Keresés

Megjelenések

2018. május 10., csütörtök 18:58
Lady Bird és a Szólíts a neveden a bluray.com-ról, a többi a Bontonfilmtől.
0
2018. május 10., csütörtök 17:58
Forrás?
0
2018. május 10., csütörtök 17:43
Bonjour Mindenkinek!
Kicsit közbeékelek egy hozzászólást a 4K-s beszélgetések mellé:
A Lady Birden rajta vagyunk DTS 5.1-es hangal. Illetve a Call Me By Your Name-en Csak felirattal vagyunk rajta, de a nyelvtanulónak nagy örömére lesz rajta Francia hang... Illetve várható a Dr. Stangelove és a Hellboy újrakiadása.
0
2018. május 9., szerda 22:41

"...és bizony egyes tartalmaknál azért érzékelhető a "pixel rács", ha az ember arra fókuszál."

Mik azok az bizonyos tartalmak?

"65 colnál, és felette pedig egyértelmű, hogy szükség van a 4K felbontásra, és hamarosan a 8K-ra is, ahogyan már említettem."

Nekem még sose volt akkor TV-m, úgyhogy hiszek neked, de azért ne hülyéskedjünk már, hogy 70-75 colnál már a 4K-s tartalomnál is látod a pixelrácsokat! Ha meg nem, akkor minek a 8K-s tartalom?

"És ez az a pont, ahol az említett "profik" által előszeretettel publikált "kötelező nézési távolság" táblázat megbukik.

Ugyanis ha túl közel ülsz egy képernyőhöz, akkor a szemed és az agyad nem képes a kép szélén látható információt befogadni, amely miatt egyrészt lemaradhatsz a teljes képi élményről, fontos jelenetekről (különösen ha koncepció az adott részlet képszéleken megjelenítése, pl. egy többteres kompozíció esetében)."

Nem tudom, te milyen táblázatokra gondolsz, de amiket én eddig láttam azok inkább arra alapozták a távolságot, hogy mennyit "takarjon ki" a látómeződből a TV, úgy hogy az egész képernyő feldolgozható legyen az agy számára kényelmesen, ami azt jelenti hogy alul, felül és két oldalt még marad egy kis hely amit nem a TV képernyő tölt ki.

"(Megjegyzem, az optimális távolságot növelve viszont, relatív és direkt módon is csökken a látott kép mérete.)"

Na, ezt viszont nem értem...
Egyébként nem jött le tisztán az se, hogy akkor most neked mi az optimális és ehhez képest mennyiben tér el a "profik" szerint meghatározott távolság.

"Irónia nélkül mondom, hogy rendkívül szerencsés vagy, ha egy 65+ colos tévén közelről nem látod meg a Full HD tartalom korlátait és hátrányát."

Majd ha leszek annyira szerencsés hogy lesz ekkora TV-m, akkor megmondom hogy így van-e vagy nincs ;) Egyébként azt még el is fogadom hogy vannak korlátai (hiszen minek nincsenek), de mik a hátrányai?
0
2018. május 9., szerda 0:50
Én is meglepődtem, de a boltokban már kapható a Floridai álom. Az év egyik legkiválóbb filmje eddig. Mivel az ADS adta ki, így extra nincs rajta, de a film megér minden centet. Vegyétek srácok!
0
2018. május 8., kedd 23:07
"Hát nem tudom, én eddig akármilyen cikket olvastam profi/technikai oldalakon, sehol nem írták hogy a fullHD minőség kevés lenne 65-ös esetleg nagyobb TV-hez"

Ez nem tech oldalak, és "profizmus" kérdése. Sőt, még csak nem is mágia. :)

Viszont állandó vita tárgya; talán nem véletlenül.

Én mindazt, amit írtam, személyes tapasztalatból írtam. Én az optimális távolságból (ami nem egyenlő a "profi teszterek" nézési távolság "bibliájával") nézem az említett tévémet, és bizony egyes tartalmaknál azért érzékelhető a "pixel rács", ha az ember arra fókuszál.

65 colnál, és felette pedig egyértelmű, hogy szükség van a 4K felbontásra, és hamarosan a 8K-ra is, ahogyan már említettem.

A kép megtekintésénél egyébként nem csak a részletekre kell koncentrálni, hanem - mivel filmekről, mozgóképről van szó - a teljes megjelenített tartalomra is.

