Keresés

A névtelen vár

2006. július 28., péntek 20:38
De, vetítették, mint ahogy - ilyen, olyan verzióban - sok más tévéfilmet is, pl. A Tenkes kapitányát is (vagy amiket az előző [8.] hozzászólásomban említettem). A képarány nem olyan nagy probléma. Az egykori Horizont mozi hosszú ideig működött "tévémoziként", vagyis kizárólag tévéfilmet vetítettek benne, úgyhogy valahogy csak megoldották! Dühítő, hogy nem a teljes verzió jelenik meg, de ez bizony nem példa nélkül álló dolog, jogi ügyet aligha csinálhatsz belőle.
0
2006. július 28., péntek 19:03
Nem emlekszem, hogy moziban vetitettek volna. Az 1:1.33 aranyu televizios kepkivagas miatt sem tartom ezt valoszinunek, a mozi-vetitogepek nem tudjak ezt a kepformatumot. Az persze elkepzelheto, hogy moziforgalmazasra elokeszitettek a filmet, de akkor a felvevogep kepkapuja 1:1.85, vagyis valodi anamorf szelesvasznu beallitasban lehetett. Igy viszont ketszeresen vertek at a vasarlokat, mert Pan/Scan filmet adtak el.
0
2006. július 28., péntek 13:53
Sajnos nem járnál sikerrel a fogyasztóvédelemnél. A NÉVTELEN VÁR mostani DVD változatát ugyanis nem a kiadó vágta össze a tévésorozat alapján, hanem annak idején készült ez a változat a mozik számára, nyilván az alkotók tudtávál és beleegyezésével, esetleg épp általuk. Vagyis a moziváltozat nem vágottan szerepel a lemezen.

Persze azzal én is egyetértek, hogy ha nem a rövidebb moziváltozatot adták ki pl. A FEKETE VÁROS-ból vagy az ABIGÉL-ből, akkor A NÉVTELEN VÁR-nál miért nem a tévésorozatot vették elő. Most kezdik el pl. az EGY ÓRA MÚLVA ITT VAGYOK DVD-kiadását: ha megjelenik, kb. 7 DVD lesz belőle! Azt megéri kiadni, A NÉVTELEN VÁR tévéváltozatát meg nem?
0
2006. július 28., péntek 13:35
A Fekete varosnal, vagy a Tenkes kapitanyanal ket lemezen, a teljes filmet kiadtak. Ezt miert nem? A Nevtelen var eredeti TV-sorozatara jol emlekszem, teljesen igaz, hogy baromi hentesmunkat vegeztek a DVD keszitoi. Kulcsjeleneteket hagytak ki. Kivancsi lennek, mit szolnak ehhez a film alkotoi, az o beleegyezesukkek, netan iranyitasukkal vegeztek e nyiszalast?

Felhaborito,  hogy a boriton nem tuntettek fel, roviditett, erosen vagott valtozat van a dobozban. (Ha ezt tudom eszem agaban sincs megvenni)
Ez nem mas mint a vasarlok szandekos megtevesztese, amiert szabalysertesi eljarast kell inditani a dotkom ellen!!
0
2006. július 25., kedd 15:32
A fiatal fiúk tartanak életben. :-))
0
2006. július 25., kedd 15:21
Szevasz Öreganyám (ex-My Darling)! :)

Jó bőrben voltál a minap, meg nem mondta volna senki, hogy ilyen lakli, nagy unokád van... :)
0
2006. július 25., kedd 15:19
Szervusz, kisunokám! :-)) Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál.
0
2006. július 25., kedd 14:12
Akkó Juliet a nagymamád!
0
2006. július 25., kedd 14:11
Hú, azt én is! Láttam gyerekként a régi szinkronnal és az újjal is végigizgultam vagy 10 éve. Benkő Gyula talán utolsó szinkronszerepa akkora brillírozás volt, amire csak az igazán zseniális színészek képesek. Anno felvettem az összes részt, de sajnos letöröltem, bár a múlt hézten megtaláltam pár részt egy kazin.
Ha valakinek megvan, magas jutalom ellenében átvenném!
0
2006. július 25., kedd 13:39
Onedin? Jöhet! Gyerekkoromban odáig voltam a húgáért (Elisabeth = Jessica Benton). Már akkor bejöttek a szőkék, na! ;-) Jó sok évvel ezelőtt könyvben is megjelent a történet, de arról csúnyán lemaradtam. Angol nyelvű ajánlatok:

