Keresés

Megjelenések

2018. augusztus 27., hétfő 0:22
*Egyiptom hercege
0
2018. augusztus 27., hétfő 0:22
Amerikában októberben jelenik meg Blu-ray lemezen az Egyiptom herceg. Van rá esély, hogy nálunk is jöjjön?
0
2018. augusztus 26., vasárnap 22:11
Szerintem ő már túl van ezen, évekkel ezelőtt túl volt.
0
2018. augusztus 26., vasárnap 21:32
Én lassan 500 kiadványnál tartok, bár film tutti van annyi, mert soka  díszdoboz, antológia és egyéb gyűjtők. Anno én is csak a kult kedvenceket akartama polcra. Meg cska úgy simán. Aztán ha az ember 1-2x vesze gy steelbookot vagy díszdobozt hamar elkapja a gépszíj. Meg vannak új filmek vagy régi klasszikus, ami most jött ki és...

Szóval én is ott tartok szortírozni kéne a meglévőkből. És csak azokra koncetrálni, amik abszolút kedvencek és már rég hiányoznak a gyűjteményemből.

Amúgy persze ott vannak a streaming szolgáltatók, mint az HBO vagy a Netflix. De az a baj egyes filmek jönnek-mennek rajta, így nincs meg az az illúzió hogy bármikor megnézhetem.
0
2018. augusztus 26., vasárnap 20:15
Ezt most magadnak mondtad ugye? 😃
0
2018. augusztus 26., vasárnap 19:43
:)

A Tankcsapda most ad ki egy hárompendrive-os díszdobozt, a teljes eddigi zenei és videoanyagukkal...
0
2018. augusztus 26., vasárnap 19:42
Én beismertem. Már régebben... de mi a fenét lehet csinálni egy 1000+ darabos gyűjteménnyel? Eladni nem lehet, akkor már inkább marad szobadísznek...

Venni már nem nagyon veszek új címeket, csak ami  nagyon  tetszik, és amire tényleg van esély hogy később én, vagy a gyerekek újranézik. Bár, az is totál felesleges, mert a neten minden fönn van, percek alatt el is érhető.
0
2018. augusztus 26., vasárnap 18:17
Azt kellene tudni beismerni, hogy tök felesleges felhalmozni több száz/ezer címet, mert a birtoklási vágy, a tudat, hogy bármikor megnézhetem, csupán egy talmi illúzió, ami a gyakorlatban túlnyomórészt azt hozza, hogy SOHA nem nézed meg, mert mindig van új meg újabb cím. Mellette még a hordozón be nem szerezhető tartalmak, meg sorozatok, meg könyvek, CD, vinyl, játékok, sportközvetítések, van, akinek család is, kirándulások, szabadidős programok és néha még dolgozni is kell - szóval hogy vajon ekkora állományt érdemes egyáltalán létrehozni és/vagy fenntartani csak azért hogy majd HÁTHA elő- előveszed esetenként egy-egy darabját. Itt ez a mérlegelendő, nem az hogy milyrn hang, milyen felbontás meg milyen hardver, meg mi meddig működik. Egy biztos, az emberi szervezet nem örökkévaló, a rendelkezésre álló időkeretet érdemes jól átgondoltan beosztani és a ráfordítható anyagiakat jól elosztani. :)
most posts by TM
0
2018. augusztus 26., vasárnap 12:04
A kézzel fogható formátumokkal mindíg is a gyűjtőket célozták meg, szóval ezt nem fogják/akarhatják egyik napról a másikra leállítani. Ők fizetnek a külcsínért, deluxe és collectors kiadásokat a stream soha nem kínál(ők csak kölcsön adnak havidíjért) és nem is fog. De a Torrent sem...a torrent siteokat sem véletlenül ba**ogatják és csukogatják befele.

A HDD sosem volt egy hű de megbízható adattárolási forma médiatartalmakra. Bár az ország jó nagy része szerintem onnan néz filmeket, nem optikain, de ez egy másik sztori. Nálunk valóban nem sok értelme van az optikai lejátszóknak, mivel itt az illegális piac túl nagy(torrentország) , ezért tűnik értelmetlennek a vásárlásuk. Idehaza csak filmgyűjtők vesznek asztali BD/UHD/DVD lejátszót, akik nem letöltenek.

Emlékszem pár éve feldobták, hogy leáll a CD gyártása is, meg hogy nem nagyon lesz kiadva CD-n zene sem, aztán...még mindíg van. Nem tudták azt sem "megölni" és hány éves formátum?