És ez az a pont, ahol az említett "profik" által előszeretettel publikált "kötelező nézési távolság" táblázat megbukik.

Ugyanis ha túl közel ülsz egy képernyőhöz, akkor a szemed és az agyad nem képes a kép szélén látható információt befogadni, amely miatt egyrészt lemaradhatsz a teljes képi élményről, fontos jelenetekről (különösen ha koncepció az adott részlet képszéleken megjelenítése, pl. egy többteres kompozíció esetében).

Másrészt kisebbnek érzékeled a tévéd képernyőjének méretét, mint amekkora valójában, és mint amekkorának láthatod, ha megtalálod a számodra optimális távolságot.

Ezt magadnak kell kitapasztalnod, de létező dologról van szó. (Megjegyzem, az optimális távolságot növelve viszont, relatív és direkt módon is csökken a látott kép mérete.)

Hovatovább (hogy csak bonyolultabb legyen a dolog) minden ember szeme és látása más és más.

Irónia nélkül mondom, hogy rendkívül szerencsés vagy, ha egy 65+ colos tévén közelről nem látod meg a Full HD tartalom korlátait és hátrányát.

Én peches vagyok ilyen szempontból. Házimozi rajongóként a lehető legjobb képet keresem, és minden képi "anomáliát" azonnal észlelek.

Pláne, hogy a mozgásmegjelenítés hiányosságait is, ez nagy hátrány, mert sok évig kerestem, több száz modellt néztem végig, több tucatot alaposan teszteltem is, mire megtaláltam a jelenlegi, nagyon-nagyon jó képet adó, de még nem tökéletes televíziót. (Számomra tökéletes televíziót, mert az "en bloc" tökéletes televízió az egyes  technológiák korlátai miatt még nem létezik. Nem találták fel, nem gyártották le.)

Aki viszont ezekre a dolgokra nem érzékeny, az könnyű helyzetben van a választás során, mert sokkal több lehetőség áll előtte, amikor elindul, hogy tévét vásároljon magának.
0
2018. május 8., kedd 22:39
Ahogyan gondolod... :)
0
2018. május 7., hétfő 15:16
Ugy legyen 👍
0
2018. május 7., hétfő 13:07
A harminchármak esetében is ugyanez volt a szitu.
0
2018. május 7., hétfő 12:58
A Sully esetében ugyanez volt, mégis lett belőle BD. Gondolom megint a német kiadásra rakják fel a magyart (viszont akkor ismételten csak félig-meddig kapunk HD hangot).
0
2018. május 7., hétfő 12:18

"A televíziók képátlójának növelésével óhatatlanul együtt jár a "kötelező" felbontásnövelés. Egy 65 colos tévén már a Full HD sem 100%-osan tökéletes, pláne közelről nézve."

Hát nem tudom, én eddig akármilyen cikket olvastam profi/technikai oldalakon, sehol nem írták hogy a fullHD minőség kevés lenne 65-ös esetleg nagyobb TV-hez, egyszerűen csak meg kell találni a megfelelő távolságot (ami sokszor sokkal rövidebb mint amire normál esetben gondolna az ember, lásd 70 incsnél beszélünk max 3 méteres távról) hogy az emberi szem (persze személye válogatja) fel tudja dolgozni a legfinomabb részleteket is.
0
2018. május 6., vasárnap 18:50
A THE 15:17 TO PARIS BD kiadasanak mi regios lemezen nem vagyunk rajta. Remelem nem ***** ki velunk a Warner es nem teszi meg h nem adja ki nalunk BD-n. 😠😠😠😠
0
2018. május 6., vasárnap 14:51
Az altalad felsoroltak nagyon borsos aruak sajnos. Ugy h marada a 9005 es mivel hely miatt is csak az 55-os.
De azert koszi.
0
2018. május 6., vasárnap 14:23
No offense Gyulus, de azok az idők elmúltak, amikor egy tévé az SD tartalmak megjelenítéséhez készült.

Pláne nem a magyar piaci igények kiszolgálása a cél a gyártók számára. :)

Nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű nyugati országokban már a HD tartalom az alap az összes tévé csatornán (miközben Japánban hamarosan már 8K-ban sugározzák a sporteseményeket).

A Media Markt sorba kötött, MindigTV-s adása egyébként semmilyen szempontból nem releváns. F*s a minősége úgy, ahogy van. (Ehhez adódik, hogy a megvilágított környezet miatt, az IPS panelesek és az OLED-ek remekelnek, a VA-kat nem fogod kifejezetten csábítónak találni.)

