Keresés

Júlia és a szellemek

2006. május 30., kedd 12:05
Polanskinak egy remekműve lenne? Kissé szigorú vélemény ez.
most posts by TM
0
2006. május 30., kedd 11:55
Az Őrület, az valami őrület!
0
2006. május 30., kedd 11:35
Megkérdezhetem, hogy mi a baj a Cinetel színvonalával? (Magyarországon élünk, s nem olyanok itt a DVD-kiadások, mint külföldön, ezt el kell fogadni, de náluk legalább általában van a lemezen szinkron is, meg felirat is! Pl. a híres arner sem mondhatja ezt el magáról, ld. Nagyítás, Foglalkozása: riporter - persze így is örülünk a filmeknek, nagyon!)

Nekem megvannak a Bergmanok, igaz persze, hogy a Perlaki-féle filmelemzéseknél érdekesebb extrákat is rápakolhattak volna... de ettől még a filmek nagyszerűek, s sokkal jobb így, mint a tv-ből felvett kópiák... amiket most szerencsre folyamatosan ki tudok selejtezni... :)
Igaz hiány bőven van még a kiadásban a II. trilógiája sem ártana, ha végre megjelenne (Farkasok órája, Szenvedély, Szégyen), na és persze az Országúton párdarabja a Fűrészpor és ragyogás... :)

Ja, és egyébként Polanski-n meg mit esztek annyira??? Én a Kés a vízben-en kívül más filmjére nem mondanám, hogy remekmű! (Főleg a Halál és a lányka az kifejezetten gagyi, szadista borzalom!!!)
0
2006. május 29., hétfő 18:36
Szia Joe!

Ráhibáztál, tényleg nem volt még magyar kiadású 8 ÉS FÉL, mikor már megőrültem Felliniért a listák terén. Biztos bekerülne a topomba, de ahhoz újra meg kéne néznem, hogy eldöntsem, pontosan hová.

A ROSEMARY GYERMEKÉ-t épp a napokban láttam megint, mert csak nemrég tudtam akciósan megvenni. Nekem most is tetszik: kicsit úgy látom, mint egy trilóga középső részét, ahol az ISZONYAT az előzmény, A BÉRLŐ a záró tétel. Számomra a KESERŰ MÉZ és A HALÁL ÉS A LÁNYKA okozott némi csalódást újranézés után, a KALÓZOK pedig soha nem is tetszett igazán.

Bergman! Hát mea culpa, egy darab Bergman-filmem sincs, mert az Odeon soké  adja, a Cinetel színvonalában (ld. első kiadású CIGÁNYOK IDEJE, MONTENEGRO, COBRA VERDE) meg nem bízom. A CSEND, a SUTTOGÁSOK ÉS SIKOLYOK és a PERSONA tuti az élvonalban lenne. Egyébként én bírom Bergman gyengébbnek mondott filmjeit is: a KÍGYÓTOJÁS ugyanazt a szerepet töltötte be számomra Bergman megkedvelésében, mint Fellininél a SATYRICON.

Hali!

field
0
2006. május 29., hétfő 18:17
Szia Field!

Egyébként ezt megtetted, most néztem végig a LISTA-ŐRÜLET-ben a Best of Fellini-det. Én az első hármat fordítva rangsoroltam volna, a többiben viszont egyetértek veled. Illetve....
hiányzik a Nyolc és fél! De gondolom azért, mert még a megjelenése előtt megőrültél, és megcsináltad a listádat. Nos, most, hogy megjelent, hova tennéd?
(Gondosan mérlegelj a válaszadás előtt, és jussanak eszedbe olyan halhatatlan mondatok, mint pl. "Nem tudtad, hogy Saragina maga az ördög?", stb., stb.)

A Polanski listád is tetszik, ott csak a Rosemary-t nem értékelem annyira, mint amennyire te.

És igazán megőrölhetnél egy Best of Bergman erejéig is, kiváncsian mustrálnám!

Üdv,
József (Joe)

Üdv
0
2006. május 24., szerda 21:19
Ha ezt Fellini látná... :) Miminden szóbakerült már itt a Júlia és a szellemek topikjában! :)
0
2006. május 21., vasárnap 18:28
Igen, érdekes dolog a rendezők fejlődési vonalát nézni...

Akár a tragédiákat (pl. Rossellini, Jancsó, Makk, Visconti, Richardson, Wajda, de Sica, Renoir, Chabrol, Malle, Vadim, Radványi, Polanski, Forman, Fassbinder, Gaál, Wenders, Hitchcock, stb.), akár az egységesen építkező életműveket (pl. Godard, Rivette, Rohmer, Truffaut, Varda, Demy, Eustache, Deville, Tarkovszkij, Welles, Bresson, Dreyer, Bergman, Cassavetes, Zolnay, Szőts, Antonioni, Pasolini, Fellini, Bunuel, Resnais, Tarr, Cocteau, Vigo, stb.)... Hogy az egyik miért tudott újra és újra megújulni (ha nem azonos magaslatokban!), és a másik miért fulladt (átmeneti vagy végleges) tragédiába... Habár mindegyik említett rendezőnek van legalább egy nagyonis említésre mélto alkotása...!
0
2006. május 21., vasárnap 9:33
Jaj, de jó!!!! :-) Köszi a jó hírt!!! A másikat sajnálom én is. :-(
0
2006. május 20., szombat 17:24
Igen jön szerencsére az Oldás és kötés is! :)

