Keresés

Filmek, amiket kiadhatnának végre

2012. június 2., szombat 21:48
"Klotyóra, lotyó!" :-)
0
2012. június 2., szombat 20:53
Roger nyúl = Usztics Mátyás?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. június 2., szombat 20:51
Az a Bill Murray film hatalmas! "Meghalt a kiskutyám..." XD
Múltkor elcsíptem az egyik adón, tényleg kéne a polcra!
0
2012. június 2., szombat 15:57
Roger nyúl a pácban
Az ember, aki túl kevesett tudott

Kellene mindegyik!
0
2012. április 14., szombat 21:21
Köszi!
0
2012. április 14., szombat 21:17
Német...
0
2012. április 14., szombat 21:15
Itthon is megjelent, még valamikor jó régen. Egyébként melyik ország kiadásán vagyunk rajta felirattal?
0
2012. április 14., szombat 18:44
(én egy Me And You And Everyone We Know, meg egy The Divide dvd-nek örülnék igazán)
0
2012. április 14., szombat 11:34
DE jó lenn, ha ez itthon is megjelenne:

http://www.blu-ray.com/movies/Mission-Impossible-1-4-Boxset-Blu-ray/37963/
0
2012. április 8., vasárnap 19:03
A Nagy kékség ráadásul megjelent külföldön magyar felirattal,csak az InterCom nem hozta forgalomba itthon.
0
2012. április 7., szombat 19:58
"Viszont szerintem a Leone film ugyan tényleg kellene
,főképpen a nem bővített változatában,de olasz filmnek nem igazán nevezném."

Igazad is van. Talán a + 1 jelző azért is megállná a helyét. Olasz is, meg nem is :)

"Erős lista.
A francia filmek még ki is maradtak.Szerelmem,Hirosima stb."

Köszi. Na igen, lehetett volna a franciából is simán összerakni egy listát, de a francia filmművészetbe annyira nem ástam bele magam :) Vannak ott is nagy lemaradások. A két francia filmet azért is emeltem ki a vegyes listán, mert a meg nem jelentek közül a két kedvencem ez a két film (A szamuráj, Nagy kékség).  
Meg egy spanyol lista is eszembe jutott, hisz annyi Almodóvar nem jelent meg (pl.: Matador) hogy csak az kitenné egy lista nagyját (nem beszélve más spanyol alkotóról és filmekről). Csak a Who can kill a child-ot írtam fel külön a vegyesre.
0
2012. április 7., szombat 17:56
Erős lista.
A francia filmek még ki is maradtak.Szerelmem,Hirosima stb.

Ilyen listákat olvasva látszik,mennyi remekmű nem jelent meg,míg a huszadrangú kacattal tele a padlás és a 299 Ft-os turkáló...

Viszont szerintem a Leone film ugyan tényleg kellene
,főképpen a nem bővített változatában,de olasz filmnek nem igazán nevezném.
0
2012. április 7., szombat 16:56
Ezt is kiadhatnák!Nagy film:

0
2012. április 7., szombat 16:05
Csak ezt, csak ezt, csak ezt:

Vajon kihez lehetne fordulni eme méltatlanul mellőzött alkotás honi megjelenése ügyében?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. április 7., szombat 15:53
Megint elütöttem pár dolgot: Franciaországban, díszdobozokat
0
2012. április 7., szombat 15:51
Ez igen szomorú. :( De hát tényleg az van, hogy fontos magyar filmek előbb jelennek meg Japánban, az USÁ-ban meg Németországban, mint nálunk. Fransioaorságba a Clavis film dízsdobozokat is adott ki Szabó filmjeivel.
Szerintem épp a Redl ezredes és a Hanussen azok, amik a legfontosabb filmjei a Mephisto mellett, nemzetközi viszonylatban is. Én legalábbis Szabótól legjobban ezeket a nagyívű történelmi filmjeit szeretem: Meghisto, A napfény íze, Redl ezredes
Az Édes Emma, drága Böbe meg méltatlanul alulértékelt film. Szerintem a legjobb és leginkább húsbavágó alkotás, amit a rendszerváltásról készítettek.
Sajnos a Hanussent, a Találkozás Vénusszalt és a Szembesítést se láttam és mivel nem is kaphatók megvenni se tudom őket.
0
2012. április 7., szombat 12:50
A magyar listával kapcsolatban jutott eszembe, hogy nem olyan régen beszélgettem Szabó Istvánnal, aki fejből sorolta, hogy Japánban, USÁ-ban milyen filmjei jelennek/jelentek meg a közelmúltban és azt is megjegyezte, hogy semmilyen ráhatása nincs arra, hogy Magyarországon kiadják az eddig meg nem jelentetett műveit, pedig még lenne mit.
most posts by TM
0
2012. április 7., szombat 12:40
A minap átadtam magam a listagyártás örömeinek (+ idegesítő korlátainak :) és elkezdtem felállítani 10-es listákat, arról, hogy mi az ami véleményem szerint a legjobban hiányzik a magyar piacról. Valahogy úgy próbáltam összeállítani, hogy változatos legyen, mert hiába imádom Argento filmjeit, nem írhatom őt 10-ből 3-4 helyre :) Furmányos lista lesz, mert beszámoztam, de inkább csak azért, hogy átláthatóbb legyen, nem a sorrend miatt. Úgy írom ahogy először eszembe jutnak a filmek. Plusz feltűntetek az adott rendezőtől még egy filmet, ami szinte ugyanolyan jó és szintén hiánycikk.

