Úgy van, a Piranha esetében elég nagy gáz, hogy már kiadták nálunk a - fogalmazzunk így: érdekes - második részt (by Cameron) és a 95-ös semmitmondó remake-t, csak pont az alapfilm hiányzik. Talán a nehezen készülődő második remake kapcsán majd megkapjuk Joe Dante klasszikusát is.
És ha már Cápa-utánérzések: hol van a Grizzly és az Alligator?
0
2009. október 6., kedd 12:43
2002
Igen, jöhetne mind a kettő (a Mutant zseniális), sőt a The Nest és a Piranha is jöhetne...
0
2009. október 6., kedd 12:26
164
Forbidden World (aka Mutant): a legjobb Alien-utánzat, hangulatos Roger Corman trash-sci-fi. Sok esélyt persze nem látok rá nálunk, tudomásom szerint csak a németek adták ki DVD-n, az amerikai vagy angol rajongók is onnan rendelik be. Jöhetne még a Galaxy of Terror, a másik Corman-féle Alien rip-off, amit gyakran a Mutant párjaként emlegetnek, és melynek James Cameron volt az egyik látványtervezője és segédrendezője. Ebből meg csak olasz DVD van. Mondjuk az Ultra Film bevállalhatna egy "Double Feature"-t.
0
2009. október 6., kedd 12:09
16970
Mephisto...
0
2009. október 6., kedd 11:56
1604
Helyes. :) De persze nem máról holnapra, de van egy pár film, amit mindenképpen meg szeretném, hogy jelenjen és ha más nem, én adom ki majd őket...
Ilyenek (amik még eddig nem jelentek meg): Robert Bresson: Egy szelíd asszony Jean Renoir: Játékszabály Francois Truffaut: A zöld szoba Jean Cocteau: Orpheusz testamentuma Hajdu Szabolcs: Tamara Makk Károly-trilógia: Megszállottak / Elveszett paradicsom / Az utolsó előtti ember (3 DVD) Michelangelo Antonioni: Az éjszaka Michelangelo Antonioni: A kaland Michelangelo Antonioni: A kiáltás Jean-Luc Godard: Hímnem-nőnem - tizenöt hiteles tény Jean-Luc Godard: Éli az életét - tizenkét képben Jean-Luc Godard: Külön banda Jacques Rivette: A szép bajkeverő Eric Rohmer: Erkölcsi példázatok (6 DVD) Eric Rohmer: Komédiák, közmondások (6 DVD) Eric Rohmer: A négy évszak meséje (4 DVD) Eric Rohmer: Párizsi randevúk Agnés Varda: A nantes-i Jacques Luchino Visconti: Rocco és fivérei Vittorio de Sica: Umberto D. / A sorompók lezárulnak Roberto Rossellini: Németország 0 év Louis Malle: Lidércfény Georges Dorobantu: Elevator / Felvonó Ole Christian Madsen: Prágai történet Simon Staho: Jelenetek kéz hátasságból Horváth Lili: Napszúrás Madarász István: Előbb-utóbb
Ilyen volt még pl., de "megelőztek": Jean-Luc Godard: Bolond Pierrot Jean-Luc Godard: Kifulladásig Jean-Luc Godard: Alphaville - Lemmy Caution különös kalandja Jean-Luc Godard: A kis katona Jean-Luc Godard: A megvetés Michelangelo Antonioni: Vörös sivatag Michelangelo Antonioni: Napfogyatkozás Michelangelo Antonioni: Nagyítás Tony Richardson: Egy csepp méz Alain Resnais: Tavaly Marienbadban Orson Welles: A per Federico Fellini: Országúton Robert Bresson: Zsebtolvaj Tarr Béla: Kárhozat Tarr Béla: Sátántangó Tarr Béla Ingmar Bergman-filmek...
Persze nem teljesek a listák... :)))
0
2009. október 6., kedd 11:44
1604
Szinte az összes Bresson lement (kivéve: A bűn angyalai, Egy álmodozó négy éjszakája)!!!
