Keresés

Megjelenések

2018. május 6., vasárnap 14:05
"Errol a tv-rol mi a velemenyed?
Jo valasztas szerinted?

SONY KD-55XE9005 "

Az egy korrekt készülék a maga kategóriájában. FALD, jó fényerő, és mozgásmegjelenítés jellemzi, de...

No offense, de ha már a jövőbe mutatóan gondolkodsz, és UHD, ráadásul HDR készüléket szeretnél, akkor miért nem valami rendes, óriás képernyős, prémium modellt vásárolsz?

Ha LCD vonalon maradnál, több alternatíva is van.

A Panasonic EX780 mozgásmegjelenítésben az egyik legjobb (BFI + Backlight Scanning), ráadásul az egyedüli, jelenleg még létező 3D-s alternatíva.
Aktív 3D technológiája van, és azt kifejezetten jó minőségben képes prezentálni.
Ráadásul elérhető 75 colos méretben is, ami azért már igencsak nagynak számít egy átlagos szobában nézve.

Ha nem érdekel a 3D, akkor a SONY palettájáról érdemes valamelyik prémium modellben gondolkodni. A 2016-os palettáról a ZD9 talán a legjobb képet adja kontraszt és fekete szint szempontjából, amit LCD adhat, de a 9305/9405-ös széria is csúcs minőség. HDR-ben a remek kontrasztjuk, és a piacvezető fényerő értékük miatt talán ez a legjobb.

Ha a maximális kontrasztra, fekete szintre koncentrálsz, akkor az OLED tévék közül a Panasonic, vagy SONY valamelyik aktuális modelljét érdemes figyelembe venni. A tavalyi, vagy korábbi modellek fényereje még nem volt túl "acélos", de ezen a téren fejlesztenek a legtöbbet a gyártók. Amúgy a panel mindegyikben LG, az elektronika és a "körítés" tér el minden gyártó esetében.

Ráadásul az LG is alkalmazza most már a BFI-t, ami jótékony hatással van a mozgásmegjelenítésre. (Viszont nagyon kívánja a nagy fényerőt.)

Ha pedig a legjobb 3D-t keresed, akkor csak és kizárólag a 2016-os LG OLED paletta modelljei jöhetnek szóba. Az G6V a csúcsmodell, de az E6V a "best buy" mindent figyelembe véve.

Ezek passzív 3D megoldással rendelkeznek, ami valódi Full HD 3D-t nyújt (a 4k felbontásnak köszönhetően), ami tűéles, és minden szögből kiválóan élvezhető.
A hátrány, hogy ezeket már szinte sehol nem lehet kapni, csak maximum néhány outlet-ben, depo-ban "elfekvőben" (főleg bontott, dobozsérült, karcos, refurbished, stb. példányok), illetve talán még külföldről Amazon.com, vagy Ebay.com oldalakon keresztül megvásárolva.

Az biztos, hogy 65 col alá menni méretben nagyon rossz ötlet. Ha van lehetőséged, akkor pedig a lehető legnagyobbat vásárold meg.

Alapszabály, hogy a "kijelző mérete soha nem lehet elég nagy", ha házimoziról van szó. :)

Az biztos, hogy ha a fenti tévék egyikén megnézel majd egy valódi 4K, HDR filmet, akkor a látvány maga lesz a "vizuális orgazmus". :)

