Keresés

AKIRA

2006. március 17., péntek 0:09
A Vasárnapi napot én is nagyon szeretném megköszönni. Olyan igazi premier élmény volt, főleg hogy először láttam a filmet. És persze lehengerelt, a felőletek tapasztalt teljes műgond a téma felé, az előadás a vetítés előtt, és persze a kis ajándékok, a poster, meg a pálcika, mind nagyon kedves gondolat volt. Vásznon nagyon magába szippantott a film, és hatalmas élményekkel jöttem el...nagyra becsülöm az Odeont, régen is mindig oda jártam, mikor még egyel arébb volt a lakhelye, video téka volt csak mozi nélkül, és inkább művészfilmes zug volt, és nagyon jó végig kísérni, hogyan növi ki magát mozgóképes kultúrális centrummá itt magyarországon. Minden igazi jóértelembe vett filmbuzi hozzátok bátran mehet,  és köszi az Akirás pólót, köszi az oldboy dvd-t, köszi az Oldboy pólót, és hát ennyit a nyáladzásról, nem akartam itt x-edik emberkeként ömlengeni, de ezt el akartam nektek mondani.:)
0
2006. március 17., péntek 0:00
persze, Európára gondoltam...
0
2006. március 16., csütörtök 23:44
Kedves Derceto!

Azt gondoljuk, hogy az Akira moziban való vetítése sokkal többet tett az Akira népszerűsítéséért, mint egy 2000-2500 Ft-os egylemezes kiadás! Ahogy Varró Attila mondta a díszbemutató előtti bevezetőjében ez a film vászonra lett készítve és igazából az aki a moziban megnézi az látja azt, amit látni kell.
A DVD is fontos, nem véletlenül fektetünk bele ilyen sok munkát. De a rajongókkal való találkozás a moziban viszi el a pálmát!

Odeon
0
2006. március 16., csütörtök 23:38
Kedves Dylan!

Erre nem szeretnénk többet írni, mint hogy KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Odeon
0
2006. március 16., csütörtök 23:37
Szerintem egylemezes változatot inkább csak gusztustalan 999 Forintos turkálós árban lenne érdemes kiadni (aki nem ismeri a filmet, kötve hiszem hogy magasabb áron megvenné). De ahogy írták is, ez nagyon lealacsonyítaná az Odeon hosszú és fáradtságos munkáját. Meg a filmet is nagyon ledegradálja :(
0
2006. március 16., csütörtök 23:34
"és mindenki a szívetekbe fog " - Ezt jó értelmesen írtam...
0
2006. március 16., csütörtök 23:31
Kedves Odeon!

