Keresés

Megjelenések

2018. május 24., csütörtök 12:43
Részben egyetértek, de számomra egy ponton megbukik az egész darabszámra hivatkozás. Ha felkerülnénk olyan lemezre amin van román, cseh, horvát stb. felirat vagy szinkron, simán teljesíthető lenne az elvárt eladás.
0
2018. május 24., csütörtök 11:28
Eleve más a Disney üzletpolitikája is. Senki ne higgye, hogy ha holnap a Bontonnál kötne ki a jog, akkor nekiállnának gyorsan magyar nyelvű mastereket gyártatni visszamenőleg az elmaradt filmekhez, hiszen a megszerzett Paramount esetében sem tettek ilyet, ott is csak abból hoznak ki magyart, amire korábban rákerült. Márpedig magyar nyelvű Disney BD csak az van, ami nálunk megjelent. Hogy az ezutáni megjelenésekkel hogyan lehet/tudna sakkozni egy másik hazai cég? Ez ugyan előre nem látható tényező, viszont a kirakós darabkái ugyanazok, adott a hazai legális filmhordozó-vásárlási kedv (szépen fogalmaztam?) meg adott a Disney minimálisan meghúzott darabszámszintje, ami alatt nem hajlandóak ötöt kattintani azért, hogy a BD-lemezre is rákerüljön a DVD-n amúgy adott szinkronnyelvünk. Biztos, hogy tettünk is érte, hogy ez így legyen, valószínűleg többször lefelé módosított darabszámú szerződések kisírásával, majd azok újabb zanzásításával, neadjisten be nem tartásával, esetleg fizetési csúszással, plusz még ugye ott volt néhány mozifilm, aminek a netre feltevésében megelőztük a világot, ahelyett, hogy hordozóvásárlásban serénykedtünk volna, szóval szerintem ez az elutasítás egy folyamat része, és itt optimistán írom azt, hogy "része" és nem azt, hogy "vége". A két Marvel-BD esete mutatja, hogy ha nincs a kiadó és a vevőkör között szimbiózis, akkor b@szhatjuk és itt most lényegtelen, hogy kinek mennyire van/volt igaza. Ez egy ilyen vékony jég. Ha van tejelés, akkor van sansz, ha nincs, akkor nincs. Persze a PV mást is túláraz, vagy mondjuk úgy, hogy drágábban ad, mint mások, ami miatt szintén lehet szidni, mindenesetre érdekes lenne látni, hogy ha csak úgy "próbából" egy negyedéves, féléves időintervallumban úgy történne minden, ahogy azt kockáspapíron eltervezik, akkor vajon jönne e a kánaán, azaz az adott esetre lekonvertálva, sorakoznának-e a Marvel BD-megjelenések.
S még egy mondat a "bezzegamásikkiadós" véleményekhez: aazért azt se gondolja senki, hogy a Bontonnál ugyanekkor kolbászból van a kerítés, mert ott is a teljesítőképesség határán táncolnak, ott is csak abból a vevőmennyiségből tudnak főzni, ami van, sőt (s ez most viccesnek fog hangzani, de valamelyest igaz), bizonyos tekintetben a PV helybenjárása is belejátszik a Bonton "szárnyalásába", mivel az adott hónapban adott filmvásárlási összeggel rendelkező vevők így, hogy a PV nem boldogul, a pénzüket zömmel BOnton-termékekre költik. Ha jönne egy olyan hónap, hogy mindkét cég kiszórna fél-féltucat kihagyhatatlan címet, egymást vágnák agyon ezen a szupermikronnyi kupacon, amit nosztalgiából még piacnak hívnak egyesek.
