Keresés

Háborús klasszikusok gyűjtődoboz - Limitált darabszám (4 DVD)

2008. február 14., csütörtök 16:17
Ez a doboz garantáltan nem lesz akciós később, mert az előre megbeszélt darabszám már most, előrendelésben elfogyott. Most tárgyalunk a kiadóval, hogy ha még nem készültek el a doboz sokszorosításával, legalább még 100 darabbal toldják meg az eddigi mennyiséget, hogy legalább a megjelenésig rendelhető legyen a kiadvány. Megjelenés után valószínűleg lesznek néhányan, akik nem veszik majd át, nem jönnek érte, lemondják, stb., úgyhogy október 10-15 között biztos lesz még néhány megrendelhető darab, de újabb utánnyomás a dobozból garantáltan nem lesz.

Peace!
0
2008. február 14., csütörtök 16:13
A három film külön-külön már volt 1990-es akcióban, tehát szerintem teljesen rendjén van ennyiért kínálni díszdobozban. Másrészt ne felejtsük el, hogy egy másfél éve megjelent termékről beszélünk/panaszkodunk. Nagyon örülnék, ha én is fel tudnék még háborodni azon, hogy másfél év után 30%-kal olcsóbban lesz kapható egy termék. Csak sajnos naponta kell átáraznom három hónapja újonan 2500 forintért megvásárolt és a raktárunkban halmozódó termékeket 990-re, mert a kiadónak ez az üzletpolitikája.
0
2008. február 14., csütörtök 15:54
Másrészt: nem hiszem, hogy eredeti áron ne fogyna el a második körben legyártott kisebb készlet, ráadásul akkor az előző vásárlóknak sem lenne (akkora) oka panaszkodni, és én sem kummognék.

A meghatározatlan "limitált példányszám" újra forgalomba hozazala, ahogy Te is állítod, önmagában nem egy ördöngős dolog, de mindennek úgy, hogy még az árát is csökkentik, szerintem már lehetne következménye.
0
2008. február 14., csütörtök 15:47
Nem akarom megkérdezni, mi lehet a teendő ilyenkor, mert ahol tenném, azt a csatornát figyelik a hatóságok, így mindenki jobban jár, ha inkább elfogadom a véleményed.

