Úgy tudom az első Universalos DVD korongok még a Sony égisze/gyártása alatt készültek, ezért szerepelnek rajtuk a Columbia logók is, sőt a stáblista után szerepel is, hogy a Sony gyártotta. A Gladiátor első DVD kiadásán is van ilyen, Cápa stb...
0
2018. augusztus 28., kedd 12:29
1303
Ha én most azt mondom, hogy az én otthoni példányom Universal logót is magán viselő, Colunbia/TriStar gerinclogós kiadás, akkor én nyertem? :)
Ahogy elnézem elég össze-vissza vannak a jogok. De úgy tűnik az USA-n kívül elég sok helyen a Universal forgalmazta. A nemzetközi moziforgalmazási jogok is náluk voltak, de a film gyártója a Fox és a Lightstorm (Cameron cége).
0
2018. augusztus 28., kedd 12:15
6264
Dömi, ez nem az első kiadás. Az még Universalos volt.
Ha lehet hinni a wikipédiának amerikában a Fox a jogtulajdonos, nemzetközileg meg a Universal. :S
Mintha nekem úgy rémlene, hogy a VHS és az első feliratos DVD kiadás még a Universal égisze alatt ment volna. Lehet időközben megvette a Fox az itteni terjesztés jogát is(?), hasonlóan a Die hard 3-hoz(ami meg Cinergi volt).
Ahogy elnézem a Fox tervezett megjelenései között ott van 2019-re a Mélység titka 30. évfordulós natív 4K-s UHD kiadása. Nem tudom hány éve megy már ezzel a filmmel is a tili-toli (a Két tűz között szintén, bár az más stúdió), de attól félek ez a mostani Disney féle stúdió felvásárlás még ennek is keresztbe tehet majd.
Pedig jó lenne már lecserélni azt a régi, nem anamorf DVD-t.
0
2018. augusztus 28., kedd 10:28
19955
Nem véletlenül nem hozza be őket a BF.
0
2018. augusztus 28., kedd 9:54
6264
A Blu-ray.com-ra kikerültek a Jack Ryan filmek UHD tesztjei.
A Férfias játékokra kerültünk rá szinkronnal, illetve a Végveszélyben-re felirattal.
A többire sajna nem.
0
2018. augusztus 28., kedd 7:04
19955
De jó is lenne....
0
2018. augusztus 27., hétfő 23:15
8851
Én igen. Novemberre várható a trilógia BD-n.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. augusztus 27., hétfő 20:49
2001
Azt nem kérdeztem meg tőle.
0
2018. augusztus 27., hétfő 20:47
19955
És az első kettő?
0
2018. augusztus 27., hétfő 20:37
2001
:) Blu-ray-en is.
0
2018. augusztus 27., hétfő 20:25
8851
VHS-en??? :)
0
2018. augusztus 27., hétfő 19:51
2001
Most kaptam az információt magától Herendi Gábortól a Facebook-on keresztül hogy a Valami Amerika 3 október 1.-jén jelenik meg videón.
0
2018. augusztus 27., hétfő 11:57
291
Nem irigylem akinek több ezer lemeze van otthon, nekem ennyi szerencsére nem jött össze. A max kb 200dvd és 200bd.
Dvd-t gyűjtöttem kb 6 évig -> 3 lemez/hó BD-t gyűjtöttem kb 7 évig -> 2 lemez/hó.
Érződik, hogy bd-ből nem vettem már annyit és ma már nagyon ritkán veszek lemezt, mert felesleges. Egyedül koncerteket szoktam megvenni, de azt is csak miután kiderült hogy nem hibás-e, mert miután az ember beleszalad 2-3 hibásabb lemezbe...nos elmegy a kedve tőle, hogy látatlanba vegyen meg bármit.
Ma aki a filmeket szereti az nem tud legálisan fogyasztani 100%-ban, főleg ha kell magyar vonatkozás.
Aki sorozatokat néz, az pláne nem tud legálisan fogyasztani.
Tessék biztosítani a legális forrásokat, mert amíg nincs lehetőség, nem fog változni semmi. Senki nem vásárol elmaradott formátumot (dvd), csak hogy megnézzen valamit. A dvd-re fordított összeget 1:1-be bd-re kéne fordítani. Nőne az eladás és egy 20e-s készülék annak, aki lemezt vesz bele fog férni.
0
2018. augusztus 27., hétfő 2:02
10
Na pont erről a van-e értelme sok filmet gyűjteni témáról jut eszembe. Ugye sokan panaszkodnak, hogy nem jönnek a Marvel filmek BD-n. De vajon érdemes gyűjteni őket? Nem vitatom, hogy jó filmek. De hánynál is tartunk jelenleg 15-nél ha jól számolom. Na most valaki szereti a szuperhős filmeket. Megveszi a Marveleket, plusz az X-menek, plusz DC filmek, régi pókemberek, Batmanek stb. Ott van, hogy van 40-50 szuperhős filmje. Amik azért nagyrészt hasonlóak egymáshoz. Ebből hányat fog újranézni úgy, hogy évi 6 szuperhős film jön a mozikba, plusz ott a rengeteg szuperhős sorozat. És évről évre csak több és több lesz. Még 10 év és ott van, hogy van 100 ilyen filmje. Ha még a sorozat évadokat is gyűjti az illető még durvább ez a szám. Ráadásul ezek a filmek technikailag igen gyorsan elavulnak, még gyorsabban is mint a sci-fik. Mint mondtam nem rossz filmek de a legtöbb egyszer nézhető. Persze vannak benne többször nézős nagyon jó filmek is. De vajon érdemes szuperhős filmeket gyűjteni mikor a mozi és tv is ezekkel van tele?
0
2018. augusztus 27., hétfő 0:36
8851
Na, ez mostanában engem is gyakran foglalkoztat. Számolgattam is kicsit. Közel 3000 darabos a gyűjteményem, benne közel 800 BD-vel. Persze részben a két formátum miatt, részben pár kiemelt kedvenc miatt akadnak duplázások. De vegyük azt, hogy van 2000 különböző cím. Ha hetente kettőt megnéznék (és erre nem mindig van időm), akkor ez 20 évnyi műsor. 60 éves koromra a végére se érnék. Egyszer. Úgy, hogy közben egy újat se vennék.
Valóban teljesen ésszerűtlen hobbi ez. Legalábbis ilyen szinten.