Keresés

Megjelenések

2018. május 26., szombat 15:59
Néha már követni se tudom, hogy mit is adtak ki mondjuk előző hónapba és mi kellett volna. Lassan már listát kéne írnom, hogy el ne felejtsem miket adnak/adtak ki. :D
0
2018. május 26., szombat 15:27
Aztán lassan szólni kéne a Bontonnak, hogy Paramount ide vagy oda, de kicsit pihentessenek, mert nyár elején kiszórni ennyi kincset ugyanolyan megterhelő bezsákolni, mint Karácsony előtt. Legalábbis én hiába erőlködök reggelente, csak nem pénzt sz@rok. :)
most posts by TM
0
2018. május 26., szombat 15:05
A Harmadik típusú találkozások doboza zenél, ahogy ez is, emiatt (is) drágábbw egy szimpla gyűjtődoboznál. Az előző pont a duplája a doboznélkülinek. A lemezek   darabonkénti árát meg hiba idevenni, mivel itt az exkluzív kiadást kell megfizetni, ami nálunk, ekkora eladható darabszámnál ennyibe kerül. A külfölddel való összevetés defektjét meg már sokszor megmagyarázták, legutóbb az imént Dömi.
most posts by TM
0
2018. május 26., szombat 13:55
Nézd,szerintem nézőpont kérdése az elnevezés és per pillanat nem is ez a téma fő lényege úgyhogy ezt a kommentedet nyugodtan tedd zsebre.Ellentétben a lentebb írtaknak van alapja,tessék megnézni összehasonlítani és számolni.Feltéve ha komolyan tudjuk venni a tényt hogy egy sílány áránál drágábban érkező terméket kínálnak eladásra.Egyébként a Jurassic Park 25th Anniversary Limited Edition  Blu ray egyértelműen DOBOZOS DIGIBOOK!TESSÉK ITT EGY KÉP.  https://www.du-hd.com/news/universal-pictures-release-jurassic-park-25th-anniversary-limited-collection-uk-blu-ray/
0
2018. május 26., szombat 13:16
Hat ha tudnad h az a Harmadik tipusu nem is digibook akkor tudnad mirol van szo. Egy dobozban vam egy normaltokos kiadas aminek a boritoja nem is magyar mev egy konyv van benne. Nem tudom h honnan veszed h az digibbok. Ja h itt igy van irva,de mar az is kiderult azota h teves. Nezz utana a youtube-on. 😂🤣
0
2018. május 26., szombat 11:00
Elnézést kérek de a múltkorában megjelent szintén Spielberg mű a Harmadik tipusú találkozásoknál nem volt ilyen magas az árrés számold ki nyugodtan.Ez a doboz pedig még gyártás szempontjából silányabb minőség,hisz míg a fent említett doboz világított és a príntelése is minőségibb volt addig a Jurrassic 25 csak egy szimpla fekete doboz egy ráragasztott dinóemblémával.A tartalma csupán 4 kártya amíg a Harmadik tipusúban rendezői kiskőnyv is található.Hogy a lemezek ára mennyi abba nem mennék bele,de az Amerikai alapár egyértelműen mutatja a gyártási költség alacsony árát.Azt még megemlíteném hogy a lemezeket tároló tok szímpla olcsó papír akár a Halálos iramban digibook változata ami itthon kerűlt 18 ezer forintba 7 darab bluray lemezzel.Igazolásúl ajánlom a youtuben nézd meg a  Jurassic Park 25th Anniversary Limited Edition  Blu ray unboxingját.Mindent összevetve ez egy olcsó gyártású kiadvány ami megsem közelití az elődjét a világító digibookot,ellentétben irreálisan drága.
0
2018. május 26., szombat 8:17
Hat nem.
Ugyanis mig ezekben az orszagokban amit Te felsoroltal tobb tizeze vagy akar szazezer darabot is el tudnak adni mar csak a lakossag szamabol vagy a vasarlasi hajlandosagbol kifolyolag is. Itt ebben a mi kis "csodas" orszagunkban ha 30-50 db el fog menni belole akkor magyon sokat mondtam. De az itthoni forgalmazonak ugy ugy ki kell fizetni minden koltseget mint az alltalad emlitet orszagokban. Amugy pl a cseheknel is kb ennyibe fog keeulni. Maskulonben egy parszor meg lett mondva h a fentebb leirtak miatt tok felesleges osszehasonlitani az arakat. Tehat hidd el h se a kereskedok se a Bontonfilm nem fog ebbol es az ehhez hasonlo kulonleges kiadasokbol sot a hazimozizasbol fog meggazdagodni Orujunk h megelnek belole es hozzak nekunk az ilyen csodas es rendkivuli kiadasokat.
0
2018. május 26., szombat 3:14
Nem tudom mennyire kapok negatív kritikát a következő hozzászólásért.
Jövő hónap elején dobja ki a Bontonfilm a  Jurassic Park 25th Anniversary Limited Edition Blu ray Zenélő dobozát.
A helyzet a következő:
a kiadvány ára Amerikában 12500 forint.
a kiadvány ára Finnországban 15000 forint
a kiadvány ára Ausztráliában 25000 forint
a kiadvány ára Magyarországon 34000 forint!!!!
Konzekvencia/????/ja az van.A Magyar filmkereskedők bizony ennél a kiadványnál kicsit túlzásba estek,ugyanis nincs az az adókúlcs,vám vagy szállítási díj ami megmagyarázná ezt az irreális árkülönbséget.
A reális magyarázat csakis az lehet hogy ezen a terméken magas a kereskedői jutalék.
0
2018. május 25., péntek 0:28
Ha már PV és Warner, ott az extrákon van felirat, míg a bontonos Sony lemezeken nincs. Most akkor az kinek a sara?
Azért miondom, hogy stúdió és stúdió között (is) érdemes vizsgálódni. Minden forgalmazó abból tud főzni, amit kintről kap. S ezzel egyiket sen akarom dicsérni vagy fikázni, egyszerűen ez van.
most posts by TM
0
2018. május 25., péntek 0:00
Pizsama rálátsa is jogos. De TM ezt ugye már kifejtette. Az SW VII BD például ezért is volt áruház exkluzív. A Zsivány és VIII esetén már változott a felállás, meg kaptunk fémet is.
De az igaz, hogy a DC-s filmek, meg pár WB cím jön szép számmal 6-7 féle kiadásban, egy és kétlemezes DVD, digibook, steelbook, akár még 3D és UHD is.
Amit sajnálok, hogy rengeteg kedvenc WB filmem nem jött kéken, és valószínű már nem is fog. (Haj, mit nem adnék egy szinkronos robin Hood BD-ért...)
0
2018. május 24., csütörtök 23:22
TM már leírta egyszer azt, ami nyilvánvalónak tűnik. Az MM átvállal X db-ot a SW-ból, így azok jönnek. A Galaxis őrzői 2. és a Doctor Strange a PV saját vállalásai lehettek, melyekkel a piacot tesztelték. Mivel azóta sem javult a helyzet, feltehetően nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A Warner meg más tészta. Ott kompenzálják a Disney BD-k hiányát. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. május 24., csütörtök 22:36
Ha ez megtorlás, akkor magyarázd meg a Star Wars-t!
De a GOTG2-t és Doctor Strange-t is!
De jöhetnék akár a Warner filmekkel is. Ha ugyanaz a piac, miért éri meg szar Igazság Ligáját kiadni hányféle verzióban, Marvel-ből meg egy verziót se!
Elhiszem hogy geci a Disney, de az egész PV indoklás egy hatalmas bullshit!
0
2018. május 24., csütörtök 22:07
Köszönöm Harbinger fórumtársnak hogy ő tudta értelmezni soraimat.
Azért talán nem ártana a kedves többi fórumozónak emlékezni arra hogy a DVD kor hajnalán mikor még a Paramount-nak itthoni forgalmazója sem létezett, már akkor rápakoltak minket egy csomó kiadványukra.
0
2018. május 24., csütörtök 21:45

