Keresés

Horrors On DVD

2007. február 22., csütörtök 17:46
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. február 21., szerda 15:37
Ez nem teljesen igaz. Nagyon sok filmet nézek az elmúlt évszázadból még manapság is, amit előzőleg soha nem láttam, így nincs számomra nosztalgiaértéke (hacsak nem a kor hangulata). A CGI mánia pedig alapvetően kinyirja a leleményességet és az ügyes megoldásokat, amellett, hogy sokkal műanyagabb szaga van, mint az old-school trükköknek (Rob Bottin, hol vagy?). Nézd meg a 3D-s animációsfilmek mániáját: hová tűnt a régi gyönyörű kézzel rajzolt filmek varázsa? Helyette van sokkal plasztikusabb és ridegebb computeranimáció. Lehet szavazni, melyik volt a jobb.
0
2007. február 21., szerda 15:05
Remélem, végre jön a 3-as olasz kombó a Fango-tól! Már nagyon jó lenne megnézni őket, mivel még egyikhez sem volt szerencsém, de tuti meg fogom venni őket, mivel az áruk is elfogadható!
0
2007. február 21., szerda 13:22
A Sebezhetetlen az képregényfilm :)
0
2007. február 21., szerda 11:06
igaz! :)
0
2007. február 21., szerda 10:57
Dark City meg 98-as!
0
2007. február 21., szerda 10:22
igen, talán azt is ide lehet sorolni. viszont ami számomra nagyon egyértelműen pszicho-thriller: Psycho, A mandzsúriai jelölt, A fiók, Jákob lajtorjája.
esetleg még a Sebezhetetlen is. máshova nem nagyon lehet sorolni....
0
2007. február 21., szerda 9:59
pszicho-thriller A fülke c. film...

Gmiki: nemtom, nekem még mindig ugyanolyan jó a Die Hard is :) csak a mai filmekben egyre több a CG... néha már olyan sok, hogy ront a minőségen...
0
2007. február 21., szerda 9:54
szerintem a Psycho nem is pszicho-horror, hanem inkább pszicho-thriller, hamár az alműfajokról beszélünk :))
0
2007. február 21., szerda 8:51
Csak Ti öregszetek :-) Az akkori idősebb korosztály meg azt mondta, hogy sokkal jobbak voltak a zenélő filmkockák stb...
Semmivel nem rosszabbak a mai filmek, csak hát az idő miatt mi is egyre több és jobb minőségű filmet látunk és a mérce észrevétlenül is emelkedik. Ha visszanézek egy-egy régi nagy kedvencet, rájövök, hogy mai szemmel már az sem lenne akkora kedvenc. De a nosztalgia nagy úr.
0
2007. február 20., kedd 23:52
"ma már nincsenek hibák, minden tökéletes... ez pedig nem mindig tetszik"

Ezt valószinűleg Spielberg és Kaminski is igy gondolja. .)
0
2007. február 20., kedd 23:26
Apropó ragyogás!

Egy igen fontos alműfaj:

