Keresés

GLS futárszolgálat

2006. május 5., péntek 18:44
No akkor én is leírnám a GLS-es tapasztalataimat.

Kicsit én is furcsálom Matez problémáját... Te berendeled a DVD-ket, amint megérkeznek kapsz egy e-mailt, amiben megírják neked hogy hamarosan érkezik a futár, és hogy legyen nálad elég pénz, vagy biztosítsd a lehetőségét hogy esetleg a szomszéd át tudja venni ha nem vagy otthon. Mi van ha nem nézed az e-mail-jeidet? De hát miért ne néznéd? Az xpress egy online bolt, teljesen magától értetődőnek tartják, hogy te belenézegetsz a postaládádba, főleg ha 18 db DVD-t vársz. Egyébként meg a "Hol a csomag" gombra kattintva is pontosan lekövetheted az útját, és azt hogy pontosan melyik nap érkezik. A GLS-nek ezután az a dolga hogy kiszállítsa neked a csomagot, és átvegye az ellenértékét. Az nincs a munkaköri leírásába hogy előre tájékoztasson telefonon hogy érkezik, vagy hogy érkezhet e... Ez csak egy plusz figyelmesség, amivel minket magánszemélyeket "tisztelnek" meg, ami azért is van hogy ne kelljen mondjuk feleslegesen felmászni a 4. emeletre mikor te nem is vagy otthon. Az OK hogy megszoktad, és vártad... De az is egy dolog hogy mivel nem készítetted elő a pénzt, meg minden, bonyodalmat okoztál neki... Felesleges telefon, időveszteség, stb... Szóval szerintem ezek után tartoztál annyival hogy elballagj 800 métert azért a csomagért, és azt mondjad bocs! Ez még mindig sokkal kényelmesebb mint bevásárlóközpontokat kajtatni a filmekért... Persze nem muszáj egyetérteni velem...

Én is egy kisvárosban élek, ahol nincs bevásárlóközpont, így a DVD-imet közvetlenül a GLS futártól vásárolom... Nagyon jóban vagyok a helyi futárral, kedves, barátságos. Engem nem szokott előre felhívni, hogy jöhet e... (Elég hülyén is nézne ki, már miért ne jöhetne? :-) Hanem a ház alól hív fel. Én nem várom el hogy másszon fel nekem a negyedik emeletre, mondom ilyenkor neki hogy 5 percen belül lent vagyok, és a lépcsőházban átveszem a csomagot. Mostanában délelőtt nem vagyok otthon, ezért már korábban megkértem a futárt hogy ha lehet az én csomagomat mindig hagyja a nap végére, mert addig már biztos otthon vagyok. Készséggel megteszi. Egyszer voltam úgy én is hogy tudtam hogy nem érek haza... Kérdeztem hogy meg tudnánk oldani 20 perc múlva? Mondta igen... Visszajött, átvettem.

Szóval nekem csak nagyon jó tapasztalataim vannak a GLS-el!
0
2006. május 5., péntek 17:29
Mi van ha nem nézem naponta az emiljeimet, hogy mikor írja az Xpress, hogy küldik a csomagot?
Mellesleg fizu előtti napon miért kéne fölvennem 25E Ft-ot, "hátha" jön a futár?
És igen, a ház alól telefonálni miért volt jobb, mint a központból?

Mindegy, a lényeg, hogy meghozták a filmeket, többek között az FF7-AC-t :)
0
2006. május 5., péntek 17:17
Ahogy korábban leírtam, valószínűleg azért nem autózott vissza Hozzád, mert azalatt az idő alatt akár 3 csomagot is kézbesíthetett, vagyis gyorsabban haladt. Azzal, hogy elsétáltál, az adott helyzetben segítetted a munkáját.

Ha nálunk igazán beindul az élet, arra sem jut idő, hogy lemenjünk a büfébe, vagy elszívjunk egy cigit, lehet, hogy ez volt az oka annak, hogy indulás előtt nem hívott.