A bakelitről azt mondták halott. Eltűnt egy hosszabb időre, aztán meg most másodvirágzik. :)

A VHS-t jogosan nyugdíjazták, de az még egy valóban divatjamúlt tárolási mód volt.

Nem olyan könnyű teljesen felszámolni a fizikai adattárolókat, hiába nyer egyre nagyobb teret a stream és az online tékázás. A Netflix szó szerint fo**a az újabbnál újabb filmeket és sorozatokat (évente 60-80 filmet gyárt, egy nagyobb hollywoodi stúdió nem csinál ennyit közel sem), de meg lehet azoknak nézni a minőségét/színvonalát is. Tisztelet a minőségi daraboknak.

Én annyira nem aggódom, hogy nem lesznek még jó sokáig optikai lejátszók  a következő pár évtizedben. A Mi életünkben biztos lesznek és kiszolgálnak. Az hogy 50-100 év múlva meg hogy lesz senki nem tudja előre. De ha a filmhatalmakon múlik ha más nem majd memóriakártyákon fogják ugyanazokat a régi **arokat újra és újra eladni a geekeknek. :)
0
2018. augusztus 26., vasárnap 11:44

"- "Mivel fogod lejátszani a gyűjteményed darabjait, amikor az optika meghibásodik?"

Lássuk be... sajnos nagy igazság!"

És ők mivel fogják lejátszani a filmjeiket, ha behal a vinyó (amit állítólag nem árt kb 3 évente lecserélni, mert nem tart örökké, sőt!), vagy amikor behal/vírust kap a PC?

"És ha már ilyen lejátszókat nem gyártanak, nem lesz hozzájuk alkatrész... Akkor tényleg maximum csak "polcdísznek" lesz alkalmas a filmgyűjteményünk...."

Különben meg, te komolyan el tudod képzelni, hogy egyszer csak hipp-hopp 100%-ban leállnak a lejátszók gyártásával? Mi lesz a CD-vel, ami még mindig megy annyira, hogy megéri kiadni CD-ket, de nincs sok olyan ember akinek asztali CD lejátszója lenne? És mi lesz az olyan piacokkal, ahol még mindig megéri lemezeket kiadni (USA, Anglia, Németország, Franciaország)?
És ha nem lesznek lejátszók, amikhez újabb és újabb formátumot próbáljanak meg elterjeszteni, akkor hogy veszik majd rá a filmszeretőket hogy újra és újra megvegyenek filmeket? Egyszerűen letölthető fájlokkal ezt nem olyan könnyű ám meglépni! Akkor hogy fognak minket lehúzni a nagy hollywoodi stúdiók/gyártók?
0
2018. augusztus 25., szombat 22:01
Én az új játékokról beszélek. Ahhoz muszáj idővel új hardvert venni. Tehát költened kell rá. Ott nem tudsz trükközni. Nő a gépigényük...
0
2018. augusztus 25., szombat 21:59
Nekem az első Sony-m 150 ezerbe volt. Csak gyári CD/DVD/VCD ment rajta. 1 év után meg az optika megköszönte és cserélhettem ki. Már akkor sem a tartósságra mentek,pedig az még az eleje volt. :(

Az UHD lejátszók ára sokkal gyorsabban esik, persze általában nem Mo-ról beszélek ahol majdnem minden műszaki terméken 30-40 százalékos felár van (pedig minden elektronikai boltunk baromi olcsónak hírdeti magát), hanem amúgy.

Bár pár hónapja itthon is le voltak pár helyen árazva a belépő Pana UHD lejátszók, azokról meg tudni illik, hogy ugyanazt a képminőséget prezentálják, mint felső kategóriás társaik (plusz van bennük egy nagyon hasznos HDR optimalizáló, amivel baromi sokat javíthatsz a HDR-en ha alacsonyabb fénysűrűségű a TV-d, nem is nagyon tudja ezt a többi márka).
Akkor 50-60 ezer Ft körül lehetett ilyent nálunk is venni. Tavaly egyébként EISA díjasak lettek a Panák a belépő kategóriában (UB300 és 400-as széria), szóval valóban nem egy nagy luxus venni egy, akár márkás,pazar képminőségű UHD lejátszót, ha valaki nagyon szeretne. Én örültem volna, ha a DVD kiadás elején ilyen tudású ár/értékű cuccot kaphattam volna. Persze akkor más volt a mérce.

