Keresés

GLS futárszolgálat

2006. május 5., péntek 23:43
amúgy én Matezzal értek egyet
0
2006. május 5., péntek 23:43
Tök vicces, hogy menyit bírtok lovagolni egy ilyen témán! De én egyet nem értek. ha ott van a ház előtt akkor mért telefonál és mért nem nyomja meg a kaputelefont, hogy megjött a csomag. ennyit a költségcsökkentésről. amúgy meg ha van esze a futárnak, akkor szól, hogy kb mikor érkezik. így mindenki fel tud készülni. ennyi
0
2006. május 5., péntek 23:27
Bárcsak megtehetném :]
0
2006. május 5., péntek 23:10
Személyes átvételt javaslok, azonnal hatállyal. :)
0
2006. május 5., péntek 23:03
Engem is zavar a GLS futár, tudniillik kiderült, hogy a nejecskémmel igen jó viszonyban van, tegezik egymást, kávézgatnak és ez részemről igen erős féltékenységet váltott ki :]
0
2006. május 5., péntek 22:26
Creeper! Remek hasonlat! :-))) Nagyon találó is! :-)

Egyébként Ronin nagyon jól beszélt! Nem is fűznék mást a témához, max azt hogy Matez legközelebb majd előre a zsebbe készíti a pénzt, és akkor nem lesz ilyen probléma... Ezzel részemről be is fejeztem.
0
2006. május 5., péntek 22:17
"nek" nélkül.
0
2006. május 5., péntek 22:16
Matez, Angelnek érintette meg a legjobban a témát.

Hibáztál, és azzal próbálsz takarózni, hogy teljesen jogtalanul vársz el egy olyan szívességet a futártól, amit eddig megtett, bár nem volt kötelessége.

Múltkor egy női pizzafutár hozta ki a pizzámat. Ha akkor behívtam volna, és egy hatalmasat szexelünk, meg mondjuk következő alkalommal is, és harmadszorra esze ágában sincs bejönni, akkor tegyek panaszt, azt hajtogatva, hogy álljon meg a menet, mert az én pénzemből él, és ő van értem?
0
2006. május 5., péntek 22:16
Oruljetek neki, engem nem hiv a GLS-es faszi, pedig odairtam a parasztnak a cimem ele, hogy hivjon de nem bir felhivni pedig mindig ugyanaz jon, igy mindig 2-3x kell jojjon es nem kis szivast okoz, hogy osszehangoljuk a dolgokat. Pedig elmagyaraztam neki, hogy hivjon, a csomagra is ra van irva.

Persze a GLS weboldalan meg a valtozatos dolgokat sorol fel, hogy en vagyok a hibas ezekert, van mikor penzhianyt ir ki peldaul, stb.

Nem is vagyok megelegedve a GLS-el, csak videki vagyok es valaszthatok a vasarlas ill. nem vasarlas kozott.
0
2006. május 5., péntek 22:14
Az előző hozzászólásom utolsó monda nem lett teljesen értelmes, de a lényeg gondolom érthető!:-) Egyébként csak ismétlem magam: nem kell a futárokra haragudni, mert nyilván embere (is) válogatja, hogy fölhív vagy nem, mikor, honnan, stb. De szerintem nekik ugyanollyan jó a rugalmas hozzáállás mint nekünk (vásárlóknak.) Hiába számítok a csomagra (pénzzel együtt), ha nem tudom pontosan mikor jön, mert nem tudok hétköznap itthon lenni reggel 10-től este 6-ig, és őrségbe se állíthatok senkit. Ha viszont fölhív, megbeszéljük. És eddig a már említett eset kivételével, (mikor nem telefonált), mindig sikerült esgyeztetnünk, hogy hova, mikor hozza, stb. Annál az egy esetnél meg fordulhatott másnap. Nekem jó volt akkor is a csomag (nem is reklamáltam, most sem azt teszem), de szerintem neki volt rosszabb a dupla fordulás! (Bár Ő sem reklamált.:-))
0
2006. május 5., péntek 21:52
Kösz, Ronin :)
0
2006. május 5., péntek 21:39
Az igazság szerintem valahol "félúton" van! Én is egy vidéki városban lakok. Eddig legtöbbször engem is felhvott a futár (persze a mail-emet is nézem rendszersen), s valóban jól tette, mert azért nem mindig azonos időpontban jött, s volt, hogy a munkahelyemre hozta a csomagot a telefon után, volt, hogy a lakásomra, ( és egyszer egy sörözőbe!:-))) Persze ez nyilván az ő figyelmessége, hogy fölhív IDŐBEN, ugyanakkor neki is jó, mert nem kell plusszban fordulnia, adott esetben másnap. (Zárójelben: "borravalót" is szokott kapni...) Ugyanakkor egyszer velem is megtörtént, hogy a vártnál hamarabb -nem a "szokott" időben- jött a csomag, nem is telefonált a futár, nem is voltam itthon, csak anyósom vigyázott a gyerekre, akinél nem volt annyi pénz, így nem tudta átvenni a csomagot! Így jöhetett másnap is! (Akkor már hívott!) Én nem is csinálok ebből ügyet, de szerintem a tanulság mégis az, hogy mindenkinek jó az a telefon, meg persze a "rugalmas hozzáállás" a futár részéről, hisz akárhogy is számít az ember a csomagra, bármi közbejöhet ami miatt 10-20 perc csúszás (vagy bármi más) közbejöhet!
0
2006. május 5., péntek 21:33
Ja, és igazából nem is vele van bajom hanem azokkal akik azt szajkózzák, hogy én vagyok a hülye, mert számítottam rá, hogy ugyanazt a szolgáltatást kapom amit korábban :)
0
2006. május 5., péntek 21:31
Ok Dylan, semmi probléma. Szeretek vitázni.
De figyelj: egyszer felhívnak engem telefonon. Ez nekik egy egyszeri fix költség. Eddig mindig BP-ről hívtak, minden ment olajozottan. Most a ház alól telefonált a csákó, ami teljesen logikátlan és ráadásul kissé meg is szivatott vele.
A másik meg hogy én azután sétáltam oda hozzá, miután kivitte az összes többi tiszaúji csomagot. Így ő egy percet sem spórolt. Nem értem, hogy miért nem tudott visszajönni, hogy felhozza a csomagot. Nem került volna neki gyakorlatilag semmibe, viszont látványos és kedves gesztus lett volna a részéről.
Erre lehet azt mondani, hogy nincs üzleti érzéke :) Illetve hogy nem az övé a bolt, szarik a vevői elégedettségre.
0
2006. május 5., péntek 21:25
"FIZETEK egy szolgáltatásért. A GLS is a vevőkből él, nem másból. És amíg én vagyok a vevő, vagyis én adom a pénzt arra, hogy kenyeret tegyenek otthon a család elé, addig legyenek oly kedvesek legalább minimális szinten figyelembe venni az igényeimet.
Nem te vagy a boltért, a bolt van érted."