A GLS-főnök helyében én elnézést kérnék Tőled, ám ugyanakkor esetleges panaszodat elutasítanám, ám lecseszerinteném a beosztottamat, hogy ha azt ígéri, visszamegy, menjen is vissza. Ezzel a fejét nem törném be.
0
2006. május 5., péntek 17:15
Nos, mivel a futárszolgálatokkal eléggé tisztában vagyok, egyik konkurensről pont most írok diplomamunkát :), ezért megjegyezném, hogy a futár is ember, nem ér rá rád várni, lehet, hogy neked nagyon fontos a küldemény, de neki csak 1 a sok címből. Pl. amiket én vizsgálok jelenleg járatokat napi 40-50 címre kell nekik menni, napi nem ritkán 500-700 km-rel, pedig csak 3 megyébe szállítanak ezek az autók + pestre a központba ill. Ferihegyre. Ráadásul az ilyen  magánszemélyek által rendelt/küldött csoamgok a napi csomagok talán 1-2%-át teszik ki, vannak cégek, ahová naponta több autó is megy, ők fontosabbak, mint Te.
Az meg hogy nincs nálad pénz megint a te bajod, mert tudtad hogy jönni fog a futár, levehetted volna 1-2 nappal előtte is.
Telefonos egyeztetés pedig általában akkor van, amikor az adott körzetben nincs más cím, így a futár egyeztet, nehogy feleslegesen menjen hozzád, ha nem vagy otthon. Ez idő és pénz kiesés is.

Tapasztalat GLS-sel: tőlünk csak 2-3 km-re van a központjuk, de akkor is furcsa volt, mikor pár hete nem a fugon jött ki, hanem egy nagyköbös teherautó, azért üzemanyagban szerintem több volt az út, mint a száll. díj, de ez legyen a GLS vagy az alvállalkozója dolga :)
0
2006. május 5., péntek 17:08
Szerintem abban mindenképpen igaza van Mateznak, hogy ha a ház ELŐTT tud telefonálni a GLS futár, akkor ezt megtehette volna hamarabb is, mondjuk mielőtt elindul: nem hiszem, hogy a központból drágább a hívás, mint a címzett háza előtt. Egyszer velem is előfordult egyébként (nem GLS-sel, hanem a szokásos futárral), hogy nem volt nálam pénz a rendelésem átvételére, mert addigra megszoktam, hogy a feldolgozásról szóló e-mail után min. 1 nappal jön csak az Xpress futár. Ehhez képest akkor az e-mail után kb. 2 órával már jött is. A dolog pénz nélkül is megoldódott, hála Xpress Robinak.
Nyilván nem kötelessége a futárnak előre szólni, hogy érkezik, de ha ezt eddig mindig megtette, a delikvens akkor jogosan számít az aktuális telefonra.
0
2006. május 5., péntek 17:00
Nem bosszantasz egyáltalán, Dmikee, engem semmilyen a tárgyhoz kapcsolódó hozzászólással nem lehetne kihozni a sodromból, legfeljebb azzal ha személyesen engem támadnak.

És pont ezt akartam mondani az egész topikkal, hogy eddig a GLS-es srácok korrektek voltak, udvariasak és rugalmasak. Most meg nem. Meglepett.
(Eddig az összes problémám annyi volt, hogy szakadtan érkezett meg 2 csomag, bár ez a lemezeket szerencsére nem érintette.)
0
2006. május 5., péntek 16:57
Creeper...
Ember :)
Korábbi hozzászólásaidhoz képest csalódás volt amit itt elkezdtél, aztán kellemes csalódás ahogy folytattad.

De az istenér , pontosan arról beszélek, hogy ha nem veszem át most a csomagot, akkor még egyszer el kellett volna jönnie, tehát NEKI volt a legjobb hogy még most átvettem. Csak azt nem értem, miért nem tudott kb. 800 métert autózni, vagy miért nem hívott fel reggel, MINT EDDIG MINDEN ALKALOMMAL.

Nem a saját nézőpontomat nézem, hanem mindegyiket.

ui.: tudom, hogy őt nem érdekli a csomagom, de ez valójában szégyen. sosem szoktam "a nyugat"-ra hivatkozni, de most megteszem: ott szerintem simán seggberúgná a főnöke, ha panaszkodnék. nem teszem, nem tenném "nyugaton" sem. nem vagyok olyan.
0
2006. május 5., péntek 16:49
Nem szeretném Matez-t tovább bosszantani, de azért ellenpólusként (ha már az a topic címe, ami) szeretném jelezni, hogy amióta az Xpress szállíttat a GLS-sel, én ezt a módszert választom, és több, mint 20 csomagot kaptam már tőlük, mindig korrekten. Amennyiben én szúrtam el valamit (pl. múltkor a kiszállítás napján totál más címen voltam elérhető), akkor is megoldották a kiszállítást még aznap (reggel szóltam és másik futárnak adták a csomagot, aki elhozta a megfelelő címre).

Az egymás közti kommunikációt azonban mindig én kezdeményeztem, ha érdekelt mikor jönnek rájuk telefonáltam, és megkaptam a futár számát akivel leegyeztethettem mindent. Ilyen szempontból abszolút kimagasló szolgáltatást nyújtanak, mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom.

