Keresés

Megjelenések

2018. május 3., csütörtök 22:08
Sajnos a DVD a jelenlegi UHD kijelzőkön nem üti meg azt a nívót mint a korábbi TV-ken.  Képjavítókkal bűvészkedhet az ember vele, de HD-t nem kreálnak belőlük ezek sem.

A probléma ott van hogy a mostani TV ipart egy 20 éve létrehozott veszteséges MPEG2 be kódolt SD anyag nem tudja már kiszolgálni. Az otthoni 3D-t szépen kifuttatják (2017-ben el is kezdték leépíteni), ahogy az 1080p-s készülékeket is, egyre kevesebb modell jelenik meg és egyre vékonyodik az árrés az UHD/FullHD között gyakorlatilag pár éven belül nem lesz alternatíva azok számára akiknek megérik egy TV csere, mert mondjuk "elfárad" a régi készülékük, a FHD készülékek szépen el fognak tűnni a polcokról.    

Az hogy a "szakértők" szerint mekkora képátló kell egy formátum élvezetéhez inkább szakzsargon (1080p-re is ugyanúgy szajkózták mekkora kell)

Ha beraksz egy Szárnyas fejvadász  2049-t egy UHD játékosba vagy egy Planet Earth 2-t ,mikroszkóp nélkül is látványos a különbség az UHD javára még egy 49-es/55-ös UHD-n is, mert valami döbbenetes demóanyagok. Hidd el, ezekért nem sok az a 10 db ezres, vagy akár több sem. SZVSZ van létjogosultsága még kompromisszumok mellett is.

A kombókat azért erőltetik az UHD esetében, mert legtöbb esetben a 4K korongok extramentesek,hogy kimaximalizálják a minőséget és a BD változattal kapod meg a bónusz anyagokat,több értelme,logikája van mint a DVD/BD kombó korszaknak volt.

A probléma ott kezdődik, mikor megjelenik egy új katalóguscím és az egyetlen választási lehetőségem hogy DVD-n vehetem meg szinkronosan. Na ez baj...
0
2018. május 3., csütörtök 21:50
Nekem nincs bajom azzal ha valaki DVD-t gyűjt(én is ezt tettem, de lezártam azt a korszakot). a Formátummal sincsen, szép volt jó volt, de kifutotta magát a 20 éve alatt mióta megjelent.

Azzal annál inkább bajom van hogyha egy kiadó eldönti helyettem hogy nekem a Bosszúállókat, a Galaxis őrzőit vagy a Thor 3-at DVD-n kell megnéznem otthon a TV-men, mert nem érhetem el legális úton HD minőségben (ezekből egy BD lenne a minimum) amennyiben ezt szinkronnal szeretném megnézni, az anyanyelvemen.Terelnek szépen vissza az időben komolyan. Az Infinity War majd VHS-en fog kijönni, vagy mire számítsak? Esetleg Betamax? Vicc...

A fizikai adathordózót megölni SZVSZ nem, de háttérbe tudják szorítani(a CD-t a mai napig nem tudták "megölni"). Ékes példa erre a Netflix/Paramount "házassága". Egyre több filmet vesz meg ez a szolgáltató és már egy Annihilation el sem jut ezen a kontinensen a moziig, helyette viszont lehet streamelni(tehát kölcsönözni), havidíjért a Netflixen, az USA-n kívül BD-n/UHD-n meg sem jelenik sehol. Ezzel sincs semmi bajom, kényelmes azoknak akik nem akarnak porfogókat halmozni a polcaikra mint Mi , lelkes "hülyék", csak a streamelés nem az én világom, de előrevetít ez is dolgokat a piac későbbi lehetséges alakulásáról.
0
2018. május 3., csütörtök 19:35
Na igen. Ha van egy új home video megjelenés (lásd SW), akkor nyugaton ma már egy büdös szót sem ejtenek a DVD-ről a marketing során, mert lejárt lemeznek tekintik. Standardként a Blu-ray-t és a digitális változatot, prémiumként pedig az UHD 4k-t emlegetik. Nemsokára eljön az idő, amikor DVD-n már nem is adnak ki semmit a stúdiók - a dolog árnyoldala legfeljebb annyi, hogy egyúttal az összes fizikai adathordozónak leáldozhat.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. május 3., csütörtök 19:30
Sajnos ez nem teljesen van így. Az UHD-nek legnagyobb létjogosultsága 3 m-es képátló felett van. Tény, hogy jobban néz ki akár egy 4K remaster is visszabutítva BD-re, de az az árkülönbség nem biztos, hogy megéri. 10.000-ért akár 3 fullHD filmet is vehetek, és az is kompromisszumok nélküli élvezet. Én is sokáig kitartottam a DVD mellett, de ma már nem veszek. Rájöttem, hogy csak egy köztes állomás volt. A kép is tömörített és a hang is. A bd viszont teljesen veszteségmentes tömörítés; a hang, a CD hangja felett teljesít.
Azt viszont sosem értettem, miért akarnak két különböző formátumot letolni a torkomon. Korábban BD/DVD, most az UHD kombó. A DVD Audio/CD kiadásokat is próbáltam kerülni, de ez már nem idevaló...
0
2018. május 3., csütörtök 19:07
Ez nem a DVD ellen van, ezek csak tények. Miért érzem akkor mégis úgy hogy "letolják" a torkomon és modern filmeket kellene megvennem ezen a formátumon, amikben minden a látványról szól(Marvel és tsai)?

