Keresés

Megjelenések

2018. augusztus 25., szombat 17:50
Jövőre lesz az Alien is 40 éves, tavasszal jön is UHD-n a klasszikus első.

Persze itt valószínűleg nem lesz mert Fox/Disney. :(
0
2018. augusztus 25., szombat 17:47
A DVD maga is nagy,sőt óriási ugrás volt a maga idejében, lévén egy szalagos formátumot (VHS) váltott le. Behozta az interaktív menüket, extrákat, valamint a válaszható feliratokat és hangsávokat. Ezt már nem nagyon fogják tudni megfejelni semmivel interaktivitás terén. Ez volt a valódi forradalmi újítás.

Én úgy látom ,hogy a fizikai média maga haldoklik, egyre kevesebb kiadvány jelenik meg, minél újabb egy formátum, annál kevesebb rá a választék, plusz egyre rövidül az élettartam is, míg az adott dolog piacon van. Amit ma tudnak tenni: növelik a pixelek számát, játszanak a színekkel, meg a látóidegeinkkel,azt kb ennyi. :)

Ma már itt a torrent, az online stream, sokfrontos háborút vívnak a cégek, nemcsak a vásárlókért, hanem egymással is, cégek kebelezik be egymást, vagy szorulnak kis a piacról. Maguk a fizikai hordozók akkorát szerintem nem fejlődtek. A BD teljesen versenyképes még mai szemmel is, nincs akkora lemaradása, teljesen jól mondod. A körítés és a lényeg ugyanaz, csak most fekete méretű tokban kapod meg az UHD filmedet, ugyanúgy kifizeted az extra árat az új formátum licensz díjaiért, meg az újdonság "varázsáért".  

Az hogy nálunk valami csak UHD-n jelenik meg a BD kiadás hiányosságai miatt van, ez nem erőltetés. Itthon nem jelentek meg és nem is kaptak soha magyar vonatkozást az adott címek BD-n. Mi a jobb? Felpakolnak most bennünket az UHD-ra, vagy arra sem és akkor sehogyan sem jelenik meg az adott film? Nincs arany középút.

Amúgy ha az emlékeim nem csalnak a SW franchise (az előzmény trilógiáról van szó) is hasonlót élet meg és volt olyan része ami már nem érte meg a VHS kiadást csak DVD-n jött ki. Ilyenek mindíg voltak.

Nem akarlak elkeseríteni, de most a síma BD lejátszók árai tartanak 20-30 ezernél, még csak nem is a nagyon márkásak. Pedig már ez a formátum is a 12-ik évét tapossa. De valóban pár év és szépen betolják majd a 8K-t is a képbe, nem is hiszem, hogy nagyon sokára. Ezzel már nehéz bármilyen formában is lépést tartani.

Ha egyáltalán még hosszú távon érdemes...

0
2018. augusztus 25., szombat 17:27
"Én egyedül a classic Trek filmeket fogom megvenni UHD-n, ha ne adj isten egyszer kijönnek legalább felirattal."

Én is ugyanerre apellálva ugrottam fejest az UHD-be, ha az a 10 film kijönne magyarul, maga lenne a beteljesült álom számomra. Jövőre lesz az első mozifilm 40 éves, úgyhogy ott a jó apropó egy komplett 4K-restaurálásra (főleg mert mindegyiket filmen fejezték be, így a felbontásuk is meglenne). Na meg az sem ártana, ha a Paramount nálunk úgy bánna a szériával, mint az M:I-sorozattal, nem mint a most megjelent Jack Ryan-pakkal, amiben az öt filmből mindössze kettőn van magyar vonatkozás (bár az a kettő a leggyengébb képileg BD-n).
0
2018. augusztus 25., szombat 17:25
Azt is nézzük,hogy mekkora technikai ugrás volt a formátumok között.
Szerintem aki sima Bd-n néz filmeket az nincs akkora lemaradásban,mint a VHS/DVD váltásnál.Meg ugye beúszott a torrent alternatíva mindezek mellé.A fizikai hordozók fejlődnek ezerrel de én már kissé feleslegesnek érzem a következő lépcsőfokot.Azt azt erőétetést,hogy nem jönnek bizonyos címek csak UHD-n az felháborító.Nem fogok franchise-okat begyűjteni 10 000 forintos darabáron.A full HD böven kielégíti az igényeimet itthon.Majd ha a technika ott tart,hogy a lejátszók 20-30 ezer között lesznek akkor talán belevágok de addigra már a 8K-s lemezekkel szívatnak majd.Ezt nem lehet a végtelenségig játszani.Hajlított tévé szinten mozog ez az egész.Mindig kell valami újdonság.
0
2018. augusztus 25., szombat 17:08
Ami ékes bizonyítéka, hogy a régebbi formátumok sem voltak olcsóbbak,a maguk idejében, sőt... :)