Ha most elszakadunk a jogi megközelítéstől, nekem az fáj, hogy számomra a Fórum Home Entertainment Hungary szava (is) megkérdőjelezhető lesz ezután, pedig hittem abban, hogy bizonyos kiadók etikai szempontból is teljes mértékben tisztességesen űzik tevékenységüket.
0
2008. február 14., csütörtök 15:35
Őszintén szólva mi sem repestünk az örömtől, amikor a kiadó jelezte felénk, hogy gyárt újabb mennyiséget, de az tény, hogy az első megjelenéskor nem konkrét darabszámban limitálták a mennyiséget, és nyitva hagyták a lehetőségét annak, hogy ha sikeres a termék, akkor gyártsanak még belőle, ismét limitált mennyiségben. Most is egy minimális darabszámot készítenek csak, kb. fele annyi lesz belőle, mint amennyi eredetileg készült. Amíg nem úgy hirdeti meg egy kiadó, hogy sorszámozott, x példányos limitált kiadvány, addig szerintem nem igazán fogyasztóvédelmi kérdés, ha nem 1000, hanem 1500 készül a termékből. A limitált kiadás fogalma nemzetközileg sem ismeretlen. Sok olyan CD-m van, ami az adott album limitált kiadványa. Adtak hozzá egy bónusz lemezt, vagy díszsebb a csomagolása, de ettől még százezres mennyiségben került piacra, igaz ma már nehéz beszerezni őket és csak a sima változat van többnyire forgalomban. Ezzel a háborús dobozzal sem fogsz szembetalálkozni a Tesco-ban, és valószínűleg áprilistól újra hiába keresnéd, mert nem lesz állandóan a kínálatban - tehát limitált kiadványról van szó.
A kiadó helyzetét is megértem, hiszen próbál megélni ezen a piacon, ahol az egyik oldalon a 350 forintos, zsírpapírba csomagolt filmeknek van jó piaca, a másik oldalon pedig van egy egyre szűkülő réteg, amelyik hajlandó egyedi, "drágább" kiadványokért pénzt adni, középütt pedig már szinte senki nincs. A Fórum nem tud versenyezni a zacskós-filmek piacán, már a 990-es szegmensbe is csak kínlódva mentek be, éppen csak azért, hogy ott legyenek, de leteszem a nagyesküt, hogy az sem nekik, sem nekünk nem üzlet (mármint a Fórum 990-es filmjeit árusítani). Abból kell tehát főzniük, ami van, és most a Háborús gyűjteményből próbálnak még egy keveset eladni. Kb. most lesz majd annyi egyébként, mint amennyit eredetileg szerettünk volna. Akkoriban sajnos már legyártották a dobozokat, amire kiderült, hogy mekkora igény lenne a kiadványra nálunk, utólag pedig már nem tudtak újabb mennyiséget készíteni, de most lehetőség volt rá.
0
2008. február 14., csütörtök 15:32
Igazad van! Holnap megyek is hozzájuk és feljelentem azokat, akik azt mondták, hogy a jövő a miénk lesz. :)
most posts by TM
0
2008. február 14., csütörtök 15:26
Ezt mondom én is! Mindenki beszél mindenfélét, amit már nem lehet készpénznek venni, de még mindig jobb, ha valamihez hozzá lehet jutni, mint ha nem. A taktikázók átverik a kiadót azzal, hogy nem veszik meg a filmet teljes áron, a kiadó meg hol keveset ad ki és elfogy idő előtt, hol meg duplát nyom akkor is, ha mást mond. Mindenki ott ügyeskedik, ahol tud, s ez nálunk messze nem csak dvd fronton van így, úgy is mondhatnám, miért pont itt lenne másképp?
most posts by TM
0
2008. február 14., csütörtök 15:15
Tetszik ez a hozzáállás, ugyanakkor egy kiadvány "limitált darabszám"ként való beharangozása és értékesítése sokkal komolyabb ügy, mint egy kiadói tájékoztató, ami arról szól, hogy "valamit talán kiadunk majd valamikor".
Az utóbbiért természetesen senki sehova nem fordulhat, ha nem a tervezettek szerint alakul valami - az előbbi, vagyis a jelen eset viszont (ha a második kör piacra kerül) a fogyasztóvédelmi törvény megsértése, és a Gazdasági Vsersenyhivatal boldogan bírságol érte, ha tudomására jut a dolog, függetlenül attól, ki örül az újramegjelenésnek, és ki nem.
0
2008. február 14., csütörtök 15:15
ezt msot annyira nem érzem fairnek, habár nem kapok tőle hasmenést sem. több kiadó nem vette komolyan a limitáltság jelentését, valószínűleg mostanság már a vásárlók sem. az ostor viszont kétélű, csattan ez azon a kiadón, amelyik tényleg csak x példányt gyárt egy filmből, aztán szapulják érte, hogy elfogyott, meg a vevőn is, aki lemarad valamiről arra gondolván, hogy no hiszen, úgy is lesz még ebből később is...
0
2008. február 14., csütörtök 15:09
Számomra sosem attól értékes valami, hogy rajtam kívül hány embernek van ugyanolyan. Tudom mondani pasztikusabban is: lesz@rom, hogy kinek van még olyan, nem mások kedvére, elismerésére, irigykedésére gyűjtöm a filmeket. Legyen mindenkinek Háborús klasszikusok-gyűjtődoboza, akinek szüksége van rá!
Megeshetett volna, hogy nekem se jut az első eresztésből, akkor most igazán boldog lennék. Miért kellene elvenni mástól az örömöt? Mert azt mondták, hogy...? A kiadók már annyi mindent mondtak, hogy ihaj. Legtöbbször ez azzal járt, hogy amit kellett volna, azt nem adták ki, meg még azóta se lehet hozzáférni. Ezt meg most kiadták mégegyszer. Tessék felfogni pozitív fordulatnak, s bízni benne, hogy más, meg nem ígért cím is hasonló módon felbukkan újból! Az ilyenért sose fogok haragudni. :)
most posts by TM
0
2008. február 14., csütörtök 15:00
Kicsit sem érdekelt, hogy limitált vagy sem, azért vettem meg, mert érdekeltek ezek a filmek és addig egyik sem volt még meg. Más filmek "limitált" megjelölés nélkül is szőrén szálán eltűnnek, azt sokkal nagyobb problémának tartom.
most posts by TM
0
2008. február 14., csütörtök 15:00
Itt nem ízlés vagy gusztus dolga eldönteni, és nem is arról van szó, mit érzel.
Ha a második kiadás piacra kerül csökkentett áron, akkor jogszabálysértés történik, Neked pedig sehol senki előtt nem kell megindokolnod, miért rossz Neked, hogy átvertek.