Még az elsők között voltam ezen a fórumon aki elkezdett HD DVD-t és BD-t gyűjteni amik ellen akkor mindenki ágált, hogy teljesen felesleges,minek a HD, jó bőven a DVD. Most ugyanazok a körök vannak lefutva az UHD /BD váltásnál is, én szintén relatíve korán beleugrottam most ebbe a 4K-ba is.

A FullHD TV-k meg lassan kifogynak,majdnem minden gyártó átállt vagy fog 4K-ra,elvékonyodik ez a piaci szegmens és elavul mint idővel minden.

Az emberek mindíg védik a régit, a megszokottat(a kitartók), idővel váltanak, majd védik az újabb,számukra megszokott formátumot amikor az kifutni készül. Semmi gond nincs ezzel, de azokat is meg kell érteni akiknek van igényük az újra, a jobbra,akár korábban a nagy átlagnál. Félre ne érts, de ennyi erővel maradhattunk volna a VHS-nél is, az is jó volt a maga korában,ha érted mire akarok kilyukadni. :)
0
2018. május 3., csütörtök 19:00
Ezt én is osztom.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. május 3., csütörtök 18:26
Egyáltalán nem veszek már DVD-t, de muszáj megvédenem. Nagyon jó kis formátum az, jó kompromisszum annak, aki nem akar BD-t gyűjtögetni. Full HD tévén is élvezhető, korrekt képe és jó hangja van (a jobb kiadásoknak persze). Én megértem azt is, aki még kitart a DVD mellett.
0
2018. május 3., csütörtök 16:32
Ez nem erőltetés, hanem technikai fejlődés. Magyarország nem pont ebben a piaci szegmensben annyira nem mérvadóak az itteni "eladások". AZ UHD-t nem a kedvünkért hozták létre, lévén itt komoly eladási mutatókat nem fognak produkálni.

Voltak már vállalkozó kedvű egyének korábban is még a DVD érában (Corner,Ultrafilm és tsaik)de ők sem váltották meg a világot. BD-n még ennyit sem sikerült kiadni nálunk mint DVD-n, ez a szám pedig csak csökkenni fog.

Tudod mi az igazi erőltetés? Amit a DVD-vel tesznek. A TV szegmens fejlődik, az árak konszolidálódtak, UHD lejátszót már most nagyon jó áron kapsz, csak marad a dilemma...mivel eteted? Egy döglött SD formátumot rugdosnak, de egy modernebb TV-n sajnos ezt már nem élvezed, elvérzik.

Most vettem meg UHD-n az Ötödik elemet. Egyik este megnéztem, és közben elgondolkodtam azon, hogy ez még egy normális hazai BD kiadást sem kapott. Akkor mit is akarunk? Maximum csak álmodozunk...
0
2018. május 3., csütörtök 15:59
Igazad van azt benéztem (Poki)de a többiben igazam van,amúgy sunyik és nem írnak igazat csak a kamu megy...........de az nagyon
0
2018. május 3., csütörtök 14:56
Szépen körbejártad a problémát. A lényeg viszont marad. Kicsik vagyunk, azok is leszünk, erőltetnek itt formátumokat, de úgy, hogy közben a gyűjtő (aki még egy kicsit remél), sokszor húzza a rövidebbet.

Tény, hogy van miből válogatni, még nálunk is. (Sokan akik BD-t gyűjtünk inkább, néhányan UHD-t, meglepődnétek, hogy mennyi dvd-t vesznek még ma is). A dühítőbb inkább az, hogy mindenféle jogi huzavona miatt (amihez a vásárlónak vagy a gyűjtőnek nem kéne, hogy köze legyen), alapcímekről lemarad. Ez ami a leginkább visszaveti a vásárlást szerintem.

Nem egy olyan kollégám/barátom van, aki bizonyos klasszikusokat csak eredeti szinkronnal szeret. Most ugye mondanom sem kell, hogy ebből is mennyi balhé szokott lenni. Jó példa, hogy hány évet kellett várni a Beverly Hills-i zsarura is, mire kiadták. És ez csak egy példa.

Néha elgondolkodok, hogyha lenne pár vállalkozó szellemű egyén, belevágnánk pár címmel a lemezkiadásba, kíváncsi vagyok, hogy ami vásárlóként lecsapódik, belülről az hogy nézne ki. Félek, lehet jobb is nem tudni. Lehet viszont, hogy kellemes meglepetés lenne.

