Narniát tényleg el fogom olvasni, ha már ennyit vitatkoztok itt rajta. De szerintem mindenki más, tehát nem életkorfüggő, hogy ki mikor olvassa el a Gyűrűk Urát vagy a Potter könyveket, és a Narniát. Nekem van egy barátnőm, aki utálta Pottert, aztán csak rászánta magát és úgy megszerette, hogy 2 hét alatt elolvasta mind a 6 könyvet :) Ennyit a gyermeki lélekről ;)
0
2006. március 12., vasárnap 20:42
46
Komolyan ügyvéd?! Akkor szakmai vitát is folytathatunk a véleményszabadságról!;)
0
2006. március 12., vasárnap 20:40
16970
Hagyd az ügyvédeket, nem lehet velük vitatkozni :))))
0
2006. március 12., vasárnap 20:38
46
Ez már nagyon belemagyarázás. Azzal kezdődött, h szerintem hasonlít a 3, Te írtad, h szerinted nem. Én írtam, h ezt arra értettem, h varázslat, hasonló lények vannak benne, nem a könyv stílusára értettem. Akkor mikor írtam uazt mint Te? Más gyerekénél pedig nem vok bennfentes, de ha elég érett hozzá, hát nézze.
0
2006. március 12., vasárnap 20:24
2975
ugyanazt írod nagyjából, mint én, hiszen eleve úgy kezdtem, hogy csak a könyvet olvastam, és az alapján mondok véleményt, amivel itt a végén csak egyet értesz te is:) az utolsó megjegyzéseddel kapcsolatban a magam részéről viszont azt gondolom, hogy egy óvodás gyerekkel nem kéne a gyűrűk urát nézetni, akár tetszik neki, akár nem...
0
2006. március 12., vasárnap 19:45
46
Ezen nem fogunk összeveszni, nekem hasonlóak, neked nem, ez gondolom nem baj.:) Némely elemét találtam hasonlónak, pl a gyu és a narnia csatajelenetét, lényeit, meg ilyen apróságokat. A Narnia a másik 2 könyvhöz képest egyszerűbb, inkább meseszerű, de attól élveztem. Nem a gyu könyvre gondoltam, azt inkább idősebbek olvassák, bár nem elképzelhetetlen h tini olvassa. A filmekre gondoltam, ismerek olyan gyereket (óvodás!), akinek tetszett.
Angelus:
Örülök, h egyetértünk!:)
0
2006. március 12., vasárnap 18:03
2975
ilyen alapon hasonlíthatnád a hófehérkéhez, a sárkányszívhez vagy a shrekhez is, mese-mese:) a hasonlóság max annyi, hogy mindháromból nagyköltségvetésű, trükkökkel teli filmet csináltak. félre ne érts, nincs rossz véleményem a narniáról, de annak ellenére, hogy szeretem a meséket, a narnia - könyvben legalábbis - nem nagyon fogott meg. a HP-ket szinte a megjelenés napján egyhuzamban elolvastam, ezt a késztetést a narniánál nem éreztem. szórakoztató ugyan, de talán túl egyszerű, amivel végülis nincs baj, egy mesétől nem nagyon lehet mást várni. a HP nyilván más, egy modern mese, amit nem kifejezetten gyerekeknek írtak (a narnia sztem kifejezetten gyerekeknek íródott, az más kérdés, hogy felnőtteket is szórakoztathat), azt pedig azért megnézném, hogy egy 10-12 éves gyerek hogyan birkózik meg a gyűrűk urával könyvben
0
2006. március 12., vasárnap 17:43
16970
Az a jó, amíg a lelked egy kicsiny része mindig gyermek marad :) hiszen a mesékre felnőtt korban is ugyan úgy rá tudsz csodálkozni, mint a kicsik. Ebből a szempontból még én is egy nagy gyerek vagyok ;) és ebben az egy dologban nem is akarok megváltozni. A Narniát pedig mindenképpen elolvasom, de csak az Egy gésa emlékiratai után. ;-)
0
2006. március 12., vasárnap 15:00
46
Én először a HPt és a Gyu-t néztem ill. olvastam, és a mai napig nagyon tetszik. A Narnia már anno is tetszett a tvben, ezért is örültem az új filmnek, most olvasom a könyveket, ami szintén tetszik, úhogy szerintem nem fogsz csalódni ebben sem ha a többi tetszett. (Kicsit sok a "tetszett", nem?!;) Azért nem vok oda minden elvont, nem-a-földön-járó filmért, de a meséket nagyon szeretem még mindig. Ilyen szempontból asszem még gyerek vok.:)