A fejlődés vitathatatlan, de a HDR alkalmazása a televíziókban az elmúlt évtizedek legnagyobb innovációja. Annyival többet ad a látványhoz, hogy azt el sem lehet mondani... Látni kell. :)
0
2018. május 6., vasárnap 13:54
Még eztán kezdik majd kihasználni a 4K nyújtotta lehetőségeket a játékoknál.
0
2018. május 6., vasárnap 12:23
Tudtommal azok közt se nagyon van natív 4K.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. május 6., vasárnap 11:38
A 4K-s játékok miatt én mindenképp, inkább mint a filmekért.
0
2018. május 5., szombat 22:40
Tavaly tavasszal vettem egy PS4 Prót, majd hozzá egy PSVR-t. Utóbbival el is vesztettem a HDR kimeneti lehetőséget. Mondjuk nem izgat, mert a tévé eleve nem támogatja. Meg számomra így is elképesztő látványt nyújtanak a PS4 játékok. Igaz, nem vagyok nagy gamer, a Commodore korszakban se játszottam sokat, azóta meg annyit se, így brutál nagy ugrás volt a PS konzol minden szempontból. 4K tévét viszont csak amiatt biztosan nem vennék.
0
2018. május 5., szombat 22:33
Ma benéztem az egyik Media Marktba, és szemrevételeztem a jelenlegi tévékínálatot. Árban meglehetősen vonzóak, 400 ezer Ft környékén már 65-ös méretű 4K tévét lehet kapni. No, de a képminőség! A 4K demóanyag igazi áll-leejtős élmény volt. Aztán megkértem az eladót, mutasson már rajta egy SD anyagot! Az nem jött össze, csak pár HD tévécsatorna, de azok is olyan mosott fos hatásúak voltak, hogy az minden elképzelést alulmúlt. Persze lehet, hogy a jel volt olyan ótvar, nem tudom, mindenesetre itthon klasszisokkal szebb képet látok.
0
2018. május 5., szombat 11:57
Én egy dolog miatt gondolkoztam el azon, hogy jó lenne egy 4K-s televízió. A PS4 pro miatt. Egyébként meg egy sima fullHD-s 109cm-es lap tévé is jó lenne 100ezer környékén. Rákötném a noteszgépet és tádá mán lenne is egy okostévém! Vagy egy mikro PC is kb ugyanazt adná. De a notesz már megvan nem kellene érte pénzt adni még külön :)
0
2018. május 5., szombat 8:39
"Bocsánat, nekem mindegy ki-mit vesz, én abból próbáltam következtetni egyesek anyagi lehetőségeire, mint azt már említettem, "ezekért nem sok a 10 ezres ár", feltételezve, hogy akkor egy 400-450 ezres 55" OLED sem drága, mert gyanítom az a Bravia sem csak a felébe fájt."

Na látod ez a megmosolyogtató...nem a gyerekes kötözködésed, hanem ahogy turkálsz mások zsebében. Bár ez inkább szomorú. Kicsit talán gondolkozz el, de ne azon hogy miből telik esetleg másnak "jobbra", hanem hogy miről mondott le érte. Minden jót!
0
2018. május 5., szombat 1:25
Juj.
A Sony-ra kértem árat, és mivel többet is tud ... (szerintem a DV, WiFi és dupla HDMI csati megéri a tízezres többletet) és nem, ettől még nem lesz "nagyon jó áron" :>

"Ha 43" Tv-t nézel miért írod hogy OLED-et kéne nézni mindenkinek,nem pedig "bohóckodni" ? A Tied az? 55 col alatt olyan nincsen. :)"

Ne szívd ennyire mellre, mert "csak" LCD-s 4K-t vettél :)
Nem leszólás, látod-látod, csak gondolkozz.. Azért sem az, mert igen, nekem is az van. 43W809C-es Sony. És egy darabig még lesz is. Ám ha tehetném.. Miért mondtam volna azt, ha nem meggyőződésből? (Viszont te csak a sajátjaid mellett érvelsz, megsértődve).
Arra próbáltam utalni (sikertelenül, bocsánat!), hogy ha az UHD felbontástól és HDR-től már ennyire hasra vagy esve, hogy még szerinted a 10 ezres lemez sem drága (bruhaha, egy budget player hatoda!) akkor lehet OLED frontot kellett volna támadni, mert az az igazi besza-behu  előrelépés.. Jobban megérteném a rajongást. Kapise? Ha már 4KHDR.