0
2018. május 3., csütörtök 12:19
Na azért ez tényleg (nem) enyhe ferdítés, hogy a Warner filmjeit kihozzák mindenféle változatban, lásd Wonder Woman és társai... Az oké, hogy van egy sima kiadású 2D-s Blu-ray, de ha pl. 3D-t szeretne valaki, akkor abból nemhogy normál tokost, de talán még steelt sem hoznak be, csak valami prémium kiadást 10e HUF felett, és abban esetleg nagy kegyesen benne hagyják a 3D-s lemezt is. Oké, hogy milyenek nálunk a piaci viszonyok, de ha más (lásd Bontonfilm) meg tudja csinálni, hogy normálisan skálázott portfóliót ad ki az új megjelenésekből, akkor rohadtul nem tud érdekelni a PV nyavalygása. De azt sehogy sem tudják lemosni magukról, hogy sunyik, mint annak a rendje... (GYU bővített?)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. május 3., csütörtök 10:27
Lassacskán tényleg :)
0
2018. május 3., csütörtök 10:25
Megváltoztathatnád a nicked visszhangra. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. május 3., csütörtök 10:09
A csehek kaptak.
0
2018. május 3., csütörtök 10:09
A csehek kaptak.
0
2018. május 3., csütörtök 9:52
Még egy gondolat ehhez.

Szükségmegoldásnak(áthidalásnak) jó lehet, de ezzel tulajdonképpen megfosztod az UHD-t a legnagyobb értelmétől, a HDR-től. Az most az igazi nagy dobás, nem a megnövelt képfelbontás. Arra az esetre lesz ez csak jó, ha valakinek  nem fér bele a keretbe a TV és nagyon meg akar nézni egy korábban BD-n itt ki nem adott filmet.

Ugyan némileg szebb képet fogsz kapni, hiszen a megnövelt lemezkapacitás és az egészségesebb bitráta miatt 1080p-s TV-n is lesz javulás.

Bár én továbbra is szkeptikus vagyok, hogy itt akkora számú UHD megjelenés lesz ami miatt érdemes hazai viszonylatban UHD gyűjteményt egyáltalán elkezdeni bővítgetni. A BD is hol tart most...
0
2018. május 3., csütörtök 9:34
Ez jo kerdes de ha jol tudom a balkanon senki nen kapott belole 4k-t.
0
2018. május 3., csütörtök 9:00
Érdekes, mert ha a Warner filmjeit tényleg kihozhatják mindenféle változatban, hogyhogy pont az Az nem jelenhetett meg UHD-n?
Zajos siker volt itthon is...
0
2018. május 3., csütörtök 8:48
Lenne az rendben még, ennyiről hacsak van szó. Nyelvtanunk ha így, leeesz kampeca. 😊
0
2018. május 3., csütörtök 8:43
Hát, nem egyszer kellett újraindulnom / megfordulnom / "jét cserélnem"... De sebaj, ez van/lesz, píce.
0
2018. május 3., csütörtök 6:58
A Pokember az Sony. Ne keverjuk!
0
2018. május 3., csütörtök 3:09
Gondolom megértetted miről van szó ?? Na peace
0
2018. május 3., csütörtök 2:03
:)

Nézd, a nicknévadó még a szavakat is keverte. Ez ahhoz képest még rendben is van.
0
2018. május 3., csütörtök 1:38
Hát, ilyen nyelvtani szépségre nehéz jól reagálni...
0
2018. május 3., csütörtök 0:58
Pro videoval mi van Disney jogok ??? kezd borzalmasan unalmas lenni a húza vona,Pro video is úgy ködösít a face oldalán hogy beszarok,rákérdeztem hogy miért van az hogy Doctor Strange illetve Poki barátunk is megkaptuk kékbe,de Polgárháború vagy pl Hangya,Thor  Ragnarök,gondolom Párduc se jön Persze semmi válasz  De...... innentől beszúrom a mit irtak a jogok elvesztése feletti kijelentésemre :)))

Irta válaszként  Pro Video :)
a jogok továbbra is nálunk vannak. Ahogy azt már számtalanszor leírtuk, a stúdió nem engedi a BD megjelenést az országban, nem jó kedvünkből van így. Gondolj bele, hogy a Warner stúdió filmjeit kihozzuk az összes formátumban, amiben csak lehet, a független filmekből is hozunk BD-t, de jó kedvvel és ugrándozva a MARVEL univerzum filmjeit pedig nem hozzuk? Hol van ebben a logika?

HAHAHAHAHAHA logika az nincs benne amit csinálnak ez igaz :) a studió nem engedi,de a hazug istenit persze Thor Ragnarök nem engedte a studió,de a Doctor Strange igen meg Spiderman Homecoming igen........ amik régebbiek megjelenések,mint a Ragnarök,persze a Párducot sem engedi majd kész viccc,ettől a 6 éves unokaöcsém is jobban hazudik.........
0