Keresés

A légy – szinkronizált extra változat (2 DVD)

2006. június 18., vasárnap 20:30
Nyilván nem ennyit ér.
De ez rá a bizonyíték, hogy ennyiből is meg lehet oldani (és hogy ennyiből is megélnek a kiadók).
Én pl. szívesen adok ki vmivel több pénzt egy jó film igényes kiadásáért (mondjuk 2-3 ezernél többet nem); de azért az is hozzátartozik, h nem csak gagyi filmeket árulnak szar kiadásban ennyi pénzért - csomó jó film kapható a 990-esek között, igényes / vállalható kiadásban.

Ergo: lassan-lassan én is azt hiszem, h egy filmnek ennyibe kell(ene) kerülnie.
:)
0
2006. június 18., vasárnap 19:48
Te is írod,hogy ott  a fapados DVD-t árulják.
Akkor inkább úgy fogalmazok:Egyre kevesebb helyen kapható komoly kiadvány.
Ez a közértes-fapados áradatnak is köszönhetõ.
Lassan már mindenki azt hiszi,hogy egy filmnek 99oFt,--be kell kerülnie.
Két hamburger menü árába.Ennyit ér egy értékes film?
0
2006. június 18., vasárnap 19:14
Egyre kevesebb helyen árulnak DVD-t?

