Dömi:
Igazán nincs mit. Sokat már nem élek fóruméletet, de gondoltam ez a 4K téma megér egy tartalmasabb hozzászólást hogy könnyebb legyen azok számára a választás akik nem tudnak egyszerre TV-be és lejátszóba is invesztálni. :)
A Panasonicot amúgy is csak ajánlani tudom, kevésbé háklis lemezkezelés terén,mint más márkák, gyönyörűen skáláz fel HD anyagokat UHD-re, nem hiába lett EISA díjas a 300/400-as sorozat tavaly. Belépőszintű lejátszó árán megkapod a felső kategóriás Pana játékokosok 4K Chroma processzorát, csak nem prémium kivitelben, viszont ugyanolyan lejátszási minőségben.
Filmprofi(meg úgy azokhoz aki ezzel kapcsolatban írogatott):
A BD lehetőségeit hidd el bőven ki sikerült használni, de ne ebből a bocsánat, de hangyafasznyi kis piacból induljunk ki.
Az hogy nálunk ezt mennyire futtatták be (meg a torrentezők miatt le) az egy másik kérdés, SZVSZ nem kellett volna presztizsterméket kreálni belőle és évekig horror áron forgalmazni a lemezeket, csak mert pici ez a piac és nem tudtak normális árképzést gyakorolni.Külföldön már az utolsó trash 80-as évekbeli horrorok is lassan mind megjelentek, a "Zs" kategóriás akciófilmekkel és egyéb nyalánkságokkal karöltve, szóval bőven van létjogosultsága hogy 2 éve bevezették az UHD-t, mint új formátumot.Az hogy idehaza lesz-e értelme gyűjteni,persze az más kérdés(nekem eddig van összvissz 4 UHD filmem, de bőven elvagyok a BD-vel is mellette).
Az megintcsak saját privát véleményem és bocsánat akit megbántok vele, de itthon egy normális,igényes BD kollekciót nem tudsz összedobni ha nem veszel meg egy csomó filmet külföldről , lévén egy halom alapfilm/TV sorozat nem jelent meg BD-n idehaza, UHD-n még ennyire sem fog. Ha meg van valami hülye rétegfilm hobbid, mint pld nekem (giallo,sci-fi,horror) jobb ha nem is gondolkodsz hazai filmgyűjtésben lévén lehetetlenség...vagy azzal határos.
Azt most is erősen tanácsolom mindenkinek hogy úgy ugorjon bele itthoni UHD-be a szinkron reményében, hogy a BD-n kiadott katalóguscímek számát nyugodtan ossza el jó sokkal, mert a töredéke sem fog idehaza megjelenni UHD-n, lévén a PV és a Bonton nem fogja tudni lefedni az egész piacot UHD és BD filmekkel. Logikus sztem...
Aki viszont nem függ szinkrontól/felirattól bátran nekivághat, mert az igényes valódi 4K szkennek, normálisan megcsinált HDR esetében valóban el fogják varázsolni őket.
A BD lassan kifut(nálunk meg be sem futott), ezt nyugodtan tudomásul lehet venni, volt kb 10 szép éve, jön az új és a jobb. A technikai fejlődés ezzel jár. Semmivel sem muszáj viszont "naprakésznek" lenni, SZVSZ még a BD-k is piszok jól tudnak kinézni egy 4K TV-n, szóval nem marad le semmiről aki beéri azzal és nem váltogat UHD-re.