Keresés

Megjelenések

2018. május 2., szerda 23:09
Pont ez a tervem, hogy ha valamiből csak UHD lesz, azt nézem úgy. Ha nagy klasszikusok csak így jönnek ki, például a régi Star Trek-filmek majdan, meg netán a Mission: Impossible első három része, de nem fogom túlzásba vinni a vásárlásukat. A mai filmek java részét meg amúgy sem 4K-ban forgatják. Viszont a régi filmek eredeti negatívról készülő UHD-transzferei eddig kivétel nélkül brutálisak lettek a tesztek szerint.
0
2018. május 2., szerda 22:34
Koszi :)
0
2018. május 2., szerda 22:07
Attól nem félek, hogy ontani fogják az UHD lemezeket. De gondolom Ti sem. :)

A BD kínálat is egy siralomvölgy. Komolyan már itt tartunk, hogy a Marvel filmeknek "örülni" kell DVD-n?
0
2018. május 2., szerda 22:04
Szia!

Nekem egy Sony Braviam van, de ettől kisebb méretben (49-es).

Mozgásmegjelenítése az egyik legjobb (Motionflow technológia szuper), plusz az SD anyagokat nagyon szépen skálázza fel. Konzolozni (PS4) baromi jó rajta, alacsony az input lagja. Monitornak sem utolsó, bár én egy 32-es HP Oment használok, azt jobban preferálom játékra, de néha ki van kötve a PC is rá, ha nagyban akarok játszani. TV-t nem nézek, szval abban nem tudom milyen képet ad a jelenlegi TV boxokon, Youtube , Netflix böngésző van beleépítve, Wifis, szval tudsz rajta netezni is.

Nagyon mellé nem nyúlsz vele, SZVSZ jó kis márka. Pedig féltem tőle, ez volt az első Sony TV-m. :)
0
2018. május 2., szerda 22:01
Esetleg az is járható út a BD-seknek, hogy ha valami csak UHD-ben jön ki itthon, megveszi úgy, ha nagyon kell, és egy megfelelő lejátszóval nézi sima full HD-ben.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. május 2., szerda 21:52
Megegyszer koszi Uram

Errol a tv-rol mi a velemenyed?
Jo valasztas szerinted?

http://www.kozpontiszalon.hu/sonykd55xe9005

Elore is koszi
0
2018. május 2., szerda 21:19
Dömi:

Igazán nincs mit. Sokat már nem élek fóruméletet, de gondoltam ez a 4K téma megér egy tartalmasabb hozzászólást hogy könnyebb legyen azok számára a választás akik nem tudnak egyszerre TV-be és lejátszóba is invesztálni. :)

A Panasonicot amúgy is csak ajánlani tudom, kevésbé háklis lemezkezelés terén,mint más márkák, gyönyörűen skáláz fel HD anyagokat UHD-re, nem hiába lett EISA díjas a 300/400-as sorozat tavaly. Belépőszintű lejátszó árán megkapod a felső kategóriás Pana játékokosok 4K Chroma processzorát, csak nem prémium kivitelben, viszont ugyanolyan lejátszási minőségben.

Filmprofi(meg úgy azokhoz aki ezzel kapcsolatban írogatott):

A BD lehetőségeit hidd el bőven ki sikerült használni, de ne ebből a bocsánat, de hangyafasznyi kis piacból induljunk ki.

Az hogy nálunk ezt mennyire futtatták be (meg a torrentezők miatt le) az egy másik kérdés, SZVSZ nem kellett volna presztizsterméket kreálni belőle és évekig horror áron forgalmazni a lemezeket, csak mert pici ez a piac és nem tudtak normális árképzést gyakorolni.Külföldön már az utolsó trash 80-as évekbeli horrorok is lassan mind megjelentek, a "Zs" kategóriás akciófilmekkel és egyéb nyalánkságokkal karöltve, szóval bőven van létjogosultsága hogy 2 éve bevezették az UHD-t, mint új formátumot.Az hogy idehaza lesz-e értelme gyűjteni,persze az más kérdés(nekem eddig van összvissz 4 UHD filmem, de bőven elvagyok a BD-vel is mellette).

Az megintcsak saját privát véleményem és bocsánat akit megbántok vele, de itthon egy normális,igényes BD kollekciót nem tudsz összedobni ha nem veszel meg egy csomó filmet külföldről , lévén egy halom alapfilm/TV sorozat nem jelent meg BD-n idehaza, UHD-n még ennyire sem fog. Ha meg van valami hülye rétegfilm hobbid, mint pld nekem (giallo,sci-fi,horror) jobb ha nem is gondolkodsz hazai filmgyűjtésben lévén lehetetlenség...vagy azzal határos.

