Időközben kikerült streames változatban a felújított változat netre, így volt alkalmam összevetni az első videóra átírt, botrányos képminőségű verzióval. A kettőt egymás mellett pörgetve kiderült, hogy 1 perc és 21 másodperc (!!!) hiányzik a régi kópiából (az új kiadás elején látható Mafilm-es logót és a régi elejéről a Filmszínházunk bemutatja kiírást nem számolva, csak a nettó filmanyag a Vége feliratig), főleg a tekercs-váltások környékén vannak több másodperces ugrások (az egyiknél konkrétan 15 másodperc), plusz a film végén a stáblista kb. fele nincs meg. Na meg menet közben is rengeteg a kisebb-nagyobb képkocka-kihagyás, ezekből tevődik össze az a 81 másodperc, ami eddig számomra nem volt látható...
0
2012. augusztus 23., csütörtök 4:06
14594
22:45-kor ismételték az M2-n, itt annyi volt a különbség, hogy a 12-es karika nem volt kint végig, csak kb. 5 percig. Még kora este írtam mailt Gyulus-nak, hogy rögzítse DVD-re, ha módjában áll, remélem sikerült... :)))
0
2012. augusztus 22., szerda 22:24
236
Bocsánat, szóba hoztad - két szó :) Az érintőképernyő és a prediktív bevétel átka.
0
2012. augusztus 22., szerda 22:22
236
Tudom, hogy nem volt nagyfelbontású, csak azért említettem meg az m1HD-t, mert szóbahoztad a Blu-ray-t. A filmet végre hozza méltó minőségben láthattuk és igen, A Pogány Madonna is ilyen minőségben ment :)
0
2012. augusztus 22., szerda 21:03
14594
Ha BD-re nem is, de DVD-n azért illene kiadni ezeket a felújított változatokat. M1HD-n néztem én is, igaz maga a film nem volt nagyfelbontású... :)))
A Pogány Madonna is ilyen minőségben ment?!? Hát most már sajnálom, hogy nem ültem le elé, meg voltam győződve róla, hogy ugyanazt a gyenge minőségű kópiát nyomatták belőle, mint amit annak idején a különböző tévéken lehetett látni (általam is). Jövő héten az Elvarázsolt dollár is műsorra kerül, gondolom hasonló kvalitásokkal. A Hamis a babáról még nincs infó...
Ami viszont vicces, hogy két hete volt az Oroszlán ugrani készül is, MaNDA-féle verzióban, de amit a MOKÉP kiadott DVD-n, annak sokkal szebb a képe, ráadásul szélesvásznú is...
0
2012. augusztus 22., szerda 20:43
236
"Amit ma lehetett látni, az simán egy az átlagosnál picit jobb Blu-ray minőségét hozza." - én az m1HD-n néztem és ugyanez jutott eszembe. Akárcsak a múlt héten, A Pogány Madonna esetében. :) BD-re mind a 4 filmmel! :D
0
2012. augusztus 22., szerda 0:18
14594
Nem vetted fel véletlenül DVD-re? :)))
A Dotkom-fos nekem nincs meg, de amikor 2006-ban kiadták, elég nagy volt itt a felháborodás. Egyébként a borítón jelzik is, hogy a képe nem az igazi, bár ez egyáltalán nem tükrözi a valóságot, a VOX-ban is tesztelték, kapott vagy 35%-ot a képminőségre. Feri, a mozigépész azt írta, hogy vizsgázó mozigépészeknek lehetne vetíteni, hogy a karcok különféle módozatait fel tudják ismerni. Ezzel asszem elég sokat mondtam arról a változatról.
Amit ma lehetett látni, az simán egy az átlagosnál picit jobb Blu-ray minőségét hozza. Na meg az elején nincs ott a "Filmszínházunk bemutatja"-kiírás (ami alapján egyértelműen mozikópia volt a régi), hanem a Budapest Filmstúdió képével indít...
0
2012. augusztus 22., szerda 0:11
8851
Megvan a DVD, de a filmet még nem láttam róla. A mostani adás képe viszont egyértelműen korrekt volt. Ha a DVD képe valóban olyan, mint írod - a hiányokról nem is beszélve, - akkor az nagyon szomorú...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. augusztus 21., kedd 23:50
14594
Valahogy így kéne minden régi magyar filmet felújítani, ahogy ezt az alkotást ma lehetett látni. Igaz, néhol a kelleténél picit több a fehér pöttyöződés, de gondolom az eredeti negatívból ezt lehetett kihozni a pusztán laboratóriumi körülmények közötti transzferálással, digitális képjavító eszközök mellőzésével. Viszont a részletessége és a színei övön aluli ütést vittek be, arról nem is beszélve, hogy a tekercsváltások sem észlelhetőek. A Filmmúzeumos kópiát is a porba alázta, olyan gyönyörű.
Már akkor lehetett sejteni, hogy felújításról van szó, amikor a MaNDA logójával szembesült az ember. Reméljük, ezt a verziót hamarosan kiadják DVD-n. A Dotkom Média meg elmehet a nem mondom ki hova, hogy a régi, hiányos és agyonjátszott forgalmi kópiát ki merte adni. Konkrét jelenetek hiányoztak a régi kópiából, amikkel most szembesültem életemben először...
0
2012. augusztus 21., kedd 20:37
14594
Ma este 20:15-kor az M1-en. Hát kíváncsi leszek a minőségére, de mivel a megboldogult Filmmúzeum-on adták már rendes minőségben, lefogadom hogy most is a felújított kópia kerül vetítésre.
Amúgy meg nem ártana újból kiadni mind a 4 filmet, ezúttal lehetőleg a rendes minőségű maszterekről koppintva... :)))
0
2011. február 26., szombat 22:41
238
Bocs, a másikra topikra akartam... De látom, már volt róla szó.