Most sem kell.
0
2008. február 14., csütörtök 14:56
Akinek a filmek kellettek,eddig is megvehette őket,a gyűjtődoboz lett volna limitált.Eddig elmondhattad,hogy egyike vagy azon 600 embernek,akinek ilyen dobija van Magyarországon.
Neked úgy jobb,hogy mostantól értéktelenebb a gy.dobozod?
0
2008. február 14., csütörtök 14:53
Ha neked így jobb, érezd így.
most posts by TM
0
2008. február 14., csütörtök 14:30
Nem az első kiadás volt limitált,hanem a Háborús klasszikusok gyűjtődoboz.Ha valami limitált,abból nincs második kiadás.Nekem nem az a párezer Ft fáj,hanem a tény,hogy átvertek.
0
2008. február 14., csütörtök 14:30
Ennek minden szavával tökéleten egyetértek bármely más kiadvány esetében, még akkor is, ha a leárazás három héttel később történik.

Annak az egynek nincs értelme, hányadik kiadás limitált, hányadik nem, mert limitált példányszámú kiadványból csak egyetlen kiadás létezhet(ne).
Pontosan ezért tévesztette meg valószínűleg a kiadó az akkori vásárlókat, valótlan állítva a kiadvány limitált példányszámával kapcsolatban.
0
2008. február 14., csütörtök 14:26
Ajjajjaj, én magam különösen harapok ezért, de ettől függetlenül is teljes mértékben igazad van.
Ha nem csökkentették volna az árat, akkor még csak-csak, de ez így ebben a formában, kezdetben direkt limitált kiadványnak reklámozva kétségtelenül a fogyasztó megtévesztése (volt a kiadvány megjelenésekor).

Csak azért nem írok levelet a fogyasztóvédelemnek, mert az xpress is érintett.
0
2008. február 14., csütörtök 14:25
Egyáltalán nem bánom, hogy másfél év után újra elérhető lesz ez a csomag azok számára, akik akkor bármilyen oknál fogva lemaradtak róla. Inkább örülök, hogy van érdeklődés ilyen filmekre. Bárcsak minél több hasonló jelenne meg! Nem az én polcomról viszik el a saját példányomat, az itt marad nekem. Hogy ez most olcsóbb lesz, mint a korábbi volt? Na bumm, akkor mi van? Semmi. Más, korábban drága lemezt is árulnak olcsóbban. Aki emiatt kíván infarktust kapni, az sokkal többet árt magának, mint neki a kiadó a kétezervalahány forintos különbözettel. Amúgy az első kiadás valóban limitált volt, tehát senki nem vert át senkit.
most posts by TM
0
2008. február 14., csütörtök 14:08

Aha
0
2008. február 14., csütörtök 14:06
Ez aztán a szép húzás a kiadótól.Egy limitált példányszámú kiadványt újra megjelentetni.Aztán ha az elfogy és még mindig nagy az érdeklődés,akkor jön a harmadik körös limitált példányszám?
Persze mi,akik 9000 Ft-ért vettük meg a megjelenéskor,mert LIMITÁLT,dugjuk fel a seggünkbe a limitáltságot!
0
2008. február 14., csütörtök 9:09
Pff, tegnap még Bizonytalan volt a státusza...
Sajna nekem megvan mind a 3 film külön-külön :(
0
2007. június 17., vasárnap 1:25
Nocsak! Van még olyan ember, akinek nem kellett/nem vette át?!? Aki esetleg lemaradt róla és nagyon szeretné, csapjon le rá, de iziben! ;-)
0
2007. február 25., vasárnap 18:43
én is a "helyi időre" gondoltam
0
2007. február 25., vasárnap 18:38
Helyi idő szerint természetesen, mert az Xpress órája még mindig nem jól jár! :-)

Most, amikor ezt elküldöm, 17 óra 45 perc 02 másodperc van.
0
2007. február 25., vasárnap 18:37
én 16:06-kor és után lett már nem rendelhető, tehát enyim az uccsóóóóó   :))))))))))))))   bibibeeeeeeeeeeeeeeeee   :))))))
0