Keresés

Horrors On DVD

2013. április 3., szerda 21:20
Így, Húsvét után a lista-fétisben szenvedők, mint én is, örömujjonghatnak: kereszt, fokhagyma, szex, ezúttal kedvenc vámpírfilmjeim kerülnek terítékre.

Új Faj - The Breed  (2001)

Bár nem egy nagy eresztés, de tulajdonképpen egész érdekes világot ábrázol és amíg nézed elszórakoztat, amolyan szegény ember Daybreakers-e. Ja, és ráadásul nálunk forgott.

Trailer http://www.youtube.com/watch?v=6lbckOumKFE

The Moth Diaries (2011)

Különös lélektani mozi az Amerikai Psycho rendezőnőjétől. Az előző filmhez hasonlóan szintén nem nagy eresztés, de van benne potenciál.

Trailer KÜLSŐ LINK

Prowl (2010)

Ígéretesen induló film, ami a játékidő felénél sajnos nem nagyon bírja szuflával, mindenesetre ezekben a VALÓDI vámpírfilm éhínséges időkben megbecsülendő.

Trailer KÜLSŐ LINK

A Sivatag Vámpírjai - The Forsaken (2001)

Sivatag és vámpírok, valahogy ez a kettő jól működik, lásd: Near Dark, vagy a Carpenter féle Vámpírok. Jelen esetben a The Forsaken nem éri el említett elődök szintjét, de nagyon is kedvelhető mozi. Johnathon Schaech igazi szemétláda és akkor még nem is beszéltem a Carter doki hasonmás vámpírvadászról.

Trailer KÜLSŐ LINK

Underworld (2003)

Egyszerű, mint egy labda, de élvezetes.

Trailer KÜLSŐ LINK

Krokodilok Bölcsessége - The Wisdom of Crocodiles (1998)

Bevallom, első alkalommal alig bírtam végignézni, talán mert teljesen mást vártam, talán csak rossz hangulatban voltam, nem tudom. Pár évvel később újranéztem és sokkal jobban tetszett, de csodát azért nem kell várni tőle. Érdekes mozi jó főszereplővel.

Trailer KÜLSŐ LINK

Drakula 2000

Drakula története más megközelítésben az akkoriban fénykorát élő tinihorrorok nyomdokain járva. Igencsak alulértékelt film, pedig egész szórakoztató, Drakula személyének eredete pedig telitalálat.

Trailer KÜLSŐ LINK

Harapós Nő - Innocent Blood (1992)

Ez a fekete humorral és erotikával meglocsolt kis mozi  látványos, érdekes, vicces és nagyon szórakoztató. Anne Parillaud pedig dögös (már az összevissza álló vámpír-kontaktlencsék nélkül).

Trailer
KÜLSŐ LINK

A Gonosz Háza & Borzalmak Városa - Salem s Lot (1979; 2004)

Tizenéves fejjel olvasva a Borzalmak Városa sok álmatlan éjszakát okozott, főleg egy bizonyos résznél ( Danny az ablakban ). Stephen Kingnek sikerült olyan atmoszférát létrehoznia, melyben a vámpíroknak, a halhatatlanságnak nincs romantikája, és ami egyszerre komor, rémisztő és furcsa ezt mondani, de realista. Habár az 1979-es változat egy fokkal jobb, a Rob Lowe-féle Salem s Lotnak sem kell szégyenkeznie.

A Gonosz Háza KÜLSŐ LINK
Borzalmak Városa KÜLSŐ LINK

Vérbordély - Bordello of Blood (1996)

Szimpatikus, hogy nem akar többnek mutatkozni, mint ami: szórakoztató B-film, ahol a harmadik mellbimbó problémamentesen megfér az éles szemfoggal. Mai napig nagyon szeretem ezt a filmet és 4-5 havonta a lejátszóba is kerül.

Trailer KÜLSŐ LINK

A víz nem válik vérré - Sundown: The Vampire in Retreat (1989)

Nagyszerű horror-vígjáték a nyolcvanas évek végéről Bruce Campbell és David Carradine főszereplésével. Szóval mi sül ki abból, ha Van Helsing leszármazottja egy olyan városkába látogat el, ahol mindenki vámpír? ...na ja!

Trailer KÜLSŐ LINK

A Vámpír Árnyéka - Shadow of the Vampire (2000)

Egyedül Willem Dafoe zseniális alakítása miatt nem merült el a film a gomolygó szürke névtelenségbe.