Psziho-horror!
Nem, nem hinném hogy Hitcchcock Psycho-ja lenne a legjelesebb képviselője, bár az is ebbe a műfajba sorolható. Kubrick remekműve viszont iskolapéldája a pszihológiai horrornak. Igen, láthatunk benne kísérteteket is, de ez abszolút lényegtelen. A lényeg Nicholson fokozatos megőrülése.
0
2007. február 20., kedd 21:28
Szerintem "régen" (kb. 10 éve) sokkal jobb történetű filmek készültek... az Ace Venturát is az egyik legjobb vígjátéknak tartom a Nekem 8 mellett :) a képi világ is változott... ma már nincsenek hibák, minden tökéletes...  ez pedig nem mindig tetszik...
0
2007. február 20., kedd 21:13
ezek mindenképpen maradandó alkotások! :)
de én nem azt mondanám hogy nem tudnak manapság filmet csinálni, inkább hogy ami értékes alkotás, az az iszonyatos filmdömpingben elveszik. annyi filmet csinálnak manapság évente, hogy az ember nem is emlékszik már a hárommal azelőttire...
pedig vannak nagyon jó (és szerintem maradandó) filmek 2000 után is! (Dark city, Az ember gyermeke, Harcosok klubja /bár ez még  99-es/ stb.)
0
2007. február 20., kedd 21:09
így igaz, a Hetedik nem horror viszont iszonyatosan nyomasztó atmoszférája van. bár szerintem a Fűrész sem horror, annak ellenére hogy ebbe a műfajba sorolják...
az Átok viszont nagyon jó benyomást tett rám első alkalommal moziban. dehát, kinek mi. :)
0
2007. február 20., kedd 20:34
igen.. maradandó alkotások, mint Die Hard, Vissza a jövőbe, Star Wars, Indiana Jones :) nem horrorok, de én is egyre jobban vonzódom ehhez a korszakhoz... manapság már nem tudnak normális filmet készíteni :(
0
2007. február 20., kedd 20:32
A Ragyogást leszámitva ezek egyike sem túlzottan ütős horror (a Hetedik nem is az). Inkább a hetvenes, nyolcvanas években születtek maradandó alkotások.
0
2007. február 20., kedd 20:21
A Ragyogásra és a Hetedikre kíváncsi vagyok. Attól, hogy nem ijeszt meg teljesen még lehet hatásos és jó film. Sajnos mint látom a Hetediket még nem adták ki itthon... de ha jól tudom jönni fog :)
0
2007. február 20., kedd 20:20
Apropó pénzügy... nem kell valakinek szerepjáték könyv? Eladnám őket. Van Vampire The Masquerade (csakhogy a horrornál maradjunk), Dungeons & Dragons (lovagok, sárkányok meg ami kell), Shadowrun (cyberpunk). Azért kérdezem, mert így talán közelebb jutok az említett filmek megvásárlása felé :)
0
2007. február 20., kedd 20:19
nem láttad a Ragyogást és nem ismered a Hetediket!?!!??!
azonnal pótolni!! :))

bár az eddigiek alapján valószínűleg ezek sem tetszenének...
0
2007. február 20., kedd 20:16
A Ragyogást szeretném majd megnézni, de sajnos még nem jutottam hozzá. Most éppen a Száll a kakukk fészkére és a Vissza a jövőbe trilógiát szeretném beszerezni. Az Átok is a vicces fajtába tartozik. A Hetediket nem ismerem, de utánanézek.
0
2007. február 20., kedd 20:12
Ragyogás?? Átok (The grudge)? Hetedik?
0
2007. február 20., kedd 20:10
azért nézek olykor-olykor horrort, mert szeretnék megijedni, várom, hogy félelmet ébresszenek bennem :) a Fűrész ott vált nevetségessé, amikor a (Spoiler) fazon elkezdte lefűrészelni a lábát... (Spoiler vége) na én azon csak nevetni tudtam... csinálták volna meg normálisan. A pengében meg az az idegesítően rossz, hogy alapvetően gagyinak néz ki a díszlet... A körre mindenki mondta, hogy milyen parás film... hát... Naomi Watts meztelenül nagyobb hatást gyakorolna rám :) A kör olyan mint a Hetedik érzék (Kevin Bacon).. nem olyan félelmetes, inkább szomorú.
0
2007. február 20., kedd 20:08
Horrortól sajnos én sem tudok már félni, inkább az atmoszférát, az egyedi ötleteket keresem a horrorfilmekben. Ami még meg tud úgymond rázni, az egy jól megcsinált pszicho-horror vagy pszicho-thriller, pont a hitelessége végett.
0
2007. február 20., kedd 19:23
hát, ja :)
képzeld el a földönkívülieknek milyen tortúra lehet megnézni egy-egy földi sci-fit :)))
0