Csak sajna a másik legzseniális antonionis filmjére, a Fényes szelekre, még várnunk kell... :(
0
2006. május 20., szombat 0:45
Én kb. 7-8 évesen láttam először, de már akkor is tetszett. Ma is bármikor szívesen megnézem, ha lenne min...! :-(
VHS-em ki tudja hol van, DVD-n meg ugye nem jelent meg! Tessék igyekezni MOKÉP! :-)

Amúgy ezzel a kenyeres dologgal az volt a vicces, hogy miközben ezt a mondatot kimondták, hogy a  kenyér rossz, a háttérben köpték ki, mert annyira rossz volt. :-))) Kispórolta a lisztet belőle. :-))))
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. május 20., szombat 0:42
Kettőt!!! :-))) Én is imádom!!! Gyerekkorom óta kívülről fújom.
0
2006. május 20., szombat 0:41
:-)))

Nekem is nagyon tetszett. Az egész jó volt. Paudits Bélától Szilágyi-n keresztül mindenkiig. :-)))
Rendkívül vicces és szórakoztató volt, mindemelett remekül bemutatta az akkori világot. Egy nagy 5-öst neki! :-)))
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. május 20., szombat 0:39
Három szabólegények, mekk, mekk, mekk. :-))
0
2006. május 20., szombat 0:35
Csatlakozom!

Hát a Sármány pék kenyere JÓ!!!!!! :-)))
0
2006. május 20., szombat 0:34
A Szegénylegények nekem is, de a dobogó tetején az Oldás és kötés áll. Azt is kiadják? (Reménykedem!!)
0
2006. május 19., péntek 23:33
Persze, meg az egyik legjobb filmje, a Fényes szelek is jó lenne, nagyon, de egy ideig szerintem örülhetünk, hogy ez az első 5 filmje megjelenik végre DVD-n!
És még sok más rendezőtől semmi sem jelent meg: Szőts, Radványi, Zolnay, Huszárik, ... és még sorolhatnám a nagy neveket! :(
0
2006. május 19., péntek 19:08
Jancsótól én tudnék örülni a SZERELMEM, ELEKTRÁ-nak is (külföldön már megjelent), sőt az olasz filmeknek is.
0
2006. május 19., péntek 18:27
Elég biztos forrásból a Mokép tervében szerepel 2006. II. félévére... (a honlapjukon szeptember vagy októberig szerepel csak a megjelenési tervük! nyilván ezután fognak megjelenni...)

Persze a Fantasy Film által még 2004 I. félévére tervbe vett filmekből sem jelent meg eddig még minden (Mamma Róma, A nagy ábránd)... De ez nem azt jelenti, hogy nem fog megjelenni, csak sajna a művészfilmkiadásokban sokkal több a csúszás, mint egyébként....

Tehat türelem, 2007. januárja előtt 99%, hogy megjelennek! :)
0
2006. május 19., péntek 16:59
Én sem akarlak meggyőzni, de azért ha rangsorolnám a Fellini-műveket, a szkeccsfilmek úgy kb. a rangsor közepéig eszembe se jutnának. Számomra ebből az következik, hogy az életműben ezek kevésbé jelentős alkotások. Mindez persze csak az én kategorizálásom.
0
2006. május 19., péntek 16:38
Még mindig nem értünk egyet, de mindegy, nem akarlak meggyőzni. :-))
0
2006. május 19., péntek 15:25
Bolond Pierrot-t szeretném kérdezni:

Az általad megajánlott filmklub honlapján a megjelenés előtt álló művészfilm dvd-k között szerepel öt Jancsó-film. Honnan van az infótok, ki és mikor fogja ezeket kiadni?
A Mokép honlapján nem szerepel a tervezett kiadványok között egyik sem. Nagyon örülök nekik, mert a Csillagosok, katonák az egyik kedvenc filmem, de a Szegénylegények is (a Zsarnok szívével együtt) a topon van nálam.
0
2006. május 19., péntek 15:02
Az életmű egészét tekintve a DR. ANTONIO MEGKÍSÉRTÉSE vagy a TOBY DAMMIT című filmek kevésbé jelentősek, bár nem rosszak. Egy olyan életműben, melyet olyan remekművek fémjeleznek, mint az ORSZÁGÚTON, a CABIRIA ÉJSZAKÁI, az ÉDES ÉLET, a NYOLC ÉS FÉL, az AMARCORD vagy CASANOVA, az említett szkeccsfilmek jelentősége másodlagos, lényegében csupán ujjgyakorlatok.
0
2006. május 19., péntek 14:40
Ezzel nem értek egyet, szerintem jelentősek. Ami nagyon tetszett, az pl. a Különleges történetek 3. filmje, a Toby Dammit vagy van még egy nagyon jó, a Boccaccio  70-ből, amiben Anita Ekberg játszik egy plakátnőt, aki lejön a plakátról: Antonio doktor megkísértése, azt hiszem, az a címe. Meg több is van még biztos, de most ezek jutottak eszembe hirtelen.
0
2006. május 19., péntek 14:23
Fellini szkeccsfilmjei szerintem kevésbé jelentősek, bár nem rosszak.
0
2006. május 19., péntek 14:09
Fellini.
0