Trailer KÜLSŐ LINK

Daybreakers - A Vámpírok Kora (2009)

Érdekes világ, jó make up, Sam Neil...ám valahogy a film mégsem az igazi.

Trailer KÜLSŐ LINK

Van Helsing (2004)

Habkönnyű, ám grandiózus látványú popcornmozi, melyben keverednek a vámpír, vérfarkas és Frankenstein filmek jellegzetességei. Adjunk még hozzá egy állat soundtracket és az egyik legjobb farkasember külsőt, amit film terem és a szórakozás garantált.

Trailer KÜLSŐ LINK

Penge & Penge 2 (1998; 2002)

1998-ban Stephen Norrington valamit nagyon jól csinált, hiszen a film körül kultusz alakult. Borongós látványvilág, frankó soundtrack és egy kúl karakter.
A jól sikerült folytatást már Guillermo del Toro jegyzi, aki még borongósabbra vette a folytatást.

Penge 1 KÜLSŐ LINK
Penge 2 KÜLSŐ LINK

Gótika, avagy a szellem éjszakája - Gothic (1986)

Ken Russel igazán furcsa filmjével még tizenéves koromban egy nyári szünetben ismerkedtem meg, mikor is egy videotéka hátsó pókhálós polcán kezembe akadt. Próba szerencse alapon kikölcsönöztem, hogy aztán otthon egyrészt néhány erotikus jelenetet vissza-visszatekerve, másrészt nadrágot telerakva ambivalens érzésekkel tekintsek rá.

Trailer KÜLSŐ LINK

Daughters of Darkness (1971)

Erotikusan túlfűtött, különleges hangulatú belga horror, amiben egy ifjú házaspár egy hotelben közelebbi ismeretségbe kerül egy magyar grófnővel (na vajon ki lehet az a bizonyos magyar grófnő?).

Trailer KÜLSŐ LINK

The Vampire Lovers (1970)

Igazi Hammer horror, melyben egy tábornok, Tarkin Nagymoff Peter Cushing lányát elcsábítja a gyönyörű és vámpír Ingrid Pitt. Nagyon hangulatos. Az előző, Daughters of Darknesshez hasonlóan erotikában itt sincs hiány.

Trailer KÜLSŐ LINK

Életerő - Lifeforce (1985)

Tobe Hooper kiváló sci-fi horrorja a Földet megszálló űrvámpírokkal és korabeli (mocskos) fantáziánk  tárgyával, Mathilda May-el.

Trailer KÜLSŐ LINK

Alkonytájt - Near Dark (1987)

Poros, mocskos, hideg western a nyolcvanas évekből szuper filmzenével.

Trailer KÜLSŐ LINK

Alvajárók - Sleepwalkers (1992)

Egy viszonylag jól sikerült Stephen King adaptáció, melyben Madchen Amick küzd a macskák halálos ellenségével. Kb. 10 éves lehettem, mikor először láttam, és sokáig igazán a film elején a vámpírokról mutatott ilyen-olyan képek, metszetek voltak az igazán rémisztőek számomra. Egy-két akkori viszonylatban figyelemreméltó trükk, Alice Krige alakítása, a szexi Madchen Amick, és a soundtrack érdemel némi figyelmet, gondoljunk itt Santo & Johnny Sleepwalk című számára és Enya később szarásig hallgatott Boadicea-ját is e filmmel ismertem meg.

Trailer KÜLSŐ LINK

A Bőr Tükre - The Reflecting Skin (1990)

Érdekes történet egy fiúról, aki szerint az utcájukban lakó özvegy nő egy vámpír. Hasonlóan del Toro filmjeihez a vámpír-téma mellett említésre méltó a gyermekkor lélekrajzi ábrázolása és az operatőri munka. Nézze meg, aki csak teheti.

Trailer KÜLSŐ LINK

Vámpírok - Vampires

Hangulatos neowestern vámpírfilm John Carpentertől a csak rá jellemző felfogásban és az általa komponált zenével. A DVD-t természetesen még tizenöt évvel bemutatója után sem volt képes kiokádni magából egyetlen hazai kiadó sem.