Érdemes USB kulcson magaddal vinni az általad kiválasztott teszt képeket, és videókat, és azzal tesztelni a tévéket. Máshogyan nem is szabad elindulni tévét vásárolni.

Mindezek mellett is tény, hogy egy új, UHD tévén az alacsony felbontású tartalom soha nem fog olyan jól mutatni (akármilyen jó skálázási algoritmus ellenére sem), mint a natív felbontásra képes régi készülékeken.

Én is úgy vagyok már a DVD-vel, hogy csak olyan filmeket vásárolok meg ilyen formátumban, amelyek BD formátumban nem jelentek meg, vagy soha nem fognak megjelenni.

Egyetértek azzal, aki szerint a DVD felett eljárt az idő. Anyagi okokból (lejátszó és lemezek jellemző ára) még ilyen piacokon, mint a magyar, megy, egyébként már elavultnak számít, főleg ha a megjelenítők képességeit vesszük figyelembe.

Egyébként már az ár tényező sem áll mellette, mert ~3.000 forintba kerül egy új megjelenés, ami egy rossz vicc.

Ami pedig a képminőséget illeti... van olyan DVD filmem (pl. "Az utolsó cserkész"), amit már a jelenlegi tévémen (SONY 55W809C) is kínszenvedés nézni, annyira mosott és pixeles.

Pedig ez aztán egyike az utóbbi időkben gyártott legkiválóbb LCD tévéknek. A BD tartalom "lemászik a képernyőről".

Én szerencsés vagyok, mert ha tévézésről van szó, akkor gyakorlatilag 99%-ban a különféle ismeretterjesztő csatornák HD adását nézem, azok pedig csodásan mutatnak ezen a tévén, és ebben a méretben.

De a DVD, az SD tartalom is már olyan, mint a retro számítógépek. Aki viszonylagos rendszerességgel ilyeneket akar nézni, annak érdemes megtartani egyet a régebbi tévéiből, vagy beszerezni egy "autentikus", nagy képernyős CRT tévét, és azon nézni ezeket a filmeket.

A fejlődés nem áll, és nem állhat meg.

A televíziók képátlójának növelésével óhatatlanul együtt jár a "kötelező" felbontásnövelés. Egy 65 colos tévén már a Full HD sem 100%-osan tökéletes, pláne közelről nézve.

Akinek pedig ~70-100 colos tévéje van, ott egyértelmű, hogy szükség van a minimum 4K felbontásra a tűéles képhez. És azon is túlhaladunk hamarosan. Nem véletlenül dolgozik a Sharp, a SONY és a Panasonic a saját 8K-s megoldásán...
0
2018. május 6., vasárnap 14:05
"Errol a tv-rol mi a velemenyed?
Jo valasztas szerinted?

SONY KD-55XE9005 "

Az egy korrekt készülék a maga kategóriájában. FALD, jó fényerő, és mozgásmegjelenítés jellemzi, de...

No offense, de ha már a jövőbe mutatóan gondolkodsz, és UHD, ráadásul HDR készüléket szeretnél, akkor miért nem valami rendes, óriás képernyős, prémium modellt vásárolsz?

Ha LCD vonalon maradnál, több alternatíva is van.

A Panasonic EX780 mozgásmegjelenítésben az egyik legjobb (BFI + Backlight Scanning), ráadásul az egyedüli, jelenleg még létező 3D-s alternatíva.
Aktív 3D technológiája van, és azt kifejezetten jó minőségben képes prezentálni.
Ráadásul elérhető 75 colos méretben is, ami azért már igencsak nagynak számít egy átlagos szobában nézve.

Ha nem érdekel a 3D, akkor a SONY palettájáról érdemes valamelyik prémium modellben gondolkodni. A 2016-os palettáról a ZD9 talán a legjobb képet adja kontraszt és fekete szint szempontjából, amit LCD adhat, de a 9305/9405-ös széria is csúcs minőség. HDR-ben a remek kontrasztjuk, és a piacvezető fényerő értékük miatt talán ez a legjobb.

Ha a maximális kontrasztra, fekete szintre koncentrálsz, akkor az OLED tévék közül a Panasonic, vagy SONY valamelyik aktuális modelljét érdemes figyelembe venni. A tavalyi, vagy korábbi modellek fényereje még nem volt túl "acélos", de ezen a téren fejlesztenek a legtöbbet a gyártók. Amúgy a panel mindegyikben LG, az elektronika és a "körítés" tér el minden gyártó esetében.

