Keresés

A Rózsaszín Párduc

2006. május 10., szerda 4:53
Gellei Kornél? Hiszen ő már régebben elment!
A dvd-n tudtommal Szacsvay szinkronizálja Sellerst, legalábbis utoljára még ezt mondták.
A kazinak utánanézek, jó hogy mondod, legalább derülök ismét egy jót - a klasszikus szinkronnal!
most posts by TM
0
2006. május 10., szerda 3:59
Hát, lehet visszaadom a bizonyítványomat.

Gellei Kornél, mint Sellers magyar hangja szívenütött.
Azért, mert tökre lehet hogy ő az, ugyanis nekem eltűnt a Felügyelő életveszélyben kazim és nem tudtam lecsekkolni.
Csak saját levünkben fővünk, mert ezeket a szinkronokat csak lakásszerte fogjuk hallgatni, az eredeti DVD-kiadványok egy szakmaiatlan szörnyű hangsávval maradnak fenn.

TÉGLAGYÁRI MEGÁLLÓ: neked a Rózsaszín párduc újra lecsap (Dreyfuss eltűnteti az ENSZ-palotát) VHS-eden – ha megvan persze :) – nem ugrál a hang? Nekem van egy, ami csuklik, meg akad összevissza, lehet, hogy hibásan gyártott az Intervideó egy párat?

Írj, mert nagyon érdekel:
hycomat@freemail.hu
0
2006. április 28., péntek 21:14
Viszont ezt a részt a Universal kiadta a dánoknál, magyar felirattal (www.laserdisken.dk).
0
2006. április 23., vasárnap 15:33
Nézzétek, mit találtam:klikk!
0
2006. április 11., kedd 22:33
Gondoltam, hogy valami kiadó, gyártó, forgalmazó különbözőség az oka... Akkor viszont meg kell jelentetni a szép tokot nálunk is, és be kell hozni a R.P. visszatért is, és mindenki dobja ki belőle az utolsó filmet, helyére meg tegye be az ITC által kiadottat! :-)
most posts by TM
0
2006. április 11., kedd 22:30
Kösz! Akkor maradjunk abban, hogy bomba jó! :-)
most posts by TM
0
2006. április 11., kedd 21:55
A Rózsaszín Párduc visszatér-t az ITC készítette (fene tudja miért) nem az MGM ezért együtt nem adható ki.
0
2006. április 11., kedd 20:10
Nehogy megbántódj!

A bombasztikus  inkább az ellentéte annak,amit írni akartál."Üres,semmitmondó,felfújt stb"
0
2006. április 11., kedd 19:46
Az előző hozzászóláshoz befejezésképp még annyit akartam írni, hogy azért érthetetlen ez az összeállítás, mert az 1982-es A Rózsaszín párduc nyomában már elég gyenge film, és Peter Sellers is csak archív bejátszásokon van jelen, alig szerepel, míg A Rózsaszín párduc visszatér egy bombasztikus komédia!
Ha már valamelyiknek ki kellett maradnia, akkor mindenképp a 82-est dobtam volna ki a gyűjteményből!
most posts by TM
0
2006. április 11., kedd 19:37
Na mégsem lesz májusban csak később!
0
2006. április 11., kedd 18:56

A doboz tartalma a következő:

A Rózsaszín párduc (The Pink Panther) 1963
Felügyelő életveszélyben (A Shot in the Dark) 1964
A Rózsaszín párduc újra lecsap (The Pink Panther Strikes Again) 1976
A Rózsaszín párduc bosszúja (Revenge of the Pink Panther) 1978
A rózsaszín párduc nyomában (Trail of the Pink Panther) 1982

Ez a díszdoboz azért nem jó, mert hiányzik belőle az egyik legjobb rész, az 1975-ös A Rózsaszín párduc visszatér (The Return of the Pink Panther)!

Érthetetlen, hogy miért hagyták ki, hiszen mint mondom ez az egyik legjobb rész!
Enélkül némileg hibrid ez az egyébként gyönyörű kiadvány.

most posts by TM
0
2006. április 11., kedd 18:06
Az első? Na de mi van a többivel?!? Konkrétan a külföldön megjelent díszdobozra gondolok!
0
2006. április 11., kedd 13:48
Május 02-án jön az első Rózsaszín párduc mozifilm az Intercom jóvoltából!
Most, hogy már kiszivárgott a hír, bekopizom a 03. 17-i hozzászólásomat.