Ez tökre igaz! Ezzel nincs is probléma! Te azért fizetsz hogy a cuccot a GLS házhoz szállítsa. Nem azért hogy előzetes telefonso egyeztetéssel időpontot beszéljetek meg. A futár ki is hozta neked a cuccot. Nem volt nálad pénz. Ennyi.

Remélem vágod hogy nem személyeskedek, meg ilyesmi, csak vitatkozunk... És szerintem nincs igazad. Ennyi.
0
2006. május 5., péntek 21:23
Az előző Angel-nek szólt (kedvenc sorozatom), ez válasz Dylan-nek.

Eddig mindig felhozták a cuccot az emeletre. Nem is látszott rajtuk hogy ez gond lenne. Nehogy már én menjek a futár elé akit én fizetek azért, hogy elhozza a csomagot.

És mint már tízezerszer mondtam, nekik semmivel sem kerül többe BPről telefonálni mint a ház alól. Hívjon BPről. Ha meg már itt van akkor ne hívjon, hanem végezze el a munkáját amiért fizetik és hozza fel azt a **** csomagot.

És mint másik tízezerszer elmondtam, ezelőtt MINDIG egyeztették az időpontot. Na akkor azt magyarázzátok meg, hogy eddig miért tették...
0
2006. május 5., péntek 21:20
Már meg ne haragudj, ezzel nem bántani akarlak, de agyalágyult vagy.

FIZETEK egy szolgáltatásért. A GLS is a vevőkből él, nem másból. És amíg én vagyok a vevő, vagyis én adom a pénzt arra, hogy kenyeret tegyenek otthon a család elé, addig legyenek oly kedvesek legalább minimális szinten figyelembe venni az igényeimet.
Nem te vagy a boltért, a bolt van érted.
Ez az amit a magyarok annyira nehezen értenek meg, míg nyugaton ANNYIRA ALAPVETŐ...

Többször is rendeltem már és eddig nem volt gond. Most kissé furán viselkedett a futár, ezt meg mertem jegyezni a fórumon.
Nehogy már azt gondold, hogy majd te megmondod nekem, hogy nem nekem való a neten vásárolni.

Miféle emberek vannak...?!
0
2006. május 5., péntek 20:56
"Magyarázza meg nekem a sok nagyon okos ember, mi értelme a ház alól telefonálni? És ha innen hív, miért nem tudott pestről?"