Trailer KÜLSŐ LINK

Christopher Lee Drakula filmjei (1958-1976)

Az ötvenes évek végétől kezdődően a Hammer stúdió úgy döntött, hogy itt az ideje némi vérfrissítésre  a Drakula és általában úgy kompletten a vámpírfilmek terén, így leigazolták Christopher Lee-t és megszületett az 1959-es Count Dracula, amely azóta is egy etalonnak számít. Habár akadtak egész jó Drakula filmek, de egyetlen további Lee-vel készült folytatás sem tudta überelni ennek minőségét és ez többek közt a kreatív megvalósításnak, a jó forgatókönyvnek, ami Stoker eredeti történetét némileg új felfogásban dolgozta fel,  illetve az olyan színészeknek köszönhetően, mint Peter Cushing, Michael Gough, illetve maga a címszereplő Lee.

Az olyan nem direkt folytatások, mint a tíz évvel későbbi "Drakula feltámadt sírjából", a Drakula vérének íze, vagy a Sebhelyes Drakula, mind az abszolút nézhető és élvezhető tartományban foglalnak helyet. E filmek által Christopher Lee méltán foglalhatta el helyét Lugosi Béla oldalán.

Drakula 1958 trailer KÜLSŐ LINK
Drakula feltámadt sírjából KÜLSŐ LINK
Drakula vérének íze KÜLSŐ LINK
A Sebhelyes Drakula KÜLSŐ LINK

Drakula (1931)

Az "últimét" Drakula mozi. Mindenkinek látnia kell, aki csak kicsit is kedveli a vámpírfilmeket. Lugosi Béla mesterien alakítja a grófot, a látvány nagyszerű, a hangulat szintén. Természetesen egy-két megoldás mára megmosolyogtató, de korántsem annyira, mint a csillogó köcsög Cullen és társai.

Trailer KÜLSŐ LINK

Nosferatu (1922)

Ugyan már több, mint 90 éve készült, az idő próbáját mégis kiállta és ma is élvezetes mű, Max Schreck pedig még mindig félelmetes.

Trailer KÜLSŐ LINK

The Night Flier (1997)

Bár a Stephen King művek megfilmesítései az esetek nagy százalékában nem végződnek maradéktalanul pozitívan, a The Night Flier az egyik kivétel. Miguel Ferrer egy titokzatos sorozatgyilkos után nyomoz, aki saját repülőjével utazik és apró, eldugott reptereken száll le, hogy gyilkoljon. Nagyszerűen kivitelezett, hangulatos horror. Sajnos a helyes képarányú DVD Európán belül gyakorlatilag beszerezhetetlen.

Trailer
KÜLSŐ LINK

Alkonyattól Pirkadatig trilógia (1997-1999)

Az első részt nem kell bemutatni, pokolian élvezetes hullámvasút. A folytatásokat szinte mindenki utálja, de közel sem olyan rossz a helyzet. Természetesen sehogy nem érnek fel az elsőhöz, de önmagukban jó szórakozást nyújtanak. A másodikban Robert Patrick és bandája rámol ki egy bankot, ám némi hiba csúszik a számításokba. A harmadik rész az 1900-as évek elején játszódik és találunk benne pár kreatív vámpír fizimiskát.

Alkonyattól Pirkadatig KÜLSŐ LINK
Texasi Vérdíj KÜLSŐ LINK
A Hóhér Lánya KÜLSŐ LINK

Veszélyes Éj & Frászkarika - Fright Night (1985; 2011)

Az 1985-ös film az egyik legjobb vámpírfilm, ami létezik, a 2011-es remake pedig méltó az elődjéhez. Chris Sarandon alakítása emlékezetes (pláne a Gergely Róbert féle szinkronnal), ahogy Colin Farrell is állati. Maga a sztori pedig egyszerűségében nagyszerű.

Veszélyes Éj KÜLSŐ LINK
Frászkarika KÜLSŐ LINK

A Sötétség 30 Napja - 30 Days of Night (2007)

Sötét, komor, véres, szép. A Steve Nils és Ben Templesmith képregényéből készült horror zseniális alapötletén kívül a vámpírok anonimitása, a hátterük nem ismerete az, ami nagyon működik. Szinte semmit nem tudunk róluk, ezáltal még félelmetesebbek. Itthon a kiadók leszarták és nem dobták piacra.

Trailer KÜLSŐ LINK

D, a vámpírvadász - Vérszomj / Vampire Hunter D - Bloodlust (2000)

Egyszerre vértől csöpögő akcióorgia és mélyen filozofikus anime mondanivalóval.