Ami miatt inkább elgondolkodtató ez a 4K biznyic, az a másfél (bár a PV egy felet sem ér) filmkiadó aki nálunk ténykedik a piacon. Szóval a gond, hogy lehet nem tudod majd mivel "etetni", mármint szinkronos hazai lemezekkel. Így meg "szobadísznek" megvenni picit drága még 50-60-ért is.
0
2018. augusztus 25., szombat 21:59
Nincs iagaza, hisz az új formátum visszafelé mindig kompatibilis. Ez mindig így lesz, hisz az uHD lejátszó is viszi a sima CD-t. Szóval messze még az a kor hogy ne legyen lejátszó. Bár jómagam PC-s, HTPC-s(?) vagyok ergo egy lejátszó olcsóbb PC-hez, mint egy házimozihoz. De egy jó LG optikai-meghajtó éveket kiszolgál. Valamint PC-n könnyebb átlépni bizonyos dolgokat. Pl. feliratot lehet csempészni BD-kre. :)

És igen, a HDD-k se örök életűek. Sőt! Én mindig biztosabbnak éreztem a lemezen lévőd dolgokat, mégha írott is, ami ugye elvileg 3-5 év és elenyészik. De a gyári lemezekre ez nem érvényes.

Generációváltás. PC-n újfent nem érvényes, akárcsk a lemezeknél a játékoknál mindig van trükk hogy fusson egy DOS-os játék a legújabb hardveren és operációs rendszeren.
0
2018. augusztus 25., szombat 21:44
Van igaza az ismerőseidnek, de ha megnézzük, a mostani lejátszók kezelik visszafelé még a CD lemezeket is, az meg elég régi szabvány, nem? Visszajött újra a bakelit is, újra lehet lejátszókat is kapni, az sem igazán tűnt el. :)

Kb jelenleg amihez nem kaphatsz lejátszót (újonnan) az az LD és a HD-DVD. A komolyabb és drágább BD lejátszók még mindíg támogatják az SACD-t és a DVD-A szabványokat is, pedig jószerivel halottak, megmaradtak rétegformátumnak, a nagy áttörés ott is elmaradt...de akkor is támogatottak a mai napig.

De lehet az ismerőseid csak önigazolást keresnek, miért töltenek le(a lemezekre egyrészt vigyázni is kell,ami sokaknak nem megy), lemezvétel helyett. Egyébként a HDD-n tárolt filmek is hamar az enyészeté lehetnek, elég ha elszáll a vinyó és pápá, szóval az sem 100%, úgyhogy a letöltögetés sem életbiztosítás. :)

Amíg lesz fizikai adathordozón filmkiadás, addig lesznek lejátszók is.

Nézd, ha PC-n játszol rendszeresen vehetsz új vasat mert nő a játékok gépigénye. Ha konzolt akkor is generációváltás van 5-6 évente, a régi elavul, maximum polcdísznek lesz jó, a PS4 nem játssza le a PS3 játékokat, Vica versa. A könyvek megsárgulnak, széteshetnek (ha rossz a kötésük mondjuk), veheted meg őket újra később, de a kocsidra költesz az is elvisz egy csomó pénzt.

De ha nem gyűjtesz semmit nem lesznek ilyen problémáid. Bár szenvedély és valamilyen hülye pénznyelő hobbi nélkül meg unalmas lenne az élet. Nem? :)
0
2018. augusztus 25., szombat 21:42
Mivel fogod lejátszani? BD lejátszóval. Abból csak lesz még jó ideig elérhető gép. Ha meg már az se lesz akkor is meglehet hamarabb pusztul el a lemez...
0
2018. augusztus 25., szombat 20:54
Kicsit Argento korábbi hozzászólására is reagálva, ami ide is illik, a DVD hajnalán valóban brutális lejátszó-árak domináltak, láttam 219 ezerért is lejátszót annak idején. Nekünk az első asztalink 2001 végén lett meg, kemény 80 ruggerbe fájt, ráadásul csak egy alap belépő szintű Philips volt, mindenféle extra nélkül. A rétegváltást nem is kezelte rendesen, úgyhogy nem tartottam jó vételnek, főleg mert gyakran meg is állt lejátszás közben néhány másodpercre. Gondolom az előbb említett "gagyisítás" (üvegből szintetikus műanyag) első áldozatai között lehetett az optikája. Mondanom sem kell, nem húzta addig, amíg az elvárható lett volna, kicsit lejjebb mentek az árak és lecseréltem egy jobb Panasonic-ra, de annak meg a video-áramkörével lehetett valami, mert bizonyos lemezeket nem tudott hiba nélkül végigvinni. Akadást amúgy soha nem produkált.

2007 márciusában vettem meg életem legjobb játékosát, egy Pioneer DV-696AV-t 40 ezerért, abban a korban, amikor már sokkal olcsóbban is lehetett noname cuccokat vásárolni. Imádtam úgy, ahogy volt, a BD-re váltásig intenzív használat mellett sem produkált semmilyen hibát. Pár éve eladtam havernak, mert ez a modell kezelte az SACD-formátumot. De ő sem futott bele semmilyen hibába.