A Columbia filmek 7500-ba kerültek, a Fox első lemezei (mélység titka, Függetlenség napja, Alien első kiadások) meg 10 ezerbe darabonként, szinkron nélkül. Sokan valószínű azért nem emlékezhetnek erre, mert nem ugrottak az elején a DVD gyűjtésbe. De valóban ugyanilyen ársávban mozogtak a formátum újdonsága miatt. Ez meg hány éve is volt? Az az igazság, hogy a DVD is egy piszkosul drága szórakozás volt az első pár évében. a lejátszók árai is voltak UHD árban, ha nem többen.

Minden "drága" ami újdonság. Csak míg a DVD formátum idővel leértékelődött (később pedig teljesen elértéktelenedett a papírtokos turkálós sorsig) és így egyre szélesebb réteghez jutott így el, ez a BD-nél gyakorlatilag elmaradt, vagyis túl későn kaptak észbe a kiadók, hogy el kéne kezdeni akciózgatni, nem csak 6-7 ezres lemezeket árulni, mert így meg nem fogy. A kiadók fogytak el itthon közben (maradt a Bonton, meg az a szerencsétlenkedő PV).

AZ UHD sztem tőlünk nyugatabbra is csak egy szűkebb videophile réteg gyűjtői csemegéje lesz, nemcsak itthon. Bár nyugaton látok némi reményt most, hogy láttam jönnek a klasszikus John Carpenterek (Christine,Halloween), meg Raimi kultikus első Evil Deadje is. :) A választék bővül, de nem rohamosan.
0
2018. augusztus 25., szombat 16:38
Az a gond, hogy az uhd lemezek lejátszásához kb mindent eszközt cserélni kell.

Ha még a lemez is drága, akkor úgy leszek vele, hogy minek fejlesszek hardver téren amikor a szoftver úgyis drága. 10-20 film miatt nem ölök a rendszerbe 1-2 milliót.
0
2018. augusztus 25., szombat 16:31
És amikor anno a DVD volt ilyen áron? Emlékszem 7000 Ft alatt egyedül a WB filmek voltak. A többi meg...
Titanic, A függetlenség napja elérték a 10000 Ft-os htárt is! És ezt szinkron és néhol extra nélkül.

Az UHD itthon nem fog terjedni, csak amolyan collector s csemege lesz. Drága, kevés film van és ami kijön is hamar elfogy, eltűnik. Én egyedül a classic Trek filmeket fogom megvenni UHD-n, ha ne adj isten egyszer kijönnek legalább felirattal.
0
2018. augusztus 25., szombat 16:27
Ez tényleg jó és még passzolna is az első 4 új steeljeihez.
0
2018. augusztus 25., szombat 16:18
Na, igen. Ha egy UHD lemez felára annyi lenne, mint egy BD3D esetében, talán többen bevállalnák. Akár még én is. Bár én úgy vagyok vele, hogy 1080p-nél nem kell jobb itthonra. Viszont azokat, amik BD-n nem jelentek meg, UHD-n viszont igen, sanszos, hogy bevállalnám egy konszolidáltabb áron.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. augusztus 25., szombat 16:09
Még talán korai érdeklődni, de van rá esély, hogy ez jönni fog vagy csak fanmade tervezés? Nekem iszonyat bejön a design, jó lenne polcra tenni.

