Túl a csúcson (akció klasszikusként kijöhetne dupla szinkronnal)
Kobra (Stallone, elővennék a Bubik szinkront :D )
Szörnyecskék 1-2
48 óra díszdoboz
Piszkos Harry fémdoboz (persze szinkronnal mind az 5 részt)
0
2008. november 9., vasárnap 16:19
866
Nagy hirtelenjében az Eszelős szívatás jutott az eszembe.
0
2008. november 9., vasárnap 14:06
4078
... és hamarosan a sötétség (And Soon the Darkness)
Ez sose jelenik már meg??? Alapthriller.
0
2008. november 6., csütörtök 23:19
1453
igen, nekem is az van... én csesztem el 226 perc "approx" :P bocs bocs.... ja és így már sztem még "értelmesebb" is a film,nagyon szépek a jelenetek az őslakókkal ....ilyent nem sok filmben látni... és még az ikont is kirakattam,hogy tudjam mikor van alter v új jelenet,betojás hogy mennyire jól megcsinálták :) bár elfogult vagyok 1-2 filmmel....
0
2008. november 6., csütörtök 22:20
1322
Volna néhány szép, amit szeretnék, hátha valaki meghallgatja imámat:)
először is, amit mindig meg kell említenem RADÍRFEJ
Triffidek napja
Gojira (1954) meg még az összes többi Godzilla film, a Final Wars-ig. (ezt a kettőt láttam amúgy és hajlandó lennék költeni ezekre a gagyi szörnyfilmekre)
0
2008. november 6., csütörtök 21:58
52684
Tényleg nem kötekedésből mondom, de a moziváltozat volt 3 óra, a rendezői háromnegyeddel több. :) Megvan nekem is, háromlemezes Pathé!-digistackben, s egész jól elboldogulok vele nyelvvizsga nélkül is. :)
most posts by TM
0
2008. november 6., csütörtök 21:51
1453
nah pontosan ez a lényeg :)
0
2008. november 6., csütörtök 21:50
1453
na igen... én a Farkasokkal táncolóval voltam (majdnem) így ,mert a rendezőit angolul+indiánul néztem :) de ott volt az indián szöveg alatt angol felirat... na mind1 a lényeg hogy bár azért régen még láttam magyarul,azért az a 3óra pillanatok alatt eltelt nekem... :D
0
2008. november 6., csütörtök 21:08
52684
Még nem késő! Nagyon szép nyelv. ;-)
most posts by TM
0
2008. november 6., csütörtök 21:03
3428
Amúgy, erről a filmről van szó:
Igazán kiadhatnák már ezt a filmet itthon is DVD-n amúgy...
0
2008. november 6., csütörtök 20:57
3428
Erről az jut eszembe, hogy a francia amazonról pár éve megrendeltem(és meg is kaptam Sophie Marceau és Claude Brasseur közös filmjét a Descente aux enfers-t(Pokolraszállás, 1986). A baj csak az volt, hogy nem volt a DVD-n angol hangsáv, csak francia, amiből sajna egy kukkot se értettem... De a film látványilag lenyűgöző volt amúgy(kiváltképp Sophie Marceau, aki szinte az egész filmben meztelenül játszott). Na, ilyenkor sajnálom, hogy anno nem tanultam franciául is...
0
2008. november 6., csütörtök 20:42
52684
Arra a kijelentésre reflektáltam, hogy manapság nincs jó szinkron. Ennek kapcsán említettem meg az eredeti nyelvet divatból majmolókat. Ha ebbe minél kevesebben tartoznak bele, akkor annak igazán örülök. Magamról szólva, nekem mindegy, hogy hogyan nézem a filmet, bármelyik megoldással lehet maradandó az élmény, ahogy kiábrándító is. Számomra a történet az elsődleges, s ha az jó, akkor nem is emlékszem már később rá, hogy milyen nyelven beszéltek benne. Nálam ez az igazán jó film mércéje. :)
most posts by TM
0
2008. november 6., csütörtök 15:25
4078
Death Wish 2 Death Wish 3 Death wish 4 Death wish 5
Szeretem a Bosszúvágy filmeket:)
0
2008. november 6., csütörtök 13:55
1453
sztem félreértettél valamit, nyilván azokra gondolsz, akik csak szinkront akarnak és keseregnek hogy a régibb filmeket nem adják már ki a KSZ-be... az okés. de nem hinném hogy ciki lenne spanyolul v angolul nézni a filmet,még ha nem is pörfikt abban a nyelvben valaki....én csak arra a tényre akartam rávilágítani, hogy a színészeknek saját hangjuk is jó + a teknika,minőség...meg lehet válogatni! majmok mindenhol vannak.... a rigó utcát meg aki megcsinálta anno v akár most is annak grat :) meg ha már rólam is van szó, magyar felirat nélkül is tudok élvezni egy filmet,akármilyen hanggal is ;) meg sztem jól elbeszélünk egymás mellet :D
0
2008. november 6., csütörtök 10:52
52684
A "legaranyosabb" az az átfedés, amikor egy nem angol nyelvű filmnél a magyar hangokat addig szapulók egy része azonnal reklamál, hogy miért nincs szinkron. :)
most posts by TM
0
2008. november 6., csütörtök 10:47
52684
Nem kívánok vitatkozni e témában, már futottunk elég kört ebben. Mindössze arra a majd mindenkinél tapasztalható jelenségre világítottam rá, hogy a "régi jó szinkron" az arra az időszakra tehető, amikor az illető még nem beszélt nyelvet, szerencsés esetben a magyart már úgy ahogy, s ez olyan romantikus múltidézés formájában jön elő a szájából. Most, hogy van választása, most már eredeti nyelven néz mindent, s cikinek számít, ha valami magyart hallgat. Lehet szélsőséges példákat hozni rossz szinkronok demonstrálására, ám miattam igazán ne, mivel sehol nem írtam azt le, hogy minden szinkron jó. Ugyanakkor többre becsülöm azt a szinkrontolnmács ismerősömet, aki nyelvekkel a tarsolyában is tudja becsülni és szeretni a magyar szinkront. Egyébként meg van a filmeken magyar felirat is, tehát nem nyelvvizsgafüggő az eredeti hang élvezete, s aki szimplán csak emiatt így nézi a mozikat, azokkal semmi bajom, de amikor jönnek ezek a sommás vélemények, hogy manapság hű de szar az összes szinkron, akkor repkedni kezdenek a nyilaim, s nem igazán érdekel, hogy ez valakinek tetszik-e vagy sem.