A "soha sem lesz megfizethető" kijelentésed meg megint csak megmosolyogtató. Pl. van egy olyan tavalyi LG modell, ami közel a felévél lett olcsóbb mára a megjelenése óta, és kb. annyiba kerül most, mint az említett csökkenés. Igen, még  baszott drága. Igen, kisebb modellek is csak később jönnek, jöhetnek (a la plazma - arányaiban gyártani olcsóbb a nagyobb panelt, mint a kisebbet, lol) - de hogy soha... lol. /Bocsánat, nekem mindegy ki-mit vesz, én abból próbáltam következtetni egyesek anyagi lehetőségeire, mint azt már említettem, "ezekért nem sok a 10 ezres ár", feltételezve, hogy akkor egy 400-450 ezres 55" OLED sem drága, mert gyanítom az a Bravia sem csak a felébe fájt.)
0
2018. május 5., szombat 1:01
Én ugyan nem szeretek kirángatni mondatokat hozzászólásokból(viszont most követem a példádat), de itt meg te sántítasz.

"Én 43"-t nézek 2.5-3 méterről, és biza kellene az a 50" legaláb, érzem. Mikor megvettem a készüléket is tudtam, hogy nagyobb kellene, de nem akartam alább adni a szintből, mert ez volt a kategóriájának legjobb modellje, a következő lépcső meg +50 ezer lett volna, ami már nem fért bele."

Ennek fényében.

"De ha már 4K meg HDR témán rugózunk, a kulcsszó inkább az OLED, nem pedig még LCD-vel bohóckodni."

Ha 50 ezer Ft különbség kvázi sok volt egy TV-nél és a kisebbet választottad Neked miért szólsz le másokat mert nem OLED TV-jük van? A tied sem az...
0
2018. május 5., szombat 0:34
Te kötözködsz, viszont teljesen feleslegesen, de parancsolj íme.google a barátod. :)

https://edigital.hu/blu-ray-lejatszo/panasonic-dmp-dmp-ub300egk-uhd-blu-ray-lejatszo-p515731

Én külföldről rendeltem az enyémet, még ennyi sem volt. (kb 54k)

De ha már szeretsz kötözködni.

Ha 43" Tv-t nézel miért írod hogy OLED-et kéne nézni mindenkinek,nem pedig "bohóckodni" ? A Tied az? 55 col alatt olyan nincsen. :)

Nem csak x700-ból áll az UHD piac.AVS,AVforum és Blu-ray.com megfelelő topikjait olvasd kérlek VÉGIG (plusz az említett filmek topikjait is)az X700/800 kapcsán és rájössz miért ódzkodtam a megvételétől. A Sötét olvag lemezekkel majdnem mindenkinek X800 alatt volt baja, ez eléggé visszatartó erő mielőtt vásárolsz valamit.
0
2018. május 4., péntek 21:37
DVD alatt értsd: PAL DVD. A 852x480 pont az NTSC DVD-khez volt ideális.
0
2018. május 4., péntek 21:35
Az első egy 42PV70 volt, amit egy 50GT60 váltott. A PV70-et egy kollégám vette meg 2014-ben, és éppen ma mesélte, hogy még most is sokkal szívesebben nézi azt, mint a Full HD LED LCD csodát, pedig a plazmának csak 1024x768-as felbontású a panelje. Annak idején persze voltak 852x480-as felbontással is lapos tévék. Én azért ezt céloztam meg, mert a DVD natív felbontása fölötti legalacsonyabb felbontást elegendőnek gondoltam, az alá viszont nem adtam. És bizony jó is volt az a PV70, lám, még 11 évesen is hibátlan.
0
2018. május 4., péntek 20:47
No, meg akkor "HD Ready", 42 colon simán vállalható volt messzebbről is :)

Az melyik Pana is volt? VT20/G20? Még egy ideig kiszolgál, mennyire akartam egy olyat!