Olasz TOP 10 - amik leginkább hiányoznak a hazai piacról:

1. Dellamorte Dellamore (Michele Soavi) - a 90-es évek legjobb európai horrorfilmje, de minden idők egyik legjobb horrorja is egyben. Minden tekintetben mestermű, ami sokkal több mint puszta horrorfilm.  A rendező második legjobb műve a Stage Fright / Deliria régen megjelent nálunk VHS-n (megvágva). A Stage Frightban tisztelhetjük az utolsó zseniális slashert, aminek ott helye Bob Clark Black Christmase és Carpenter Halloweenja mellett.

2. Profondo Rosso / Deep Red (Dario Argento) - Argento fénykorában mesterművek sorát készítette el, ezt a filmjét nevezhetjük a giallo műfaj csúcsának is. Tökéletes film. Sötét, komor, titokzatos, véres, merész, olyan, amilyennek egy Argento filmnek lennie kell. Másodikként sokat gondolkoztam, hogy a Tenebre vagy netán az Opera lenne-e a megfelelő, én azonban végül a Phenomena mellett tettem le a voksom. Azért mert ez az a fajta sötét tündérmese, amit imádok és ami Argentonak a legjobban állt a korai gialloi mellett (lásd: Suspiria, Inferno).

3. La casa dalle finestre che ridono / A nevető ablakos ház (Pupi Avati) - Pupi Avati Olaszország egyik nemzeti kincse, nálunk abszolút méltánytalanul alul reprezentált Pupi Avati. Rendezési stílusa eredeti és teljesen olasz. Mintha elemeiből építené fel a saját olasz világát, és senki se gyakorolt volna rá hatást. Teljesen önálló stílust és műfajt képvisel. A nevető ablakos ház a fő műve. Giallo? Horror? Művészfilm? Talán mind együtt. Remekmű. A második legfontosabb filmje a Zeder. Nála a horror az a legősibb funkciói váltja valóra. Avatitól korábban megjelent nálunk A rejtekhely egyedüliként.

4. Teoréma (Pier Paolo Pasolini) - Szerintem Pasolini legjobb filmje, ami kevés szóval is többet mond, mint sok rendező egész életműve. Ebben minden benne van, amiért Pasolinit a legnagyobbak közt tartjuk számon. Másodikként a Madarak és Madárkákat lenne érdemes felhozni. Szintén egy nagyon mély film, Totó zseniális alakításával.  

5. Biciklitolvajok (Vittorio De Sica) - A világ egyik legjobb filmjének tartják és a neorealizmus csúcsának. Mert az is. Gondolom ezen a fórumon nem kell ecsetelnem. Ez méltán a hazai piac legnagyobb hiányossága. Mint ahogy az Umberto D. / A sorompók lezárulnak is.

6. Róma a nyílt város (Roberto Rossellini) - Szintén egy igazi klasszikus. Rossellini pályáját meghatározó filmje. Másodikként én a Paisá című nagyszabású háborús tablójára szavazok bár a Németország nulladik év se lenne rossz.

7. Rabid Dogs (Mario Bava) - az európai horror legmeghatározóbb alakja, akinek jelentőségéhez kevés személy mérhető. Egymaga több műfajt is teremtett vagy újított meg, hatása Ridley Scottól, Dario Argentóig mindenhol ott van. A Rabid Dogst azért választottam, mert ez szerintem a legjobb filmje, olyan Road Movie, amit az öreg Alfred is irigyelne, mert ez izgalmasabb és feszültebb, mint a az ő bármelyik filmje (pedig ő se volt piskóta) :) Másodikként, ha a szívemre hallgatok, nem a Black Sabbath vagy a Black Sunday című über klasszikusait és remekműveit választom, hanem a Hatchet for the Honeymoont (nálunk a nagyon "intelligens" Hentesbárd címen forgalmazták, vágottan, VHS-n). Ebben talán a leggyönyörűbb és legletisztultabb az a fajta vizuális virtuozitás, amit Bava képviselt. Nem mellesleg egy olyan filmről van szó, ami szintén megelőzte a korát, az Amerikai psycho nudli ehhez képest. Ha viszont az eszemre hallgatok, akkor a Bay of Blood-ot, amitől sokan a slasher megszületését számítják. Merész és morbid. Mestermű. Sajnos Mario Bavától se jelent meg idehaza semmi DVD-ni.