most posts by TM
0
2008. november 6., csütörtök 10:29
4078
Bad Taste Meet the feebles Hullajó
Meddig tartják vissza Jacksonék ezeknek a jogait?
0
2008. november 5., szerda 21:53
14594
Hát igen, könnyen fikázza az eredeti hangokat az, aki nem járt a Rigóban, én is ott nyelvvizsgáztam. Becsületemre legyen mondva, elsőre sikerült, nem is rossz eredménnyel. :)))
0
2008. november 5., szerda 21:31
1453
ja ha meg nem tévedek a "jobb magyar hangokat" a Ridley bácsi kinn keverte fel :) meg más esetben is kiküldték az anyagot....
0
2008. november 5., szerda 21:29
1453
már ne haragudj de nincs igazad... 1. a Rigó utcában keményen leszopatnak! ha nem tudsz, ne is menj oda(nyilván nem voltál) 2. sajnos sznobul hangzik,de az eredeti hangok sokkal jobbak!(én tavaly nyárig szinkronért+másoltért éltem,de fordult a dolog) amit szinkronnak neveznek az néha gyalázat, nem csak minőségre ,mert foghatnánk arra hogy niccs péz, niccs pézz... de az duma, technikájuk+kis szeretet+munkakedv az nincsen egyszerűbb kiadni valami igen! román cégnek hogy okádjanak ki valamit a Rettek klubb mért erre a majomshitre CELEBEKRE költi a faxpénzit, ahelyett hogy ne gagyiba nyomatnák a jó filmet??? de ez is közhely!!! nagy filmek? a gladi + gyűrűk urán kívül nem sok 5.1EX ász szinkron van... szinkroncasting? okés de ha a háttérben nincs semmi, ordíthat szegény naphosszat lóvalagot sem ér el vele ;) az meg röhej hogy a kutyakorcsma nevű hazai filmeken 5.1 van akárhogy, a nagy filmekhez meg nagy keservesen.... (az meg má röhej hogy manapság annyi hazai film van,de minek,egy normálisat kaparnának össze a sok lecsó helyett) naszóval nyilván tudod mi a különbség eredeti duma meg a magyar szinkron közt. az meg más dolog hogy van jó+rossz magyarítás is :) hmmm capiche?
0
2008. november 5., szerda 13:33
14594
Annyit azért hozzátennék, hogy a mozis szinkronok ma is jók többnyire. :)))
0
2008. november 5., szerda 12:01
52684
A szinkronellenesség együtt jár a külföldi kiadványok majmolásával, melyhez (jobb esetben) köthető egy Rigó utcai gyorstalpaló tanfolyam - "hú vazze, én már csak eredetiben" -, s ez a trendi viselkedés teljesen elferdíti a témára való reális rálátást. A valóság az, hogy igenis vannak jó szinkronok, méghozzá azok, amelyekre több idő és pénz jut. Pontosan, hogy az említett kilencvenes évek elején hígult fel a szakma, amikor kinőttek a földből a hottentotta szinkronstúdiók, akik a Kibelező Dzsekk 26-ot s hasonló értelmes videófilmeket magyarították. Ugyanakkor az igazán nagy filmeket továbbra is színvonalasan készítik, több esetben a gyártó részéről megkövetelt szinkroncasting is megelőzi a munkát. Emellett persze készülnek gyengébb munkák is, de azt általánosságban kijelenti, hogy ma már csak rossz szinkronok készülnek nem más mint sznob csúsztatás.
most posts by TM
0
2008. november 5., szerda 11:09
14594
Jó szinkront manapság? Hát, ezt én nagyon nem így látom... :(((
0
2008. november 5., szerda 10:16
154
Sajnos ma már nem igazán :-(
0
2008. november 5., szerda 10:06
1453