Nálunk nem csak hogy a közértben felállítottak egy dvd-polcot (Match, de ugyanígy van az Interspar-ban, meg mindenhol), de már a "kisközértben" is van egy!
Igaz, hogy ezeken a helyeken pont inkább a 990-es "fapados" dvd-ket nyomatják, de ma már az újságostól kezdve a dm-en (!) keresztül a legkisebb trafikokig, meg aluljárós boltokig mindenhol árusítják a dvd-ket...
0
2006. június 18., vasárnap 18:33
Állítólag a feliratos filmekből még 200db.-ot sem lehet eladni.Még akkor sem,ha kétlemezes és az extrák is feliratozottak.
Szerintem az itt élő külföldiek között el kellene fogynia ennyinek.Vagy a szállodákban.
Az is gond,hogy egyre kevesebb helyen árulnak DVD-t.
0
2006. június 18., vasárnap 16:43
Dömdödöm, nem azt írtam, hogy Te nem tudod, csupán annyit, hogy nem hiszem el!! Nem látod a különbséget? Mi a jó francért van akkor a kiadó, ha nem azért, hogy javasolja (mert ezek szerint nem azért, hogy eldöntse), milyen köntösben jelenjenek meg a filmek? Akkor miért is kell a hazai kiadó? Hogy filmenként (kiadásonként) x %-ot zsebre tegyenek, aztán ennyi?!?
Az lehet, hogy az Xpress már több helyen is leírta ugyanezt többször, de én még nem találkoztam vele sehol.
0
2006. június 18., vasárnap 14:14
Akkor hivd fel az Intercomot a 461-14-00-ás számon és keresd Réfi Dánielt a gyártáson. Ő majd megerősitit azt amit nekem nem hiszel el. Ja és az Xpress is már több helyen is leirta ugyanezt többször is. Dehát mi biztos nem tudjuk.
0
2006. június 18., vasárnap 12:53
Azt értem, hogy a fapados, olcsó kiadásokra van igény. Nincs is ezzel semmi baj:hiszen nyilván sok embert nem érdekelnek különösképpen a kimaradt jelenetek, a forgatási képsorok, a kulisszatitkok meg még sok más. Csak egy a lényeg:a kib@szott szinkron meg az olcsó vételár; ha nem 5.1-es, sírnak, mint a fürdős qrva. A magyar szinkron köszönőviszonyban sincs az eredeti hanggal, erről ők is könnyen meggyőződhetnének, ha vennék a fáradságot, hogy film közben - sok filmnél lehet - váltogatnák az angol és a magyar hangot. Biztos kiülne a döbbenet az arcukra!! De van ám a potenciális vásárlóknak egy másik - szerintem ugyanakkora, ha nem nagyobb - csoportja, akiket viszont érdekel(ne) a sok-sok extra!!!! Főleg pedig úgy, hogy - mint jelen esetben is - a duplalemezes extra kiadásra került a szinkron. Igaz, hogy az extrákon nincs, de mint írtam korábban, legalább vannak!!
De ismét felteszem a kérdést:miért nem lehetne a lebutított sz@rok mellett - akár korlátozott számban - mondjuk 1.000 (500) db-ot megjelentetni a fullextrás, két(három, több)lemezes kiadásból? Aztán a kedves kiadók megnéznék, hogy vajon milyen hamar fogyott el - mert tuti, hogy elfogyna!! Ha lenne választási lehetőség, akkor mindenki maga dönthetné el, hogy a szinkronos sz@r kell-e neki, vagy a többlemezes (esetleg szinkron nélküli) fullextrás?
Jelen esetben az zavar, hogy 3.000,-Ft-ért lehet így is kiadni filmet (duplalemezes, telepakolva extrákkal), meg úgy is, mint a Die Hard-ok, Speed-ek, Predator-ok... . Dömdödömnek nem hiszem el, hogy a hazai kiadónak nincs beleszólása ebbe!! Mert akkor tényleg minek vannak egyáltalán? Rinyálni, hogy kevés dvd fogy, mert sokan másoltatják?!? Vicc!!!!
0
2006. június 17., szombat 17:53
Ha fogytak volna a felitatos kiadványok és a díszdobozok,akkor Dunát lehetne rekeszteni velük.Akkor ma már minden komoly kiadványon rajta lennénk,mint írtad,szinkronnal
De nem ez történt.
A fapadosra van igény(szinkronos és olcsó).A filmbarátok tényleg nem ezt érdemlik,de  kissebbségben vagyunk.
0
2006. június 16., péntek 22:10
Jó, ne hozzon. De akkor érje el, hogy a duplalemezes, extra kiadásokra kerüljön szinkron! Az extrák felíratozását hagyjuk (legalább vannak; majd mindenki kicsit jobban nekifekszik az angolnak), a szép digipack-tól el tudok tekinteni (bár csodaszép kiadványok vannak), de ezek a lebutított sz@r kiadások (Die Hard-ok, Speed-ek, Predator-ok meg az összes többi szinkronos újrakiadás, amely még a korábbi verzión található extrákat SEM tartalmazza) vérlázítóak - főleg a külföldön megjelent kiadások tükrében! Tényleg ezt érdemeljük? Csak ennyi jár nekünk? Erősen kétlem!!
0
2006. június 16., péntek 20:07
A Ragadozó és a Féktelenül díszdobozok a szinkron hiánya miatt nem jelentek meg itthon.
Az InterCom szerint nem fogyott volna elég belöle.
A fapados,de szinkronos Die Hard filmek szerintük sokkal jobban fogytak,mint a kétlemezes extra,de csak feliratos változatok.
Vagyis rajtunk múlott.Múltidőben.Ez a cég szinkron nélküli kiadványt többet nem hoz forgalomba.
0
2006. június 16., péntek 18:35
A Die Hardok itthon megjelentek DTS-el!!!!!!! Még hozzá "díszdobozban"!!!!!
0
2006. június 16., péntek 18:28
Azt azért nem hozták be mert jön/jött a szinkronos kiadás. Nekem megvannak kintről és iszonyú jó kiadványok. A DTSek meg,hááát........     :)
0
2006. június 16., péntek 18:27
Ráadásul a három említett film (Die Hard, Speed, Predator) nyugaton megjelent extra változatán ott van a magyar felirat (meg az eredeti DTS hang!), úgy hogy az Intercomnak csak forgalmazni kellene...
0
2006. június 16., péntek 18:25
Hát pedig tényleg igy van. Pl. most fog megjelenni a Casanova is 2.0-val pedig 100%-ig tudom,hogy 5.1-es szinkront csináltatott az IC. Nem tudnak mibe beleszólni mert megse kérdezik őket. Még egy példa: A magas barna.... (Tom Hanks) -nál azt se tudták hogy megjelent szinkronnal. Én mondtam nekik hogy már lassan 1 éve hogy megjelent de ők kizártnak tartották. Bevittem nekik az én példányomat a gyártásiakhoz és csak lestek. Utána hozták be. Most nem rég szóltam hogy Ausztráliában kapható Stephen King: Dead zone c.sorozat magyar felirattal,mostmár a 2.évad is,erről se tudtak.Egy hónappal késöbb közölték nem hozzák be mert csak felirat van rajta.Persze erről a kiadványról sem tudtak.
Mondhatnám ugyanezt a Warner-re is: Az ördög háromszöge (Sharon Stone) "sogoréknál" 6!!!!!! éve kapható magyar felirattal.Még amikor az Intercomnál voltak a Warner-es filmek akkor szóltam nekik,de semmit nem léptek.Amikor megalakult a WHVM nekik is szóltam mégse hozzták be,pedig akkor még javában nem voltak szinkronos filmek.Örültünk ha volt felirat egy filmen.
Szóval ennyire nincs beleszólásuk,hogy még azt se tudják min vagyunk rajta.
0
2006. június 16., péntek 18:10
Dömdödöm, ha nem vastag betűkkel írod, akkor is el tudom olvasni!
Ugyan, ne mondd már nekem, hogy amíg máshol a duplalemezes kiadások jelennek meg, addig nekünk ezek a szinkronos sz@rok jutnak! A Die Hard-okból is volt már a duplalemezes kiadás itthon - nyilván ezzel Te tisztában vagy - , amelyek (kép)minősége klasszisokkal jobb volt az egylemezes kiadásokénál!! Nem hiszem el, hogy a hazai forgalmazónak nincs beleszólása a megjelenésekbe! Mert ha ez így van, akkor felmerül a kérdés:minek vannak egyáltalán?!?
0