0
2011. február 26., szombat 22:27
238
Na, marha jó, a Filmmúzeumnak van felújított kópiája. Épp most ment a tévében. "Gratula" a kiadónak.
0
2010. szeptember 6., hétfő 1:49
14594
Ma adta a Filmmúzeum, felújított kópiáról. Csak belenézegettem, de sehol nem volt karcos, nem szaladt meg a kép, hiányzó kockák sem voltak, és a végefőcím is teljesen megvolt.
Ebben a javított formában nem akarja valaki kiadni a másik három mozis résszel együtt? Természetesen azokat is normális képpel...
0
2006. május 31., szerda 13:45
14594
Majdnem elfelejtettem:
Az új filmek transzfereit is rendre elcseszik (Üvegtigris 2, Csak szex és más semmi - pedig ez utóbbi HD-re lett forgatva), pedig azokon nem nagyon van mit elrontani.
Ez az új tendencia? Így az igényes filmbarátokkal szúrnak ki, de velük nagyon.
0
2006. május 31., szerda 12:58
14594
Ez a legszomorúbb az egészben.
0
2006. május 31., szerda 12:56
Moderátor
7449
Klasszikus sorozat és film iránti tiszteletből nem nagyon lehet megélni. A kiadók kényszerből "gyaláznak", gondolom azért ott is akad néhány filmrajongó, akinek a szíve szakad meg, hogy nem lehet már igényes kiadásokkal kirukkolni a magyar piacra.
0
2006. május 31., szerda 12:54
Moderátor
7449
Szerencsésen előkerült egy ép kópia, de tudomásom szerint rengeteget dolgoztak ennek ellenére a felújításon. Ugyancsak felújítva jelent meg az Egri csillagok, meg még néhány Mokép-film. Nem állítottam, hogy minden korábban megjelent, "drága" kiadvány egyben minőségi, felújított kópiát is jelentett, csak azt állítom, hogy néhány éve látott fantáziát néhány kiadó abban, hogy pénzt öljön felújítási munkákra, extrákra, ma pedig egy-két merész kis kiadó fehér holló ritkaságú luxus-kiadványától eltekintve (lásd: Odeon - Akira, Ultrafilm - horror-sorozat) nem ez a jellemző. Egy 990 forintos, de még egy 1990 forintos kiadványból sem lehet annyit eladni, hogy a bevétel a jogdíjak, gyártási és marketing költségek, minimális kereskedői árrések és nyereség mellett maradjon néhány millió arra, hogy felújítsák a kópiát - mert ennyibe kerül egy minőségi digitális restauráció. Mivel ennél drágábban ma már nem vesz senki filmet, azt hiszem nem mostanában találkozunk újra igényesen felújított magyar klasszikusokkal.
0
2006. május 31., szerda 12:45
14594
Na igen, csak ezzel meggyaláztak egy klasszikus sorozatot. Így nem is fogom megvenni, pedig nagy kedvencek. :((((
Az Angyalbőrben sorozat dettó ugyanilyen.
0
2006. május 31., szerda 12:43
118
A tanú című filmet az Antenna Multimédia rakta össze és az ő fórumukon azt olvastam, hogy a film nem azért olyan jó minőségű mert felújították, hanem azért mert szerencsésen előkerült egy ép kópia!!! A hang is erről lett rárakva és azért olyan halk, mert fényhang!!! Azért jó lenne, ha egy kicsit differenciáltabban álnánk hozzá a mai és régi piac összehasonlítgatásához, mert például a Gyöngyvirágtól lombhullásig dvd-kiadásának képminősége gyalázatos. Az első felújított képű film a Moképnál az Indula bakterház volt, és ezen jelzik is ezt a tényt.
0
2006. május 31., szerda 12:42
17
Most jut eszembe a Tanúban vannak kivágott jelenetek, amik szemcsések, ha olyan volt az egész eredeti film, akkor szép munkát végeztek a felújítók.
Xpress : A "még működő piacot"-t hogy kell érteni? Egyre kevesebben vásárolnak eredeti filmeket, egyre rosszabb a helyzet?
0
2006. május 31., szerda 12:39
17
Köszi a válaszokat. Mindegy, legalább a DVD képminősége nem romlik :)
0
2006. május 31., szerda 12:06
Moderátor
7449
Ez úgy lehet, hogy A tanú DVD-t egy még működő és ígéretes DVD-piacra adták ki, és úgy gondolták, hogy még 5000 forintos áron is el lehet adni annyit a filmből, hogy az így befolyt összeg fedezze a drága digitális felújítási munka költségeit. Ez igaz is volt - néhány éve valószínűleg többet adtak el az 5000 forintos Tanú-ból, mint amennyit ma a 2000 forintos Csak semmi pánik-ból. A piac felmérte a magyar vevők igényeit, és kiderült, hogy jó lesz a VHS-minőség fényes korongon, a lényeg, hogy olcsó legyen :(
0
2006. május 31., szerda 12:00
7151
A TANÚ kópiáját valószínűleg felújították, ezét meg nem. Mostanság valószínűleg ilyen minőségben várhatjuk a nem MOKÉP által kiadott magyar filmeket. Lényeg az olcsóság, a minőség sajnos még a vevőt sem érdekli annyira, nemhogy a forgalmazót.
0
2006. május 31., szerda 11:53
17
Bár én nem vagyok nagyon finnyás és elfogadom azt hogy nem állt rendelkezésre jobb képanyag, de valami hozzáértő szaki világosítson fel, hogy pl : a Tanúban, amit 1969-ben forgattak, hogyhogy gyakorlatilag egy képhiba sincs, míg ebben (1982) több mint sok.