Keresés

Filmek, amiket kiadhatnának végre

2009. június 14., vasárnap 0:26
Biztosan nem én leszek az első: Zeffirelli Rómeó és Júlia c. filmjét illene végre kiadni.
0
2009. június 14., vasárnap 0:19
Szerintem se jelent még meg. Remélem egy nálam jártasabb személy is hozzászól majd a Suspiria témához.
0
2009. június 14., vasárnap 0:18
60-as 70-es 80-as években az olaszok voltak a királyak:) Fellini, Argento, Leone, Fulci, Bava, Antonioni, Pasolini, Bertolucci és a többiek fénykora:)
Egyébként igazad van a Goblin zenéje tényleg jobban illik Argentohoz.

Wim Wenders olyan, mint akiből kiveszett  a lendület. Már rég nem tudott sajnos, olyan filmet felmutatni, mint amilyen a Berlin felett az ég vagy a Párizs, Texas volt. Ezek is jöhetnének végre eredeti szinkronnal.

Nem tetszenek Fulci zombifilmjei?:) Szerintem jók. Mondjuk a Don t torture duckling vagy a New York Ripper sokkal jobbak szerintem.
0
2009. június 13., szombat 21:06
Hát a Suspiriát én is égre földre keresem, de sehol se találom, nem lett az kiadva szerintem, bár reméljüka legjobbakat.
0
2009. június 13., szombat 20:06
augusztus/szeptember.
0
2009. június 13., szombat 20:02
Nem láttad még a Kristálytollú madarat? Vááá, pedig az az Állat-trilógia legjobbja... Én akkor azt ajánlom Neked:) Egyébként - válaszolva az eggyel korábbi üzenetedre - bírom nagyon Morricone-t, de szerintem a Goblin zenéje sokkal jobban illik Argento-hoz ("szerencsére" a Profondo Rosso előtt összevesztek - legalábbis ezt olvastam egy külföldi honalpon -, és ezért próbálta ki Simonetti-éket).
A Porontyok is nagyon jó; talán a legjobb Cronenberg kanadai munkái közül; egyedül a főszereplő (Art Hindle) játéka volt számomra idegesítő a film első harmadában, de aztán megszoktam... Kárpótlásként viszont ott volt a szinte mindig lenyűgöző - és mindig részeg - Oliver Reed, és az az utánozhatatlan hangulat:))
Ha Jodorowsky, akkor Holy Mountain - legalábbis számomra:) Persze egy szavam sem lehet a többi filmjére sem, de talán akkor is, talán az a legjellemzőbb... De már én is nagyon várom az új filmjét (bárcsak bevállalná valaki a moziforgalmazását is!)

Hát igen, az ilyen zseniális rendezők kezdenek lassan kihalni, és átveszik a helyüket  azok, akik a nagyobb stúdiókkal kötnek házasságot... Ezért nem hibáztatom őket, mert a családot etetni kell valamiből. Csak hát ezzel a tehetséget korlátozzák...
Nem sokan kerülhetnek olyan irigylésre méltó helyzetbe, mint amilyenben például Kubrick volt... Pl. Wim Wendersnek könnyű (az Európai Filmakadémia elnöke...). Argento, Lynch, Miike, Tarr: velük kapcsolatban teljesen egyetértek Veled.
Soavi-t én is nagyon sajnálom: pedig a Dellamorte Dellamore után azt gondolnám, hogy biztos könnyen talál támogatót, de a tv-ken kívül ritkán van lehetősége rendezni... Sajna a Cinecitta és a hozzá kapcsolódó régi emberek, cégek lassan kihalnak, újak (gyengébbek?) kerülnek a helyükre...