Nahát, a megérzésem nem csalt, sejtettem, hogy a rajzfilmet követni fogják a klassikus Clouseau-történetek! :-)
Reméljük, nem ragadnak le az első résznél, és az összes Sellers-komédia megjelenik idehaza is!
A szinkron terén azt jelen esetben talán "szerencsésnek" lehet mondani, hogy mind a Márkus László által fémjelzett ETALON hang, mind a Gálvölgyi-féle szinkron már "matuzsálemi" korú felvétel, s mivel valószínű újítani kell rajta, így akármelyiket választhatják, azaz inkább az előbbit kell! :-)
Persze lehet új szinkront is kreálni, meg feliratosan is hagyható, de ez esetben inkább örizném tovább a VHS-eket...
most posts by TM
0
2006. március 28., kedd 3:49
Jaj, most nezem: a filmben nem Sellers hozza a  Marlowe fele figurat , hanem Peter Falk, es Sam Spade figurajat. Peter Sellers Charlie Chant parodizálja.
0
2006. március 28., kedd 1:48
Annyival meg kiegeszitenem, hogy a Thin Man sorozatban Nick es Nora figurajat William Powell es Myrna Loy jatszottak. Tokeletesen. Az elso,  34-es film az egyik legviccesebb film amit valaha lattam.
0
2006. március 28., kedd 1:44
David Niven es felesege karektere mogott a Meghivas egy gyilkos vacsorara c. filmben Nick es Nora Charles van. Ok a The Thin Man sorozat foszereploi, 6 film keszult, az elso 1934-ben (ez volt a The Thin Man, es minden idok egyik legjobb filmje). Ezt a sorozatot is kiadhatnak itthon...
0
2006. március 28., kedd 1:40
Azt az Ealing Comedy dvd collectiont mar en is kineztem magamnak. Minden tiszteletem Peter Sellers-e, de szerintem Alec Guinness meg nala is zsenialisabb. A Kind Hearts and Coronets-ben 8 szerepet jatszik! (es en meg nem lattam :((( ) Szinten szerepel ebben a gyujtemenyben a The Lavender Hill Mob, ami majdnem annyira jo, mint a Ladykillers. Imadnam ha itthon kiadnak ezeket...
0
2006. március 17., péntek 15:29
valaki nem tudja hogy mikor kerül adatbázisba az intercom áprilisi eresztése?
0
2006. március 17., péntek 12:47
Csak egy apró kiegészítés: Sellers 1982-es "archív felvételei" alatt a 76-os filmhez leforgatott, de aztán fel nem használt jeleneteket kell érteni.
0
2006. március 17., péntek 10:58
Hát már benned sem lehet bízni? :-)
Így olvassa az ember a szakmai oldalakat... :-)

Azért reménykedjünk, hogy a kiadó meglátja a témában lévő kapcsolódási pontot, és a marketingszempontból is kedvező csillagállást!
most posts by TM
0
2006. március 17., péntek 9:47
Rakják rá mindkettőt!!! ;-)))

Én azt hittem, csak a Rózsaszín Párduc visszatérhez van/volt Márkus-féle szinkron. (Még a Pannónia Filmstúdióban készült...)
Csináltak a többihez is?
Remélem, megvan még valahol, és nem járt úgy, mint az Angyal-szinkronok az MTV-ben, amit állítólag egyszerűen letöröltek. :-(
0
2006. március 17., péntek 9:37
honnan az infó? (remélem nem a dvdextráról, ugyanis az ott előbányászott topik egy másfél éves hírhez tartozik, amely már rég aktualitását veszítette. sajna.)
0
2006. március 17., péntek 9:31
Nahát, a megérzésem nem csalt, sejtettem, hogy a rajzfilmet követni fogják a klassikus Clouseau-történetek! :-)
Reméljük, nem ragadnak le az első résznél, és az összes Sellers-komédia megjelenik idehaza is!
A szinkron terén azt jelen esetben talán "szerencsésnek" lehet mondani, hogy mind a Márkus László által fémjelzett ETALON hang, mind a Gálvölgyi-féle szinkron már "matuzsálemi" korú felvétel, s mivel valószínű újítani kell rajta, így akármelyiket választhatják, azaz inkább az előbbit kell! :-)
Persze lehet új szinkront is kreálni, meg feliratosan is hagyható, de ezesetben inkább örizném tovább a VHS-eket...
most posts by TM
0
2006. március 15., szerda 2:13
A történet szerint Dick Charleston, New Yorkból.
most posts by TM
0
2006. március 14., kedd 19:28
Hogy mennyire kapcsolódnak egymáshoz a dolgok:Capote regényéből pont Blake Edwards rendezta az Álom luxuskivitelben c. filmet.
Még egy nívós és DVD-n kapható film a rendezőtől:Viktor/Viktória
0