várjál, felcseréltük a szerepeket!
Látod, tehát viszonyítás kérdése. De te pedig simán kinyilatkoztattad, mindenezek nélkül, hogy:
"mikroszkóp nélkül is látványos a különbség az UHD javára még egy 49-es/55-ös UHD-n is, mert valami döbbenetes demóanyagok."
ez volt a baj, ennek fényében pedig vicces, hogy a nézési távolságokat te linkeled nekem, mikor pont erre próbáltam kilyukadni de talán elhiszed ha azt állítom, hogy ismerem a szem felbontóképességét illetve a nézési távolságokat. (Három méter helyett is szándékosan írtam ötöt, ha nem így teszek, még sántább az állításod. Látom, hogy tisztában vagy vele, ezért némiképp furcsa, miért véded az UHD-t, "mindenáron, mindentávból" :) ) Én 43"-t nézek 2.5-3 méterről, és biza kellene az a 50" legaláb, érzem. Mikor megvettem a készüléket is tudtam, hogy nagyobb kellene, de nem akartam alább adni a szintből, mert ez volt a kategóriájának legjobb modellje, a következő lépcső meg +50 ezer lett volna, ami már nem fért bele.
Az LG pedig már annyit invesztált OLED gyártósorokba (amit ugye még olcsóbb amúgy gyártani, mint az LCD-t), hogy 1-2 éven belül megfizethető lesz nagyon is egy 55"-ös megjelenítő, mert azt az összeget csak úgy látja viszont, ha leszivárog prémiumból a kommersz(ebb) kategóriába is. Már pedig ha a kihozatala olcsóbb...
"Sony X700/800 elég sok külföldi fórumon említve van lemezkezelési gondok terén, különösen a Warner BD100-as lemezeit nem szereti"
én meg pont most olvasom, hogy szereti :D
Az X700-as is több, mint 60 ezer, vagy honnan tudsz ilyet ennyiért? De nekem úgy rémlik, hogy a következő lépcső az UHD lejátszóknál nem +10 ezer, hanem sokkal több. Az a Pana az nem valami 120 körül megy? Lusta vagyok most utánanézni :)
(Szerintem még több is volt egy korrekt BD játékos 2008-ban, főleg az akkori pénzhez viszonyítva, de nem ez volt a fő probléma, hogy attól olcsóbb-e vagy drágább, hanem, hogy simán drága!)
A japcsi broadcast meg már 8K-ban lesz az olimpiáról... Mi meg örülhetünk, ha 1080i van 720p helyett sportközvetítéseknél :)