Összegezve tehát, lehet, hogy majd elkerülnek máshová a Disney jogok, lehet, hogy az a cég nagyobb tőkeinjekcióval bír, de ez arra lesz elég, hogy a minimális darabszámot aláírhassa, vagy esetleg annál többet, de aztán hogy azt mekkora árréssel adja, s egyáltalán bármilyen áron el tudja adni minden darabját, az már nekünk, vevőknek is feladatot ad. Nem kívánom, hogy egy másik cég is befürödjön ezzel, de a pakliban akár ez is benne van. Egyszer talán majd kiderül, hogy mindebből mi az igazán valós következtetés, igazság.
Bízom benne, hogy pozitív lesz a végeredmény! :)
most posts by TM
0
2018. május 24., csütörtök 2:30
Jogos...
0
2018. május 24., csütörtök 1:46
Jó lenne ha megegyeznének a MM-al mint a SW esetében és akkor jöhetnének a Marvel filmek is.
0
2018. május 23., szerda 23:54
Bullshit!
Megmondtam már, ha meg akarnák jelentetni, akkor simán meg kéne saccolni, mennyi menne el, és elosztani a bekerülési költség + haszonkulcs összeget a darabszámmal és voilá, megvan a darabár. Jah, hogy fapados egylemezest steel-be csomagoltok horror áron? És csodálkoztok hogy az a pár hülye filmrajongó miért nem rohan megvenni? Szinkronos lemez kell csak, hülye PV! Szar műanyag tokban is jó nekünk. A díszdobozokat majd külföldről megvesszük!
És az Utolsó Jedik miért volt 4 verzióban is? Mi egyféle Marvel BD-nek is örülnénk ám!
Jah, és a Két toronyról és a Király visszatérről is a csúnya Disney radírozta le a szinkront, ugye?! Bullshit, bullshit, bullshit...
0
2018. május 23., szerda 23:51
Más emberek tárgyaltak a Bontonnál és ők tapasztaltabbak, mint a PV...
0
2018. május 23., szerda 23:38
Nekem csak egyetlen kérdésem van. Hogy van az hogy a 20. Századi Rókánál lehet olyan lemez (BD) amire rákerülünk de nem jelenik meg. Oké, más stúdió, más forgalmazó de ha a bonton tudott úgy szerződni hogy rajta legyünk még a legnonamebb filmeken is (mindenkitől elnézést), akkor a Pro Video hogy hogy nem?
0
2018. május 23., szerda 23:33
Én csak azt nem értem, ha nem éri meg nekik kiadni a Disney BD-ket, akkor miért akarják megtartani a Disney jogokat? Ez se nekik se a vásárlóknak nem jó. Azt ne akarják már bemesélni, hogy havi 2 megjelenéssel meg tudnak élni ebből. Amúgy a Warner BD kiadások terén is sok elmaradásuk van és ott is szép számmal csak DVD-t hoztak be vagy még azt sem. pl Robin Hood, a tolvajok fejedelme, Tolvajok városa, Végjáték stb....
0
2018. május 23., szerda 23:25
A Disney-s címek engem többnyire hidegen hagynak. Ám a véleményem a témában: ha én egy ekkor stúdió lennék, már csak PRESZTÍZSBŐL IS megjelentetném a kiadványaimat mindenhol, ezek meg bohóckodnak itt a kontón, mintha megéreznék a deficitet ... nevetséges. Ebből látszik, mekkora egy...
0
2018. május 23., szerda 23:10
Én is végtelenül sajnálom... meg is vígasztalom magam a szinkronos alternatív beszerzésű Zootropolis blu-rayemmel.
0
2018. május 23., szerda 22:43
Oké, akkor marad az alternatív beszerzési forrás, mert én ezeket a látványfilmeket nem vagyok hajlandó DVD-n megvenni. Azt kenjék a hajukra!
0
2018. május 23., szerda 22:38
A Pro Video ügyvezetőjének nyilatkozata a Disney Blu-ray-ek körüli mizériáról:
http://acinemanias.com/hir.php?id=3215
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. május 22., kedd 16:19
Hacsak nem majd a VR vonalán haladnak(virtuális 3D valóság filmekhez), mert az egy jó ötlet, kérdés persze át tudnák-e ültetni a filmek világába.