0
2006. március 12., vasárnap 13:26
16970
Nagyon egyetértek. A Narniát még nem olvastam, de tervben van a dolog :) Eddig mindenféle kritikákat hallottam/olvastam a regényekről, igazából nem tudom eldönteni mennyire gyerekes, vagy sem, amíg magam el nem olvasom. De úgy vagyok vele, hogy ha a Harry Potter és a Gyűrűk Ura ennyire tetszett, akkor a Narniában sem fogok csalódni. Jól gondolom Eve? :)
(Tök jó, hogy neked is ennyire tetszik a Harry Potter :-)
0
2006. március 12., vasárnap 13:03
46
Szerintem mindhárom élvezhető minden korosztálynak, én 23 évesen uúgy élveztem a narniát mint anno gyerekként a tvfilm változatát, a könyv is tetszik; a gyu és a hp is a kedvencem, és ismerek gyerekeket, idősebbeket, akik uígy vélekednek. Ez az ember ízlésétől és (gyerekeknél) érettségétől függ szerintem.
0
2006. március 12., vasárnap 12:57
46
Nem a könyv stílusára gondoltam, hanem a szereplőkre: mesebeli lények, és mind3ban jelen van a varázslat, stb. Egyszóval mindhárom mese. De ha csak szerintem van némi hasonlóság köztük, akkor én tévedtem.
0
2006. március 12., vasárnap 11:51
2975
hangsúlyozva, hogy a filmet nem láttam, csak a könyve(ke)t olvastam, szvsz a narnia nem nagyon hasonlítható a HP-hez vagy a GYU-hoz. sokkal kevésbé kidolgozott, sokkal inkább gyerekeknek szól. a narnia valóban egy mese gyerekeknek, míg a GYU abszolút nem az, és a HP is sokkal inkább élvezhető minden generációnak. ettől persze a film lehet más, és márcsak azért is meg akarom nézni, mert nehezen tudom elképzelni, hogy ebből a kidolgozatlan, rövid sztoriból hogy sikerült mozifilmet csinálni
0
2006. március 11., szombat 21:48
46
Mirage:
Akkor ez a film nem neked szól. Ez is éppúgy mese, mint a Harry Potter és a Gyűrűk ura, sőt sok a hasonlóság is közöttük. Szerintem elég gyorsan eljutnak a gyerekek a szekrényhez, az előtte lévő rész pedig épp elég volt jellemük, kapcsolatuk bemutatásához, főleg mert ők a főszereplők.
0
2006. március 11., szombat 12:55
16089
:-)))))))))))))
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. március 11., szombat 12:53
1849
You did it well, very well!
0
2006. március 11., szombat 12:49
16089
Ezért nem néztem meg...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. március 11., szombat 12:47
1849
Én láttam...sajnos!
0
2006. március 11., szombat 12:46
16089
Nekem is nagyon tetszett... (volna, ha megnézem) :D
0
2006. március 11., szombat 12:44
5
nekem azért is tetszett, mert nem olyan tenyérbemászó, sunyi alakok vannak benne, mint a legtöbb mesében. meg persze a fiam nagyon élvezte a moziban, úgyhogy én is megkedveltem (ő unszolt el a filmre, bár nem vagyok gyakran moziba járós)
remélem tényleg igényes kiadvány lesz a tok anyagát illetően is:)
0
2006. március 11., szombat 12:00
16089
Na persze...
0
2006. március 11., szombat 11:43
16970
Nem kell oroszlánbőr, nekem egy ilyen is bőven megtenné :)))
0
2006. március 11., szombat 0:16
1190
Legyen rögtön oroszlánbőrből.
0
2006. március 10., péntek 23:08
16970
Jól néz ki a borítója :-) Digipakk ugye??? :-)))) Vagy legalább valami dombornyomott papírfekk... :))))
0
2006. március 10., péntek 19:08
46
:)
Szerintem is nagyon jó film, de mostmár Grimmet akarok!