Keresés

Megjelenések

2018. május 24., csütörtök 21:18
Morten érvelésésben is van valami. Őszintén, bárki bármit ír a Paramount DVD-BF-kkel kapcsolatban. Csupán jóindulatból, jövőlátástból pakolta a filmjeire éveken át a szinkront és feliratot?!
Nem értem annyira a piacot, mint itt többen, de akkor is sántít itt pár dolog. Persze régen is volt sok olyan lemez, amin ott virított a magyar 5.1 és pl. Angliában előbb lehetett kapni, mint itthon. Számomra ez is óriási paradoxon. De a Disneyt se értem, ha adott az anyag az a 640 kbps magyar hang és felirat nem soakt foglalna. Azt is értem hogy ez nem ingyen megy és főleg a Disney nem fog ilyen "piacara" még jelzésként sem gondolni. De akkor a Paramount miért tud? A Selekt max papíron volt forgalmazójuk, de két éve döglötteb a cég, mint egy egy csontváz, amit a keselyűk tépnek.
Én személy szerint úgy gondolom ez a Dsiney részéről, amolyan megtorlása torrentek végett. PErsze ezzel pont még jobban elősegítik és azokat büntetik, akik a vevőikl ennének. Hogy a PV ezen már mit csesz el csak hab a tortán.
0
2018. május 24., csütörtök 14:28
Még most sem világos miért fulladt be ez az otthoni 3D. Az hogy nálunk befullad az oké(itt ami legális az kivérzik,mert nem ingyér  van), de tőlünk nyugatabbra is? A lüke jenkik mindent megvesznek, nem hiszem hogy ott nem tudtak normális eladásokat produkálni.

Egy időben ömlöttek a 3DBD lemezek, akkor sem fogytak a világban?
0
2018. május 24., csütörtök 14:21
Sőt, a milliárd dollárokban mérhető forgalmukra tekintettel simán megtehetnék nekünk ezt ingyen is, nem? :)
Amúgy a Paramount is diktált nekünk darabszámügyileg, korábban a 3D felfutó szakaszában azért nem volt Transformers 3 BD3D, meg Az öt legenda meg stb.
most posts by TM
0
2018. május 24., csütörtök 14:13
Maga az optikai piac döglődik egy ideje.