Trailer KÜLSŐ LINK

Az Elveszett Fiúk - The Lost Boys (1987)

Joel Schumacher egyszeri és megismételhetetlen horrorja, többek közt sikeres filmre ültetése a fiatalság útkeresésének a nyolcvanas évek miliőjében.

Trailer KÜLSŐ LINK

Nosferatu (1979)

Werner Herzog és Klaus Kinski második együttműködésének gyümölcse ez a briliáns mozi. Kinski szokás szerint félelmetesen zseniálisan játszik, Herzog szokás szerint zseniálisan rendez.

Trailer KÜLSŐ LINK

Vámpírok Bálja - The Fearless Vampire Killers (1967)

Polanski bohókás-romantikus remekműve olyan hangulattal, amit kevesen tudnak generálni.

Trailer KÜLSŐ LINK

Engedj be! - Lat den ratte komma in (2008)

Úgy kellett ez a film, mint egy falat kenyér a haldokló műfajnak. A könyvbestsellerből szép, sötét és emberi mozi született. Bronzérem.

Trailer KÜLSŐ LINK

Drakula - Bram Stoker s Dracula (1992)

Vizuálisan lenyűgöző, zeneileg tökéletes film született Coppola vezénylésével. Gary Oldman prezentálásában pedig egy felejthetetlen alakítást láthatunk. Említést érdemelnek még a kosztümök és az operatőri munka. Ennek a filmnek köszönhető, hogy Hollywood kapui megnyíltak a vámpírok előtt. A legjobb Drakula film. Ezüstérem.

Trailer KÜLSŐ LINK

Interjú a Vámpírral - Interview with the Vampire (1994)

Két évvel a Drakula után újabb nagyszabású vámpírtörténet került a mozikba Anne Rice könyve alapján, Neil Jordan briliáns rendezésében. Az Interjú... a maga búskomor, melankolikus hangulatával, érzelmi töltetével, nagyszerű történetével, Tom Cruise, Brad Pitt, no meg Kirsten Dunst kiváló játékával, Elliot Goldenthal tökéletes muzsikájával azonnal megszerettette magát velem. Aranyérem.

Trailer KÜLSŐ LINK

Trashfilm lista - Horrors on DVD topik - 801. hozzászólás
Zombifilm lista - Zombi (2DVD) fórum - 75. hozzászólás
Kísértetfilm lista - Horrors on DVD topik - 787. hozzászólás
Horror topik - 18. hozzászólás
0
2013. március 25., hétfő 13:04
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását, örülök, ha néhányan kedvet kaptatok egy-két filmre a listáról, ugyanakkor azokat is abszolút megértem, akik ódzkodnak ezektől az alkotásoktól :)

Niwrok - Anélkül, hogy megpróbálnálak "megtéríteni" :) szerintem a Boll féle Far Cry szimplán szar film, mert megpróbálja komolyan venni magát, egyáltalán semmi élvezhetőséget nem találtam benne, míg pl. a Toxic Avengerben van egy jó adag 80-as évek féle naivitás és a korszak filmtermésére jellemző báj. Egyébként a Bitch Slap-et én is nagyon szeretem :)

CV - A Nuke Em High nagyon-nagy, jó választás. Majd írd meg, hogy tetszett-e :)

Creeper - Nagyon szívesen :)