0
2018. augusztus 25., szombat 15:21
Nem jól emlékszel. :)

A Sony első BD fecskéi nálunk 8990 Ft-ba kerültek. A Hellboy-t konkrétan annyiért vettem anno. A maguk idejében bizonyos szinten drágábbak voltak a BD lemezek, mert más volt a pénz fizetőértéke.

A 4K lemezeknek reálisan olyan 7-8000 ft-os árat kellene belőni, a kinti mintát követve, ott sincs ekkora árrés a BD és az UHD között. Mert valóban nem fog terjedni, ha ugyanazt tervezik itthon nálunk eljátszani, mint a BD-vel és horror áron árulni hosszú-hosszú évekig.

Kint már most vannak 4K akciók pld. 2 UHD lemezt vehetsz meg 30 fontért, ami nem egy rossz dolog, lévén spórolsz kb 30 százalékot a filmek árán korongonként.

Persze itthon a "bőséges" választék miatt ilyet nem egyhamar fognak tudni eldurrantani ezen a bolhafa**nyi kis piacon.
0
2018. augusztus 25., szombat 13:47
Igen épp elég lenne kb egy órányi szórakoztató extra a film mellé és kész. Durva mikor már 3 órája csak az extrákat nézi az ember. A Prometheus extrái között pölö eltévedtem :D
0
2018. augusztus 25., szombat 13:15
Régebben nézegettem az extrákat, mert tartalmas volt, de szerintem olyan 5-7 éve nem nagyon néztem werkfilmet, mert súlytalan az egész.

Egyedül a Dunkirk extráit néztem meg, mert ott nem egy greeen screen előtt bohockodtak.

Azt gondolom, ha valaki valaha szeretné, hogy a 4k elterjedjen ezt az árat el kell felejteni. A dvd-k és bd-k is max ilyen 8e körül voltak a legdrágábbak. 10e egy filmért sok. Túl van azon a lélektani határon, amit ér, főleg egy olyan film, amit már megvettem dvd-n és bd-n is.

Egy lemez annyit ér, mint egy családi mozizás - 4x1800, bár ugye a diákkal csak 1360 a jegy, sóval max 7e körül az ami miatt ez egy alternatíva.
0
2018. augusztus 25., szombat 11:02
Tudom, hogy még korai, de hátha tudja valaki, hogy a Hereditary-t ki fogja kiadni nálunk (ha kiadják...)?
0
2018. augusztus 24., péntek 17:15
"Nálunk a legtöbb 4k-s lemez mellett ott a bd is, míg tőlünk nyugatra a legtöbb 4k-s lemez mellett nincs semmi."

Nekem az összes eddigi import "nyugati" UHD mellett ott volt a BD változat is. Ez inkább pont az itthoni Paramount/Bonton UHD kiadványokra jellemző, mint a Mission Impossible első három része a Forrest Gump, vagy a Ryan. Persze nyilván ennek is megvan a miértje, hiszen magyar vonatkozású BD nincs, tehát nincs mit mellérakni. Az árat viszont ennek ellenére nem vitték lejjebb.

Egyetértek abban ,hogy ezért a prémium árért, vagy benne kéne lennie a BD változatnak is, vagy pedig 2-3 ezer Ft-al lejjebb kellene őket árazni, ha csak egy UHD korongot tartalmaz.

A BD-t egyébiránt sokszor az extrák miatt csomagolják az UHD mellé, lévén a  legtöbb UHD lemez(interaktív menük terén is) elég puritán extrák tekintetében.
0
2018. augusztus 24., péntek 11:55
4k uhd téma:

Furán működik a piac, most nézem hogy M:I 1 sima tokos 4k lemez már nem beszerezhető, csak a fém tokos... Annyira érdekelne hány darab fogyott el belőle.

