Keresés

Megjelenések

2018. augusztus 12., vasárnap 23:25
Mi a f@sz, FHD-hoz nekem egy 2 méteres tévé kellene a pont 3.2m távolsághoz! Jól értelmezem?
0
2018. augusztus 12., vasárnap 21:05
0
2018. augusztus 12., vasárnap 21:03
Én is erre próbáltam volna rávezetni Piemaker-t. :)
0
2018. augusztus 12., vasárnap 20:06
Pár hét után mást mondanál.
most posts by TM
0
2018. augusztus 12., vasárnap 17:14
Milyen távolságból nézed a TV-t?
0
2018. augusztus 12., vasárnap 17:08
Nekem 43 is elég lenne.
0
2018. augusztus 12., vasárnap 10:16
Ezt Lawrence Garfield mondta.
0
2018. augusztus 12., vasárnap 8:20
"Inkább az OLED technológia legyen olcsóbb és egy olyan tévé kellene a jelenlegi gyűjteményemhez."

Szigorúan 65-85 inch képátlóval. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. augusztus 10., péntek 17:12
Melyik az a Gordon, a Clooney vagy a Tarantino? ;)
0
2018. augusztus 10., péntek 16:39
Én is hasonlóan vagyok ezzel.
Az UHD-k alatt egyre jóárasodnak a BD-k és nekem ez elég.Még a DVD-ket is elnézegetem ha nincs más.Például a Pixar mesék szinkronosan csak így érhetők el legálisan.
Annak idején a VHS-sel voltam úgy,hogy ha kellett 2 film akkor nem tudtam volna megvenni DVD-n csak az egyiket(Mátrix 3 és Némó nyomában például).
Így maradt a régebbi formátum.Viszont később ugrani kellett a jobb képminőség felé.Lehet,hogy én voltam az egyetlen aki a DVD lejátszó után még vettem egy fasza videómagnót is,mert sok kazettám volt.
BD-re a sok fémdoboz és az exkluzív kiadványok miatt tértem át.Na meg féltem,hogy nem lesz akkora ugrás a DVD-hez képest.Tévedtem és lehet,hogy most bejönne a HDR de 10000 forint/film az nekem sok.Főleg,hogy a tökéletes BD kép ott van alternatívának.
A Lurdyban voltam a Logan fekete-fehér vetítésén és teljesen jó volt BD-ről nagyvásznon.
Inkább az OLED technológia legyen olcsóbb és egy olyan tévé kellene a jelenlegi gyűjteményemhez.
0
2018. augusztus 10., péntek 16:26
De néha a gekkót is meg kell etetni...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. augusztus 10., péntek 13:31
Ne feledjük a Harmadik típusú találkozások-at, a Híd a Kwai folyón-t és az Idétlen időkig-et sem (bár az elsőt leszámítva itthon nem adták ki őket eleddig).
0
2018. augusztus 10., péntek 12:21
Ahogy Gordon Gecko mondta: Piaci részesedést növelni, egy szűkülő piacon anyagi öngyilkosság. (vagy vmi hasonló)
0
2018. augusztus 9., csütörtök 22:14
Nekem nem gond az angol,folyékonyan beszélem, jópár évig éltem és dolgoztam külföldön. Persze örülnék , ha az anyanyelvemen nézhetném a 4K lemezeket, de már az UHD lejátszó megvásárlása előtt pontosan tisztában voltam vele, hogy az UHD filmjeim 70-80 százaléka szinkron nélküli lesz.

Na nem azért mert sznob vagyok (na jó egy picit biztos az vagyok :D) és nincs igényem a szinkronra, hanem pontosan tisztában voltam azzal ,mit műveltek itthon a BD-vel is évekig és holt tart most a legális filmpiac.  

Őszintén, ha nem beszélnék idegen nyelvet bele sem kezdtem volna itthon az UHD gyűjtésbe, mert teljesen azon az állásponton vagyok, mint TM. Totál értelmetlen jelen állapotok között, annak meg nem sok értelme van hogy évi 4-5 jobb megjelenés képezze a gyűjteményemet...jó esetben.

