Keresés

Filmek, amiket kiadhatnának végre

2009. augusztus 24., hétfő 11:29
"Polanskit itt szerettem meg" - itt a KÍNAI NEGYEDRE gondolok. :)))
0
2009. augusztus 24., hétfő 11:29
a RÓMEÓ ÉS JÚLIA jubileumi kiadásának nagyon örültem volna, de így marad az egyszerű kiadás...

igen, valóban van angol feliratos kiadása a NŐK VÁROSÁNAK, de én inkább az USA kiadást fogom választani :))

a CALIGULA-ból pedig a 4 lemezes angol Imperial Edition kiadást fogom választani.
remélem jó döntés lesz :)

én Polanskit itt szerettem meg, mert bevallom előbb a ZONGORISTA című művét láttam, de az korántsem tetszett annyira mint az előbb (KÍNAI NEGYED) említett alkotás, de ezt még akkor nem tudtam és én hülye halogattam a KÍNAI NEGYED megnézését, mivel úgy gondoltam ez is gyenge lesz, de aztán az egyik Barátom annyira mondta már hogy nézd meg, nézd meg hogy a végén csak megnéztem és lám, életem egyik legjobb filmek élményben részesültem.
meg is szereztem az R1-es Collector s edition-t, nem bántam meg hogy nem a magyar kiadást választottam hiszen rengeteg érdekességet lehet találni a lemezen.
a filmben viszont láthatjuk az egyik legnagyobb amerikai rendezőt John HUSTON-t, akinek nevéhez olyan klasszikusok tartoznak mint az AFRIKA KIRÁLYNŐJE vagy a SIERRA MADRE KINCSE, ami a mai ember számára igen tanulságos és hatásos lehet. Faye Dunaway szinkronhangját csak a KÍNAI NEGYEDBEN szeretem azonkívül csakis eredetiben szoktam nézni filmjeit. A BONNIE ÉS CLYDE bevallom, valahogy kimaradt az életemből, de a héten pótolom :))
én még szeretem Michelle Pfeiffer-t, legalábbis ezekben: SEBHELYESARCÚ (1983), ÁRMÁNY ÉS SZŐKE, VESZEDELMES VISZONYOK, AZ EASTWICKI BOSZORKÁNYOK.
0
2009. augusztus 24., hétfő 10:06
Rosszabb? Remélem, nem az enyémre gondoltál.
0
2009. augusztus 24., hétfő 9:44
A RÓMEÓ ÉS JÚLIÁ-nak tavaly volt a 40 éves jubileuma, amely kitűnő alkalom lett volna egy pazar kiadás számára, de tudomásom szerint az illetékesek nem éltek a lehetőséggel.

Szerintem biztos, hogy van angol kiadása is A NŐK VÁROSÁ-nak, amelyen nagy valószínűséggel van angol felirat.

A CALIGULÁ-nak számos angol kiadása van (például olyan is, amelyik több mint egy órával rövidebb a hivatalos verziónál!), tehát figyelni kell arra, hogy melyiket rendeli meg az ember, hiszen a vágatlan verzióból is van fapados kiadás.

Hát igen, a magam laikus véleménye szerint Dunaway a KÍNAI NEGYED-ben nyújtotta pályája legjobb alakítását, noha az Oscart végül a HÁLÓZAT-ért kapta meg. Pusztán a külsőt tekintve azonban nem Polanski filmjében volt a legszebb, és állítólag a színésznő és Polanski nézeteltéréseinek egyik fő forrása éppen az volt, hogy a hiú díva elégedetlen volt a filmbeli külsejével. Polanskinak kétszeresen is rosszul esett a dolog, mivel egyrészt úgy vélte, a film egyik legfontosabb hatáseleme Faye „retró” külseje, másrészt az általa játszott Evelyn Cross Mulwray valós modellje Roman lágerben meghalt édesanyja volt. Mindazonáltal Polanski sem volt könnyű eset, Jack Nicholsonnal is megvoltak a problémái (hinné-e bárki is, hogy Polanski az 1960-as évek végén még nem tartotta elég karizmatikusnak Jacket?), szóval kívülállóként nagyon nehéz eldönteni, hogy Faye és Roman konfliktusában kinek mennyire volt igaza. (Én mindkettőjüket kedvelem.) A magyar változatban egyébként az 1993-ban elhunyt Káldi Nóra volt Dunaway magyar hangja. Némi alkati hasonlóság is volt a két művésznő között, és Káldi nagyon jó szinkronhangnak bizonyult, a legjobbnak a Dunawayt leggyakrabban szinkronizáló Földi Teri mellett. (A legrosszabb szinkronhangok: Takács Kati a Lester-féle testőrfilmek Duna Tv-s szinkronjában, Fehér Anna A Keselyű három napja DVD-változatában, Bencze Ilona a Don Juan DeMarco szinkronjában és Bánsági Ildikó a Hálózat ugyancsak Duna Tv-s szinkronjában. Ja, és ne felejtsem már el a szinkronizált BONNIE ÉS CLYDE-ot se, amely annyira rossz volt úgy általában az egész szinkronmunka tekintetében, hogy meg se jegyeztem egyik hazai művész nevét se.)  