A másik az árképzés. Olyan mintha semmilyen hatással nem lenne az árra, hogy csak 4k-s lemez van a tokban vagy a sima bd is. Érzésre legalább 3e különbségnek kéne lennie, hiszen a jogdíjak, lemez nyomás stb árai le kéne hogy jöjjenek.

Nálunk a legtöbb 4k-s lemez mellett ott a bd is, míg tőlünk nyugatra a legtöbb 4k-s lemez mellett nincs semmi.

Aki elkötelezi magát a 4k-s lemez vétele mellett, annak nincs szüksége a sima bd-re, illetve lehetőséget kéne adni a döntésre. Mindez csak csomagolás kérdése, amit szerintem pont a hazai forgalmazó készít.

Veszek 100 4k-s lemezt és 1000 bd-t.

Becsomagolok:
10 - 4k
10 - 4k + bd
100 - bd

Ami elfogy, abból csomagolok még és nyomtatok a psd-ből a megfelelő csomagoláshoz papírkát.

Árak meg:
4k+bd - 10e
4k - 7e
bd - 5e

3/6/10 hónappal később -20% mindegyikből és pont.

Ha sok 4k-s lemez mára beszerezhetetlen, akkor csak van rá kereslet és fura hogy ha holnap vennék egy lejátszót, már nem tudnék sok lemezt megvenni. Ha nincs mit venni, úgy nem lehet az eladásokat növelni. Vagy megrendelem a csehektől ugyanazt a lemezt, mert ott van. Ez a legnagyobb baj a hazai piaccal. Akkor veszem meg amikor van vagy akkor amikor szeretném (on demand - hello). Én nem akkor vásárolok kenyeret sem amikor van, hanem amikor a másik elfogyott és kell.

Ezt kellene biztosítani!

Predator steel már elfogyott, hoppá, akkor csak van rá kereslet. :)
0
2018. augusztus 24., péntek 0:35
BD-n semmilyen
0
2018. augusztus 23., csütörtök 23:21
Arra gondoltam hogy a szinkronos verzit elkészíteni ,feliratot ha nincs az adott filmhez. Vajon milyen esély van egy Szellemirtók 2. vagy Vámpírok kiadásra?
0
2018. augusztus 23., csütörtök 22:43
A szeptemberi BF lista szerint csak DVD-n jelenik meg.
0
2018. augusztus 23., csütörtök 22:23
Semmit nem kell összedobni a maszteren, mivel már léteznek. Olyan film nem fog tőlük kijönni, amit le kell gyártani.
0
2018. augusztus 23., csütörtök 22:21
A hurrikán meló BD megjelenéséről tudtok valamit?
0
2018. augusztus 23., csütörtök 22:02
A "Vakondok 4: Gyűjtői kiadás 40 órányi extrával" elérte a 72%-os támogatottsági szintet:
https://igg.me/at/vakondok4/x/19148404

Ha még nem olvasta valaki közületek, akkor nézze meg, fizessen be, és szóljon a filmgyűjtő ismerőseinek, hogy megvalósulhasson ez a páratlan kiadvány! ;-)

0
2018. augusztus 23., csütörtök 21:19
Azért biztosd kell egy kis idő még összedobják a maszter lemezt, meg úgy előkészítik a filmet, nyersanyagot, szinkront. Van egy pár Sony film, amit nagyon várnék, akár DVD-n is.
0
2018. augusztus 23., csütörtök 20:29
Örömteli hír :)
0
2018. augusztus 23., csütörtök 19:45
A Bontontól friss infó, hogy A nagy dobásra nem kell sokat várni. Ebből arra következtetek, hogyha a szeptemberi megjelenésekben nem volt benne, akkor az októberiben már ott figyel majd. :D

Plusz rákérdeztem, hogy a Sony igényfelméréssel mi a helyzet, amikor megkérdeztek egy csomó vásárlót fb-n hogy milyen katalóguscímek jöjjenek. Azt az infót kaptam, hogy folyamatosan jönnek ki majd a filmek, csak idő kell hozzá, de nem felejtették el.
0