0
2009. október 6., kedd 11:43
1604
az a sorozat már lefutott, most egy Orson Welles-sorozat megy a Ráday Könyvesházban (szerzői filmklub)
0
2009. október 4., vasárnap 14:34
4842
Komolyan?! :P ez tényleg fura, de ugyanakkor örvendetes is :)) milyen filmeket vetítettetek? hol van Ez a Filmklub?
0
2009. október 4., vasárnap 14:33
4842
hajrá, ha kell több példányt is veszek belőle :P
0
2009. október 4., vasárnap 14:31
1604
a Játékszabály tuti jönni fog, ha más nem én biztosan kiadom! :P
0
2009. október 4., vasárnap 14:30
1604
de azért Bresson ismert itthon is (a filmklubom is teltházzal ment a filmjeinél), mégis sem VHS, sem DVD semmilyen filmje nem jelent meg sohasem!!!
0
2009. október 4., vasárnap 14:28
7076
Én szerettem, nem tudom, most hogy tetszene. És eszembe jutott róla még a Parker Lewis is, az is jöhetne!
0
2009. október 4., vasárnap 14:16
4842
jó, de azért Renoir csak ismertebb nálunk mint Dreyer vagy Rivette, legalább egy Állat az emberben még el kéne, ha már a Játékszabály nem jön :P
0
2009. október 4., vasárnap 13:45
1604
Igen, de Bressontól és Dreyertől pl. még egy sem jelent meg... hogy Rivette-ről , Garrel-ről, Eustache-ról, Doillon.ról, Varda-ról vagy Demy-ről ne is beszéljek...
0
2009. október 3., szombat 11:25
1346
Erről a filmről nem is hallottam :(, pedig imádom a filmjeit!
0
2009. október 3., szombat 11:19
982
Zhang Yimou filmje: Az aranyvirág átka Ezzel mi lesz?? Négy éve várok rá... :(
0
2009. október 3., szombat 10:59
17243
csak én lennék vevő az egykori disney-koktélból ismerős A SULI (HULL HIGH) című sorozatra? még amerikában is akkorát bukott, hogy ott se adták ki dvd-n. :)
0
2009. október 3., szombat 10:50
4842
szégyen és gyalázat hogy nálunk eddig csak 1 Renoir film látott dvd-n napvilágot... pedig oly fájó hiányok:
Állat az emberben (!!!, ehhez anno még készült egy jó kis szinkron is) Játékszabály A folyó Bovaryné A szuka Marseillaise
stb...
0
2009. október 2., péntek 20:23
4078
-?
0
2009. október 2., péntek 20:23
4078
Alejandro Jodorowsky?
Az első hármas a legfontosabb:
El Topo Santa Sangre Holy Mountain
Fando y Lis The rainbow thief Tusk
0
2009. október 2., péntek 18:51
826
Ja, megnéztem, kiadták azt is! Szóval Tarkovszkij-tól jöhetne minden!
0
2009. október 2., péntek 18:50
4842
no és Shakespeare-kből is elvagyunk valamennyire maradva: Zeffirelli:
Rómeó és Júlia Othello
Olivier:
III. Richard
Welles:
Macbeth Falstaff
Branagh:
Sok hű hó semmiért V. Henry (egy rendes kiadásban) és bár nem annyira szeretem tőle, de a Hamlet is jöhetne akár kétlemezes extra kiadásban
BBC-től leginkább:
Antonius és Kleopátra II. Richard János király IV. Henrik 1-2 VI. Henrik 1-3 Julius Caesar Szentivánéji álom
0
2009. október 2., péntek 18:49
826
Úgy értettem egy pár filmjét újra kiadhatnák és természetesen az eddig ki nem adott műveit is. Andrej Rubljov-ot is kiadták már?
0
2009. október 2., péntek 18:46
4842
már csak a Nosztalgia és a Gyilkosok című film hiányzik tőle, ha jól tudom.