"...- egy rohadt nagy stúdió, teli okos, intelligens döntéshozókkal -..."

Úgy érted egy rohadt nagy stúdió teli a legpénzéhesebb döntéshozókkal? Lehet hogy okosak, intelligensek, de attól még a Disney (annak ellenére hogy a legnagyobb) a legpénzéhesebb filmes cég manapság.

"...akkor ebben a világban k*rva nagy káosz lenne és diszharmónia."

Nem tudom, te melyikben élsz, de a Földön most pont az van. ;)
0
2018. május 24., csütörtök 21:18
Morten érvelésésben is van valami. Őszintén, bárki bármit ír a Paramount DVD-BF-kkel kapcsolatban. Csupán jóindulatból, jövőlátástból pakolta a filmjeire éveken át a szinkront és feliratot?!
Nem értem annyira a piacot, mint itt többen, de akkor is sántít itt pár dolog. Persze régen is volt sok olyan lemez, amin ott virított a magyar 5.1 és pl. Angliában előbb lehetett kapni, mint itthon. Számomra ez is óriási paradoxon. De a Disneyt se értem, ha adott az anyag az a 640 kbps magyar hang és felirat nem soakt foglalna. Azt is értem hogy ez nem ingyen megy és főleg a Disney nem fog ilyen "piacara" még jelzésként sem gondolni. De akkor a Paramount miért tud? A Selekt max papíron volt forgalmazójuk, de két éve döglötteb a cég, mint egy egy csontváz, amit a keselyűk tépnek.
Én személy szerint úgy gondolom ez a Dsiney részéről, amolyan megtorlása torrentek végett. PErsze ezzel pont még jobban elősegítik és azokat büntetik, akik a vevőikl ennének. Hogy a PV ezen már mit csesz el csak hab a tortán.
0
2018. május 24., csütörtök 14:28
Még most sem világos miért fulladt be ez az otthoni 3D. Az hogy nálunk befullad az oké(itt ami legális az kivérzik,mert nem ingyér  van), de tőlünk nyugatabbra is? A lüke jenkik mindent megvesznek, nem hiszem hogy ott nem tudtak normális eladásokat produkálni.