Azt most is erősen tanácsolom mindenkinek hogy úgy ugorjon bele itthoni UHD-be a szinkron reményében, hogy a BD-n kiadott katalóguscímek számát nyugodtan ossza el jó sokkal, mert a töredéke sem fog idehaza megjelenni UHD-n, lévén a PV és a Bonton nem fogja tudni lefedni az egész piacot UHD és BD filmekkel. Logikus sztem...

Aki viszont nem függ szinkrontól/felirattól bátran nekivághat, mert az igényes valódi 4K szkennek, normálisan megcsinált HDR esetében valóban el  fogják varázsolni őket.

A BD lassan kifut(nálunk meg be sem futott), ezt nyugodtan tudomásul lehet venni, volt kb 10 szép éve, jön az új és a jobb. A technikai fejlődés ezzel jár. Semmivel sem muszáj viszont "naprakésznek" lenni, SZVSZ még a BD-k is piszok jól tudnak kinézni egy 4K TV-n, szóval nem marad le semmiről aki beéri azzal és nem váltogat UHD-re.
0
2018. május 2., szerda 19:39
Köszi, akkor nem kell kibontanom a Tűzgyűrűt...
0
2018. május 2., szerda 19:01
Szia Argento

Na erre a valaszra vartam. :)

Nagyon koszonom!
0
2018. május 2., szerda 18:56
Kedves Dömi!

Minden UHD lejátszó képes leskálázni a 4K UHD lemezeket 1080p-s TV-re/monitorokra.

A probléma a HDR/SDR konverziónál jöhet elő. Nem mindegyik konvertál megfelelően és emiatt lehetnek hibák a színekkel.

Sony X800 valamint a Panasonic UB200/300/400 elég jól teljesít ezen a téren (HDr/SDR konverzió).

Nekem Pana UB300 van és megvételkor kipróbáltam(de azóta 4K Tv-n használom amire valóban való), a Monitoromra kötöttem a ami 1440p-s (QHD) HDMI 1.4-n , gond nélkül lekonvertálta gyönyörűen 1080p-re, azaz fullHD-re, SDR-be.  

Szóval nagyon is lehetséges. :-)
0
2018. május 2., szerda 18:00
Egy masik filmes forumban azt irtak h nem k9nvertal lefel vagyis nem lehet megnezni uhd lejatszo es nem uhd teven.
0
2018. május 2., szerda 16:29
Előbb szolgálja ki az idejét a jelenlegi. Majd ha megadja magát, akkor upgrade-elek.
0
2018. május 2., szerda 16:25
Szerintem a lejátszó a legkevesebb. Kéne egy TV is.
Nekem legalábbis :)
0
0
0
2018. május 2., szerda 16:23
Akkor azt hiszem, el kell kezdenem valami olcsóbb játékost nézegetni, faterét mégsem kérhetem el minden alkalommal, amikor UHD-t szeretnék nézni.
0
2018. május 2., szerda 13:05
Még a BD sincs meghonosítva. Van pár tíz/száz gyűjtő, néhány kósza vásárló, aztán annyi.

Amúgy nem az UHD-vel van a baj, hanem az, hogy még a BD lehetőségeit sem sikerült kiaknázni, erre itt van ez az új formátum, amit tényleg csak páran tudnak lejátszani, de otthoni körülmények közé a legtöbb esetben az is felesleges.
0
2018. május 2., szerda 12:48
Universal es Fox folyamatban van!
0
2018. május 2., szerda 12:44
Nekem már tavaly év vége ota itt figyel egy Xbox One X játék és film 4K BA :) De tovább megyek veszel egy Xbox One S az is eszi az UHD filmeket és abból lehet csippenteni 50-60k között :)
0
2018. május 2., szerda 12:42
A Fox engedélyezi? Nem.

A Universal engedélyezi? Nem.

A Sony néha engedi, néha nem.

A függetlenek filmek is esélytelenek.

Nincs mit gyűjteni UHD-n.
0
2018. május 2., szerda 12:40
Nincs link, a Bontonfilmet kérdeztem, hogy várhatóak-e sima BD-n is, és azt mondták egyelőre csak UHD-n érkeznek.
0
2018. május 2., szerda 12:39
???
0
2018. május 2., szerda 12:38
Linket kerek
0
Főleg úgy, hogy a legtöbb nagy stúdió nem is engedélyezi nálunk a forgalmazásukat.
0
Főleg úgy, hogy a legtöbb nagy stúdió nem is engedélyezi nálunk a forgalmazásukat.
0