy haldokló fiúért? ;)
De ha Rourke akkor: Az utolsó törvényenkívüli Sűrűbb mint a vér és természetesen az Önpusztítók-Na ez nagyon hiányzik,jöhetne BD-n is. :)
0
2009. november 29., vasárnap 1:27
1267
Mintha én emlékeznék egy VOX-os dvd-ismertetőre... Bár persze tévedhetek.
0
2009. november 29., vasárnap 1:21
6264
Mo-on hivatalosan nem jelent meg.
0
2009. november 29., vasárnap 1:07
1267
A Vad orchideák kijött dvd-n pár éve, nem?
0
2009. november 29., vasárnap 0:57
6264
Nem lett sajnos kiadva nálunk.
Hogy ki lesz-e ? Ki tudja.
Bár nekem egy másik Mickey Rorke klasszikus jobban hiányzik.
Michael Cimino (DEER HUNTER) zseniális zsarufilmje a YEAR OF THE DRAGON.