Minden tiszteletem azoké, akik ennek a helyzetnek a tudatában mégis beruháznak vagy már beruháztak egy 4K játékosba.
0
2018. augusztus 9., csütörtök 18:23
Én is hasonló állásponton vagyok. Hisz szerintem mindig van egy-két olyan klasszikus, kult kedvenc vagy szemyéles filmecske, ami nem jött ki 10 évvel a BD pályafutása alatt... Vagy csak magyar vonatkozást nem kapott.
Én személy szerint, budget végett is maradok a BD gyűjtésnél. Persze, amit tudok igyekszem gyűjtői vagy fémtokos kiadásban a polcra tenni. Ami pedig nincs kéken... nos, marad a retro DVD. Főleg ha a szinkron, felirat csak azon van, mert bár jól értem az angolt, de  abarátnőm végett számunkra előnyösebb ha ott figyel a HUN hangsáv is. Ezért kerülnek a polcra a Marvel DVD-k is.
0
2018. augusztus 9., csütörtök 17:14
Érdemes megnézni, hogy hány webshopban van 4k uhd kategória, ahol filmeket árulnak, vagy hány 4k uhd player kategória van azoknál a cégeknél, akik uhd lejátszót gyártanak (sony, panasonic, lg, stb).

Sehol senkit nem érdekel annyira, hogy a weboldalon fejlesszen ennyit, akkor mit várunk a vásárlóktól.

Ha hollywoodot nem érdekli annyira az egész, hogy minden ma készülő blockbustert 4k-ban fejezzen be, akkor hova ruházzunk be mi mint felhasználók?
0
2018. augusztus 9., csütörtök 17:08
Az ugorhat bele, aki nincs rászorulva a magyar vonatkozásra és ki tudja használni az uhd előnyeit...ilyen ember nem sok van az országban...
0
2018. augusztus 9., csütörtök 16:36
Ezért is jegyeztem meg mikor felreppent ez az UHD téma, hogy ebben a szellemben ugorjanak bele az emberek a hazai 4K gyűjtögetésbe. BD is alig jelenik meg...

0
2018. augusztus 9., csütörtök 16:17
Valóban. A Sony. Csak kár, hogy nem azokra a filmekre raktak minket amik érnek is valamit.

A Tigris és Sárkány, a Szárnyas fejvadász 2049 és a Drakula amiken van szinkron, natív 4K kiadványok és még érnek is valamit.

A többi meg...vagy 2K upscale vagy valami kritikán aluli gagyi hulladék.

Velük nincs kisegítve a hazai UHD piac. A Bonton már most több értelmes Paramount UHD címet villantott pár hónap alatt, mint a Sony egész hazai 4K kínálata
0
2018. augusztus 9., csütörtök 16:08
Nekem az is bőven elég lesz. :)
0
2018. augusztus 9., csütörtök 11:56
100 forint/db áron szívesen átveszem tőled a számodra feleslegessé vált címeket! :P :D
0
2018. augusztus 9., csütörtök 11:54
Ezen kívül nem árt a megtekintésükhöz egy megfelelő megjelenítő... :)
0
2018. augusztus 9., csütörtök 11:52
Mondjuk részemről nem a torrent felé, hanem a "ZÖLLD" áruház irányába.

Persze, szinkronosan jobb volna a film, de már ott tartok, hogy egyre kevésbé érdekel, ha angol nyelvű változatban kell megnéznem, és még magyar feliratot sem kapok hozzá. (Igaz, az angol nyelvet jól értem és beszélem.)

Én alapvetően a régi, klasszikus filmeket keresem a gyűjteményembe, és nem esem kétségbe, ha egy-egy új film nem jelenik meg, de a "Ready Player One" éppen olyan cím, ami a műfaja, és a retro téma miatt különösen érdekel.

Úgy látszik, most már természetes kell legyen, hogy a határ menti országokban, és a nyugati weboldalakon kell az ilyen megjelenéseket megvásárolnunk...
0
2018. augusztus 9., csütörtök 11:46
Vegytiszta diagnózis. Épp ezért nem ugrottam bele, pedig anyagilag belefért volna és az UHD tévé mellé egy UHD-lejátszó még passzolna is, de nem láttam bele a képbe a hazai tömeges 4K-vásárlásokat, anélkül meg csak mutatóba jön egy-egy cím, szinkronnal, majd csak felirattal, aztán már úgy sem. A korábban kiadottak meg már most nem kaphatóak.
Fölösleges az egész.
most posts by TM
0
2018. augusztus 9., csütörtök 11:40
A Rettenthetetlen októberben jelenik meg Európában, de nem leszünk rajta,mert FOX-os.
0