Egy időben ömlöttek a 3DBD lemezek, akkor sem fogytak a világban?
0
2018. május 24., csütörtök 14:21
Sőt, a milliárd dollárokban mérhető forgalmukra tekintettel simán megtehetnék nekünk ezt ingyen is, nem? :)
Amúgy a Paramount is diktált nekünk darabszámügyileg, korábban a 3D felfutó szakaszában azért nem volt Transformers 3 BD3D, meg Az öt legenda meg stb.
most posts by TM
0
2018. május 24., csütörtök 14:13
Maga az optikai piac döglődik egy ideje.

Mikor már egy OPPO kihátrál (a High end szegmens legjobbjai) a lemezes BD/UHD lejátszók piacáról, az fest némi képet a jövőről.
0
2018. május 24., csütörtök 14:13
Tök így van!
most posts by TM
0
2018. május 24., csütörtök 14:12
Mindig is mondtam, hogy Lentiben csupa felvilágosult ember lakik! :)
most posts by TM
0
2018. május 24., csütörtök 13:58
Nem tudom mennyire vág ide, de most olvastam egy filmes fórumon, hogy a Netflix például nem csinál magyar feliratot a filmjeihez, ellenben románt igen... Ami valószínűleg abból ered, hogy még Romániában is többet fizetnek a tartalomért mint amennyien itthon fizetnének... Gondolom a Disney példát statuál velünk... Nincs jó hírünk a világban higyjétek el :)
0
2018. május 24., csütörtök 13:58
Nem tudom, mit nem lehet megérteni azon, hogy a maszter költségeit minden olyan forgalmazóval megfizettetik, amelyik szeretné, ha felkerülne az adott nyelv a lemezre. Az mellékes, hogy a csehek, lengyelek, románok is rajta vannak. Az is mellékes, hogy a DVD miatt eleve adott a szinkron és a felirat. Az is mellékes, hogy mindezt rátenni csak pár kattintás lenne. A Disney szab egy árat, ez az ő döntésük. A Pro Videonak ki kellene ezt fizetnie, s jönnének a magyar szinkronos Disney BD-k. A Paramount vélhetően megelőlegezte mindezt, így most a Bontonfilmnek csak ki kell fizetnie, s már forgalmazhatja is a kész lemezeket. Kérdés, hosszú távon melyik jobb, mivel tudvalevő, hogy a Paramount filmjeit sokan megvásárolták már külföldről, ami nem éppen a Bontonfilm Magyarországnak kedvez.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. május 24., csütörtök 12:57
Nekem ugyanez a véleményem. Alig lenne plusz anyagi vonzata a Disney részéről annak ha az amúgy is meglévő szinkront és feliratot rátenné egy kelet európai régiós BD kiadásra. Érdekes módon a Paramount ugyanezt megtudta tenni annak ellenére hogy még csak forgalmazója sem volt nálunk a filmjeinek évekig.
0
2018. május 24., csütörtök 12:51
És ott a pont.
0
2018. május 24., csütörtök 12:47
"Nyilván" más egy adott stúdió, és az összes többi stúdió üzletpolitikája, aki abból él, hogy FILMEKET ADJON KI, de inkább mégsem adnak ki... "Nyílván" csak szegény, szerencsétlen PV-nek adnak teljesíthetetlen szerződéstervezeteket.
"Nyilván" a PV mindent megtesz, mint eddig az összes többi kiadó és csak azért nem jelennek meg Disney BD-k, mert a Disney-nek "magasabb követelményei" vannak a PV-vel szemben, mint az összes többi országban lévő forgalmazóval szemben.
És igen, az is egy teljesen jogos, racionális és józan következtetés, hogy azokat "büntet" egy stúdió - egy rohadt nagy stúdió, teli okos, intelligens döntéshozókkal - akik meg akarják venni a filmeket, nem pedig letölteni.
Lássuk be, a "büntessünk egy rakás embert, mert a többi rakás torrentezik" embargó teóriájánál nagyon kilóg a lóláb.
Haver, ha azok az emberek, akik ilyen pozíciókban ülve hoznának - az általad vélt, és Kádár Zoltán által mondott - ilyen, vagy ehhez hasonló döntéseket, akkor ebben a világban k*rva nagy káosz lenne és diszharmónia.
Az az elszomorító valóság, hogy a PV egy durván profitorientált "cég", akit rohadtul nem érdekel a filmkiadás, csak az abból származó bevétel. Nagy ívben sz*rnak azokra, akik a filmeket ilyen módon szeretnék beszerezni, azokra, akiknek ez még jelent valamit.
0