Tudom, hogy sokan butaságnak gondolják, de azért én kíváncsi lennék, hogy az ilyen európai kultrendezők mit hoznának (hoztak volna) ki  egy amerikai film költségvetéséből abban az időben, amikor az életpályájuk legértékesebbnek tartott filmjeit forgatták... (ilyenekre gondolok, mint Mario Bava, Lucio Fulci - nem a zombis förmedvények -, Argento, Fernando Di Leo) Nem véletlen, hogy csupa olasz filmest soroltam fel: nagyon szeretem a 20-30 évvel ezelőtt olasz mozit (Antonionitól kezdve D Amato-ig mindent).
Na mindegy, lehet nem érdemes ilyenen rágódni. Inkább jönne ki itthon egy-kettő ezek közül (legalább a krémje!!!). Majd talán egyszer... (a válság után?):)
0
2009. június 12., péntek 22:13
Kösz!
0
2009. június 12., péntek 21:46
coman023:
Nekromantik zseniális:) Szerintem ennél jobb filmet beteg társadalom peremére szorult elméről még nem készítettek. Fekete underground gyöngyszem.
Próbáld megnézni a Der Todeskinget. Rendkívül intelligens film. Hét történet a halálról és elképesztőek eredetiek. Zseniális film. Sajnos ilyenek nemigazán jutnak el hozzánk, gondolom a kiadók az érdeklődés hiányát gondolják benne.
A Krisztálytollú madarat még nem láttam sajnos nagy hiányosság.
Cronenbergtől is pont az általad kiemelt két film maradt ki: Porontyok és Agyfürkészők. A Poronytokra kiemelten kíváncsi vagyok főleg, mert azt mondják az egyik legerősebb Cronenberg filmnek.
Jodorowskytól a Santa Sangre a kedvencem. Az a film valami varázslat. Szorosan mögötte az El topo és a végletekig őrült Holy Mountain (Szent hegy). De nagyon kíváncsi vagyok a Tuskra, Rainbow Thiefre és a Fando y Lisre. ezeket sajnos még nem láttam.

Ezek a rendezők még tudnak valamit. Sajnos, ha megnézzük Jörg Buttgereit nem forgatott  a Schramm óta (15 év) és Jodorowsky is nagyjából 19 év után tud (ha összejön) újra kamera mögé állni. Ezek az emberek nem kapnak pénzt, pedig minden filmjük aranyat ér, de egy Uwe Boll, Rob Zombie, Rick Bota meg egyéb időről időre feltűnő majd eltűnő arcok meg nagy támogatást kapnak. Michele Soavi (zseni) szintén a lehetetlen filmes okok miatt nem forgat. Pedig talán a  legtehetségesebb rendező korosztályában. Szomorú dolgok. Még szerencse, hogy Cronenberg, Argento, Jarmusch, David Lynch, Tarr Béla és jobb pillanataiban Miike még időről időre letesz valamit az asztalra. Számomra az ő leggyengébb filmjeik is többet jelentenek mint bármelyik újabb Hollywoodi kasszasiker:) Főleg azért, mert nekik még megvan az alkotói szabadságuk több film után is.
0
2009. június 12., péntek 21:32
Libanoni keringő!
0
2009. június 12., péntek 21:29
Best adta / adja ki de még senki se látta.:S
0
2009. június 12., péntek 20:57
Megjelent a Suspiria?
Hol lehet kapni?
A Best adta ki?
0
2009. június 12., péntek 20:48
Buttgereit-tól még csak a Nekromatikot láttam: hát igen, eléggé beteg film; én se nagyon reménykedek abban, hogy valaki kiadja. Mondjuk szerintem várni sem érdemes ilyenekre annak tükrében, hogy hány alapfilm hiányzik a magyarországi kínálatból...
Nálam ilyenek Argento korai munkái: legjobban a "Profondo Rosso"-t hiányolom, de jöhetne akármi azok közül, amiket felsoroltál... (Jó, a Mother Of Tears annyira nem jött be; viszont A kristálytollú madár az egyik legjobb Argento-film, én arra is tuti vevő lennék.)
Jók ezek a korai Cronenberg-munkák, de tőle én az Agyfürkészőket, a Porontyokat és a Videodrome vágatlan változatát szeretném látni itthon is:) Azt viszont elismerem, hogy az általad említett filmek kiadása lenyűgöző.
Jodorowsky alap: az egyik legjobb szürrealista filmes (bocs, David Lynch). Tőle jöhet akármi (főleg a Szent hegy és a Santa Sangre).
0
2009. június 12., péntek 19:07
Remélem nem. Idén a két Cronenberg film (VEszett, Paraziták) és a Hellraiser kocka mellett számomra a harmadik legfontosabb filmes megjelenés a Suspiria :) Idegesít, hogy a Best ennyire nem figyel a termékei reklámozására. pl: Ha ide nem került volna fel az Arrivederci amore, ciao soha se tudtam volna meg, hogy megjelent (xpressen kívül semmilyen (nem netes) boltban nem láttam még).

