Keresés

Megjelenések

2018. augusztus 13., hétfő 17:40
Tuti lesz. Mire teljesen egybe olvad a két cég, az pár hónap. Szerintem kb 2019től kell félnünk, hogy lemaradunk a megjelenésekről.
Én arra lennék kíváncsi, hogy hozzánk is jön-e a super duper cut és hogy melyik steel-t kapjuk?
0
2018. augusztus 13., hétfő 17:14
BD-n várható (szerintem).
0
2018. augusztus 13., hétfő 16:44
Sziasztok!

Csak érdeklődnék, hogy a Deadpool 2. esetleg várható nálunk is, vagy már a Fox is mellőz minket, mint a Disney? Nem a DVD érdekelne, azt már nem gyűjtök pár éve.

Ha van valakinek valami biztató infója(akár egy apró reménysugár), az ne habozzon azt megosztani. :)

Köszi.
0
2018. augusztus 13., hétfő 10:39
Akkor viszont tényleg elég a 43 colos TV.
0
2018. augusztus 13., hétfő 10:38
Teljesen jól értelmezed.
0
2018. augusztus 13., hétfő 1:28
"Azért fura, mert minél nagyobb felbontás annál közelebbről kell nézni."

Miért is?

Teljesen logikus, hiszen pont arról szól a táblázat, hogy ha egy adott felbontást maximálisan ki akarsz élvezni, akkor ahhoz az kell, hogy lásd az összes pixelt. Nagyobb felbontásnál a pixelek kisebbek, így csak közelebbről láthatóak. Ha egy 4K TV-t olyan távolságból nézel, ahonnan csak egy Full HD részletességű képet látsz, akkor teljesen felesleges a 4K felbontás, oda pont elég a Full HD.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. augusztus 13., hétfő 1:22
Arról szól a táblázat, ahonnan még a felbontásbeli különbségeket észreveszi még a szemed. Tehát bizonyos távolság:képátló alatt felesleges/pénzkidobás a 4K.

Ilyen 42" UHD vétel kb. a röhej kategória.
0
2018. augusztus 13., hétfő 0:04
A 4K-s része tetszi ka legjobban. Egy 32" TV-t fél méteről kell bámulni? Csak így látni, hogy 4K? :)
Azért fura, mert minél nagyobb felbontás annál közelebbről kell nézni. Az is tény hogy ha kisebb felbontású - ergo mosott kép - kevésbé látszik messziről. Meg az is igaz, ha 4K-n néz az ember sima TV adást az bárhonnan ronda.
0
2018. augusztus 12., vasárnap 23:52
Ezeket én is láttam már, de majd hülye leszek leülni másfél métere a TV elé. Az ember még a lábát se tudja normálisan kinyújtani, mert belelóg a képbe. :)

Lehet, hogy így kéne, de szerintem népbutítás (ez is) az egész.
0
2018. augusztus 12., vasárnap 23:39
Gyengénlátó vagyok ezért kb fél méterről.
0
2018. augusztus 12., vasárnap 23:25
Mi a f@sz, FHD-hoz nekem egy 2 méteres tévé kellene a pont 3.2m távolsághoz! Jól értelmezem?
0
2018. augusztus 12., vasárnap 21:05
0
2018. augusztus 12., vasárnap 21:03
Én is erre próbáltam volna rávezetni Piemaker-t. :)
0
2018. augusztus 12., vasárnap 20:06
Pár hét után mást mondanál.
most posts by TM
0
2018. augusztus 12., vasárnap 17:14
Milyen távolságból nézed a TV-t?
0
2018. augusztus 12., vasárnap 17:08
Nekem 43 is elég lenne.
0
2018. augusztus 12., vasárnap 10:16
Ezt Lawrence Garfield mondta.
0
2018. augusztus 12., vasárnap 8:20
"Inkább az OLED technológia legyen olcsóbb és egy olyan tévé kellene a jelenlegi gyűjteményemhez."