Edwest12 - A Grannies-ben valóban vannak egész jól sikerült maszkok és néhény egészen gyomorforgató jelenet is :)
0
2013. március 25., hétfő 9:43
Jó kis lista. :)
Én ebből kettőről hallottam, de még nem néztem meg őket. Viszont a démon nagyikért örök hála. Nagyon kamázom a démonos filmeket, de igen kevés minőségi darab van belőle. Furcsa a "minőség" szót használni egy trash listával kapcsolatban, de a trailer alapján egész jó kis maszkok vannak a filmben. A gyengébb történetet meg csak kibírom valahogy. ;)
0
2013. március 24., vasárnap 23:50
Sokuk a képzeletbeli megnézendő-listámon szerepel már, de így is köszi a nagyszerű ajánlókat! :)
0
2013. március 24., vasárnap 23:17
Viszont hogy ennyit beszélünk a trashről, kedvem támadt megnézni egyik kedvenc minőségi trashemet, a Bitch Slapet:).
0
2013. március 24., vasárnap 22:51
Na az ajánlód kedvet csinált, mivel rég láttam egy jó trash-t, és a napokban megnézem a Terrorvíziót és a Class of nuke em high-t :)
0
2013. március 24., vasárnap 22:40
Annyi jó film van, amit még nem sikerült megnéznem, (gondolom, neked is), hogy inkább hálás vagyok én is, hogy ezeket a förmedvényeket - ha hallottam is párról - nem nagyon tudom és nem is nagyon akarom megszerezni. :)
0
2013. március 24., vasárnap 21:18
Nem tudom, hogy szomorú legyek, vagy inkább hálás, hogy ezekről a filmekről eddig még csak nem is hallottam... de azt hiszem, inkább hálás leszek:). Szerintem jó ez így nekem, hogy az Uwe Boll rendezte bármi (de leginkább a Far Cry), a Megashark, a Temetőkapu és főleg a Mezsgye 2. alá még nem mentem, és nem kellett szembesülnöm veszett nagyikkal, szörfös nácikkal és suttyó zombikkal:).
0
2013. március 24., vasárnap 20:18
Csodálom, hogy gép elé engednek... :)))
0
2013. március 24., vasárnap 19:28
:)) az jelent valamit, hogy az Arkham Asylumból írok?
0
2013. március 24., vasárnap 19:12
Még két ilyen listát beteszel és elég komoly személyiségrajzot tud rólad készíteni az arra képzett szakember.... :))))))
0
2013. március 24., vasárnap 17:31
Itt az újabb lista: ezúttal kedvenc trash filmjeimet szedtem egy csokorba. Megtekintésre nem ajánlom őket, kivéve ha túlteng benned a szuicid hajlam, vagy agysejtjeidet szeretnéd terminálni, vagy netán valami egész perverz módon bírod a hasonló celluloidszemetet.

Surf Nazis Must Die (1987)

Szörfös neonácik gyilkolásznak a posztapokaliptikus jövőben. Olyan szinten fos, hogy a lista utolsó helye nagyon is megérdemelt.
Trailer http://www.youtube.com/watch?v=Q8LV1S2q2GA

Mother s Day (1980)

Fiatalok táboroznak az erdőben, ami a közelben lakó őrült hillbilly seggfejek és Anyukájuk figyelmét is felkelti, aki akkor büszke fiaira, ha azok erőszakolnak és gyilkolásznak. Ha jól emlékszem, annak idején itthon is kiadták VHS-en még a kilencvenes évek elején. 2010-ben készült egy egész jó remake Rebecca De Mornay főszereplésével és jóval sötétebb és komolyabb tónusban.
Trailer KÜLSŐ LINK

Rabid Grannies (1988)

Rokonok érkeznek a kedves nagymamákhoz, hogy megtárgyalják az örökségüket, ám a két tündéri nagyi vérszomjas démonná változik és leredukálja a rokonok lélekszámát. Undorító és vicces.
Trailer KÜLSŐ LINK

I Drink Your Blood és I Eat Your Skin (1970)

Néhány hippi megerőszakol egy lányt, majd ezt megbosszulandó megetetik őket egy veszett kutya vérével szennyezett pitével, így a hippik habzó szájú őrjöngő és gyilkolászó tébolyultakká mutálódnak. Minimum Golden Globe-díjas sztori és igazi grindhouse hangulat.
Trailer KÜLSŐ LINK

Terrorvízió (1986)

Az idegenek a Földre sugározzák az otthonuk által termelt hulladékot, ám ezúttal egy szörny is érkezik a hulladékkal és zabálni kezdi a Putterman családot. Nagy ritkán még manapság is el-el lehet csípni a Filmpluszon.
Trailer KÜLSŐ LINK

Street Trash (1987)

Hajléktalanok szó szerint szarrá olvadnak a helyi italboltban árult olcsó lötty hatására. Kultfilm a javából.
Trailer KÜLSŐ LINK

Redneck Zombies (1989)

Seggfej redneckek még seggfejebb redneck zombikká változnak, miután radioaktív szemetet adnak házipáleszükhöz és jóízűen elfogyasztják.
Trailer KÜLSŐ LINK

Video Violence 1-2 (1987)

Mindenféle testnedv keveredik béllel, levágott végtagokkal és egyéb testrészekkel.
Video Violence 1 trailer KÜLSŐ LINK
Video Violence 2 trailer KÜLSŐ LINK

Woodchipper Massacre (1988)