Mondjuk én akkor lepődnékű meg legjobban, ha Buttgereit 4 filmjét látnám kiadva. Kíváncsi lennénk mennyibe kerül a jogdíjuk. Nem hiszem ,hogy sok. Csak nem lenne nálunk szerintem egy kiadó se aki bevállalja. Pedig a Der Todesking a Schramm, de még talán a  Nekromantik 1 se olyan durva filmek, amiknél durvább már ne jelent volna meg itthon.

Argentótól minden jöhetne az Európai horror legnagyobb mestere szerintem. Abban az esetben, ha megjelenik a Suspiria még meg kéne jelennie a Deep rednek, az Infernonak, a Tenebrének, az Operának és a Phenomenának, hogy a  legfontosabbakat említsem. De én is imádom a 70-es években készült gialloit:) A 9 farkú macska annak idején megjelent nálunk kazin, annak van az egyik legcsodálatosabb Morricone zenéje. A Four Flies on Grey velvet pedig még a Bud Spencer rajongóknak is csemege lenne:) Meg ugye ott a most megjelent Mother of tears, amiben még pár magyar mondat is felhangzik... Na abban is hagyom a felsorolást mert tényleg tőle mindnek meg kéne jelennie:)

Alejandro Jodorowsky kapcsán meg  lenne hazai vonatkozás is, ugyanis az új filmjét magyarok fogják producerelni és ahogy tudom még az operatőr is magyar lesz (Zsigmond Vilmos)  :)
0
2009. június 12., péntek 18:37
A felsorolt emberektől tényleg minden jöhet... (én elsősorban Argento 70-es években készült filmjeit szeretném a magyar piacon is látni; tényleg, a Suspiria kiadása akkor csak kacsa volt???)
0
2009. június 12., péntek 18:09
A 80. évforduló alkalmából tényleg itt lenne már az ideje ennek a kitűnő színésznőnek kiadni már végre DVD-n az összes filmjét.

Mondjuk az Egy apáca története.Warner-FHE és így tovább.
Az Álom luxuskivitelben legalább külföldről beszerezhető.
0
2009. június 11., csütörtök 19:50
From Beyond (Stuart Gordon)
0
2009. június 11., csütörtök 19:50
Akira Kurosawa, Andrej Tarkovszkij, Alejandro Jodorowsky, Dario Argento, Michele Soavi, Jörg Buttgereit, Tarr Béla, Elem Klimov: minden itthon ki nem adott filmjüket!
0
2009. június 11., csütörtök 19:44
Audrey Hepburn sorzat, akkor már.
0
2009. június 11., csütörtök 19:41
Álom luxuskivitelben Audrey Hepburn és George Peppard főszereplésével
0
2009. június 11., csütörtök 19:38
A VHS-ek átböngészését én is tervezgetem, azt hiszem, sikítófrászt kapnék, hány és hány remek film pihen rajtuk, amiket manapság már lehetetlenség úgy beszerezni.( értsd:eredeti szinkron stb)
0
2009. június 11., csütörtök 18:17
Taken-Elrabolva
0
2009. június 11., csütörtök 11:07
Olvasgatom ezt a topikot, de végül csak nem írok hozzá filmcímeket, ugyanis éppen két hete böngésztem át a megmaradt százegynéhány VHS kazettámat, ami összességében mintegy 150-160 filmet jelent. Ezek mindegyike olyan, ami még nem jelent meg DVD-n, szóval, jócskán van még mit bepótolni!
0
2009. június 11., csütörtök 9:29
Dempsey & Makepeace

(csak három évad, évadonként tíz résszel --> akár egyben is kiadhatnák)
0
2009. június 10., szerda 19:14
Akkor kezdem:

Menekülés New Yorkból (elvileg jön, de azért:))
Bumeráng (Eddie Murphy)
Vámpír Brooklynban újra!
Haver haver (Matthau, Lemmon)
Sivatagi Lavina (Dolph Lundgren)
A sólyom bosszúja (Jack Palance)
HARAPÓS NŐ
Addams Family

Sorozat: A dumagép
0
2009. június 10., szerda 17:12
Néhány Fassbinder film (pl. A szabadság ököljoga)

A Cseh "Homolka" filmek
0