Keresés

Horrors On DVD

2013. február 27., szerda 21:16
Abszolút korrekt filmnek tartom, mind a két részét, nem véletlenül ruháztam be rá. Nagyon jól képes visszaadni a szűk terek nyújtotta klausztrofób rettegést, plusz van benne minden, badass muffok, ronda szörnyek, vérengzés... mi kell még? :D
Bár bevallom, az első részét annak idején láttam, mikor kijött (2005-6 táján) és azóta nem emlékszem rá, hogy még egyszer megnéztem volna, szóval lehet, hogy csak az idő szépítette meg a dolgokat, de majd holnap kiderül, amikor is újranézem mind a két részt.
0
2013. február 27., szerda 18:10
Weide, és a Barlangról mi a véleményed?
0
2013. február 1., péntek 16:46
Köszi az infót, bár ez a spin-off téma annyira nem hoz lázba, volt már vmi távol-keleti verzió is azt hiszem.

Gondolom a korábbi hozzászólásomból látszik, hogy nekem nem nagyon tetszett ez a rész sajnos. Mérlegelés után 10/4-en landolt, mert én úgy éreztem, hogy ez kb. a trilógia leggyengébb részének (második) az "újraforgatása". Azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy az a rész nagyon jó, ez pedig nem. Valahova majd berakom, mert összedobtam róla pár sort, minden horror-ról írok egy kis kritikát fb-n:)))
0
2013. február 1., péntek 13:10
Az eddig látott sztorihoz semmit nem tesz hozzá, ellenkezőleg, csupán egy félperces promo a spanyol környezetbe helyezett, egyelőre Paralatin Activity munkacím alatt futó spin-off-sorozat számára (vagy hogy hívják ezeket a f*omtudjamiket:).

Ez volt az egyébként:

http://www.youtube.com/watch?v=l_YU6jZjs5U&nofeather=True

A hazai mozikban is spanyol nyelven, mindennemű felirat nélkül ment.

Na de ennél érdekesebb az értékelésed. :)
0
2013. február 1., péntek 13:02
creeper: Túl vagyok a PA 4. részén, de a DVD-n nem volt semmilyen stáblista utáni jelenet. Csekkoltam a theatrical és a director s cut-ot is. Leírnád, hogy mi ment le a moziban a stáblista után? Sokat nem változtat az értékelésemen, de kíváncsi vagyok:)
0
2013. január 28., hétfő 15:16
Számomra a Paranormal Activity első három része az egyik legjobb horror-trilógia, amit valaha láttam, imádom. Ez a Fűrész-ről nem mondható el, mert ott csak az első rész emelkedett ki, utána elég átlátszó módon húzták a rétestésztát, persze kajáltam én is, de azért a kiválótól messze van összességében.

A PA trilógia története szerintem zseniális, az időbeli összefűzés pedig csak hab a tortán. Sajnos a negyedik rész gyenge lett, pedig ugyanazokból a komponensekből építkezik, de sajnos olyan durva önismétlés, hogy igen nagy csalódást okozott. Ennek ellenére elég egyértelmű, hogy további folytatások várhatóak, hoszen a 4 rész gyártási költsége megáll 15 millánál, ezzel szemben több, mint 700 milliós bevétel áll a moziknál. Plusz DVD/BD. Lenne a Földön bárki, aki ezt abbahagyná?
0
2013. január 27., vasárnap 22:23
Már hogyne lenne. A PA apró zörejekkel, nyikordulásokkal, óriási bumpokkal ijesztgetései épp olyan bazáriak és hatásvadászok, mint a Fűrész-filmek literszámra ontott vérrel, repkedő végtagokkal és a plafonra fröccsenő belekkel felvértezett csapdái. Mindkettő mellett szép lassan adagolják a sztorit, közben új karaktereket vetnek be, hogy az aktuális rész végére egy-egy jól irányzott csavarral és alapos megdöbbentéssel vegyes be-nem-befejezéssel hagyják vérbe fagyva a nézőt. Ismerős, nem?

De ha ragaszkodsz a számokhoz: az első Paranormal Activity a valóban brutálalacsony költségvetéstől függetlenül épp kétszer annyit hozott a Paramount konyhájára, mint a Fűrész-nyitány a Twisted Pictures-nek, és míg a második Fűrész csak épp egy millával került többe a második Paránál, utóbbi laza 50-60 millával így is többet kasszírozott. A harmadik Para a maga ötmillás költségvetésével épp fele egy átlagos Fűrész-film büdzséjének, ehhez képest a bő kétszázmillás bevételével olyan sikeres lett, amennyit a hét év alatt egyetlen Fűrész-epizód sem volt képes hozni. Ugyan a negyedik PA jövedelme kicsit visszaesett, a Paramount csupán 120 millát kasszírozott vele, de ez még mindig az a szint, amennyit bármelyik Fű-rész normál körülmények között megüthetett.