no igen, és 65" alatt nem sok értelme van az UHD-nak otthoni, általgos körülmények között, bár én 55 inch-csel is megelégednék :)
0
2018. május 4., péntek 20:42
Ez jött volna le belőle? Ahogy növekszik a felbontás, az élményfaktorhoz sajnos a képátlónak is kúsznia kell felfelé vele együtt, vagy neked, egyre közelebb.
0
2018. május 4., péntek 19:30
Akkor én elbújhatok a Pana 39E6-os lcdmmel :) Habár a képminősége nagyon tetszik, így nincs most még kedvem valami nagyobba invesztálni a kevéske pénzemet...
0
2018. május 4., péntek 19:20
Nekem is Pana plazmám van és imádom, egy jó BD-vel gyönyörű szép képet ad. Nézegettem az új tv-ket, mert idővel majd akarok nagyobbat, de már csak 4K-s van, legalábbis a Pana és a Sony palettáján nem találtam full HD-t. A plazma meg már rég kihalt.
Unokaöcsém kapott egy 4K-s Phillips-et, bevittem tesztlemeznek az Avatar-t és nem hiszem, hogy a szemem lenne ennyire rossz, de nem volt olyan szép a kép mint nekem a plazmán. Szóval aki akar 4K-s tv-t, de lejátszót és lemezeket nem, csak full HD-t nézni rajta, az nem biztos, hogy jobban jár. Vélemény?
0
2018. május 4., péntek 19:02
Amikor 2007-ben megvettem a 42-es Pana plazmát, óriásinak hatott a CRT-k mellett. Akkoriban az 50-es méret volt a prémium. Idővel azonban a tévék szépen összementek, így ma már egy 50-55-ös átlagosnak tekinthető, a 42-es körüliek kifejezetten kicsik lettek, és a nemrég prémium méretű 65-ös tévék sem olyan nagyok már a 80-asok mellett. Mondjuk egy 80 inch képátlójú tévénél azt is mondanám, jöhet az UHD, de ha ekkora tévém lenne, lehet, hogy sírva fakadnék, ha alkalomadtán DVD-t néznék rajta. Jelenleg egyébként egy utolsó szériás 50-es Pana plazmám van. Remélem, sokáig kiszolgál még, mert bitang szép képe van. Amellett szerencsére emlékszem még arra, milyen volt egy Junoszty tévén nézni a német adók sugározta filmeket fekete-fehérben. Ahhoz képest pedig ma szinte minden megoldás maga a kánaán. :)
0
2018. május 4., péntek 18:28
Már látom is ahogy az emberek cipelik fel a tömbházak lépcsőin az 55-60"-os TV-ket az 55-60 m2-es lakásokba. Szerintem ezt te sem gondolod komolyan. Az meg nem értem, hogyy ha valaminak olcsóbb is a gyártása miért adná azt a kedvezményt a gyártó a vásárlónak. Ezek a nagy méretű készülékek megmaradnak a prémium kategóriában.
0
2018. május 4., péntek 18:09
várjál, felcseréltük a szerepeket!

Látod, tehát viszonyítás kérdése. De te pedig simán kinyilatkoztattad, mindenezek nélkül, hogy:

"mikroszkóp nélkül is látványos a különbség az UHD javára még egy 49-es/55-ös UHD-n is, mert valami döbbenetes demóanyagok."

ez volt a baj, ennek fényében pedig vicces, hogy a nézési távolságokat te linkeled nekem, mikor pont erre próbáltam kilyukadni de talán elhiszed ha azt állítom, hogy ismerem a szem felbontóképességét illetve a nézési távolságokat. (Három méter helyett is szándékosan írtam ötöt, ha nem így teszek, még sántább  az állításod. Látom, hogy tisztában vagy vele, ezért némiképp furcsa, miért véded az UHD-t, "mindenáron, mindentávból" :) ) Én 43"-t nézek 2.5-3 méterről, és biza kellene az a 50" legaláb, érzem. Mikor megvettem a készüléket is tudtam, hogy nagyobb kellene, de nem akartam alább adni a szintből, mert ez volt a kategóriájának legjobb modellje, a következő lépcső meg +50 ezer lett volna, ami már nem fért bele.

Az LG pedig már annyit invesztált OLED gyártósorokba (amit ugye még olcsóbb amúgy gyártani, mint az LCD-t), hogy 1-2 éven belül megfizethető lesz nagyon is egy 55"-ös megjelenítő, mert azt az összeget csak úgy látja viszont, ha leszivárog prémiumból a kommersz(ebb) kategóriába is. Már pedig ha a kihozatala olcsóbb...

