tényleg abbahagyom, ez így kilátástalan...(nem a meggyőzésre gondolok, csupán arra, hogy megértsd, amit mondok)
nem magyarázok bele semmit, egy szóval nem írtam, hogy akár te, akár juliet ilyet írt volna! viszont ha te felhozod példaként, hogy a kommunizmus rossz, és önmagában az úttörőnek, attól, hogy úttörő, még nem lesz jó, és ebben k-nak igaza van, akkor én meg azt mondom, hogy a vallásnak, ezen belül a katolius egyháznak igenis vannak elítélendő dolgai, és önmagában attól, hogy valaki vallásos, még nem lesz jó az élete, ill. a vallás (különösen fanatizmussal párosulva) önmagában nem teszi jobbá a világot(mint ahogy k állítja - hozzátéve, hogy aki nem vallásos, esetleg szeretné a vallást magánügyként kezelni, az embernek sem tekinthető), és ebben pedig k-nak kurvára nincs igaza. ennyi, és nem több, juliet tízparancsolatos eszmefuttatásának ehhez speciel köze nincs. akkor most ki is magyaráz bele a másik szövegébe, és mit?:) Karinthy irigykedne rád ;)
vedd már észre, hogy én alapvetően végig k eszméiről beszélek, és arról, hogy juliet sztem ezek mellé állt, és nagyon nem érdekel, hogy a megnyilvánulások egyes részével ért-e csak egyet, vagy összességében az egésszel: k itteni működése teljesen egyértelművé teszi a meggyőződését, márpedig ezt a meggyőződést nem szabadna támogatni. még akkor sem, ha egyes meglátásaival akár egyet is értünk: a miért a lényeg, márpedig én nem abból az okból tartom szarnak az ET-t vagy a ryan közlegényt, mint k, és ez a lényeg. hitler is utálta a kommunistákat, károsnak is tartotta a kommunizmust, mégse írnám azt le neki, ha megtehetném, hogy "Köszönöm, nagyon kedves vagy! :-) Nincs mit, nem hagyhattam szó nélkül, mert igazságtalannak éreztem a vádakat.
Én nagyon sokmindenben egyetértek veled, ..........., meg pár dologban még rajta kívül is. Igen, lehet, hogy néha durván fogalmazol, de még ezt is el tudom fogadni, senki nem tudhatja, éppen milyen lelkiállapotban írsz be valamit a fórumra, és megértem, hogy ez a mai erkölcsi fertő felbosszant és elszomorít."
a példa nyilván erős, de próbáld meg kivenni belőle a lényeget. komolyan kérlek erre, és lassan tényleg befejezhetjük...