Mikor az apjuk üzleti útra utazik három gyerkőcét a nénikéjükre bízza, aki egy igazi seggfej. Egy veszekedés alkalmával baleset történik és a nagynéni jobblétre szenderül, a gyerekek pedig a fadarálóval tűntetik el a bizonyítékot. Nagyon hangulatos, nagyon amatőr.
Trailer KÜLSŐ LINK

Class of Nuke Em High 1-2-3 (1986, 1991, 1994)

Egy atomerőmű melletti középiskola diákjai a radioaktív marihuánának köszönhetően beteg dolgokat élnek át: pl. az egyik csaj egy toxikus mókusszörnyet pottyant ki magából a wc-be, ami óriásira nő és pusztításba kezd. A két további folytatásban még nagyobb elmebetegségek leledzenek.
Trailer KÜLSŐ LINK

Toxic Avenger 1-4 (1984-2000)

Melvin a suli balekja, mindenki, mindig szívatja egészen addig, míg egy kád mérgező és radioaktív anyagba nem esik, hogy megszülessen a Toxikus Bosszúálló. Máig a Troma stúdió legkedveltebb filmje. Igazi trash kultfilm vérrel, leszakadó testrészekkel, cicikkel, seggekkel, szóval minden jóval, mi szem-szájnak ingere.
Trailer KÜLSŐ LINK

Zombifilm lista - Zombi (2DVD) fórum - 75. hozzászólás
Kísértetfilm lista
Horrors on DVD topik - 787. hozzászólás
Horror topik - 18. hozzászólás
0
2013. március 21., csütörtök 20:00
Tizenévesn én ezktől féltem nagyon:
Alien1-2,Szörnyecskék 1,Predator 1,Xtro3-ez is ilyen idegen az erdőben sci-fi horror.
A Gyilkos csecsemők címen futó horrorba is sikerült belefutnom videokazin.
Ma már tudom,hogy a 3. részt láttam és nagyon megmaradt amint az eljén a taxiban szülő nőt falja fel a saját gyereke.
Az első résznek készült egy középszerű remakje.

Mai szemmel már nem félek a horroroktól.A legparásabb mostani talán a 2005-ös Isolation és a francia Ils volt.
0
2013. március 21., csütörtök 17:22
Innen a Julia s Eyes az egyetlen, amit nem láttam és a leírása érdekesnek ígérkezik. Az 1408 nagyszerű a maga nemében, igazi ínyencség. A Godsend számomra kínszenvedés volt, de lehet újra kellene néznem ezúttal az általad említett fürdőszobai jelenetre koncentrálva.
A Titkok Kulcsát először a listámra akartam venni, de mivel nem kifejezetten kísértetfilm, ezért nem került fel, azt viszont el kell ismerni, hogy qrva jó a csavar venne, gonosz kis film páratlan hangulattal.
0
2013. március 21., csütörtök 9:05
Az a jelenet a vak nőkkel elsőosztályúan lett előadva, később vissza is pörgettem, hogy újranézzem.
0
2013. március 21., csütörtök 0:17
Hiába az egyik kedvenc műfajom a horror, olyan igazi "becsoki-faktorost" viszonylag keveset láttam (a merítéshez képest... úgyhogy lehet ajánlani, hátha:)), és most azokból is hirtelenjében ezek jutnak eszembe, amiket valami sorrend-félébe tudok rendezni... sokat újra kéne néznem, hogy most milyen hatása lenne (pl.: A titkok kulcsa nagyon a listára kívánkozott, de vagy hat éve nem láttam, így nem mertem besorolni)... és biztos sok kimaradt, ami tetszett az évek alatt:):