Itt a fanek megnézhetik a főcím elejét (Real Player kell):
http://www.bbc.co.uk/cult/classic/titles/clip16.shtml

Itt pedig letölthetik wav-ban a főcímzenét (kattintás a nagy képre):
http://www.thechestnut.com/onedin/onedin.htm
De ugyanitt lejjebb megtalálható az összes fontos szereplő képe és a sztori eleje is. Jó szórakozást!
0
2006. július 25., kedd 12:45
Az Olefin család és Miss Mócli? Szegény nagymamám imádta azt a sorozatot...
0
2006. július 25., kedd 12:43
:-))))))))))))
Egyébként az Onedin család tényleg jöhetne, nagyon szerettem.
0
2006. július 25., kedd 1:00
"Hogy támadhat valakinek olyan elmebeteg ötlete, hogy egy ilyen sokszereplős, szövevényes, izgalmas történetből kivágja annak nagy részét?"

Úgy, hogy amikor még gyakorlatilag nem volt videó, a másfél tévécsatornán meg nem ismételtek meg mindent havonta, a nézők ebben a formában találkozhattak újra az eredetileg nem a moziknak készült, de igen sikeresnek bizonyult sorozattal. Az Abigél is látható volt a mozikban, igaz, hosszabb – bár, azt hiszem, szintén nem teljes - verzióban.

Nyugaton sem volt ismeretlen az ilyen "recycling". A Sandokant először A maláji [van ilyen szó?] tigris címen láthatta a magyar közönség – mégpedig moziban, az olasz tulaj által lerövidített formában. A rövidítés úgy történt, hogy a sorozatot két óra után egyszerűen félbehagyták. Igaz, erre csak évekkel később jöttünk rá, amikor megnézhettük a teljes szériát. Az Alfa holdbázisból is készültek mozifilmek két-két rész összeollózásával – annak ellenére, hogy mindig teljesen értelmetlen katyvasz lett az eredmény. A magyar (és persze az angol) nézők két Angyal filmmel is találkozhattak a mozikban – ezek esetében legalább önállóan is érthető, teljes duplaepizódokat küldtek a mozikba.

Mindezek ellenére ez a verzió persze nekem sem kell, nyugodtan felhasználhattak volna két korongot és adhatták volna 1900 forintért! :(
0
2006. július 13., csütörtök 20:05
Én is csak lepkéztem. Ez olyan, mint a rövidített kötelező olvasmányok :)
Pap Vera (helyesen 1 p-vel - elrontottam) nem mindig szomorú :)))
0
2006. július 13., csütörtök 19:52
Nem is lenne rossz. A klimpírozó Isaura sztoriját például szerintem 20 percben is elég lenne előadni...
0
2006. július 13., csütörtök 19:51
És ki tette a nyomra vezető lószőrt a milliomos páncélszekrényébe? :)
0
2006. július 13., csütörtök 19:50
Runtime: 360 min / Hungary:116 min (movie version)

Szép. Jöhetne az Onedin család 90 percben!
0
2006. július 13., csütörtök 19:45
Az hagyján, de ki az a Napóleon?
0
2006. július 13., csütörtök 19:44
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. július 13., csütörtök 19:43
Ez most a tévésorozat vagy a rövidített moziverzió?

És ki a bánat a tartalomismertető végén emlegetett Karolin? Netán a Torday Teri játszotta Katalinról van szó, hiszen a gróf őrá bízza a leánykát (gyanútlanul)...
0