Úgy gondolom nem kötelességük előre érdeklődni, hogy jöhetnek-e, hiszen a vásárló az Xpress oldalán található csomag-link segítségével pontosan tudja melyik nap érkezik a csomag (az xpress futát azért hanyagolom az utóbbi időben mert ilyen téren rendkívül megbízhatatlanok voltak, volt, hogy 3-4 munkanapon át sem tudtak kijönni az átvételtől számítva). Ellenben azt én is gáznak érzem, hogy ha már egyszer MEGÍGÉRTE a futár, hogy visszamegy, mégsem tette meg.

Maga a GLS futárszolgálat tehát tökéletesen korrekt, az ominózus futár az ígérete megszegése miatt kevésbé.
0
2006. május 5., péntek 16:41
Őt nem érdeklni, hány dvd, vagy hogy mennyi az értékük. Ez esetben csak azt látja, hogy a főnökének valamennyi haszna van ebből, ő csak a munkáját végzi, s mivel valószínűleg nem határozott munkaideig dolgozik (értsd: amikor végez, akkor van ollé), ezért valószínűleg az jár a fejében, hogy vajon mikor ér haza a nejéhez és a kölykökhöz.
Amíg Te elsétáltál, addig ő valószínűleg 3 csomagot is kikézbesített, tehát ez az idő számára nem veszett el.

Ha belegondolsz kicsit a másik helyzetébe, nemcsak a saját nézőpontodat tárgyalod, akkor máris emberközelibb és kevésbé bosszantó lesz az ügy.
0
2006. május 5., péntek 16:37
Nem ertek egyet azzal, hogy te mentel el a cuccert de a futarnak tenyleg nem kell varnia es tenyleg le van irva, hogy legyen nalad elegendo love mert. Szoval az a te hulyeseged ha nincs nalad eleg love az atvetelhez. Mennyibe tart otthon tartani a megfelelo mennyisegu keszpenzt miutan megjott a level, hogy viszik a csomagod?
0
2006. május 5., péntek 16:36
No igen, azt hittem "közösség" vagyunk, ami összetart. Mi a túróért engem kell cseszegetni itt a hozzászólásokkal? Többet kéne foglalkoznom pszichológiával.
0
2006. május 5., péntek 16:34
Hát, a GLS "incidens" nem idegesített, de itt az emberek lassan igen.
Jó, régi magyar mentalitás. Szarjunk a vevőre.
Mint legalább hatszor elmagyaráztam, sem időben, sem pénzben nem jelentett volna neki semmilyen veszteséget ha kihozza házhoz a csomagot, mint máskor általában meg is tették.
17 DVD, 25E Ft, és én mászkáljak vele a városban, mert lusta beindítani a motort és eljönni hozzám kevesebb mint 1 km-t.

Jogos, legközelebb tényleg ne is jöjjön ki, mondja azt hogy nem nyitottam ajtót a kopogására és a csomagot átvehetem a városközpontban parkoló furgonból.
0
2006. május 5., péntek 16:31
Köszönöm, elég Istenverése az nekem, hogy olyan munkakörben dolgozom, ahol még akkor is nemet vagy baromságot kell mondani, amikor totál nem értek egyet azzal, amit állítok, kérek, vagy amiben eljárok.
Dehát ilyen egy adóhatóság...
0
2006. május 5., péntek 16:23
Hát igen...az ember mindig csak saját magára számítson, soha se másra..értem ezt arra, hogy legközelebb, a pénzt egy nappal elöbb vedd le...amúgy meg, tényleg semmi okod felelősségre vonni senkit sem...
0
2006. május 5., péntek 16:20
De jól meg tudod mondani a tutit :) Esetleg alkalmazlak valami hasonló munkakörben, mit gondolsz? :)))

Mint mondtam, az adott kisvároson belül még több csomagot is ki kellett szállítania, tehát nem kellett neki kivárnia azt a 20 percet amíg szereztem pénzt. Ha visszajött volna akkor sem veszít egy percet sem a drága idejéből.
Harmadrészt ha nem közvetlenül a ház alól telefonál akkor már eleve megmondtam volna neki hogy kezdje a többi csomaggal és ide jöjjön utoljára.

Mindenesetre nem vagyok hajlandó én sz*rul érezni magam azért, mert szerintem elvárható lett volna egy ilyen szintű "udvariasság" a részükről - ami eddig meg is volt (korábbi telefon).
Mindazonáltal mint írtam, nem fogok velük hepciáskodni, eszembe sem jutott pl. felhívni és felelősségre vonni a GLS-t. Továbbra is velük szállíttatok (mivel nincs más választásom), csak ezentúl jobban felkészülök.
0
2006. május 5., péntek 16:13
Természetesen címre viszi a cuccot, ám az, hogy nem célfutár, az azt jelenti, hogy munkájukat hátráltatod, akadályozod azzal, hogy arra kéred, várjon Rád. Nem véletlenül kéri az xpress sem az értesítő e-mailben, hogy készítsd oda a pénzt.

