Keresés

A legújabb filmek & box office szereplésük

2006. június 27., kedd 16:09
Természetesen A nyughatatlan. :)

Az nyilvánvaló, hogy a Fox próbálja szépíteni a Garfield 2 eredményét, de az is tény, hogy egy nem túl drága folytatásról van szó, és ehhez képest az amerikai bevételek most már nem olyan tragikusak, ráadásul a dagadt macska népszerűbb a tengerentúlon (az első rész nálunk 2 millió dollár bevételt termelt). Úgyhogy egy összesített 100 millió simán, de több is elképzelhető.

Úgy nem tuidnám csinálni, mint te, úgyhogy nem is próbálom meg. Ez a topik így jó, ahogy van. :)
0
2006. június 27., kedd 15:46
Na, tessék! :)
0
2006. június 27., kedd 15:31
Például: engem a Távkapcs az ötlete miatt érdekel, Sandler pedig inkább hátráltat egy film megnézésében
0
2006. június 27., kedd 14:34
Jó van, bocs. Híres vagy a véleménynyilvánításról. :) Már akartam kérdezni: melyik az első nálad, A nyughatatlan avagy Verdák?

A  komolyan gondoltad  nem a mondat tartalmára vonatkozott, hanem magára a mondatra. Most ilyeneket írni...Garfield még ok. Bár nem hinném, hogy úgy tervezték a 75M-s első rész után, hogy a folytatás húszmilliót hoz. De ezt majd még meglátjuk.

UI:Azt, hogy átvedd egy-két alkalomra, komolyan gondoltam, ha van kedved hozzá. Úgy szélesebb skálán nyilváníthatnál véleményt. :)
0
2006. június 27., kedd 14:29
Amúgy pont most jó a topik, mert le is írod a véleményed. Azóta tudok rá válaszolni. :)
0
2006. június 27., kedd 14:24
Én csak a véleményemet írom, nem azt, hogy baj, amit csinálsz. Üldözési mániád van? :)

Miért is hagytam ki? És honnan is?

Persze, hogy komolyan. Sandler valóban erős box office-tényező, de a Távkapcs alapötlete bárkivel siker lett volna. Kit nem érdekel szerinted Amerikában egy olyan távirányító, amivel bármit irányíthat?
0
2006. június 27., kedd 13:48
Ezt kihagytad:

"a romantikus drámák nyáron jól megállják a helyüket."

A romantikus drámák nem csak nyáron állják meg jól a helyüket.

Félrevezető tán nem volt, amiket írtam, de úgy tűnik, exhibitor módjára kell fogalmaznom. Ha csak számok vannak az a baj, ha szöveg is, akkor az. Filmklipeket tegyek be, esetleg röpüljek át exit pollokért?
Egyébként ha gondolod, egy-két alkalomra átveheted a témát. Én mostanában úgyis a wikipédiával vagyok elfoglalva (ne aggódj, nem magamtól írom, hanem fordítok, bár nem árt egy ellenőrzés!) :)

"A Távkapcs Sandler nélkül is siker lett volna, az alapötlet ugyanis simán elviszi a hátán a filmet." -ezt most komolyan gondoltad? :)
0
2006. június 27., kedd 9:37
A Távkapcs Sandler nélkül is siker lett volna, az alapötlet ugyanis simán elviszi a hátán a filmet.

A Garfield 2 szereplése pedig nem ejti kétségbe a Foxot, ugyanis elsősorban nem az amerikai, hanem a külföldi piacra szánták a folytatást.
0
2006. június 27., kedd 0:25
TOP 10 USA, 2006. június 23-25. (végleges adatok)

**1.** Távkapcs (Click); $40.0M/$40.0M

Adam Sandler tehát ismét bizonyította, hogy az egyik legbiztosabb befektetés a mozipiacon. A Távkapcs 40 milliója ugyan az elvárások alsó harmadába esik, a szünidőnek köszönhetően az egész hét aranyat ér majd a vígjátéknak. Ha abból indulunk ki, hogy a 41.5 millió dollárral nyitó Apafej 1999-ben 162 millióig vitte, akkor még hosszú út áll a Távkapcs előtt. A vígjátéknak konkurense július 14-től kettő is akad, de ez sem akadályozhatja, hogy a 150 millió dollárt elérje.
**2.** Verdák (Cars); $23.3M/$156.7M (-31%)
A Pixar legújabb csodája a kezdeti baljós esés után lelassított a lejtőn, s 23 milliót szállítva harmadik hetében már túl van a Jégkorszak 2 hasonló ciklusáig összegyűjtött bevételén. A Verdák jelenleg a 4. az éves listán, s biztosan kocsikázik a 200 millió felé. Az Egy bogár életét pár napon belül lehagyja, aztán célbaveszi a Toy Story 191 millióját.
**3.** Nacho Libre (Nacho Libre); $12.7M/$53.2M (-55.1%)