- Tükrök - A Mayfair messze a legborzongatóbb helyszín, ahol horrorfilmben "jártam", és bár amúgy is odavagyok a zseblámpás bolyongásokért, lehet, hogy az is közrejátszik, hogy a film ezen része a Condemned c. szg. játékra emlékeztet;
- Halálos hallgatás - Itt Mary Shaw figurája volt para a film teljes hosszában meg a bábjai;
- Kísértetjárás Connecticutban - Ezt a filmet leginkább azért szeretem, mert nem csak kísértethistória, hanem a Másvilágot is remekül megidézi a "világváltásokkal", 2-in-1;
- Godsend - A teremtés klinikája - Egy oka van az itteni helyének, a fürdőszobás jelenet; moziban nézve egyedül voltam a vetítőben, és csaknem kitéptem a karfát a helyéről;
- The Innkeepers - Ezt megbeszéltük, a finálé szerintem nagyon ütős, leginkább az előtte levő langymeleg unalom felvezetése után;
- Insidious - Amikor Leigh Whannell és James Wan együtt dolgoznak, abból még sosem sült ki rossz; itt a léleksík családi tablója verte ki a biztosítékomat;
- A rettegés háza - The Amityville Horror - Nekem az egyik kedvenc "megszállós" filmem, főleg a papos jelenet viszi a prímet.
- 1408 - Nekem a kevés jól sikerült King-horror adaptációk egyike;
- A Dolog - Azért szörnyekkel is jókat lehet riogatni, és amíg az ember nem tudja, miről van szó, jócskán meg lehet rettenni attól, hogy ki, mikor és hogyan változik át;
- Julia s Eyes - Ez is egy jelent miatt van itt, ami Julia látogatása a vakok intézetében;
0
2013. március 20., szerda 21:42
Uhh, ez nálunk is megvolt. Valahogy a szabad ég alatti, éjszakai csevejek mindig ilyen témákhoz vezetnek nálunk is. Hogy milyen felfoghatatlan az űr, milyen rideg és bizarr ez az egész, aztán bejön az alien-es téma, meg amiket említettél, és valahogy mindig az a vége, hogy kibaszottul félelmetes a világ és mi teljesen tehetetlenek és értéktelenek vagyunk bármihez is mérjük magunkat az univerzumban. This is the horror, bitches!
0
2013. március 20., szerda 21:36
"1999-ben, 17 éves fejjel a moziban, a szék karfáját markoltam néhány jelenetnél és a film után egy időre letettem a gyalogtúrákról és kirándulásokról."

Nekem pont a film hozta meg a kedvem. :)
Sőt, nyáron tóparton a csendes éjszaka kellős közepén az arra fogékony társasággal fekete lyukakról, párhuzamos univerzumokról, mindenféle megmagyarázhatatlan eseményekről és hasonló ínyencségekről témázni utolérhetetlen borzongást ad. :)
0
2013. március 20., szerda 21:26
Korrekt kis lista, bár azért vannak itt költői túlzások... már ami a beszaratós meg félelmetes részeket illeti. Majd jövök még egy hosszabb válaszkritikával, de most fáradt vagyok hozzá.
0
2013. március 20., szerda 16:49
Értem én ezt, csak nálam nem ült a poén. Vagyis max az unalomtól fostam össze magam:)
0
2013. március 20., szerda 16:15
A sztori valóban átlagos, és igazából semmi érdekes nem történik, egy aranyos kis csaj és egy gyík srác téblábolnak össze-vissza, aztán épp, mikor már leragadna a szemed, hirtelen Hatodik Érzék minőségű frászt hoznak rád. Lehet, hogy ez semmi, de azért mégiscsak valami :) Niwroknak is igaza van a szerkezettel kapcsolatban.
0
2013. március 20., szerda 15:55
Elsőre én is így gondoltam, de aztán eszembe jutott, hogy a srác milyen videót mutatott meg a csajnak még a legelején, és akkor tetszett meg, amikor rájöttem, hogy az egész film tulajdonképpen annak a riogatós videónak a "szerkezetét" követi: hosszú altatás, aztán amikor már pont elhinnéd, hogy ebben a filmben nem fog semmi történni, akkor öt perc alatt összefosod magad:)!
0
2013. március 20., szerda 15:28
Szép lista, egy filmet nem láttam csak róla.

The Innkeepers kapcsán ellenkampányt fojtatok, mivel sztem egy borzalmasan unalmas, átlagos történet, amin csak aludni lehet.
0
2013. március 20., szerda 13:23
"Amiket láttam közülük, azok többségében tényleg természetes ellenszerei a szorulásnak" :D
A Kísértetjárás Connecticutban-on vacilláltam kicsit, mert a hangulata megfogott, de nem emlékszem, hogy akár minimálisan is ijesztő lett volna, ráadásul több hasonló film emléke is kavarog a fejemben, lehet még egyszer meg kellene néznem. Kíváncsian várom a listádat :)
0
2013. március 20., szerda 9:58
Szimpatikus lista:). Amiket láttam közülük, azok többségében tényleg természetes ellenszerei a szorulásnak:), főleg a Tükrök, a Halálos hallgatás és a The Innkeepers.

Kicsit hiányolom a Kísértetjárás Connecticutban c. filmet a listáról, de majd rajta lesz az enyémen:).
0