Szóval lehet kurvára nem szeretni a PA-t, bár, ahogy észreveszem, ebben azok járnak az élen, akik vagy egyet sem láttak, vagy csak az első részt, vagy úgy beszartak rajta, hogy még maguk is szégyellik.
0
2013. január 27., vasárnap 19:53
Ezek alapján nem sok köze van a Fűrész szériához.
Bocs az elütésekért.
0
2013. január 27., vasárnap 19:51
Evil Deadre én is beülnék.Remélem lesz rá lehetőség.
A PA azért lehet könnyen jövedelmező mert kevés pénzből készült.
Én átverésnek tartom mint a Blair Witch-et csak utóbbit tényleg marketingjét tényleg bakajálta a nép,előbbi meg annak ellenére siker,hogy mindenki tudja hogy megrendezett.Érthetelen.
0
2013. január 27., vasárnap 17:53
Tulajdonképpen a Paranormal Activity félelemkeltő módszerei és a Saw csapdái közt semmi különbség nincs - mindkettőt köszöni, elég jól bekajálja a közönség, és még működnek is. Sajnálkozni nem érdemes, hisz a PA-sorozat a minden oldalról érkező ellendrukkerek ellenére is hallatlan népszerűségnek örvend értsd: kurva jövedelmező, de a gore-orientált közönség is megkaphatja a magáét: drukkoljunk együtt, hogy az Evil Dead tavaszi bemutatója itthon is megvalósuljon - őszintén remélem, hogy itthon is lesz lehetőségünk bizonyítani a jegypénztáraknál.
0
2013. január 27., vasárnap 16:31
Végignéztem a Fürész díszdoboz tartalmát.Kivéve a 3. és 5. részeket,mert azokat Bd-n csekkoltam.
A 4. rész is megvan külön,mert a gyűjteménybe a vágott változat került bele.

Nagyon kellemes élmény volt egyben megnézni a sorozatot.Mintha egy minisorozatot nézne az ember.
Az első és a hatodik rész a kedvencem.

Sajnálom,hogy a Saw saga után egy elég vérszegény széria indult utjára halloweenkor.
A Paranormal activiy történetileg és tartalmilag is ilyen.

Tudom hogy a legfélelmetesebb dolog maga a félelem,de inkább sznob horrorkedvelőktől olvastam,hogy a gore az közönséges dolog és nem azzal operál egy intelligens horror hanem a misztikummal és a félelemkeltéssel.
Ezzel én nem értek egyet,mert a kliséket okosan felhaszáló slasherek is lehetnek élvezetesek.Például ott van a Halálos kitérő vagy a Vadász című remek filmek.
0
2013. január 21., hétfő 9:09
Eszembe jutott még a Szörnyecskék második része. A német kiadás van meg, azon van magyar felirat. Itthon csak az első rész jelent meg.
0
2013. január 18., péntek 22:05
Eszembe jutott még a Dracula AD 1972, de a német kiadás. Az angolon állítólag tévesen van feltüntetve a magyar felirat.
0
2013. január 18., péntek 17:19
Trick R Treat berendelve,köszi a tippet!
Valami más még?
0
2013. január 18., péntek 15:07
Köszi a válaszokat!
A Happy Birthday to Me - vel már rég szemezek, de tényleg horror ára van. Akkor inkább veszek két másikat. :) Pedig jónak tűnik.
0
2013. január 17., csütörtök 11:25
Tremors 4 (Németország)
Trick R Treat (Anglia)

Ezeken is van magyar felirat, de itthon nem jelentek meg. Biztosan van rajtuk felirat, mert megvannak.
0
2013. január 17., csütörtök 10:35
DE azért azt hozzá kell tenni, hogy még nálunk örülni kell, hogy egyáltalán kijön egy film dvd-n, addig külföldön jónéhány kiadása létezik egy adott filmnek, és nem mindegyik rendelkezik magyar vonatkozással, szóval csak óvatosan.
0
2013. január 17., csütörtök 10:06
Valamint ott van John Carpentertől a Christine.
0
2013. január 16., szerda 23:03
Tarantula, Operaház fantomja 1962, Black scorpion, Frankenstein bosszúja, Frankensteint el kell pusztítani, Ház hideg szíve, A légy 1-2, Vámpírok bálja, Szörnyszülöttek. Utóbbiból van egy kétlemezes kiadás is ( francia ) amin megtalálható a The Unknown című némafilm ( ezen csak angol felirat van, de a szörnyszülöttek megegyezik a hazai kiadással )is. A Szörnyszülötteket egyszerűen imádtam, de miután láttam az Unknown-t már nem is tűnt olyan jónak. Igaz én nagyon szeretem a némafilmeket.
0
2013. január 16., szerda 22:54
Én tudok még egy jó kis horrort: Happy Birthday to Me
Ezen van magyar felirat, angoloktól rendeltem még jó régen. Most is kapható, de ahogy látom, horror-ára van amazonon, inkább valami alternatív beszerzési formát javasolnék.
0
2013. január 16., szerda 22:32
Köszi! Amikről tudok még: Drakula vérének íze, Drakula feltámad sírjából, Viaszbabák háza (1958.), Gyötrelmek kertje. Tehát amiket régen ki is adtak nálunk. Itt az xpressen cseh meg német meg angol oldalakról szoktak néha beszélni, ahonnan nálunk meg nem jelent filmeket rendelnek. Mondjuk az is lehet, hogy magyar vonatkozás nélkül.
0
2013. január 16., szerda 16:39
A péntek 13 gyűjteményen(1-8) például van magyar felirat. Kivéve az elsőn, de azt nálunk is lehet kapni.
0
2013. január 16., szerda 16:24
Valakinek nincs valami listája a külföldön kiadott, magyar vonatkozást tartalmazó horror DVD-kről? Ami nálunk beszerezhető, azt nyilván nem külföldről próbálnám beszerezni (így talán nem sértem az xpress szabályzatát).
0
2012. december 28., péntek 10:39
Péntek 13. folytatások nem várhatók újra kiadásban, mint néhány Paramount újra volt?
Mostanság nézem újra őket, és ezeket még mindig élvezem :)
0
2012. december 28., péntek 7:20
Mivel mindkét film bizonytalan, talán nem leszek törölve:

Eladó: a Dementia 13 és a Lelkek karneválja c. horrorfilmek. Mindkettő magyar kiadás, magyar felirattal, egyszer nézett, hibátlan állapotú filmek. A kettő együtt 1800 Ft-ért vihető.

bertram1 kukac citromail pont hu
0