Keresés

Narnia krónikái – Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény (2 DVD)

2006. április 22., szombat 21:00
Ok, kösz az infót, így már 100%! ;-)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. április 22., szombat 20:59
Tadam!
Itthon van a film.
Csömöri Auchan-ből szerváltam 3.990-ért.
Külső tok domború.
Kép és hang (ultimate)
Bár csak az angolt próbáltam.
0
2006. április 22., szombat 20:59
Így is fogalmazhatunk :-)
Van ismerősöm, aki ott dolgozik és ma mondta msn-ben, hogy egy raklapnyi Narnia Krónikái DVD van vele szemben lepakolva. :)
0
2006. április 22., szombat 20:52
Honnan tudod? Kémeid jelentették? ;-)
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. április 22., szombat 20:50
Meg a Saturnban is...
0
2006. április 22., szombat 20:28
Azért az elég durva,hogy hivatalosan kedden kéne megjelenie a filmnek,de az MM-ben már tegnap óta kapható!!!!!!!
0
2006. március 14., kedd 11:10
De a Boszorkány csapatai ugyancsak Narnia szabad népeivel voltak felvértezve, legyenek akármilyen csúnyák. Kard, bosszú, harag: ezek egyike sem illeszthető be a keresztény hitvilág momentumai közé. Mitöbb, ezek ellen szólalnak fel Jézus tanításai. A filmtörténelem is beigazolta már, ne feledd: a gonosz legnagyobb trükkje az volt, hogy elhitette a világgal, hogy nem is létezik.
A szimbólumrendszer csakis akkor lehetne elfogadható, ha a filmben megjelenő fizikai harc, valójában lelki harc lenne egy ilyen mély vallásos szimbólumba bújtatva. Ha mondhatnánk, hogy az egész csak egy belső vívódás a gonosz csábítása és a szeretet között. Vagy szócsata az egyik fülembe suttogó kisangyal és a másikba suttogó kisördög között. :) De a narniai csatában üvöltő harcosok nem nagyon tanusítottak elfogulatlan és feltétlen szeretetet és még csak nem is suttogtak kisangyalok.
Végülis ez a szimbólum nem is lenne olyan meglepő, miután már a München és az Ütközések (csak hogy kettőt megemlítsek a száz közül) mondanivalójánál is kudarcott vallott a megértetés.
0
2006. március 14., kedd 10:01
Anélkül, hogy filozófiai vita kerekedne a Narniából: csak annyit teszek hozzá, hogy ha Aslan karaktere Krisztus-alak, azaz valamiképpen Jézust szimbolizálja, akkor a Fehér boszorkány egyértelműen az ellenpólus, tehát a Sátán volna. Ez esetben viszont nincs semmi hiba a filozófiájában, hiszen az ő csapatait illetően nem felebarátokról van szó.
0
2006. március 14., kedd 9:17
Bocsássatok meg, hogy ilyet mondok, de szerintem az oiduft-tipusú emberek egy picit el vannak tájolva és ha ez tényleg igaz, úgy maga az író is teljesen más egy világban nőtt fel, vagy teljesen más vallást követett. A dillema a következő: hogyan fér össze Jézus tanítása, azaz felebaráti szeretet és a gyilkolás? Tehát mind erkölcsileg, mind ebből a szempontból is instabil a Narnia filozófiája. Így szerintem a felnőttnek kevésbe annyira fogyasztható élvezeti cikk a Narnia, mint a gyerekeknek, akik persze a Nagyi meséi óta elég magasra tornázták elvárásaikat. Ebből a szempontból viszont a Narnia abszolút tökéletes - szó szerint - Disney mese.

Tehát a Narnia egy kiválló mese. Se több, se kevesebb. Mesteri rendezés, alakítás, vágás, operatőri munka kíséri végig a két órába káprázatosan bepréselt cselekményt. (Hasonlóan a Batman: Kezdőik!-hez itt is találkozunk egy ilyen furcsa, lenyűgöző vágással, rendezéssel, vagy nem is tudom kinek az érdemére írható technikával, mellyel a néző trilógiává kibővíthető eseménysort lát két rövidke órácskában, a teljesség igényével). Boccaccio-t követve én a Narnia esetében is használnám az "isteni" jelzőt, mert a története olyan hosszú és olyan lenyűgöző, hogy nem lehet betelni vele. Egy gigantikus mű, melynek meg lesz a maga "életérzése" csakúgy mint a Gyűrűk Urának is meg lett formálva. És mivel a modern ember bizonyos értelemben újra éli a romantika korát, mind Középfölde mind Narnia csalogatóan meseszép és meghitt világa elcsalja majd egy fantasztikus utazásra, egy röppke vasárnapi délután ereéig.