Mikor már egy OPPO kihátrál (a High end szegmens legjobbjai) a lemezes BD/UHD lejátszók piacáról, az fest némi képet a jövőről.
0
2018. május 24., csütörtök 14:13
Tök így van!
most posts by TM
0
2018. május 24., csütörtök 14:12
Mindig is mondtam, hogy Lentiben csupa felvilágosult ember lakik! :)
most posts by TM
0
2018. május 24., csütörtök 13:58
Nem tudom mennyire vág ide, de most olvastam egy filmes fórumon, hogy a Netflix például nem csinál magyar feliratot a filmjeihez, ellenben románt igen... Ami valószínűleg abból ered, hogy még Romániában is többet fizetnek a tartalomért mint amennyien itthon fizetnének... Gondolom a Disney példát statuál velünk... Nincs jó hírünk a világban higyjétek el :)
0
2018. május 24., csütörtök 13:58
Nem tudom, mit nem lehet megérteni azon, hogy a maszter költségeit minden olyan forgalmazóval megfizettetik, amelyik szeretné, ha felkerülne az adott nyelv a lemezre. Az mellékes, hogy a csehek, lengyelek, románok is rajta vannak. Az is mellékes, hogy a DVD miatt eleve adott a szinkron és a felirat. Az is mellékes, hogy mindezt rátenni csak pár kattintás lenne. A Disney szab egy árat, ez az ő döntésük. A Pro Videonak ki kellene ezt fizetnie, s jönnének a magyar szinkronos Disney BD-k. A Paramount vélhetően megelőlegezte mindezt, így most a Bontonfilmnek csak ki kell fizetnie, s már forgalmazhatja is a kész lemezeket. Kérdés, hosszú távon melyik jobb, mivel tudvalevő, hogy a Paramount filmjeit sokan megvásárolták már külföldről, ami nem éppen a Bontonfilm Magyarországnak kedvez.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. május 24., csütörtök 12:57
Nekem ugyanez a véleményem. Alig lenne plusz anyagi vonzata a Disney részéről annak ha az amúgy is meglévő szinkront és feliratot rátenné egy kelet európai régiós BD kiadásra. Érdekes módon a Paramount ugyanezt megtudta tenni annak ellenére hogy még csak forgalmazója sem volt nálunk a filmjeinek évekig.
0
2018. május 24., csütörtök 12:51
És ott a pont.
0
2018. május 24., csütörtök 12:47
"Nyilván" más egy adott stúdió, és az összes többi stúdió üzletpolitikája, aki abból él, hogy FILMEKET ADJON KI, de inkább mégsem adnak ki... "Nyílván" csak szegény, szerencsétlen PV-nek adnak teljesíthetetlen szerződéstervezeteket.
"Nyilván" a PV mindent megtesz, mint eddig az összes többi kiadó és csak azért nem jelennek meg Disney BD-k, mert a Disney-nek "magasabb követelményei" vannak a PV-vel szemben, mint az összes többi országban lévő forgalmazóval szemben.
És igen, az is egy teljesen jogos, racionális és józan következtetés, hogy azokat "büntet" egy stúdió - egy rohadt nagy stúdió, teli okos, intelligens döntéshozókkal - akik meg akarják venni a filmeket, nem pedig letölteni.
Lássuk be, a "büntessünk egy rakás embert, mert a többi rakás torrentezik" embargó teóriájánál nagyon kilóg a lóláb.
Haver, ha azok az emberek, akik ilyen pozíciókban ülve hoznának - az általad vélt, és Kádár Zoltán által mondott - ilyen, vagy ehhez hasonló döntéseket, akkor ebben a világban k*rva nagy káosz lenne és diszharmónia.
Az az elszomorító valóság, hogy a PV egy durván profitorientált "cég", akit rohadtul nem érdekel a filmkiadás, csak az abból származó bevétel. Nagy ívben sz*rnak azokra, akik a filmeket ilyen módon szeretnék beszerezni, azokra, akiknek ez még jelent valamit.
0
2018. május 24., csütörtök 12:43
Részben egyetértek, de számomra egy ponton megbukik az egész darabszámra hivatkozás. Ha felkerülnénk olyan lemezre amin van román, cseh, horvát stb. felirat vagy szinkron, simán teljesíthető lenne az elvárt eladás.
0
2018. május 24., csütörtök 11:28
Eleve más a Disney üzletpolitikája is. Senki ne higgye, hogy ha holnap a Bontonnál kötne ki a jog, akkor nekiállnának gyorsan magyar nyelvű mastereket gyártatni visszamenőleg az elmaradt filmekhez, hiszen a megszerzett Paramount esetében sem tettek ilyet, ott is csak abból hoznak ki magyart, amire korábban rákerült. Márpedig magyar nyelvű Disney BD csak az van, ami nálunk megjelent. Hogy az ezutáni megjelenésekkel hogyan lehet/tudna sakkozni egy másik hazai cég? Ez ugyan előre nem látható tényező, viszont a kirakós darabkái ugyanazok, adott a hazai legális filmhordozó-vásárlási kedv (szépen fogalmaztam?) meg adott a Disney minimálisan meghúzott darabszámszintje, ami alatt nem hajlandóak ötöt kattintani azért, hogy a BD-lemezre is rákerüljön a DVD-n amúgy adott szinkronnyelvünk. Biztos, hogy tettünk is érte, hogy ez így legyen, valószínűleg többször lefelé módosított darabszámú szerződések kisírásával, majd azok újabb zanzásításával, neadjisten be nem tartásával, esetleg fizetési csúszással, plusz még ugye ott volt néhány mozifilm, aminek a netre feltevésében megelőztük a világot, ahelyett, hogy hordozóvásárlásban serénykedtünk volna, szóval szerintem ez az elutasítás egy folyamat része, és itt optimistán írom azt, hogy "része" és nem azt, hogy "vége". A két Marvel-BD esete mutatja, hogy ha nincs a kiadó és a vevőkör között szimbiózis, akkor b@szhatjuk és itt most lényegtelen, hogy kinek mennyire van/volt igaza. Ez egy ilyen vékony jég. Ha van tejelés, akkor van sansz, ha nincs, akkor nincs. Persze a PV mást is túláraz, vagy mondjuk úgy, hogy drágábban ad, mint mások, ami miatt szintén lehet szidni, mindenesetre érdekes lenne látni, hogy ha csak úgy "próbából" egy negyedéves, féléves időintervallumban úgy történne minden, ahogy azt kockáspapíron eltervezik, akkor vajon jönne e a kánaán, azaz az adott esetre lekonvertálva, sorakoznának-e a Marvel BD-megjelenések.
