Keresés

8mm

2006. augusztus 27., vasárnap 21:14
Köszönöm a választ! Majd olvasom őket.
0
2006. augusztus 27., vasárnap 20:35
Szia ZS!

A munkáim nagyon közbeszóltak, egyéb privát dolgaim is nagyon zűrösen alakultak, s őszintén szólva ezért-azért a kedvem is elment a nagyobb lélegzetű irományoktól. Meg az erre a célra megnyitott weboldal is hamar elkanyarodott másfelé...
Az utóbbi időben viszont rátaláltam a Wikipédiára, s most oda ontom a szócikkeket. A téma esetemben mi más lehetne, mint az olasz film, persze Pasolinitől kiindulva. Kicsit fel akarom turbózni az ottani filmes portált, főleg az olasz szekciót, mert elég rosszul állnak. A közeljövőben némileg átdolgozom a gyengécske Fellini- és Visconti-szócikkeiket (idén van Visconti születésének 100. és halálának 30. évfordulója!!), s a kihagyhatatlan rendezők közül hamarosan írok oda Antonioniról (már készül), Roberto Rosselliniről, Vittorio De Sicáról, Carlo Lizzaniról, Bertolucciról, Liliana Cavaniról, Dino Risiről, Luigi Zampáról és Tinto Brassról, a színészek közül Lorenről, Lollobrigidáról, Stefania Sandrelliről, Alida Valliról, Ornella Mutiról, Claudia Cardinaléról, Mastroianniról, Ugo Tognazziról, Alberto Sordiról, Raf Vallonéról, Franco Neróról és Nino Manfrediről, hogy legalább a legfontosabb és legismertebb nevek felkerüljenek az ottani adatbázisba. Aztán folyamatosan a többi, más nemzetek rendezői és színészei, s persze magukról a filmekről is külön szócikkek. (Pasolini trilógiájáról már megírtam a szócikkeket.) De aztán nem kizárt, hogy azt a projektet is megunom valamiért... :))
0
2006. augusztus 27., vasárnap 20:23
Szia!

A több éve készülő FEKETE KÖNYV című holland filmről van szó, mely egy zsidó énekesnő megpróbáltatásait meséli el. A műfaj (háborús thriller) és a téma nem ismeretlen Verhoeven számára, hiszen egyik legnagyobb filmsikere, a NARANCSKATONA (1977) is ugyanez a kor, ugyanez a műfaj. A FEKETE KÖNYV világpremierje egyébként a jövő héten lesz a velencei filmfesztiválon.

Hivatalos holland weboldal:

http://www.zwartboekdefilm.nl/
0
2006. augusztus 27., vasárnap 19:47
Szia, Field!

Talán nem teljesen "off", ha megkérdezem, mi a helyzet a filmerotikáról szóló sorozatoddal, amelyről valamikor ezen a honlapon is említést tettél. Szerintem sokakat érdekelne.
0
2006. augusztus 27., vasárnap 19:37
off

milyen film lesz?
0
2006. augusztus 27., vasárnap 19:34
Természetesen ő is! Szenzációs filmjei vannak holland korszakából éppúgy, mint hollywoodi munkálkodása idejéből. Biztos vagyok benne, hogy A JEDI VISSZATÉR az ő rendezésében sokkal izgalmasabb (és persze véresebb és aberráltabb :)) lett volna, mint Richard Marquand bájos, de talán túl gyermeteg rendezésében. Alig várom már Paul új filmjének bemutatóját...
0
2006. augusztus 27., vasárnap 18:36
és paul verhoeven filmjei. :)
0
2006. augusztus 27., vasárnap 18:15
Walker megvált a produkciótól, s távozása után még alaposan átírták a forgatókönyvet. Az eredetileg kiszemelt rendező egyébként itt is David Fincher volt, de volt annyi esze, hogy nem adta nevét ehhez a filmhez.
0
2006. augusztus 27., vasárnap 18:13
Szerintem meglehetősen eltérő az ízlésünk, elég csak a horrorokra vagy a távol-keleti filmekre – legrosszabb kombinációban: a távol-keleti horrorokra – gondolni...:))