Én csak ámulok és bámulok rajtatok az itt olvasottak, a vasárnapi Akira vetítés, meg az Oldboy DVD után :-)
Kihagynám a nyáladzást mert a többiek már lassan elúsztatják itt a topicot vele, bár nem mondom hogy nem érdemlitek meg.
Csak annyit szeretnék mondani hogy maradjatok ilyenek amilyenek most vagytok és mindenki a szívetekbe fog titeket zárni rövid idő alatt! Azt hiszem kiváló példa vagytok a "Kicsi a bors de erős" közmondás alátámasztására.
Ilyen igényességet és vásárlócentrikusságot szinte sehol sem tapasztalni (nem csak DVD kiadásra gondolok) és úgyérzem ez nagyon jót tesz mindkét félnek. Csak így tovább!!! Minden tiszteletem!
0
2006. március 16., csütörtök 23:23
Bazz, Chihirót anno 6000 Ft-os bevezető áron vettem meg (Axy Snake-el megspékelve). Minden idők egyik legrosszabb borítója (borító a borítóban) :D
A kép és hang, valamint a menü mondjuk ott elég tisztességes. Remélem ennyit tartani tudnak majd a Vándorló palotánál is :)
0
2006. március 16., csütörtök 23:11
Ne felejtsük el, hogy a Vándorló palotát a rajongók mellett főleg szülők fogják megvenni csemetéiknek, és ott azért többet számít az ár az extráknál. A Chihiro esetében is erre tervezett a Best (a DVD piac egyik első megrontója szvsz). Ha jó lesz a kép/hang/felirat, én már örülök. Remélem azért nem kapnak rá a korábbi Miyazaki-filmekre.
0
2006. március 16., csütörtök 23:02
Japán is R2, de biztos, hogy rendes PAL transzfert kapunk, szóval jó eséllyel az angol kiadásra fog hasonlítani.
0
2006. március 16., csütörtök 23:00
Amit én el tudnék képzelni, az mondjuk egy egy lemezes változat, amaray tokban egy ízléses borítóval 2000-2500 forintért. Ezt a változatot valószínűleg csak olyanok vennék meg, akik a 6000-es változatot nem, tehát ez csak plusz bevételt jelentene, és több emberhez eljutna a film. Nem hiszem, hogy ez bárkinek csípné a szemét. Mert igaz, hogy a rajongók igénylik, és megfizetik az igényes, fullextrás változatot, de fontos lenne az anime népszerűsödése, terjedése is. Egy "fapados" változat több boltban felbukkanhatna, többen szemet vetnének rá, esetleg lehetne beletenni egy insert-et az extra változatról, és ha valakinek bejön a film, lehet, hogy másnap elmegy, és beszerzi azt, emezt meg elajándékozza. És akinek elajándékozza, az is megszereti, és ő is megveszi az extra változatot, és így tovább! Ne felejtsük el, hogy az Akira VHS-en hódította meg Amerikát, és tört utat az anime számára!

Persze azt is maximálisan megértem, ha az Odeon nem akar egy bizonyos minőségi szint alá menni, bár szerint egy fapados kiadás még mindig lehet igényes. Nekem például a maximális kép- és hangminőség a legfontosabb, az extrák sokkal-sokkal kevésbé. A csomagolásnál pedig a design is fontos. Inkább egy ízléses borító, műanyag tokban, mind egy csúnya digipack. Szóval én mint rajongó, támogatnám az egylemezes változatot!
0
2006. március 16., csütörtök 22:57
A második kép alapján elég homályos a kép. Nem is értem hogy tudták így elbaszni.
0
2006. március 16., csütörtök 22:42
Az ugye nem baj, hogy Japánban NTSC-s lemezek vannak, R2-es régióban meg PAL-osak!?
0
2006. március 16., csütörtök 21:56
Tudom sokat írtak már ilyesmit de nem bírom megállni hogy ne írjam le, mert olyan hihetetlenül hangzik...

Egy kiadó aki napi kapcsolatban van a vásárlókkal, és minden kérdésre válaszol!
Egy kiadó akinek vezetőségében valódi dvd-gyűjtők vannak, akik olyan magyar kiadványokat hoznak létre amit ők is szívesen feltennének a polcukra!
Egy kiadó aki komoly figyelmet fordít a kultikus művészfilmek felé!
Egy kiadó aki zászlajára tűzi végre az animét!
Egy kiadó akinél már majdnem alapfeltétel a digipack!
Egy kiadó aki minden elképzelhető kis részletre odafigyel, mint egy igazi gyűjtő!
Egy kiadó akinél nincs akciózás, és vásárló átverés!
Egy kiadó aki olyan Akira mozi-permiert rendez hogy moziplakát, és evőpálcika várja a nézőket az ülésen!
Egy kiadó aki saját gyártású extrákat pakol a kiadványaira, hogy a magyar kiadás még ebben is több legyen mint a külföldiek!