"Sony X700/800 elég sok külföldi fórumon említve van lemezkezelési gondok terén, különösen a Warner BD100-as lemezeit nem szereti"

én meg pont most olvasom, hogy szereti :D

Az X700-as is több, mint 60 ezer, vagy honnan tudsz ilyet ennyiért? De nekem úgy rémlik, hogy a következő lépcső az UHD lejátszóknál nem +10 ezer, hanem sokkal több. Az a Pana az nem valami 120 körül megy? Lusta vagyok most utánanézni :)

(Szerintem még több is volt egy korrekt BD játékos 2008-ban, főleg az akkori pénzhez viszonyítva, de nem ez volt a fő probléma, hogy attól olcsóbb-e vagy drágább, hanem, hogy simán drága!)

A japcsi broadcast meg már 8K-ban lesz az olimpiáról... Mi meg örülhetünk, ha 1080i van 720p helyett sportközvetítéseknél :)
0
2018. május 4., péntek 14:05
Olyan filmek esetében van felbontásban különbség melyekhez létezik natív 4K/8K szken, tehát normálisan restaurálták. Az utóbbi pár évben azért elég sok BD újrakiadás alapja/forrása volt egy 4K-ban újradigitalizált eredeti negatív. (a JB filmekhez, sztem meg már 8K-s szken is létezik)

Persze amíg a nagy filmstúdiók (szokásos hozzáállással) kiadogatják a 2K-s upscaleket HDR-el és eladják 4K-nak nehéz is lesz látni nagy különbségeket. Spórolás gondolom megint, használnak egy régebbi mastert és kap egy upscalet meg egy kis HDR-t, mert nem akarnak mindent restaurálni, majd csak ha az új formátum visszahozta az árát. Eljátszottzák korábban a BD-vel is az elején, azokkal a régi masterekkel dolgoztak sok esetben amiből még a DVD kiadások is készültek. A történelem ismétli önmagát. :)

Ezért fogadtam meg hogy ezúttal csakis olyan film kerül a polcomra ahol a transzfer natív 4K-s nem valami régebbi upscale, felskálázni a BD-t is tudom,ezért nem fizetek prémium árat.

Sok-sok kompromisszummal kell számolnia annak aki bármibe is beleinvesztál. A moziélményhez meg valóban vászon kell, nem TV. Ahhoz meg egy kisebb moziterem, nem szoba. :)
0
2018. május 4., péntek 13:34
Azért a mozi nem az 55 és 65-s tv-ket jelenti, hanem a vetített képet.

Itt el is érkeztünk oda, hogy a vetítők 99%-a nem képes sem megfelelő fényt kiadni, sem megfelelő szín reprodukálására, amire az uhd való.

Felbontásbeli különbség meg azért nem nagyon van, mert a digitálisan feldolgozott filmek 2k-ban készültek el (2000 utáni filmek).

Szóval marad a pici méret, hdr, meg valamennyivel több szín, mint a bd-hez kell vagy marad a nagy kép és az uhd formátum előnyeinek elvesztése.
0
2018. május 4., péntek 8:29

Egyébként itt van egy jó kis iromány, hogyan is működik a szemünk és hogy milyen távból kell a Tv-ket nézni(4K és FHD anyag esetében, méretre bontva), ajánlom szíves figyelmedbe, mert érdekes olvasmány.

https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship

Persze ez sem szentírás, de egy jó kiindulóalap. :)
0
2018. május 4., péntek 8:19
Három rétegű lemezekkel (BD100) sem ? A legtöbb kiadvány 66GB-os csak.

Ezekre gondolok konkrétan:Batman v Superman,Sötét lovag filmek,Wonder Woman.

Ezeket próbáltad? Mert ha mennek az jó hír.
0
2018. május 4., péntek 8:15
Már dupláztak is. Idén az LG egy 8K OLED, míg a Sony egy 8K LCD modellt mutatott be egy kiállításon még az év elején. Egyenlőre persze ez csak prezentáció, de a technológia már ki van dolgozva.

A BD egy időtállóbb formátum, jobban jár aki kivár (8K-ra ugrás HD-ből valószínűleg jóval nagyobb változást hoz majd), mert garancia arra nincs hogy ezt a formátumot mennyi ideig fogják piacon tartani (szerintem nem lesz 10 éve, mint a HD-nek).
0