Keresés

Tennessee Williams: A vágy villamosa (2 DVD)

2006. december 6., szerda 17:07
Tök jó, hogy így utánanéztél ezeknek a dolgoknak. Hát igen, én imádom Gene Kellyt, de azért inkább ennek a filmnek adtam volna az Oscart. Amúgy meg tényleg variálgatnak a díjjal, nem mindig azért az alakításért adják, amit éppen nyújtott az adott színész, hanem néha visszamenőleg pótolnak vele valamit. Ez lehet jó is, meg rossz is, szerintem azért inkább minden évben az aktuális teljesítményt kellene nézni. Bogart tényleg inkább a Casablancáért érdemelte volna meg, Marlon Brando pedig szerintem inkább A vágy villamosáért, bár A rakparton-ban is kivételesen zseniális. Ha pontosabb akarok lenni, mind a kettőért megérdemelte volna. :-)
Peter Ustinov is ragyogó Néró volt, el kell ismerni!!!
Bogarttal kicsit furán vagyok, nem igazán tartom őt jó színésznek, inkább egy magával ragadó egyéniségnek, ami a vásznon is átsüt, és vonzza az embereket. De nem sok típust tud eljátszani szerintem, pl. Brandóval vagy Burtonnel ellentétben. A nőkben pl. Marilyn Monroe ilyen, aki szintén bájos és magával ragadó, de inkább az egyéniségéért szeretjük, mint színészi tehetségéért. Ez az én véleményem, az én ízlésem, persze. Vagy Woody Allen is hasonló eset.
0
2006. december 5., kedd 16:47
Egy kicsit utánanéztem az Oscaroknak.
Brando tényleg megkaphatta volna,de akkor Bogartnak lehet,hogy egy sem jut.Neki a Casablancáért járt volna igazán,de akkor Paul Lukas(ismeri valaki?) kapta az Õrség a Rajnán c. filmért.Így neki maradt az Afrika királynõje.
Maga a film is elnyerhette volna a díjat.Az Akadémia könnyed hangulatban lehetett.Az Egy amerikai Párizsban lett a gyõztes.Pedig a riválisok között volt még két kitünõ regényadaptávció(Amerikai tragédia,Quo Vadis).
A Quo Vadisról jut eszembe,Peter Ustinov zseniális Nérója is megérdemelt egy díjat.Ebben a kategóriában nyert Karl Malden végül.
Itt szerencsére mindenkit sikerült késõbb kárpótolni.Brando a Rakparton,Ustinov a Spartacus szereplõjeként nyert pár év múlva.Mindketten jogosan.
0
2006. december 4., hétfő 17:55
Szia borusdemeter!
Először is köszi a költői túlzást! :-)) Azért jólesett.
Igen, tudtam, felismerhető a maszk alatt is. :-)) Egyébként ő az egyedüli a filmben (mármint A vágy villamosában), akinek az alakításától nem voltam elájulva, mégis ő kapott Oscart, nem Brando, pedig ő igazán megérdemelte volna! Na mindegy, ez van.
0
2006. június 5., hétfő 17:57
Alighanem ugyanaz történt,mint a Peckinpah díszdobozzal.Vagyis több fogyott belöle,mint amire számított a Warner.
0
2006. június 4., vasárnap 23:26
Azt nem értem. Hozzánk eljuttatták. Lehet, hogy limitált volt. Vagy megvárják a hatodik
lemezt.
0
2006. június 4., vasárnap 21:53
De miért lett bizonytalan a doboz szállítási ideje?
0
2006. június 4., vasárnap 21:38
Nincs extra korong. Sajnos....
Állítólag az író is szerepelt volna benne.
Az amerikai kiadáson egyébként rajta van az "Iguána éjszakája" is.
0
2006. június 4., vasárnap 20:15
A dobozra írt infók alapján,nincs benne.
Csak a Vágy villamosa mellett van extra lemez,többek között egy Kazan dokuval.
0
2006. június 3., szombat 0:39
Végülis bennevan a dobozban a plusz korong Willliamsről ? Kezdetben úgy hirdették, hogy a négy filmen kívül még lesz egy hatodik dvd is a csomagban, most pedig 5 dvd-t tüntetnek fel az adatlapon.
0
2006. június 2., péntek 22:16
Meg az Orfeusz alászáll-t. Nekem az a másik kedvencem A vágy villamosa mellett, és ráadásul szintén BRANDO!!! :-)
0
2006. június 2., péntek 18:43
Én is tök elégedett vagyok. Megvettem, nagyon jó az egész.
(De csak ki jön belőlem , a Múlt nyáron hirtelen-t hozzácsaphatták volna még, és akkor teljesen teljes lenne a kép.)
0
2006. június 2., péntek 18:08
Köszi.
0
2006. június 1., csütörtök 21:03
Már itthon van. A válasz röviden: Igen, méltó.
Több az extra, mint amit a film adatlapján feltüntettek. Nagyságrendekkel jobb, mint a Rakparton kiadása. Egyébként az egész Tenessee Williams doboz csúcs! Érdemes belefektetni.
0
2006. június 1., csütörtök 19:54
Valakimegvette már??? Méltó a kiadás a filmhez???
0
2006. május 17., szerda 3:53
Mellizompólóban! :-)
most posts by TM
0
2006. május 16., kedd 22:14
Izompólóban. :-)
0
2006. május 16., kedd 1:55
Én mondjuk jobban örültem volna, ha Vivien Leigh-ről lenne a borítón ilyen ledér kép! :-)
most posts by TM
0
2006. május 15., hétfő 16:27
Kedves borusdemeter!
Szerintem ennél jobb borítót nem is találhattak volna. Én nagyon meg vagyok elégedve. :-))
0