Jack Black bebizonyította, hogy képes egyedül elvinni egy filmet, akkor is, ha nem csendülnek fel benne rockklasszikusok, csak tiszta őrültség az egész. A Nacho Libre méreteset esett második víkendjére, de határozottan halad a 80 millió felé, a 2004-es Anchorman mintájára.
**4.** Halálos iramban:Tokiói hajsza (The Fast and the Furious:Tokyio Drift); $9.8M/$ 43.1M (-59.1%)
A halálos iramú visszaesés nem maradt el, de ha reálisak akarunk lenni, nem lehet panasza a Universalnak a film szereplését illetően. 60 millió simán kikerekedhet belőle, ami még így is több, mint azt előzetesen vélni lehetett. Kedvező esetben világviszonylatban összejön annyi, mint a Halálosabb iramban hazai bevétele ($127.2M).
**5.** Waist Deep; $9.4M/$9.4M
Nem kis meglepetést okozott, hogy a Waist Deep című bűnügyi thriller közel tízezer dolláros átlagot termett. A top 5-ben befutó film így simán megcélozhatja a 25 millió dollárt, ami feltételezhetően fedezi a ráfordításokat (noha pontos információ nincs a büdzsét illetően).
**6.** Ház a tónál (The Lake House); $8.8M/$29.8M (-35.1%)

A 35.1%-os csökkenés kielégító e film esetében, bizonyítván, hogy a romantikus drámák nyáron jól megállják a helyüket. Korábban már példáloztam erre a Szerelmünk lapjaival, ami éppen úgy kezdett, mint a Ház a tónál, s végül 81M-ig vitte. Ha jelen filmünk addig nem is jut, a 60 millió bevehetőnek tűnik, ami már majdhogynem nyerséget is jelent a 40 milliós költségeket figyelembe véve. A nemzetközi bevételek még bőven szépíthetik az összképet.
**7.** Szakíts, ha bírsz (The Break-Up); $6.6M/$104.2M (-32.9%)
Hetedikként lépte át a százmilliós határt Jennifer és Vince párharca. A film masszív huppanások után kicsit megpihent, s ha nem siet tovább, akkor a 120 millió sem kizárt végösszegnek, de a 115 biztosabb. Az 52M-s költségek már duplán megtérültek.
**8.** Garfield 2 (Garfield:A Tail of Two Kitties); $5.2M/$16.5M (-28.5%)
A kezdeti alacsony érdeklődés után erősen tartotta magát a lusta macska, de szereplése így is kétségbe ejtheti a Foxot. Az magas hétköznapi bevételek sokat segítenek a bevételnövelésben, de ez 28-30 milliónál nehezen lesz több. Az első rész nemzetközileg 120M felett termelt, elég valószínű, hogy ez a szám nem fog megismétlődni.
**9.** X-Men:Az ellenállás vége (X-Men:The Last Stand); $4.8M/$224.5M (-38.1%)
Hiába esett vissza lóhalálában a mutánsok végső összecsapása, az X-Men 3 sikere elvitathatatlan. Eddigi legkisebb visszalépését könyvelhette el 5. hetében, de rövidesen visszatér Superman, ami valószínűleg beteszi a kaput a kívülállóknak. A 224 millió 233-235-ig növelhető, ami szép összeg, ámbár nem sokkal több, mint a 210M-s költségvetés.
**10.** A Da Vinci-kód (The Da Vinci Code); $4.1M/$205.6M (-23.1%)

Másodikként lépte át a kétszázmilliót a Dan Brown sikerkönyvéből készült adaptáció. A Da Vinci-kód szintén frenetikus siker világszerte, amit a várható 215 milliós amerikai és az több mint félmilliárdos nemzetközi bevétel tesz ki. Nem csoda, hogy az Angyalok és démonok már bejegyzett film az IMDb-n.

Holnap a nemzetközi box office-szal, majd CSÜTÖRTÖKÖN a SUPERMAN VISSZATÉR SZERDAI ELSŐ NAPI EREDMÉNYÉVEL jelentkezem!

0
2006. június 25., vasárnap 13:56
Ezzel a távirányítós gondolattal már mindenki eljátszadozott... :-) Én is... Sőt emlékszem egy olyan erotikus film sorozatra is, ami pont erről szólt... Az őrült, és kissé gátlásos feltaláló feltalálja a távirányítót, amin egy gombnyomásra bármelyik nő lefekszik vele... :-))) Nekem ez a verzió jobban tetszene...
0
2006. június 25., vasárnap 11:35
Lehet, hogy ez a Sandler-film hulladék lesz, de nekem nagyon szimpatikus az ötlet, el tudnék viselni egy ilyen távkapcsolót, amellyel bármikor kimerevíthetem a körülöttem zajló világot egy PAUSE gombbal, hogy aztán REW funkcióval visszatekerjek, megnézzem, mi az, amin esetlegmódosítani kell egy korábbi dolgon, és utána a PLAY gombbal folytatva az életet, élvezhetném a módosított jelent! :-)
Az ötlet nem rossz, kérdés, hogy mennyire ripacskodja el mindezt a mi Ádámunk.
most posts by TM
0
2006. június 24., szombat 21:26