8. Mindenki jól van (Giuseppe Tornatore) - Tornatore a fiatalabb olasz filmesek egyik legtehetségesebb alkotója, egyszerűen nem tud hibázni. A filmnek már remakje is készült De Niroval, de mégis ez az igazi. Nem sokkal marad el tőle a Csillagos ember szintén édes-bús története. Mindkét film csodálatos.

9. Vizsgálat egy minden gyanú felett álló polgár ügyében (Elio Petri) - A Latinovits szinkronnal! Oscar díjas remekmű, igazi komoly film. Mellé egy mások által rendezett, szintén díjnyertes filmet választanék : Apámuram (Taviani testvérek) - Nem könnyű a szárd pásztorok élete, és vannak akik számára az hogy tanulhatnak maga is egy vágy. A film egy szegény szárd pásztorfiú kőkemény munkáját mutatja be, hogyan lesz egy 18 éves koráig írástudatlan fiú nyelvész. Csodálatos film és igaz történet.

10. Milano calibro 9 (Fernando Di Leo) - azt hiszem szintén egy igazi klasszikussal van dolgunk, mely meghatározta a későbbi polizieschi című olasz zsarus, maffiózós filmek világát. Brutálisan jó film, ahol nincsenek jók, mindenki túlélni akar így vagy úgy. Ez a műfaj képviselje magát ezzel a filmmel :)

+1

A jó, a rossz és a csúf (Sergio Leone) - Azért lett ez a plussz egyedik, mert BD-n megjelent, de DVD-n még sem. Így van is (a BD-seknek) meg nincs is (a DVD-esknek). Nagyon szomorú dolog, mert Sergio Leone idehaza is nagyon szeretett személy, ezt a filmjét meg rengetegen ismerik és szeretik. Egy marék dinamit is jó lenne tőle, és ha ez a kettő megjelenne, teljes lenne a hazai Leone mesterművek kollekciója.

Sokan mondhatnák, hogy hol van a Kaland, a Megszállottság meg hasonlók, de én azokat írtam fel, amik számomra nem csak jelentősek, de élvezetesek is. :)
A többi listához nem írok ennyit és nem is tartom magam az egy szám egy rendező elvéhez:)

Német TOP 10 hiányosság:

1. Dr. Caligari (Robert Wiene)
2. Metropolis (Fritz Lang)
3. Berlin felett az ég (Wim Wenders)
4. A félelem megeszi a lelket (R.W. Fassbinder)
5. Amikor 13 újhold van egy évben (R. W. Fassbinder)
6. Kínai Rulett (R. W. Fassbinder)
7. Lili Marleen (R. W. Fassbinder)
8. Üvegszív (Werner Herzog)
9. Stroszek (Werner Herzog)
10. Ahol a zöld hangyák álmodnak (Werner Herzog)

Hát igen. Sajnos a cinetel által kiadott Herzog filmek kivételével a német újhullám teljesen elhanyagolt terület itthon :(

USA-Kanada TOP 10 hiányosság:

1. Radírfej (David Lynch)
2. The Brood /Porontyok (David Cronenberg)
3. Scanners (David Cronenberg)
4. From Beyond (Stuart Gordon)
5. Portyán (William Friedkin)
6. Black Christmas (Bob Clark)
7. The Toxic Avenger (Herz, Kaufman)
8. Szalmakutyák (Sam Peckinpah)
9. Ms. 45 (Abel Ferrara)
10. Ed Wood (Tim Burton)

Horror? Trash? Thriller? Akciófilm? B-movie? Mivel szerencsére a kommersz és klasszikus amerikai filmekből nincs hiány, ezért a lista inkább az amerikai filmművészet egy olyan szeletéből szemezget, ami szerzőibb, eredetibb, merészebb, és szórakoztatóbb :)

Aztán nyugodtan felsorolhatnánk olyan szinkronos újra kiadások iránti igényt is, mint a Törvényre törve, JFK, a Mélység titka, az Amistad, az Amerikai szépség, Agyament Harry (tom régen szinkronos volt, de még egy fél évtizede beszerezhetetlen) stb.

