Melyik filmje alig nézhetető Godardnak...? Tudom, én nagyon elfogult vagyok Vele, mint a Belmodo-val is... De szerintem az leső korszakának minden (eddig látott) filmje egy göngyszem: A kis katona, Alphaville, A megvetés, Éli az életét, Egy férjes asszony, Week-end, Kifulladásig, Bolond Pierrot, Hímnem-nőnem, Az új világ, Párizs, ahogyan látja..., Árvízi történet, Charlotte és Veronique, Charlotte és az ő pasija, Az asszony, az asszony, Külön banda, ... és a későbbi filmjeiből is csak mesterművet láttam eddig: Passiójáték, Minden redben, Kersztneve: Carmen, Új hullám, A szerelem dícsérete, Vigyázat jobbról, Németország kilenc (új) nulla, Jaj, nekem!, A francia film története, A film története(i), ... Ezekből valamelyik??? Vagy Te mást is láttál???
Polanski:
A Tess, persze kiemelkedően remek film, de a képeskönyv-kategóriában csupán... Jó, besismerem, rendben, sok Polanski-filmet nem láttam, de a Halál és a lánykán, annyira rosszul lettem, hogy úgy gondoltam, hogy ilyen rendező, aki ilyen ocsmányságot tud összehozni, az nem érdekel!
Rendebn, egyszer majd újra megpróbálkozom vele... Köszönöm a filmcímötleteket.