P. S.: Dunaúti? Hát, volt már ennél gyengébb poén is erre a névre, és tulajdonképpen így is fordíthatjuk. :)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 23:45
Lehet...
0
2009. augusztus 23., vasárnap 23:44
Ezt inkább kérdezd meg privátban, az alant látható mail-címemen. :)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 23:41
szerintem ha volt is ilyen azt külföldről hozták be vagy csak nagyon kevés darab készült belőle.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 23:39
Egy másik online dvd áruház oldalán meg lehet rendelni, igaz bizonytalan státuszban van. (11.500 Ft)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 23:39
Zhang Yimou 2005-ös filmje Az aranyvirág átka itthon sohase jelenik meg??
0
2009. augusztus 23., vasárnap 23:38
áruld csak el hogy melyik kiadó fogja kiadni a KIFULLADÁSIG-ot? :))))
0
2009. augusztus 23., vasárnap 23:36
Természetesen nem haragszom, hiszen a családtagok ebbéli kívánságait is figyelembe kell venni. :)
No, akkor a holnapi viszontolvasásra! :)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 23:18
én a RÓMEÓ ÉS JÚLIÁBÓL az angol kiadást tervezem beszerezni. bár ezen a francián is gondolkodtam, de inkább maradok az angolnál azt hiszem.

A NŐK VÁROSÁBÓL nincsen olyan kiadás valahol amelyen található angol felirat?

A CALIGULA-ból akkor inkább az angolt veszem hogyha valóban "extrább" :)
és köszönöm Neked hogy fölhívtad a figyelmem arra hogy az angol kiadást jobban megéri beszerezni. :)))

Akkor jól gondoltam, én a KÍNAI NEGYED című filmben szerettem meg a Dunaútit :D
elnézést ezért a gyenge poénért, már ha az...
0
2009. augusztus 23., vasárnap 23:11
Szia!

De, miatta. Nahát, ezt ilyen könnyű volt kitalálni? :))

P. S.: Oké, de ne haragudj, csak holnap fogok írni, mert most már zavarnak el a gép mellől a türelmetlen családtagok.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 23:08
A Rómeó és Júliát Párizsban vettem egy ócskapiacon, bontatlanul, 10 euróért. Az a megtévesztő infó van a borítón, hogy a kiadványon van magyar felirat. Ez viszont nem igaz. Ettől függetlenül a film élvezhető anélkül is, mivel a sztori elég közismert. Egyébként a kiadás elég fapados, extrák: interaktív menü, jelenetek közvetlen elérése, előzetes.

A nők városát idén januárban vettem, amikor Rómában jártam újdonsült ismerősök társaságában. Sajnos nincs rajta nemhogy magyar vonatkozás, de még angol se, ám láttam régebben, ezért emlékszem a sztorira, de Fellini kései filmjei amúgy is elég látványcentrikusak. Ha igaz, 2-3 héten belül Velencébe megyek egy hétre javarészt a római társasággal, és remélem, ott is lesz módom néhány érdekességet begyűjteni.

A Caligulából a háromlemezes Imperial Edition van meg a kétlemezes francia kiadás mellé: pazar kül- és beltartalom, de azóta van jobb, hiszen a legutóbbi angol kiadás már négylemezes, amelyen a film háromféle változatban látható (az Imperialon kétféle van), illetve az Imperial Edition óta előkerült újabb kihagyott és alternatív jelenetek is szerepelnek a kiadványon. Az Imperial képminősége csodálatos, és bár a franciáé se volt rossz, de ez körökkel ver arra. Az audiokommentárokról és a különféle kisfilmekről nem is szólva.

A Thomas Crown természetesen az isteni díva miatt szerepel az ábrándjaim között, hiszen ebben még eredeti (plasztikázatlan) szépsége teljében pompázik, és szokása szerint „mellesleg” kitűnő alakítást nyújt.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 23:00
Szia Field!

Rákérdezhetek? :) Csak nem Faye Dunaway miatt? :)

PS:Kérdeznék Tőled valamit privátban, ha lehet. Felvennéd velem a kapcsolatot a

brown69@freemail.hu címen?