FILMEK:
Távkapcs (Click; hazai bemutató: augusztus 31.)
Waist Deep

Adam Sandler az elmúlt néhány év során biztosabb pont lett a box office színterén, mint mondjuk Tom Cruise. Élvonalbeli, szórakoztatásra szánt filmjei rendre erősen nyitnak és bőven százmillió felett végeznek. Legújabb műve a megszokott vígjátéki elemeket vegyíti fantasyval, és feltételezhetően a befejezéshez társuló szirupos ömlengése sem marad el (lásd: A kismenő, Apafej). A Távkapcs 14.3 millió dollárt klikkelt össze első napján, ami ugyan kevesebb, mint előző sikerfilmje, a Csontdaráló 16 milkója, de így is bőven elég lesz egy $42 milliós hétvégéhez, amivel tovább folytatja szakadatlan sikerszériáját. Az egyetlen kivételt a Sátánka képezi, amiben Sandler szokatlan szerepet játszik, s a nézők el is kerülték messzire a „torzszülöttet”. Ami miatt a Távkapcs az eddigi legérdemesebbnek tűnik, az egyfelől a műfaja (a fantasy komédia talán nemzetközileg az eddigi legnagyobb sikere lesz Sandlernek) és a mellékszereplők, az isteni Kate Beckinsale és a mindig király Christopher Walken. Az IMDb olvasói szerint most 5.9 csillagot érdemel a film, s a kritikusok sem kímélték, de ez nem újdonság a Saturday Night Live komikusa számára, s főleg nem akadály a film szereplését illetően.

ADAM SANDLER VÍGJÁTÉKAI 1998-TÓL (nyitóbevétel/összes bevétel)
A vizesnyolcas ($39.4M/$161.5M)
Apafej ($41.5M/$163.5M)
Sátánka ($16.1M/$39.5M)
A kismenő ($37.2M/$126.3M)
Ki nevel a végén? ($42.2M/$135.6M)
Az 50 első randi ($39.9M/$120.9M)
Csontdaráló ($47.6M/$158.1M)

ADAM SANDLER EGYÉB FILMJEI 1998-TÓL (nyitóbevétel/összes bevétel)
Kótyagos szerelem ($4.0M/$17.8M)
Nyolc őrült éjszaka ($9.4M/23.6M)
Spangol-Magamat sem értem ($8.8M/$42.7M)

A másik széleskörű premier a héten (egészen pontos 1004 mozinyira széles) a black cinema képviselője. Vondie Curtis Hall, Az utolsó belövés rendezője és a Vészhelyzet egykori Rogerje rendezte a Waist Deep című filmet, melyben Tyrese Gibson (Halálosabb iramban) indul el, hogy visszaszerezze mindazt, amitől megfosztották. Sejthetjük, hogy itten kő kövön nem marad. A film $3.3 milliót szerzett pénteken, ami egész jó. Ebből 8 millió dollár is kerekedhet vasárnapra, ami igen szép moziátlagot mutat majd. Feltehetőleg gyors tempóban fogy majd közönsége, amiben közre játszhat az is, hogy a visszhangok igencsak elkeserítőek (IMDb: 3.8 csillag), ami lassan sajnos általánossá válik a afro-amerikai közönséget megcélzó filmeknél. Vajon mi lehet ennek az oka?
0
2006. június 20., kedd 16:31
Persze, hogy a bevétel! 90%-os premiersáp, viccelsz? :-)
most posts by TM
0
2006. június 20., kedd 16:29
A bevételei miatt vagy a jó filmek miatt?
0
2006. június 20., kedd 16:28
Jelen pillanatban Fox! :-)
most posts by TM
0
2006. június 20., kedd 16:23
És melyik lennél?:-)
0
2006. június 20., kedd 16:21
Micsoda vircsaft! Amerikai stúdió akarok lenni! :-))
most posts by TM
0
2006. június 20., kedd 16:18
Általában igen. Mostanában azonban divat, hogy az első hétvégi amerikai bevétel 90%-a is a stúdióé.
0
2006. június 20., kedd 16:11
Ezt nem is tudtam. Kössz az infót Daemiaen. Ez minden film esetében így van?
Akkor mégis nagy bukta lesz?
0
2006. június 20., kedd 16:10
Ja, értem. :)
0
2006. június 20., kedd 16:09
Ha a Warner mondjuk megkap egy 210 millióba kerülő film 210 millió dollárnyi bevételét, akkor mi marad a mozinak? :)

55%-a az amerikai bevételeknek a stúdióé, a küldöldi lóvéknak pedig a 20%-a.
0
Márcsak az alakítások miatt is várom: főleg Richard Dreyfuss miatt.
0
Azt nem értem, hogy bukhatott meg ez a film. Biztos nem lehet rosszabb, mint egy M:I:3 vagy egy Da Vinci-kód. Mindegy. Én már nagyon várom.:D:D
0
2006. június 20., kedd 16:05
A "régi" Posszeidon nagyon tetszett, gyerekkoromban sokszor láttam moziban, akárcsak a Pokoli tornyot.
most posts by TM
0
2006. június 20., kedd 16:02
Ha jól tudom 160 misiből csinálták.
Na jó még ott a reklámozás-marketing.  Legyen akkor 230-250.
0