Annak az az értelme, hogy megjött a futár, menj és vedd át a küldeményt! Engem minden esetben a ház alól hív fel, és hogy ne kerüljek kellemetlen helyzetbe, már előtte egy-két nappal előkészítem a pénzt. A futárszolgálat nem úgy működik hogy előre egyeztetik az átvevőkkel az időpontot... Gondold meg milyen káosz lenne így... Egyik órában mindemhová szaladgálnia kell, máskor meg pihizik, mert most épp egyik átvevő sem ér rá... :-) Beül a kocsijába, és ahogy a leg hatékonyabb, gyorsabb végiglátogatja a címeket. Nem számít arra hogy nálad nem lesz pénz, mert feltételezi hogy várod a csomagot. A te futárod úgy látszik eddig különösen előzékeny volt. Köszönd meg nek! És ne akadj ki ennyire hogy egyszer elmulasztotta...
0
2006. május 5., péntek 20:46
ha
- nem tudod figyelemmel követni a rendelésed,
- vagy csak nem akarod,
- egy neked kedvező szokást később egyenesen elvársz,
- nem akarod/tudod megnézni a méljeidet rendszeresen,
- végül nem hordasz magadnál casht a fentiek ellenére sem, hogy ki tudd fizetni a csomagodat,

akkor a neten való dvd (vagy egyéb termék) megvásárlását nem neked találták ki.
a többi csak rizsa, egyem azt az érzékeny lelkedet.
0
2006. május 5., péntek 20:30
Akkoriban még csak 15 volt a max limitem filmekre, és fogalmam sem volt hogy ezt mikor lépik át az előrendelt filmek.
Úgyhogy hátrébb az agarakkal, légy oly kedves és ne támadj ilyen nyíltan.
Én magam is meg tudtam volna oldani a problémát előre, de én nyugodtan aludtam éjszaka, mert tudtam, hogy reggel 7 körül csörögni fog a telefon, HA hozzák aznap a csomagot. Aztán tovább alhattam, mert nem csörgött. Egyértelmű következtetés, hogy mégsem hozzák a csomagot. Aztán meg felhív a faszi hogy itt áll a ház alatt.

Magyarázza meg nekem a sok nagyon okos ember, mi értelme a ház alól telefonálni? És ha innen hív, miért nem tudott pestről?
0
2006. május 5., péntek 20:16
Én valahogy jobb szeretek boltban vásárolni. Pénztártól való távozás után rögtön megnézem, minden oké-e a dvd-vel. Ha karcos vagy bármi probléma van vele, egyből irány a vevőszolgálat.
0
2006. május 5., péntek 19:58
ha feldolgozhatóvá teszed a rendelt filmek státusát, akkor (nagy - pl. karácsonyi - csúcsoktól eltekintve) másnap feldolgozzák a rendelést, és harmadnap megérkezik hozzád a csomag. ha nincs fix neted, számolj így.

a problémádat te magad kb. 10 különböző módon meg tudtad volna előzni, és akárhogy csűrjük-csavarjuk a témát, te voltál figyelmetlen, hogy nem volt nálad pénz. minden más ennek  a következménye, én a helyedben elsősorban ezért nem kürtölném tele ezzel a fórumot.
0
2006. május 5., péntek 19:52
Köh-köh...
Azért mert valaki rendel egy online boltból még nem biztos hogy van otthon fix netkapcsolata. Nem is lehetne kötelezni rá.
A pénztáros hasonlat azért egy kicsit sántít, remélem te is érzed.
Arra számítottam, hogy a régi, jól bevált gyakorlatot fogják követni.
Nem követték.
Az én szempontomból úgy látszik, hogy csökken a szolgáltatás színvonala. És akármennyien is mondjátok, hogy a futárnak van igaza, amíg az én pénzemből él, addig engem kell kiszolgálnia. Én vagyok a vevő.
Nem fogok bocsánatot kérni tőle, amiért 3 órával később hívott fel telefonon mint megszokott és mint kellett volna.
Nem vonom felelősségre, mert szeretek jóban lenni az emberekkel, meg nem olyan hatalmas probléma nekem 2*800m séta. De remélem a továbbiakban azért vissza felfejlődnek oda, ahonnan az én szememben most lezuhantak.

Végülis ha nem lettem volna itthon, akkor mit csinál? Telefonál a ház alól, én meg simán azt mondom, bocs, nem olvastam tegnap emilt, nem tudtam hogy ma jössz. Ha hamarabb hívsz megspórolhattad volna a fáradságot.

Nem vagyok egy fafejű makacs ember, de ezt igenis a futárszolgálat cseszte el azzal, hogy nem a megszokott és jól működő módon intézte a dolgokat.
Minek hív fel a ház alól?! Ugyanannyiba került volna BP-ről felhívni, csak annak lett volna értelme...
0
2006. május 5., péntek 19:31
Én személy szerint tudnám díjazni az online fizetést is. Vásárolni is úgy megyek, hogy van nálam max 2000 Ft, aztán ha vmit venni akarok, akkor ott a kártya. Olyan üzletbe meg be sem megyek, ahol nem fogadnak el bankkártyát.
0
2006. május 5., péntek 18:51
Édesanyámnak nem győzöm hangsúlyozni, hogy a mobiltelefonjával bánjon úgy, mint a legjobb barátjával, naponta többször (de legalább egyszer nézzen rá).
A mai világban már az e-mail postafiók is ilyen.

Ha leadsz egy rendelést valamire, akkor számítanod kell arra, hogy bármikor megérkezhet.
A boltban a pénztárnál állva sem mondod azt, hogy "nofene, máris fizetni kell? nem is gondoltam...".
0