Keresés

Háborús klasszikusok gyűjtődoboz - Limitált darabszám (4 DVD)

2008. február 15., péntek 11:16
Hát nekem is jól jönne, de csak a gyűjtődoboz....Inkább arra a "manager"-re kéne haragudni aki ezt az egész limitált - már elnézést a kifejezésért - szart kitalálta. Aki tényleg DVD film gyűjtő annak nem számít, hogy most ennyivel ólcsóbb vagy drágább. Meglegyen, ez a lényeg!!! A napjainkban lebonyolított vásárlásoknál (pl: TV) a vevő sosem nyer, mert pár hónap múlva ugyanaz atermék már jóval ólcsóbb lesz. Mindenkit átvernek, ezért nem hinném, hogy az Xpress lenne a felelős, ha nem ígyvan, akkor jobb lenne ha egy kicsit magukba szállnának.
Talán majd ha megjelenik (szinkronosan) a Piszkos Harry sorozat gyűjtődobozzal, azt tutira megveszem.
0
2008. február 14., csütörtök 19:32
Spóroljunk a karakterrel, hívjuk egyszerűen digénynek! :)
0
2008. február 14., csütörtök 19:21
külön gyűjtődoboz nem lesz? decemberben beszereztem mind3 filmet, de a doboz jól jönne:)
0
2008. február 14., csütörtök 19:10
Szerintem nincs itt akkora tragédia, mint azt páran felvázoltátok. Én is megvettem - nagy nehezen, mert valaki visszamondta/nem vette át - és most 3e Ft-tal olcsóbban ismét kapható. Na és? A Függetlenség napját 9e Ft-ért vettem anno, egy jóideje pedig már 2e Ft alatt van (sőt, láttam már 1.500 Ft-ért is). Limitált kiadás ide, limitált kiadás oda, ez azért durvább, még így is, hogy azért van néhány évnyi - hogy ez milyen hülye szó! - difi az "akciók" között => itt az időbeni leértékel(őd)ésre gondoltam. Nem kell ezt ennyire keservesen/tragikusan felfogni, TM fogalmazta meg jól, inkább annak kellene örülni, hogy más is hozzájuthat - de hát Magyarok vagyunk... :-(((( És az is tuti, hogy a gazdaságosban biztos nem találkozik vele senki.Emiatt én nem orrolok meg az FHE-re, csak már adnák ki végre a Rémálom-digit!! Erről mondjuk Xpress tárgyalhatna velük : "XPRESS XKLUZÍV" kiadvány formájában, akár előzetes digi-igény felméréssel... ;-)
0
2008. február 14., csütörtök 18:01
belelő=belőle
0
2008. február 14., csütörtök 18:00
Hülyítés szagú a dolog nagyon:

1. megjelenés: nesztek, limitált: sok ember megveszi közel 10e Ft-ért, hiszen limitált, nem lesz több belelő, meg milyen szép, meg számol vissza, gyorsan rendelés, klikkelgetnek ezerrel, le ne maradjanak. Megjelenik, mindenki örül, boldog, hiszen megvan a limitált doboz.

2. megjelenés: aki megvette bután néz, mert rászedték, behülyítették. Pár hónappal később fele annyiért, ismét limitált jelzővel (v2.0).

Na, úgy látszik itthon a "limitált" szó nem azt jelenti, amit kellene. Persze, így jobban el lehet adni drágábban az első szériát, hiszen a vevő úgy tudja, nem lesz több... Aztán jön az arcrahullás.

0
2008. február 14., csütörtök 17:54
Ez meglepett... nagyon.
0
2008. február 14., csütörtök 17:52
"Ha viszon HOZZÁM hasonlóan..."
0
2008. február 14., csütörtök 17:52
Én is felteszek egy kérdést: Neked mindig az összes megjelenésre van pénzed, hogy azonnal megvedd?
Mert ha igen, akkor nyilvánvaló, hogy ez a probléma nem probléma számodra.

Ha viszont hasonlóan szelektálnod kell, akkor én speciel nem szeretem, ha - mint utóbb kiderül - tévesen probál bármelyik kiadó befolyásolni a vásárlásban.

Nagyon szájbarágós vagyok, és ez kezd idegesíteni, úgyhogy értsd már meg légyszi. :)
0
2008. február 14., csütörtök 17:49
Nem látod teljesen tisztán.
Valamennyire mindegyik kiadvány ilyen, de ha az egyikről különösen hirdetik, hogy limitált (ennek hatására persze mindenki inkább ezt veszi, ezzel azt kockáztatja, hogy inkább mástól esik el ennek javára), aztán kiderül, hogy mégsem az, akkor az nemcsak parasztság, hanem a fogyasztó tudatos befolyásolása.
0
2008. február 14., csütörtök 17:29
Ha ma leírnák egy keresett filmre,hogy ennyi az ára,de két év múlva féláron kapható lesz,mit tennél?
Én azonnal megvenném,hiszen mit tudni,mi lesz két év múlva.Ezer dolog közbejöhet.Nem is várok soha akcióra.Vagy lesz ilyen,vagy lejár a jog és akkor leshetem.Jobb a biztonság.
0
2008. február 14., csütörtök 17:06
Egy "drasztikusabb" példa:

amikor kiderült, hogy a duplalemezes Bond-filmek utolsó példányait vásárolhatom itt meg (tavaly november környéke), akkor teljesen felborult az életstílusom. :)
Mert nagyjából másfél hónappal azelőtt határoztam el, hogy most akkor őket szép lassan összegyűjtögetem.