Előre is köszönöm, Kolléga!
0
2009. augusztus 23., vasárnap 22:57
JÖN A KIFULLADÁSIG??? :P
AMÚGY MELYIK KIADÓ ADJA KI??
KÖSZÖNÖM!!!

na ez egy nagyon jó hír :))))
0
2009. augusztus 23., vasárnap 22:56
valóban nagy büszkeségek lehetnek, idővel én is tervezem majd külföldről beszerezni, ha nem jönnek itthon. :))
a Fellini filmnek utána néztem valóban A NŐK VÁROSA a helyes cím. :)
a CALIGULA-ból megvan az Imperial edition, érdemes beszerezni, milyen a kiszerelése?

tippelek, hogy miért örülnél a Thomas Crown-nak - Faye Dunaway?
0
2009. augusztus 23., vasárnap 22:54
Bizony kihagytál valamit, még pedig azt, hogy a KIFULLADÁSIG hamarosan megjelenik! :)
De ha már Tony Richardson,jöhetne tőle a HOTEL NEW HAMPSHIRE, Louis Malle-tól a PRETTY BABY, Clouzot-tól AZ ÖRDÖNGŐSÖK...
A Tinto Brass-féle Caligula jelenleg szabad préda(értsd:bármelyik magyar forgalmazó megvehetné), de a jogok olyan drágák, hogy egyik kiadó sem meri bevállalni...
Ami a Warner-kiadású Bogart filmek honi kiadását illeti, talán nem is olyan reménytelen a helyzet... :)
0
2009. augusztus 23., vasárnap 22:48
Hogy dicsekedjek egy sort, nekem erről a listáról megvan a Rómeó és Júlia, az összes említett Visconti-film, Fellinitől A nők városa (ez volt a pontos magyar cím), mindhárom említett Pasolini-film (sőt a Teoréma többféle kiadásban is), Hitchcocktól a Forgószél, Tony Richardsontól a Joseph Andrews, valamennyi említett Ken Russell-film és a Caligula (szintén többféle kiadásban).

Ettől függetlenül bármikor bármelyikből hajlandó lennék megvenni a magyar kiadást is.
A McQueen-féle Thomas Crown-filmnek különösen tudnék örülni: esetemben szerintem elég egyértelmű, hogy mi, pontosabban ki miatt. :))
0
2009. augusztus 23., vasárnap 22:32
lehagytam: Cassavetestől a FÉRJEK hiányzik.
0
2009. augusztus 23., vasárnap 22:30
A Zeffirelli féle ROMEO E GIULIETTA nagyon nagy hiányosság a hazai piacon, de még nagyobb hiányosságok Visconti eddig ki nem adott Mesterművei, és hogy csak párat említsek: A PÁRDUC, LUDWIG, MEGHITT CSALÁDI KÖR, ROCCO ÉS FIVÉREI és az olasz neorealizmus egyik alapfilmje a MEGSZÁLLOTTSÁG. Fellini filmek terén elvagyunk eresztve, de azért még van egy nagy hiány ott is mégpedig az ASSZONYOK VÁROSA. De Sicatól jöhetne a BICIKLITOLVAJOK, CSODA MILÁNÓBAN, EGY ASSZONY MEG A LÁNYA és természetesen az UMBERTO D. Rossellinitől RÓMA NYÍLT VÁROS és a NÉMETORSZÁG NULLA ÉVBEN kéne leginkább. Pasolinitól a CSÓRÓ, TEORÉMA és a DÍSZNÓÓL hiányzik. Kubrictól a KILLER S KISS és a KILLING meg az a harmadik MGM filmje hiányzik csak a teljes Kubrick gyűjteményhez :). Hitchcocktól a LIFEBOAT, NOTORIUS meg a SUSPICION.
James Cagneytól a további warner gyűjtemények hiányoznak és ugyanez a helyzet Bogarttal is. McQueentól a THOMAS CROWN AFFAIR-t és a LE MANS-t hiányolom. James Stewarttól szintén a díszdobozt hiányolom ami Amerikában is megjelent.
Tony Richardsontól a JOSEPH ANDREWS kéne leginkább. Ken Russeltől a GÓTIKA, AVAGY A SZELLEM ÉJSZAKÁJA, MAHLER és a ÖRDÖGÖK. de vannak hiányok a francia új hullám filmeknél is. Godardtól nekem ezek hiányoznak főleg KIFULLADÁSIG (!!! ezt már nagyon illene kiadni !!!), EGY FÉRJES ASSZONY, A KÍNAI LÁNY és a MENTSE, AKI TUDJA AZ ÉLETÉT stb. Truffauttól nekem a ZÖLD SZOBA és a LOPOTT CSÓKOK hiányoznak leginkább, bár nem ártana még mondjuk a CSALÁDI FÉSZEK sem. Tinto Brasstól meg a CALIGULA-t kéne kiadni, de ennek a hazai kiadására örökké várhatok...

biztosan kihagytam valamit... :)
0
2009. augusztus 22., szombat 17:23
A Dűnének erről a harmadik verziójáról tud valaki valamit? Elég sok (nekem) új jelenet került bele:

http://www.youtube.com/watch?v=7Dvk6lONZKQ
0
2009. augusztus 22., szombat 16:39
én azért írom a listákat, mert így összegezem hogy milyen hiányosságaik vannak még a kiadóknak :)

jöhetne:

Yankee Doodle Dandy (1942)
0
2009. augusztus 22., szombat 13:39
Amúgy nézi egyáltalán egyetlen kiadó is a fórumot vagy inkább csak egymásnak mutogatjuk miket látnánk szívesen?:)
0
2009. augusztus 22., szombat 13:15
Family guy-t!!!
0