Szigorúan 65-85 inch képátlóval. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. augusztus 10., péntek 17:12
Melyik az a Gordon, a Clooney vagy a Tarantino? ;)
0
2018. augusztus 10., péntek 16:39
Én is hasonlóan vagyok ezzel.
Az UHD-k alatt egyre jóárasodnak a BD-k és nekem ez elég.Még a DVD-ket is elnézegetem ha nincs más.Például a Pixar mesék szinkronosan csak így érhetők el legálisan.
Annak idején a VHS-sel voltam úgy,hogy ha kellett 2 film akkor nem tudtam volna megvenni DVD-n csak az egyiket(Mátrix 3 és Némó nyomában például).
Így maradt a régebbi formátum.Viszont később ugrani kellett a jobb képminőség felé.Lehet,hogy én voltam az egyetlen aki a DVD lejátszó után még vettem egy fasza videómagnót is,mert sok kazettám volt.
BD-re a sok fémdoboz és az exkluzív kiadványok miatt tértem át.Na meg féltem,hogy nem lesz akkora ugrás a DVD-hez képest.Tévedtem és lehet,hogy most bejönne a HDR de 10000 forint/film az nekem sok.Főleg,hogy a tökéletes BD kép ott van alternatívának.
A Lurdyban voltam a Logan fekete-fehér vetítésén és teljesen jó volt BD-ről nagyvásznon.
Inkább az OLED technológia legyen olcsóbb és egy olyan tévé kellene a jelenlegi gyűjteményemhez.
0
2018. augusztus 10., péntek 16:26
De néha a gekkót is meg kell etetni...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. augusztus 10., péntek 13:31
Ne feledjük a Harmadik típusú találkozások-at, a Híd a Kwai folyón-t és az Idétlen időkig-et sem (bár az elsőt leszámítva itthon nem adták ki őket eleddig).
0
2018. augusztus 10., péntek 12:21
Ahogy Gordon Gecko mondta: Piaci részesedést növelni, egy szűkülő piacon anyagi öngyilkosság. (vagy vmi hasonló)
0
2018. augusztus 9., csütörtök 22:14
Nekem nem gond az angol,folyékonyan beszélem, jópár évig éltem és dolgoztam külföldön. Persze örülnék , ha az anyanyelvemen nézhetném a 4K lemezeket, de már az UHD lejátszó megvásárlása előtt pontosan tisztában voltam vele, hogy az UHD filmjeim 70-80 százaléka szinkron nélküli lesz.

Na nem azért mert sznob vagyok (na jó egy picit biztos az vagyok :D) és nincs igényem a szinkronra, hanem pontosan tisztában voltam azzal ,mit műveltek itthon a BD-vel is évekig és holt tart most a legális filmpiac.  

Őszintén, ha nem beszélnék idegen nyelvet bele sem kezdtem volna itthon az UHD gyűjtésbe, mert teljesen azon az állásponton vagyok, mint TM. Totál értelmetlen jelen állapotok között, annak meg nem sok értelme van hogy évi 4-5 jobb megjelenés képezze a gyűjteményemet...jó esetben.

Minden tiszteletem azoké, akik ennek a helyzetnek a tudatában mégis beruháznak vagy már beruháztak egy 4K játékosba.
0
2018. augusztus 9., csütörtök 18:23
Én is hasonló állásponton vagyok. Hisz szerintem mindig van egy-két olyan klasszikus, kult kedvenc vagy szemyéles filmecske, ami nem jött ki 10 évvel a BD pályafutása alatt... Vagy csak magyar vonatkozást nem kapott.
Én személy szerint, budget végett is maradok a BD gyűjtésnél. Persze, amit tudok igyekszem gyűjtői vagy fémtokos kiadásban a polcra tenni. Ami pedig nincs kéken... nos, marad a retro DVD. Főleg ha a szinkron, felirat csak azon van, mert bár jól értem az angolt, de  abarátnőm végett számunkra előnyösebb ha ott figyel a HUN hangsáv is. Ezért kerülnek a polcra a Marvel DVD-k is.
0