Ráadásul az LG is alkalmazza most már a BFI-t, ami jótékony hatással van a mozgásmegjelenítésre. (Viszont nagyon kívánja a nagy fényerőt.)

Ha pedig a legjobb 3D-t keresed, akkor csak és kizárólag a 2016-os LG OLED paletta modelljei jöhetnek szóba. Az G6V a csúcsmodell, de az E6V a "best buy" mindent figyelembe véve.

Ezek passzív 3D megoldással rendelkeznek, ami valódi Full HD 3D-t nyújt (a 4k felbontásnak köszönhetően), ami tűéles, és minden szögből kiválóan élvezhető.
A hátrány, hogy ezeket már szinte sehol nem lehet kapni, csak maximum néhány outlet-ben, depo-ban "elfekvőben" (főleg bontott, dobozsérült, karcos, refurbished, stb. példányok), illetve talán még külföldről Amazon.com, vagy Ebay.com oldalakon keresztül megvásárolva.

Az biztos, hogy 65 col alá menni méretben nagyon rossz ötlet. Ha van lehetőséged, akkor pedig a lehető legnagyobbat vásárold meg.

Alapszabály, hogy a "kijelző mérete soha nem lehet elég nagy", ha házimoziról van szó. :)

Az biztos, hogy ha a fenti tévék egyikén megnézel majd egy valódi 4K, HDR filmet, akkor a látvány maga lesz a "vizuális orgazmus". :)

A fejlődés vitathatatlan, de a HDR alkalmazása a televíziókban az elmúlt évtizedek legnagyobb innovációja. Annyival többet ad a látványhoz, hogy azt el sem lehet mondani... Látni kell. :)
0
2018. május 6., vasárnap 13:54
Még eztán kezdik majd kihasználni a 4K nyújtotta lehetőségeket a játékoknál.
0
2018. május 6., vasárnap 12:23
Tudtommal azok közt se nagyon van natív 4K.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. május 6., vasárnap 11:38
A 4K-s játékok miatt én mindenképp, inkább mint a filmekért.
0
2018. május 5., szombat 22:40
Tavaly tavasszal vettem egy PS4 Prót, majd hozzá egy PSVR-t. Utóbbival el is vesztettem a HDR kimeneti lehetőséget. Mondjuk nem izgat, mert a tévé eleve nem támogatja. Meg számomra így is elképesztő látványt nyújtanak a PS4 játékok. Igaz, nem vagyok nagy gamer, a Commodore korszakban se játszottam sokat, azóta meg annyit se, így brutál nagy ugrás volt a PS konzol minden szempontból. 4K tévét viszont csak amiatt biztosan nem vennék.
0
2018. május 5., szombat 22:33
Ma benéztem az egyik Media Marktba, és szemrevételeztem a jelenlegi tévékínálatot. Árban meglehetősen vonzóak, 400 ezer Ft környékén már 65-ös méretű 4K tévét lehet kapni. No, de a képminőség! A 4K demóanyag igazi áll-leejtős élmény volt. Aztán megkértem az eladót, mutasson már rajta egy SD anyagot! Az nem jött össze, csak pár HD tévécsatorna, de azok is olyan mosott fos hatásúak voltak, hogy az minden elképzelést alulmúlt. Persze lehet, hogy a jel volt olyan ótvar, nem tudom, mindenesetre itthon klasszisokkal szebb képet látok.
0
2018. május 5., szombat 11:57
Én egy dolog miatt gondolkoztam el azon, hogy jó lenne egy 4K-s televízió. A PS4 pro miatt. Egyébként meg egy sima fullHD-s 109cm-es lap tévé is jó lenne 100ezer környékén. Rákötném a noteszgépet és tádá mán lenne is egy okostévém! Vagy egy mikro PC is kb ugyanazt adná. De a notesz már megvan nem kellene érte pénzt adni még külön :)
0
2018. május 5., szombat 8:39
"Bocsánat, nekem mindegy ki-mit vesz, én abból próbáltam következtetni egyesek anyagi lehetőségeire, mint azt már említettem, "ezekért nem sok a 10 ezres ár", feltételezve, hogy akkor egy 400-450 ezres 55" OLED sem drága, mert gyanítom az a Bravia sem csak a felébe fájt."