Ezzel egyidőben jött az FHE-fesztivál, meg az Odeon-utolsó példányok-akció, és teljesen meg voltam őrülve, hogy akkor most mi legyen. Minden szabad pénzemet a felsoroltakba öltem (komolyan), és szégyen-nem szégyen, a Halálbiztost meg A remény rabjait is addig-addig toltam, hogy csak ebben a hónapban tudtam végül átvenni.

Ha most, utólag megtudnám, hogy abban az őrületben nem lett volna muszáj ilyen eszeveszett spórolások között minden pénzemet a Bondokba ölnöm, mert mondjuk hamarosan utángyártják, és még olcsóbban is lehet kapni, akkor valószínűleg a helyzetre való tekintettel még jobban is fel lennék háborodva.

Úgyhogy én szeretem komolyan venni a hirdetményeket. Szerintem kezdesz érteni, és a kérdésedre már nem kell válaszolnom.
0
2008. február 14., csütörtök 16:57
Aki benneteket valamiért hibáztat, az csak azért lehet, mert nem látja a teljes képet.
Ha vigasztal, én sem vagyok korszerű, és nem is vagyok hajlandó az lenni. :)
0
2008. február 14., csütörtök 16:54
Az oké, csak mi nem alszunk ettől nyugodtan, mert ha hiszed, ha nem, ez nekem lelkiismereti problémát is okoz. Tudom, nem vagyok korszerű :)
0
2008. február 14., csütörtök 16:52
Tedd a szívdre a kezed, ha az első kiadásnál azt mondta volna a kiadó, hogy LEHET, hogy lesz később, majd, valamikor utángyártás, de ezt nem tudjuk megígérni, és csak annyi biztos, hogy MOST van és ennyiért van, és csak limitált mennyiségben van, nem vetted volna meg? Egy LEHET miatt?

Olyan szintén képlékeny a magyar dvd-piac, hogy ezen a lépésen egyeltalán nem kell meglepődni. Semmit nem változtatott volna a helyzeten, ha előre tudod /tudjátok, hogy lehet, hogy lesz később is a kiadványból. Mert a piacot ismerve semmi nem biztos, ergo megvetted volna.

Mondd, hogy tévedek. Ha tévedek.
0
2008. február 14., csütörtök 16:51
Valakinek a bagatell témákat is vinnie kell, így garantáltan nem értékelődnek le a komolyabb témák hasznos hozzászólásai!
Úgyhogy valld be: szükséged van rám. :)
0
2008. február 14., csütörtök 16:48
Nem értem, miért gondolod, hogy a Ti fejeteket vennénk.
A kiadó ne csodálkozzon, ha ezután kevésbé lesz súlya ennek a kifejezésnek, ez nem rajtatok állt.
0
2008. február 14., csütörtök 16:39
Akkor szerinted ha a jövőben árusítani fogunk olyan kiadványokat, amelyek a hagyományos csomagolású változatoktól eltérő, extra csomagolásban jelennek majd meg, és nem lesznek állandó státuszban a kiadónál, ugyanakkor nem lehet majd mindenhol beszerezni őket, és csak korlátozott számban lesznek kaphatók, ugyan milyen kifejezést használjunk, hogy ne vegyétek a fejünket?
0
2008. február 14., csütörtök 16:38
TM-et az nem érinti, amit TM nem enged, hogy érintse. Ez a téma pedig bagatell, de ha nincs más, akkor további jó időtöltést mindenkinek idebenn. :)
most posts by TM
0
2008. február 14., csütörtök 16:31
Egyben azért szerintem egyetérthetünk:

én kalapot emelek azon vásárló előtt, aki ezek után komolyan veszi a magyar DVD-piacon elhangzott "limitált kiadvány" kifejezést.
0
2008. február 14., csütörtök 16:29
Ez szinonimája az "ami tm-et nem érinti" kifejezésnek. :)
0
2008. február 14., csütörtök 16:28
Mint mondtam, nekem sem tetszett az ötlet, de az tény, hogy a kiadvány attól még limitált, hogy most kap egy utánnyomást. Nem lesz minden sarkon kapható, nem ezres nagyságrendben készült, és a kiadó soha nem ígérte, hogy soha többé nem gyárt belőle. Azt sem mondta, hogy x db. lesz összesen, vegye meg minden gyűjtő, mert sokat fog érni. Az más kategória lenne.
0
2008. február 14., csütörtök 16:22
Vihar a biliben.
most posts by TM
0
2008. február 14., csütörtök 16:21
Nem az a gond, hogy így tudtad, hanem hogy a Te fejedet is úgy ..., ahogy a többiekét.

Megértem, amit a kiadóval kapcsolatban mondasz, és nem nézem jó szemmel, ha valaki egy apróbb hiba miatt máris a kiadó felszámolását kívánja, de sajnos most az egyszer én sem tudom védeni őket.
0
2008. február 14., csütörtök 16:19
Igen, ezt így tudtuk. Ezentúl akkor nem használjuk a garantáltan szót. Kb. ennyi a tanulság. Mentségemre legyen mondva, hogy akkor valóban így gondoltam.
0