Szia! :-) Köszi, majd jön még pár nemsokára. Mostanában elhanyagoltam a véleménynyilvánítást a filmekről, igyekszem pótolni. Igazad van, tényleg csak jelölték, akkor rosszul emlékeztem, mert a werkfilmben említették, és valahogy úgy maradt meg bennem, hogy megkapta az Oscart. Így már kicsit nyugodtabb vagyok. :-)
0
2006. június 20., kedd 18:47
115
Helló juliet! Igazán nincs mit, előfordul mindenkivel... Ha jól tudom ( van egy könyvem: Oscar Stars from A to Z, ebben minden valaha jelölt színész szerepel, sajna csak 1998-ig), nos akkor Shirley Knight-ot két ízben jelölték először 61-ben a "The dark on the top of the stairs", majd 63-ban az általad említett "Az ifjúság édes madara" c. film mellékszerepeiért... Várom a további, hasonlóan színvonalas esszéidet !!!
0
2006. június 20., kedd 17:37
8905
Hmm. Ezek érdekes infók.
0
2006. június 20., kedd 16:21
7151
Szia Juliet!
Geraldine Page már színpadon is oly nagy sikerrel játszotta a szerepet, hogy amiatt kérték fel a filmváltozatra is, noha Hollywoodban viszonylag ritka, hogy a filmverzióhoz a színpadi előadás színészét hívják meg.
Paul Newman kiválasztásába természetesen a szerzőnek is volt beleszólása, s mivel Williams közismerten meleg volt, Newman feltűnően előnyös külseje nem volt másodlagos szempont a szereplőválogatás során.
Kuriózum, hogy Richard Brooks filmesítette meg a másik közismert meleg amerikai író, Truman Capote HIDEGVÉRREL című regényét. Kevésbé közismert, hogy e film egyik főszereplőjét, Robert Blake-et később megvádolták felesége meggyilkolásával: az asszonyt fejbe lőtték, miközben egy kocsiban várakozott férjére egy étterem előtt. Blake-nek állítólag indítéka és alkalma is volt a tett elkövetésére.
0
2006. június 20., kedd 15:55
8905
Szia borusdemeter! Köszi az infót, akkor véletlenül rosszul olvastam, na majd mégegyszer utánanézek. :-)