Minden új formátumot meg kell fizetni, de szerintem a mostani UHD-lejátszó árak (főleg a DVD indulójához képest) egész tűrhetőek.
0
2018. augusztus 25., szombat 20:19
"Ha egyáltalán még hosszú távon érdemes..."

Ezen én is mindig elgondolkodom. Sajnos nekem az anyagi lehetőségeim soha nem tették lehetővé, hogy óriási gyűjteményem legyen, és igazából mind DVD-t, mind BD viszonylag későn tudtam elkezdeni rendszeresebben vásárolni!

Emiatt - és a hazai kínálat sajátossága miatt - még a mai napig "rá vagyok kényszerülve", hogy a kedvenc, hiányzó címeket használt DVD-k formájában szerezzem be.

Pedig egyébként minden porcikám tiltakozik a formátum ellen; új filmet nem is vennék már DVD-n, annyira elavult dologról van szó szakmai szemmel.

Közben viszont a BD is valóban "nagypapa korba" ért, ahogyan Te is említetted...

És ha még csak a lemezekről volna szó.

Akárkinek mesélem ismeretségi körömben, vagy ilyen fórumokon, amikor ez a gyűjtés szóba kerül, a "szkeptikusok", vagy "realisták" mindig azt kérdezik:

- "Mivel fogod lejátszani a gyűjteményed darabjait, amikor az optika meghibásodik?"

Lássuk be... sajnos nagy igazság!

Van ismerősöm, aki anno, sok-sok éve a Philips gyárában dolgozott, és mondta, hogy már akkor áttértek az üveg lencsékről a gyengébb, kevésbé tartós szintetikus, műanyag lencsék használatára.

Én magam is megtapasztaltam, milyen az, amikor az egyébként a maga idejében az egyik legjobbnak tartott típusú SONY DVD olvasóm optikája nagyon kevés használatot követően is meghibásodott.

Márpedig anélkül a lejátszó egy kacat. És ha már ilyen lejátszókat nem gyártanak, nem lesz hozzájuk alkatrész... Akkor tényleg maximum csak "polcdísznek" lesz alkalmas a filmgyűjteményünk....
0
2018. augusztus 25., szombat 19:23
Én legfeljebb a hiányzó Blu-ray címek pótlásaként tekintek rá, tehát elég lenne egy lejátszó. Eszemben sem lenne milliókat költeni a hardver cseréjére.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. augusztus 25., szombat 18:38
Ha jön az Alien valami hiper-szuper kiadásban újra az évforduló miatt akkor szerintem meg fogom venni.Persze Bd-n.
0
2018. augusztus 25., szombat 18:16
Akkor nem...

Szerencsére ezt a részt nem baszarintották el képileg, mint a következő kettőt.
0
2018. augusztus 25., szombat 18:09
Khmmm... Fent van a világhálón a teljes UHD lemez, koreai felirat valóban van, meg egy jó csomó másik is, de magyart nem nagyon láttam köztük. Se szinkront.

Nem hiszem, hogy rákerültünk.
0
2018. augusztus 25., szombat 18:05
Persze mert azokhoz elkészültek akkor a 4K masterek (sajnos a 3 és 4. részhez nem), ami ennek a 2019 tavaszi UHD kiadásnak lesz az alapja.

Amúgy az elég üdvös, hogy egyre több kiadó remasztereltet 4K-ban, ami azt vetíti előre, hogy a legalább a nagyobb klasszikusok meg fognak idővel úgy jelenni (Terminátor, Rocky).

Ha jól tudom a Barakát, meg az Arábiai Lawrencet már alapból 8K-ban újították fel, szóval, még egy formátumra jók lesznek még a mostani UHD után is. :)
0
2018. augusztus 25., szombat 17:55
Én a Vörös Októbert nem találtam meg magyarul, kivéve a koreai oldalakon. Sehol máshol nem szerepel a táblázatban a felirata. Akkor lesz biztos a specifikáció, ha ténylegesen kijött a lemez maga.
0
2018. augusztus 25., szombat 17:54
Nem kettő, három Jack Ryan filmen van magyar felirat és az egyiken még szinkron is. De a lényeg ugyan az, reméljük hogy mind a 10 Star Trek film kijön UHD-n. És az Indyk is. No meg a Keresztapák is... :D
0
2018. augusztus 25., szombat 17:54
Az Alien-ek legalább BD-n kijöttek magyarul, az első kettő nem is akármilyen képminőségben.
0