Az én gyengéim a régi filmek– különösen a régi olasz filmek – a 60-as–70-es évekből.
0
2006. augusztus 27., vasárnap 18:12
A fegyvernepper nekem baromira tetszett, cinikus, kissé hideg kommentáció ami végig kíséri a filmet áhhhh... nagyon megfogott. Már az eleje, amíg a szereplőket rendezőket kiírják, is egy Ak-47-es golyó útját követi végig, legyártásától kilövéséig. A fegyvernepper ott van.
0
2006. augusztus 27., vasárnap 18:10
szerintem is átkozottul rossz ez a film. igen, talán még a batman és robinnál is gázabb. az legalább egy látványos őrültség, a 8mm viszont sehova nem lyukad ki, de olyan érzésem van, hogy schumacher szándékosan kínozza a néző. és andrew kevin walker... szerintem ezt nem ő írta. aki képes volt elkövetni egy hetediket és egy az álmosvölgy legendáját az nem adhatta ehhez tömény unalomhoz a nevét.
a fegyverneppert (de szar cím) bátran ajánlom, kellemes kis szatíra ebben az elb*szottul gyér filmes termésű évben. a truman show-tól természetesen fényévekre van, de szerencsére nem időzik el a felesleges dolgokon. nem hibátlan mozi, de szerethető a stílusa miatt. nem veszi magát túl komolyan, vagyis egézségesen kezeli a tényfeltárás, nem úgy, mint michael moore, aki mindenárom meg akarja mondani a frenkit.
0
2006. augusztus 27., vasárnap 18:09
Igen, nekem is az tetszett a legjobban. Olyan arcjátékot produkált, melynek alapján vezető színész lehetne a BARÁTOK KÖZT-ben...
0
2006. augusztus 27., vasárnap 16:23
Ha te mondod :)

De, hogy visszakanyarodjunk a témához Nic Cage filmjeiben eddig nem nagyon csalódtam, bár az idei kettőt még nem láttam. Időjós, Fegyvernepper. Vélemények?
0
2006. augusztus 27., vasárnap 16:20
érdekes, nekem meg pont az a meglátásom, hogy alig van olyan film, amelyben egyeznem a véleményen fieldével.
0
2006. augusztus 27., vasárnap 16:15
:)))
Mindenesetre feltűnően egyetértetek sok film kapcsán. Mondjuk az én véleményem meg L-el egyezik meg mindig :] Fránya véletlenek.
0
2006. augusztus 27., vasárnap 16:12
no, azt azért nem mondanám. :D
0
2006. augusztus 27., vasárnap 16:06
Titeket össze lehetne kötni :)
0
2006. augusztus 27., vasárnap 16:04
veled vagyok, field. cage pályájának legrosszabb alakítását prezentálja ebben a hisztérikus filmben. a nevetőgörcs már akkor elfogott, mikor azt mutatták, milyen képet vág a snuff-film nézése közben. :)
0
2006. augusztus 27., vasárnap 15:53
Akkor valószínűleg én vagyok az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy szörnyen mesterkélt az egész film, túlírt, túlrendezett, túljátszott. Nicolas Cage-t sose kedveltem, és ez az alakítása simán megérdemelt volna egy Arany Málnát. A vicces, hogy szerinte nem ő volt rossz ebben a filmben, hanem Peter Stormare...
0
2006. augusztus 27., vasárnap 15:52
Számomra amit leírtatok, az a Visszafordíthatatlan című filmet jellemzi... nagyon beteg, nagyon megrázó, nagyon hatásos.
0
2006. augusztus 27., vasárnap 15:28
Az egész film hangulata nagyon komor és hátborzongató, mert ilyen aberráltság bermilyen hihetetlen, de simán előfordulhat. Bárkivel, bárhol megtörténhet pont ezért ráz ki a hideg, mikor nézed.
0
2006. augusztus 27., vasárnap 15:11
Soraidat olvasva kirázott a hideg, pontosan ezt éltem át minden nézés alkalmával.
Ráadásul a többi színész is remekel, Peter Stormare egyenesen vérfagyasztó!
0
2006. augusztus 27., vasárnap 15:02
Ugyan ezt éreztem én is. Egyik kedvencem ez a film.
0
2006. augusztus 27., vasárnap 14:46
Felejthetetlen. Megfog es magaval ragad. Nick Cage remekel, mint mindig. A leszamolas pillanata es a azt megelozo telefonhivas az aldozat annyaval nem hagy hidegen.
Pontosan kirajzolt fulledt levego es a film, amely megvaltoztat benned valamit, mert meg 5 perccel a film vege utan is csak nezni fogsz a semmibe es azon fogsz tunodni, hogy ez a vilag mennyire romlott.
0