Keresés

Mit szóltok az Oscar-hoz?

2004. szeptember 30., csütörtök 18:39
Szerintem csak a LotR volt ANNYIRA jó hogy megérdemelten kapjon annyi Oscart amennyit a RotK magáénak tud.
0
2004. szeptember 30., csütörtök 18:31
nos megnéztem a gyûrûk ura 3at hisz annyira népszerü...

sokkal roszabb mint gondoltam, nem is értem hogyan kaphatott 11 oscart...szerintem a 2 jobb volt. enyhén szólva fölöslegesen felkapott egy filmecske...
0
2004. szeptember 3., péntek 17:31
Jerry Goldsmith csak egyetlen egy Oscart kapott életében?
0
2004. szeptember 3., péntek 17:27
"ott van Star Trek - The Motion Picture ami nem kapta meg a Legjobb eredeti zenéért az Oscart "

szégyen, hogy A Mesternek csak egy Oscar díj jutott...

de beszélhetnénk Kubrickról vagy Hitchkock-ról is..
0
2004. szeptember 3., péntek 17:04
Hát engem egyáltalán nem érdekel az Oscar-díj. Az, hogy egy film kapott-e vagy nem teljesen mindegy. Pl. ott van Star Trek - The Motion Picture ami nem kapta meg a Legjobb eredeti zenéért az Oscart de még sorolhatnám hány nagyszerű film nem kapott Oscart a zenéért vagy a legjobb eredeti forgatókönyvért vagy alakításért mondjuk ezekben a kategóriákban sci-fit szinte soha nem jelölnek.
0
2004. szeptember 3., péntek 16:34
derceto, imába foglalom a neved!
0
2004. szeptember 3., péntek 16:32
http://imdb.com/Sections/Awards/Academy_Awards_USA/
0
2004. szeptember 3., péntek 16:16
Nekem kéne egy olyan oldal amelyen az összes Oscar-díj kiosztás nyertesei és jelöltjei fel vannak tüntetve.
Amúgy nálam mindigis mérvadó volt hogy kapott-e Oscardíjat egy film!
0
2003. február 12., szerda 22:01
Nagyon-nagyon drukkolok Julianne Moore-nak! Fantasztikus volt a Boogie Nights-ban, akkor Basinger nyert a Szigorúan bizalmasért, pedig Moore minden egyes kritikusszövetség díját megkapta azért az alakításért. Szerettem az Egy kapcsolat végében mert hihetetlenül szenvedélyesen alakította Ralph Fiennes szeretőjét, bár a film nem volt olyan jó. Most ez a dupla esély Az órák-ért és a Far from Haven főszerepéért remélem meghozza neki már az Oscart. Bár volt már olyan, hogy duplán nominált színésznő végül is vesztett a gálán. 1988-ban Sigourney Weaver a Gorillák a ködben főszerepéért és a Dolgozó lány epizódistájaként vesztett Jodie Foster ill. Geena Davis-szel szemben, míg  1993-ban Emma Thompsonta a Napok romjai házvezetőnőjeként és az Apám nevében mellékszerepében negligálták. Bízom benne, hogy Julianne esetében ez nem így lesz!
0
2003. február 12., szerda 1:41
érdekesség
0
2003. február 11., kedd 23:47
Én már tavaly is mondogattam, hogy a Gyűrűk ura nagy valószinűséggel akkor kap majd komolyabb díjat, ha készen lesz az egész trilógia. Ezt az idei jelölések is megerősítették bennem. Az Eminem dal tényleg ütős, bár távolról sem annyira, mint mondjuk a White America. Ha már zene, nekem a Cath Me if You Can főcímzenéje jött be a legjobban - lendületes, hangulatos. Arra viszont baromira kíváncsi vagyok, hogy ki lesz a Lewis-Nicholson csata győztese. Ja, és hogy Kidman amikor nem énekel legyőzi-e azokat, akik énekelnek. Meg, hogy Moore kisasszony dupla esélyét jól játssza-e meg?
0
2003. február 11., kedd 23:06
jó az az eminem dal. legjobb színész kategóriában pedig csak nem jelölhetik a kisfigurát!
0
2003. február 11., kedd 22:41
Eminem dalának Oscarjelölése egy elég nagy túlzás, Chrisopher Walken jelölésével egyetértek, a LOTR-t pedig sajnálom, hogy a "normális" kategóriákból kimaradt...
0
2003. február 11., kedd 17:09
Egy biztos győztes már van: az animációs film kategegóriában a Spirited Away (Chihiro szellemországban). Önmagában is igen esélyes lenne a díjra, de a mezőny többi része idén nem túl erős...

Ha A két torony nyer legalább 3 díjat, én már elégedett leszek.
0
2003. február 11., kedd 16:19
Chicago 13
Gangs of New York 10
The Hours 9
The Pianist 7
Road to Perdition 6
LOTR:TTT 6
Frida 6
Adaptation 4
Aboudt Schmidt 2
SW II  1

és még sokan mások :)
0
2003. február 11., kedd 16:05
Nem szeretnék új topikot nyitni ezért ide írom.
A 2003-as jelöltek:
http://www.oscar.com/nominees/nomineelist.html

ha jól számoltam
Chicago 12 jelölés
The Hours 8 jelölés

és még pár érdekesség van a listán:
Almodóvár mint legjobb forgatókönyv de nem kap legjobb külföldi film jelölést
8 mile most is csak egy jelölést kapott
Cathrine Zeta-Jones mellékszereplő jelölést kapott mint a BAFTA-n

most ennyi első ránézésre
0
2002. március 25., hétfő 19:31
Nekem nagy csalódás volt, hogy a Moulin Rouge és A gyűrűk ura csak technikai kategóriákban nyert.
Túl volt ez politikailag korrektezve, nem?
Az Egy csodálatos elme tényleg jó film, de szerintem láttunk már ilyesmit többször is. Mindenesetre nem érzetem azt a moziból kifelé jövet, hogy bárcsak már csöngetne a postás a DVD-változattal, mint mondjuk a Moulin, vagy a GYU esetében.
Nem láttam a nyertes külföldi filmet, de nehéz elképzeni, hogy egy évben több olyan kaliberű film készülne, mint az Amelie. Gyanítom, hogy itt is inkább politikai döntésről volt szó (Bosznia-Hercegovinai film nyert).
0