Tényleg szinte hihetetlen... Csak így tovább!
0
2006. március 16., csütörtök 20:53
Fájdítsd csak a szívem ezekkel a képekkel...
0
2006. március 16., csütörtök 20:50
Így néz ki egy Howl. Máshol:
http://www.dvdfromkorea.com/goods_pictures/mmm(201).jpg

Ha a Best Hollywood japán kópiát vesz át, ez az összehasonlítás érdekes lehet:
http://whiggles.landofwhimsy.com/writings/dvdimage-howl.html

Ezek a 6 ezres árak azért nem alacsonyak (a Bin-Jip-ből pl. ennyiért csak ajándékba tudnék venni, magamnak már nem jutna), nincs arra lehetőség, hogy mondjuk, az Xpress.hu-nál előrendelők a szokásosnál nagyobb kedvezményt kapjanak a listaárból?
0
2006. március 16., csütörtök 20:42
Mindenki csak a filmet fogja megvásárolni, mert így fog kinézni a FILM! Szerintem nem kéne engedni az igényességből! Ha már egyszer valamit eltökélt a kiadó, akkor ahhoz tartsa is magát, még mindig szimpatikusabb, mint a gagyira-termelés. A BUFI-ban csalódtam ilyen téren.
Pasolini-trilógiát én is egyben vettem meg, igaz, hogy jelentős nagyker-kedvezményt kaptam rá a barátomtól, de azért még így is jóval felülmúlta a 990-es értéket, na meg az ahhoz dukáló külsőt! Szerintem egy filmhez, ha lehet, adjanak gusztusos körítést, sokat dob a megjelenésén. A világ legjobb nője sem ugyanaz egy toplák ruhában, mint estélyiben, és egy kevésbé ütős "alkotás" is, vonzóvá válik, ha szépen van tálalva! Visszatérve a filmek világához, említhetném például a Van Helsinget, mely a dombornyomásos, digipackos valójában látatlanban elérte nálam azt, hogy megvegyem.
most posts by TM
0
2006. március 16., csütörtök 20:29
Ninja scroll dvd-t!!! Az a  király:D
0
2006. március 16., csütörtök 20:26
Szerintem az eszetlen akciózás és a DVD-n megjelenő VHS kiadványok.
Árgarancia, ezt leutoljára a BF-től hallotam a Kutyaszorítoban-al
kapcsolatban utána az 1 lemezes változat a turkáloban végezte,  
azota szinte csak fapados kiadványuk van?!Talán nektek sikerül, bár az Élet Trilógája-t
én még 9000-értvettem most meg ....
Oldboy: ha esetleg kihoznátok belőle egy digipackos kiadást szívesen lecserélném.
Akira-ból is a digipackosat fogom mevenni mert értékelem a szép kiadványokat,
de szerintem gondolni kell azokra is akik csak a filmet szeretnék megvásárolni.
0
2006. március 16., csütörtök 20:08
Szia Téglagyári Megálló!

Köszönjük a biztatást és a szurkolást is!
Terveink között szerepel még legalább 2 olyan megjelenés, ami versengeni fog az Akira DVD-vel.
Késő ősszel várható a Bin-Jip - Lopakodó lelkek és a Ghost in the Shell.

Ezek hasonló igényességet fognak képviselni!

Odeon
0
2006. március 16., csütörtök 20:05
16
0
2006. március 16., csütörtök 19:52
Erre gondoltál? :) Ha észerveszed a kis sarokban fent;)

de ezek is jöhetnek...:

0
2006. március 16., csütörtök 19:46
Ennyi odaadástól és kiadvány-ápoló, -féltő megoldástól egészen le vagyok nyűgözve!
Besegíthettetek volna egy-két kiadónak már eddig is, (pl. Kerülj szinkronba design), példát lehetne venni rólatok - hála az égnek!
Ha ez tényleg ilyen szépen fog alakulni, ahogy vázoljátok, akkor meglesz a 2006-os magyar dvd-megjelenés győztese!
most posts by TM
0
2006. március 16., csütörtök 19:43
milyen besorolást kap az Akira?
0
2006. március 16., csütörtök 19:41
azért ez még nagyon gyér... :]
0