Na látod ez a megmosolyogtató...nem a gyerekes kötözködésed, hanem ahogy turkálsz mások zsebében. Bár ez inkább szomorú. Kicsit talán gondolkozz el, de ne azon hogy miből telik esetleg másnak "jobbra", hanem hogy miről mondott le érte. Minden jót!
0
2018. május 5., szombat 1:25
Juj.
A Sony-ra kértem árat, és mivel többet is tud ... (szerintem a DV, WiFi és dupla HDMI csati megéri a tízezres többletet) és nem, ettől még nem lesz "nagyon jó áron" :>

"Ha 43" Tv-t nézel miért írod hogy OLED-et kéne nézni mindenkinek,nem pedig "bohóckodni" ? A Tied az? 55 col alatt olyan nincsen. :)"

Ne szívd ennyire mellre, mert "csak" LCD-s 4K-t vettél :)
Nem leszólás, látod-látod, csak gondolkozz.. Azért sem az, mert igen, nekem is az van. 43W809C-es Sony. És egy darabig még lesz is. Ám ha tehetném.. Miért mondtam volna azt, ha nem meggyőződésből? (Viszont te csak a sajátjaid mellett érvelsz, megsértődve).
Arra próbáltam utalni (sikertelenül, bocsánat!), hogy ha az UHD felbontástól és HDR-től már ennyire hasra vagy esve, hogy még szerinted a 10 ezres lemez sem drága (bruhaha, egy budget player hatoda!) akkor lehet OLED frontot kellett volna támadni, mert az az igazi besza-behu  előrelépés.. Jobban megérteném a rajongást. Kapise? Ha már 4KHDR.

A "soha sem lesz megfizethető" kijelentésed meg megint csak megmosolyogtató. Pl. van egy olyan tavalyi LG modell, ami közel a felévél lett olcsóbb mára a megjelenése óta, és kb. annyiba kerül most, mint az említett csökkenés. Igen, még  baszott drága. Igen, kisebb modellek is csak később jönnek, jöhetnek (a la plazma - arányaiban gyártani olcsóbb a nagyobb panelt, mint a kisebbet, lol) - de hogy soha... lol. /Bocsánat, nekem mindegy ki-mit vesz, én abból próbáltam következtetni egyesek anyagi lehetőségeire, mint azt már említettem, "ezekért nem sok a 10 ezres ár", feltételezve, hogy akkor egy 400-450 ezres 55" OLED sem drága, mert gyanítom az a Bravia sem csak a felébe fájt.)
0
2018. május 5., szombat 1:01
Én ugyan nem szeretek kirángatni mondatokat hozzászólásokból(viszont most követem a példádat), de itt meg te sántítasz.

"Én 43"-t nézek 2.5-3 méterről, és biza kellene az a 50" legaláb, érzem. Mikor megvettem a készüléket is tudtam, hogy nagyobb kellene, de nem akartam alább adni a szintből, mert ez volt a kategóriájának legjobb modellje, a következő lépcső meg +50 ezer lett volna, ami már nem fért bele."

Ennek fényében.

"De ha már 4K meg HDR témán rugózunk, a kulcsszó inkább az OLED, nem pedig még LCD-vel bohóckodni."

Ha 50 ezer Ft különbség kvázi sok volt egy TV-nél és a kisebbet választottad Neked miért szólsz le másokat mert nem OLED TV-jük van? A tied sem az...
0
2018. május 5., szombat 0:34
Te kötözködsz, viszont teljesen feleslegesen, de parancsolj íme.google a barátod. :)

https://edigital.hu/blu-ray-lejatszo/panasonic-dmp-dmp-ub300egk-uhd-blu-ray-lejatszo-p515731

Én külföldről rendeltem az enyémet, még ennyi sem volt. (kb 54k)

De ha már szeretsz kötözködni.

Ha 43" Tv-t nézel miért írod hogy OLED-et kéne nézni mindenkinek,nem pedig "bohóckodni" ? A Tied az? 55 col alatt olyan nincsen. :)

Nem csak x700-ból áll az UHD piac.AVS,AVforum és Blu-ray.com megfelelő topikjait olvasd kérlek VÉGIG (plusz az említett filmek topikjait is)az X700/800 kapcsán és rájössz miért ódzkodtam a megvételétől. A Sötét olvag lemezekkel majdnem mindenkinek X800 alatt volt baja, ez eléggé visszatartó erő mielőtt vásárolsz valamit.
0