S még egy mondat a "bezzegamásikkiadós" véleményekhez: aazért azt se gondolja senki, hogy a Bontonnál ugyanekkor kolbászból van a kerítés, mert ott is a teljesítőképesség határán táncolnak, ott is csak abból a vevőmennyiségből tudnak főzni, ami van, sőt (s ez most viccesnek fog hangzani, de valamelyest igaz), bizonyos tekintetben a PV helybenjárása is belejátszik a Bonton "szárnyalásába", mivel az adott hónapban adott filmvásárlási összeggel rendelkező vevők így, hogy a PV nem boldogul, a pénzüket zömmel BOnton-termékekre költik. Ha jönne egy olyan hónap, hogy mindkét cég kiszórna fél-féltucat kihagyhatatlan címet, egymást vágnák agyon ezen a szupermikronnyi kupacon, amit nosztalgiából még piacnak hívnak egyesek.
Összegezve tehát, lehet, hogy majd elkerülnek máshová a Disney jogok, lehet, hogy az a cég nagyobb tőkeinjekcióval bír, de ez arra lesz elég, hogy a minimális darabszámot aláírhassa, vagy esetleg annál többet, de aztán hogy azt mekkora árréssel adja, s egyáltalán bármilyen áron el tudja adni minden darabját, az már nekünk, vevőknek is feladatot ad. Nem kívánom, hogy egy másik cég is befürödjön ezzel, de a pakliban akár ez is benne van. Egyszer talán majd kiderül, hogy mindebből mi az igazán valós következtetés, igazság.
Bízom benne, hogy pozitív lesz a végeredmény! :)
most posts by TM
0
2018. május 24., csütörtök 2:30
Jogos...
0
2018. május 24., csütörtök 1:46
Jó lenne ha megegyeznének a MM-al mint a SW esetében és akkor jöhetnének a Marvel filmek is.
0
2018. május 23., szerda 23:54
Bullshit!
Megmondtam már, ha meg akarnák jelentetni, akkor simán meg kéne saccolni, mennyi menne el, és elosztani a bekerülési költség + haszonkulcs összeget a darabszámmal és voilá, megvan a darabár. Jah, hogy fapados egylemezest steel-be csomagoltok horror áron? És csodálkoztok hogy az a pár hülye filmrajongó miért nem rohan megvenni? Szinkronos lemez kell csak, hülye PV! Szar műanyag tokban is jó nekünk. A díszdobozokat majd külföldről megvesszük!
És az Utolsó Jedik miért volt 4 verzióban is? Mi egyféle Marvel BD-nek is örülnénk ám!
Jah, és a Két toronyról és a Király visszatérről is a csúnya Disney radírozta le a szinkront, ugye?! Bullshit, bullshit, bullshit...
0
2018. május 23., szerda 23:51
Más emberek tárgyaltak a Bontonnál és ők tapasztaltabbak, mint a PV...
0
2018. május 23., szerda 23:38
Nekem csak egyetlen kérdésem van. Hogy van az hogy a 20. Századi Rókánál lehet olyan lemez (BD) amire rákerülünk de nem jelenik meg. Oké, más stúdió, más forgalmazó de ha a bonton tudott úgy szerződni hogy rajta legyünk még a legnonamebb filmeken is (mindenkitől elnézést), akkor a Pro Video hogy hogy nem?
0
2018. május 23., szerda 23:33
Én csak azt nem értem, ha nem éri meg nekik kiadni a Disney BD-ket, akkor miért akarják megtartani a Disney jogokat? Ez se nekik se a vásárlóknak nem jó. Azt ne akarják már bemesélni, hogy havi 2 megjelenéssel meg tudnak élni ebből. Amúgy a Warner BD kiadások terén is sok elmaradásuk van és ott is szép számmal csak DVD-t hoztak be vagy még azt sem. pl Robin Hood, a tolvajok fejedelme, Tolvajok városa, Végjáték stb....
0
2018. május 23., szerda 23:25
A Disney-s címek engem többnyire hidegen hagynak. Ám a véleményem a témában: ha én egy ekkor stúdió lennék, már csak PRESZTÍZSBŐL IS megjelentetném a kiadványaimat mindenhol, ezek meg bohóckodnak itt a kontón, mintha megéreznék a deficitet ... nevetséges. Ebből látszik, mekkora egy...
0
2018. május 23., szerda 23:10
Én is végtelenül sajnálom... meg is vígasztalom magam a szinkronos alternatív beszerzésű Zootropolis blu-rayemmel.
0
2018. május 23., szerda 22:43
Oké, akkor marad az alternatív beszerzési forrás, mert én ezeket a látványfilmeket nem vagyok hajlandó DVD-n megvenni. Azt kenjék a hajukra!
0
2018. május 23., szerda 22:38
A Pro Video ügyvezetőjének nyilatkozata a Disney Blu-ray-ek körüli mizériáról:
http://acinemanias.com/hir.php?id=3215
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. május 22., kedd 16:19
Hacsak nem majd a VR vonalán haladnak(virtuális 3D valóság filmekhez), mert az egy jó ötlet, kérdés persze át tudnák-e ültetni a filmek világába.

De egyszerűbb opció, ha jön 8K,16K,32K és végülis lehet játszadozni még egy darabig a látóidegekkel. Biztos bevétel. :)
0
2018. május 22., kedd 16:10
Logika sosem volt, talán akkor, ha hagyják, hogy kiforrjon a technológia, de inkább a következő évek a felbontásról fognak szólni. Amíg valaki nem rukkol elő valami szuper 3D-s dologgal (szemüveg nélküli vagy hologram stb) addig nem erőltetik tovább szerintem ezt a témát.
0