Mivel e feltételnek nem tettél eleget, panaszod jogtalan.
0
2006. május 5., péntek 16:10
Creeper, valami halvány igazság lehet abban amit mondasz, de
1. Én úgy tudom, egy futárszolgálat igenis címre viszi a cuccot. Jól néznénk ki ha megállnának a város közepén és felhívnának mindenkit, hogy mehet átvenni a csomagját.
2. Mennyi időt nyer azzal, hogy nem jön el kocsival, hanem én sétálok odáig gyalog?
3. Eddig tisztességes módon intézték a dolgokat. Nyilván nem kötelesség előre bejelentkezni, de eddig megtették (és jól tették). Lehet, hogy sokba kerül nekik a benzin vagy a telefon, de végsősoron ettől még szolgáltató cég, akit én fizetek (meg az Xpress).
4. Ha nemet mondok, akkor vissza kellett volna jönnie délután még egyszer, esetleg másik napon. Azzal mennyi időt és benzint spórolt volna?
0
2006. május 5., péntek 16:00
Tulajdonképpen részben igazat adok neki is, és neked is.Az, hogy nincs nálad pénz, nem köteles megvárni, hanem, ha olyan rosszindulatú lett volna, ráírta a csomagszállítóra, hogy "nem vette át", és ezzel kész.Azt, hogy "nem engedhetik meg maguknak", szoros összefüggésbe tenném a benzinárakkal, hiszen, majdnem 300ft/l...na most képzeld csak el, jelen esetben a GLS szintjén, menniybe kerülhet. Valószínűnek tartom, hogy azt mondták neki bent, hogy ne használja a telcsit, mert mivel ilyen magasak a benzinárak, nem tudják még a mobilt is támogatni. Amúgy én a Xpressz futárával nagyon jóban vagyok, és eszemben sincs GLS-el hozatni a cuccokat, mert már mondjuk nekem is volt nézeteltérésem velük, igaz, nem ilyen ügyből kifolyólag!
Na de lényeg a lényeg, neked is igazad van, mert elvileg, ha már azt mondta, hogy visszahozza a filmeket, akkor kötelessége lenne kivinni újra, hiszen ezért fizetsz nem is keveset!
0
2006. május 5., péntek 16:00
Tudomásom szerint nem kötelességük telefonon előre bejelenteniük, mikor várhatók, a telefonszám csak akkor kell, ha az ügyfél nem elérhető.

Mivel terítőszolgálatot végeznek, vagyis nem célfutárok (nem kötelessége Téged megvárni, még 2 percig sem), így úgy gondolom, nem lehet okod panaszra.
0
2006. május 5., péntek 15:58
:D
0
2006. május 5., péntek 15:54
Képzeld, ha még arra is megkér, hogy ugyan vigyél már ki pár csomagot, ha úgyis arra jársz... :))
0
2006. május 5., péntek 15:48
Ma délelőtt elég furcsa élményem volt.
Arra számítottam, hogy szokás szerint reggel telefonálnak, hogy hozhatják-e a csomagot, és ezután lesz időm pénzt felvenni a bankkártyámmal. (Éppen nem volt nálam ~25E kp.) Ehelyett telefonált 10-kor a faszi, hogy itt van a ház alatt. Mondtam hogy el kell mennem pénzt kivenni, de miért nem hívott reggel? (Teljesen higgadt voltam és kultúrált.) Valami olyasmit mondott, hogy "nem lehet, nem engedhetik meg maguknak".
Hmmm.
Mindenesetre megegyeztünk, hogy amíg szerzek pénzt (~20 perc) addig kihord még egy pár csomagot. Amint megvolt a pénz, felhívtam, erre azt mondta, hogy oké, de nem tud kijönni hozzám, hanem menjek el én a csomagért.

?!

Kábé 2 percnyire volt kocsival a lakásomtól, nem tudom miért ne tudott volna eljönni. Másrészt azt hittem házhoz szállítanak.
Mindegy, elsétáltam a cuccért, én már csak ilyen békés (birka?) természetű vagyok.

Mostantól ez lesz a divat? Nem háborodtam fel különösebben, inkább csak meglepődtem. Végülis ha a szállítási díjat zsebre teszik, legalább kihozhatnák a csomagot...
0