De egyszerűbb opció, ha jön 8K,16K,32K és végülis lehet játszadozni még egy darabig a látóidegekkel. Biztos bevétel. :)
0
2018. május 22., kedd 16:10
Logika sosem volt, talán akkor, ha hagyják, hogy kiforrjon a technológia, de inkább a következő évek a felbontásról fognak szólni. Amíg valaki nem rukkol elő valami szuper 3D-s dologgal (szemüveg nélküli vagy hologram stb) addig nem erőltetik tovább szerintem ezt a témát.
0
2018. május 22., kedd 15:46
Szia.

Hát én nem követtem igazán az otthoni 3D alakulását(van egy pár BD3D lemezem de sosem volt 3D képes TV-m), de azért szép számmal jelentek még nálunk is filmek ebben a formátumban. Csak a logikát nem értem a gyártók részéről. Megszüntetik az új UHD TV-k 3D támogatását, de ugyanakkor szinte minden asztali lejátszó (BD és UHD is) támogatja a 3D-t. Ennek így mi az értelme? Vagy ne is keressek benne? :)

A hangprojektor jó dolog, én is a rabja vagyok, imádom. :) Nem is tudtam hogy ennyire menő lett a piacon időközben.
0
2018. május 22., kedd 14:51
Mondjuk szerintem az evidens volt, hogy a 3D ebben a formájában impotens a felhasználókra nézve. Már ott érezhető volt, amikor bejelentettek mindenféle fejlesztéseket a 3D modellekre, de nem lett belőle semmi. És ennek már 4-5 éve.

Amire most nagyon pörögnek, azok a hangprojektorok, meg a térbeli 3D hangzás. Jelenleg ez a menő!
0
2018. május 22., kedd 13:23
A 3D támogatást is szépen kiveszegették a tavalyi TV modellekből, gondolom ez a trend az idei újabb készülékek körében is folytatódni fog. Ami kiszúrás azokkal akiknek 3D filmjeik, vagy lejátszójuk van és esetleg a jövőben is szeretnének otthon 3D-ben filmeket nézni.Sajnos mindíg hezitálnunk kell majd.

Ugyan nem szorosan a témába vág, de az Expedíció(Annihilation) UHD-re is úgy kellett vadásznom, mert az csak egy dolog, hogy az európai kontinensen Netflix exkluzív és egyenlőre csak az USA-ban jelenik meg fizikai adathordozón. Az UHD ezen belül még Best Buy exkluzívitást kapott az ottani kontinensen,szóval máshol nincs is. Nem egyszerű...Lassan már a fizikai korongoknak is örülni kell. A Netflix és a többi streamelős szolgáltatás szépen lassan bekebelez mindent.
0
2018. május 21., hétfő 15:46
A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást... Bizonyos forgalmazóknál legalábbis.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. május 21., hétfő 14:59
Én annak örülnék, ha nem kellene állandóan hezitálni, ha valaki szeretné a polcon tudni 3D-ben és UHD-ben is kedvenc filmjeit. Ilyen kombóért fizetnék kicsit többet is, de 2x nem veszem meg, így az egyik verzió nem legális módon került eddig a gyűjteménybe.
0
2018. május 21., hétfő 14:21
Veled ellentétben én épp egy különlegesebb kiadásnak örülnék.
most posts by TM
0
2018. május 21., hétfő 14:19
A gyűjtemènyt kell hamarabb megvenni, fémek lesznek még később is.
most posts by TM
0
2018. május 21., hétfő 12:52
Ha válaszolnak kérlek oszd meg velünk, érdekes olvasmány lenne!
0
2018. május 21., hétfő 12:51
Na egy ilyen levelnek a valaszara kivancsi lennek. 😂😂😂😂
De amilyen fergek ugyse valaszolnanak.
0
2018. május 21., hétfő 11:50
Asszem hamarosan dobok nekik egy mailt, és rákérdézek, milyen kiszerelésben várható a Ready Player One Blu-ray megjelenése. Amiből a 3DBD + BD kiadásra abszolút vevő vagyok, csak épp emberi áron és redundancia nélkül, nem pedig úgy, hogy 10-12 ezret kicsengessek egy számomra felesleges fémért, digibookért vagy akármiért. Szóval ha megint eljátsszák azt, amit a Wonder Womannél és pár másik kiadványnál, hogy 5 ezer a sima BD, de a 3D csak prémium kivitelben és áron elérhető, akkor szépen és kedvesen megírom nekik, hogy én megértem, hogy egyáltalán nem könnyű a magyar piacon, de ha más meg tudja csinálni (lásd Bontonfilm), hogy normális portfólióban és elfogadható árképzéssel adja ki a filmeket (ráadásul sokkal többet), akkor le vannak sajnálva, és a siránkozás helyett inkább szedjék össze magukat. Ha pedig nem megy, akkor legyenek olyan kedvesek, és adják át a forgalmazási jogokat másnak, aki rendesen ki is ad filmeket nyavalygás helyett...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. május 20., vasárnap 21:41
Akkor úgy fogalmazok emiatt is.
0