Magyar TOP 10 hiányosság

1. Tízezer nap (Kósa Ferenc)
2. 80 huszár (Sára Sándor)
3. Hideg napok (Kovács András)
4. Magyarok (Fábri Zoltán)
5. Redl Ezredes (Szabó István)
6. Hanussen (Szabó István)
7. Szürkület (Fehér György)
8. A torinói ló (Tarr Béla)
9. Fábián bálint találkozása Istennel (Fábri Zoltán)
10. 141 perc befejezetlen mondatból (Fábri Zoltán)

Japán Top 10 hiányosság:

1. Mononoke Hime (Hayao Miyazaki)
2. Szamurájlázadás (Masaki Kobayashi)
3. A hét szamuráj (Akira Kurosawa)
4. Véres trón (Akira Kurosawa)
5. Rejtett erőd (Akira Kurosawa)
6. A vihar kapujában (Akira Kurosawa)
7. A testőr (Akira Kurosawa)
8. Ichi the killer (Takashi Miike)
9. Kikujiro nyara (Takeshi Kitano)
10. Tokiói történet (Ozu Yasujiró)

Na több nemzetiségi listát nem csinálok, utoljára álljon itt egy vegyes :)

1. A szamuráj (Melville)
2. Nagy kékség (Lus Besson)
3. Hullámtörés (Lars von Trier)
4. A birodalom 2. évad (Lars von Trier)
5. Who can kill a child? (Narciso Ibáñez Serrador)
6. Jöjj és lásd! (Elem Klimov)
7. El topo (Alejandro Jodorowsky)
8. Santa Sangre (Alejandro Jodorowsky)
9. Hullajó (Peter Jackson)
10. Meet the Feebless (Peter Jackson)

Vége :)
0
2012. április 1., vasárnap 18:18
A Ragyogj megjelenhetne újra.
Csak rövid ideig volt kapható sajnos.Nem tartozik esetleg a Gammához?
0
2012. március 13., kedd 14:37
Horváth Lili: Napszúrás
Szimler Bálint: Itt vagyok
Tarr Béla: A torinói ló
Tarr Béla: A londoni férfi
Fehér György: Szürkület
Fehér György: Szenvedély
Fliegauf Benedek: Womb / Anyaméh
Fliegauf Benedek: Szállnak a varjak
Hajdu Szabolcs: Tamara
Hajdu Szabolcs: Macerás ügyek
Kocsis Ágnes: Pál Adrienn
Makk Károly: Megszállottak
Makk Károly: Elveszett paradicsom
Makk Károly: Az utolsó előtti ember
Szőts István: Melyiket a 9 közül?
Konstantin Bojanov: Abé
Sebastián Leilo/Campos: Navidad
George Dorobantu: Elevator / Felvonó
Ole Christian Madsen: Prágai történet
Simon Staho: Jelenetek két házasságból
Radu Muntean: Ünnepek után
Susanne Bier: Esküvő után
Nanni Moretti: A misének vége
Jacques Rivette: A szép bajkeverő
Eric Rohmer: A férfigyűjtő
Jean-Luc Godard: Hímnem-nőnem - tizenöt hiteles tény
Francois Truffaut: A zöld szoba
Louis Malle: Lidércfény
Roger Vadim: Veszedelmes viszonyok 1960-ban
Agnés Varda: A nantes-i Jacquot
Robert Bresson: Egy szelíd asszony
Dreyer: A harag napja
Jean Eustache: A mama és a kurva
Michel Deville: Titkos utazás
Jacques Doillon: Akárki megteszi...
Xavier Dolan: Képzelt szerelmek
Philippe Garrel: Szabályos szeretők
Christophe Honoré: Szerelmesdalok
Andrzej Wajda: Ártatlan varázslók
Pier Paolo Pasolini: Disznóól
Bernardo Bertolucci: Partner
Roberto Rossellini: Németország 0 év
Vittiroi de Sica: Umberto D. / A sorompók lezárulnak
Luchino Visconti: Rocco és fivérei
0
2012. március 6., kedd 21:18
Lois és Clark - Superman legújabb kalandjai - A teljes 4. évad, eredeti szinkronnal
0
2012. március 6., kedd 19:18
The Human Centipede 1-2 rész
Neighbor
Aligator 1-2 rész
Hullajó
Dr. Giggles
Péntek 13. 3-9 rész
Halloween 4-5-6 rész
X-akták 4-9 évad
Profiler 2 évadtól
Woman
A hét szamuráj
0
2012. március 6., kedd 9:31
Konstatntin Bojanov: Avé (Abe)
0
2012. március 2., péntek 21:32

érdekes, erre nem is emlékeztem... na, majd utána nézek, honnan lehetne még felhajtani egy példányt.
0
2012. március 2., péntek 21:31

ennek még örülnék is, ha Viasat közelben lennék... de azért köszi!! :)
0