Ui.: Azért nem lehet egy kalap alá hozni a Gyűrűk Urával, mert ott sátáni, nem természetes módon létrejött orkoktól/urukoktól kell VÉDENI az embereket és Középfölde szabad népeit. Úgyhogy a Gyűrűk Ura mind erkölcsi érettségében, mind tartalmi összetételében felűlmúlja a Narniát.

Narnia krónikái – Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény 8/10
0
2006. március 12., vasárnap 21:11
Tök jó, hogy örülsz! Örüljünk együtt!!! :-)
0
2006. március 12., vasárnap 21:10
Nekem 2 is elég...
0
2006. március 12., vasárnap 21:09
Ennek szívből örülök!:)

0
2006. március 12., vasárnap 21:09
Akkor jó, könyvben biztos teljesen más, mint a filmen. Kíváncsi vagyok, mennyire fog tetszeni vagy nem tetszeni a Potter után. Na majd én is elolvasom, csak nincs 6 szemem, hogy mindent egyszerre olvassak :)
0
2006. március 12., vasárnap 21:07
Mondom, nem tudok hasonlítani. De Narniát én is el akarom olvasni.
0
2006. március 12., vasárnap 21:05
Felnőttesebb, de a Narniát még én sem olvastam, csak beszéltem olyanokkal akik már a végére értek, és a Pottert is olvasták. Ez igazából az ő véleményük volt, de biztos igazuk van abban, hogy a Potter összetettebb.
0
2006. március 12., vasárnap 21:03
Ezért (gyanítom), hogy jobb is a Potter...
0
2006. március 12., vasárnap 21:02
miért lenne ;)

(különben is kollégákkal szemben toleránsabb az ember ;))
0
2006. március 12., vasárnap 21:01
A Narnia sokkal inkább gyermekregény, mint a Potter. Nincs benne olyan sok összefüggés, és már az eéején eldönthető, hogy a jó győz, a gonosz veszít. A Potter történetileg komolyabban összerakott, sokkel felnőttebb gondolatokat tartalmaz, több az összefüggés benne.
0
2006. március 12., vasárnap 21:00
Szerintem már nagyon belebonyolódtunk, mert én csak azt szerettem volna kifejezni, h a 3 film/történet nekem eléggé hasonló. Remélem azért nincs harag.:)
0
2006. március 12., vasárnap 20:57
Bocsánat, hogy reagálok egy-két dologra, de igazad van Angel abban, hogy pl. én se mutatnám meg a HP-t a leendő gyerekeimnek pont az ijesztő dolgok miatt. A HP 2 kifejezetten félelmetes, min. 12 év felett ajánlott. A HP3 már 16, és eljutunk egy olyan pontra, ahol már kifejezetten felnőtteknek szól.
A Narniát nem láttam, nem is érdekel, így nem tudok viszonyítani, de a HP nem gyerekmese, az TUTI!
0
2006. március 12., vasárnap 20:56
bár jelen beszélgetést én sem tekintem vitának, de ha jogászként szeretnél dolgozni, azt bizony nehezen fogod elkerülni:)
0
2006. március 12., vasárnap 20:54
én írtam: "sokkal kevésbé kidolgozott, sokkal inkább gyerekeknek szól. a narnia valóban egy mese gyerekeknek"
"szórakoztató ugyan, de talán túl egyszerű, amivel végülis nincs baj, egy mesétől nem nagyon lehet mást várni."

te írtad:
"A Narnia a másik 2 könyvhöz képest egyszerűbb, inkább meseszerű, de attól élveztem."

hasonlóságot vélek felfedezni:)

te megnézetnéd a saját 6 éves gyerekeddel a gyűrűk urát? én speciel a HP-t se - gondolva mondjuk a pókokra, a dementorokra vagy bolyhoskára...

a véleményszabadságról meg velem ne vitatkozz, általában is igyekszem tiszteletben tartani, veled kapcsolatban pedig egészen biztosan nem sértettem meg:)
0
2006. március 12., vasárnap 20:53
Nem szeretek vitatkozni, csak elmondtam (leírtam) a véleményemet.
0
2006. március 12., vasárnap 20:50
Akkor vitatkozzatok csak angellel :)
Kíváncsi vagyok az érveidre! ;)
0
2006. március 12., vasárnap 20:48
Joghallgató.
0