Keresés

Megjelenések

2018. május 2., szerda 21:19
Dömi:

Igazán nincs mit. Sokat már nem élek fóruméletet, de gondoltam ez a 4K téma megér egy tartalmasabb hozzászólást hogy könnyebb legyen azok számára a választás akik nem tudnak egyszerre TV-be és lejátszóba is invesztálni. :)

A Panasonicot amúgy is csak ajánlani tudom, kevésbé háklis lemezkezelés terén,mint más márkák, gyönyörűen skáláz fel HD anyagokat UHD-re, nem hiába lett EISA díjas a 300/400-as sorozat tavaly. Belépőszintű lejátszó árán megkapod a felső kategóriás Pana játékokosok 4K Chroma processzorát, csak nem prémium kivitelben, viszont ugyanolyan lejátszási minőségben.

Filmprofi(meg úgy azokhoz aki ezzel kapcsolatban írogatott):

A BD lehetőségeit hidd el bőven ki sikerült használni, de ne ebből a bocsánat, de hangyafasznyi kis piacból induljunk ki.

Az hogy nálunk ezt mennyire futtatták be (meg a torrentezők miatt le) az egy másik kérdés, SZVSZ nem kellett volna presztizsterméket kreálni belőle és évekig horror áron forgalmazni a lemezeket, csak mert pici ez a piac és nem tudtak normális árképzést gyakorolni.Külföldön már az utolsó trash 80-as évekbeli horrorok is lassan mind megjelentek, a "Zs" kategóriás akciófilmekkel és egyéb nyalánkságokkal karöltve, szóval bőven van létjogosultsága hogy 2 éve bevezették az UHD-t, mint új formátumot.Az hogy idehaza lesz-e értelme gyűjteni,persze az más kérdés(nekem eddig van összvissz 4 UHD filmem, de bőven elvagyok a BD-vel is mellette).

Az megintcsak saját privát véleményem és bocsánat akit megbántok vele, de itthon egy normális,igényes BD kollekciót nem tudsz összedobni ha nem veszel meg egy csomó filmet külföldről , lévén egy halom alapfilm/TV sorozat nem jelent meg BD-n idehaza, UHD-n még ennyire sem fog. Ha meg van valami hülye rétegfilm hobbid, mint pld nekem (giallo,sci-fi,horror) jobb ha nem is gondolkodsz hazai filmgyűjtésben lévén lehetetlenség...vagy azzal határos.

Azt most is erősen tanácsolom mindenkinek hogy úgy ugorjon bele itthoni UHD-be a szinkron reményében, hogy a BD-n kiadott katalóguscímek számát nyugodtan ossza el jó sokkal, mert a töredéke sem fog idehaza megjelenni UHD-n, lévén a PV és a Bonton nem fogja tudni lefedni az egész piacot UHD és BD filmekkel. Logikus sztem...

Aki viszont nem függ szinkrontól/felirattól bátran nekivághat, mert az igényes valódi 4K szkennek, normálisan megcsinált HDR esetében valóban el  fogják varázsolni őket.

A BD lassan kifut(nálunk meg be sem futott), ezt nyugodtan tudomásul lehet venni, volt kb 10 szép éve, jön az új és a jobb. A technikai fejlődés ezzel jár. Semmivel sem muszáj viszont "naprakésznek" lenni, SZVSZ még a BD-k is piszok jól tudnak kinézni egy 4K TV-n, szóval nem marad le semmiről aki beéri azzal és nem váltogat UHD-re.
0
2018. május 2., szerda 19:39
Köszi, akkor nem kell kibontanom a Tűzgyűrűt...
0
2018. május 2., szerda 19:01
Szia Argento

Na erre a valaszra vartam. :)

Nagyon koszonom!
0
2018. május 2., szerda 18:56
Kedves Dömi!

Minden UHD lejátszó képes leskálázni a 4K UHD lemezeket 1080p-s TV-re/monitorokra.

A probléma a HDR/SDR konverziónál jöhet elő. Nem mindegyik konvertál megfelelően és emiatt lehetnek hibák a színekkel.

Sony X800 valamint a Panasonic UB200/300/400 elég jól teljesít ezen a téren (HDr/SDR konverzió).

Nekem Pana UB300 van és megvételkor kipróbáltam(de azóta 4K Tv-n használom amire valóban való), a Monitoromra kötöttem a ami 1440p-s (QHD) HDMI 1.4-n , gond nélkül lekonvertálta gyönyörűen 1080p-re, azaz fullHD-re, SDR-be.  

Szóval nagyon is lehetséges. :-)
0
2018. május 2., szerda 18:00
Egy masik filmes forumban azt irtak h nem k9nvertal lefel vagyis nem lehet megnezni uhd lejatszo es nem uhd teven.
0
2018. május 2., szerda 16:29
Előbb szolgálja ki az idejét a jelenlegi. Majd ha megadja magát, akkor upgrade-elek.
0
2018. május 2., szerda 16:25
Szerintem a lejátszó a legkevesebb. Kéne egy TV is.
Nekem legalábbis :)
0
0
0
2018. május 2., szerda 16:23
Akkor azt hiszem, el kell kezdenem valami olcsóbb játékost nézegetni, faterét mégsem kérhetem el minden alkalommal, amikor UHD-t szeretnék nézni.
0
2018. május 2., szerda 13:05
Még a BD sincs meghonosítva. Van pár tíz/száz gyűjtő, néhány kósza vásárló, aztán annyi.

Amúgy nem az UHD-vel van a baj, hanem az, hogy még a BD lehetőségeit sem sikerült kiaknázni, erre itt van ez az új formátum, amit tényleg csak páran tudnak lejátszani, de otthoni körülmények közé a legtöbb esetben az is felesleges.
0
2018. május 2., szerda 12:48
Universal es Fox folyamatban van!
0
2018. május 2., szerda 12:44
Nekem már tavaly év vége ota itt figyel egy Xbox One X játék és film 4K BA :) De tovább megyek veszel egy Xbox One S az is eszi az UHD filmeket és abból lehet csippenteni 50-60k között :)
0
2018. május 2., szerda 12:42
A Fox engedélyezi? Nem.

A Universal engedélyezi? Nem.

A Sony néha engedi, néha nem.

A függetlenek filmek is esélytelenek.

Nincs mit gyűjteni UHD-n.
0
2018. május 2., szerda 12:40
Nincs link, a Bontonfilmet kérdeztem, hogy várhatóak-e sima BD-n is, és azt mondták egyelőre csak UHD-n érkeznek.
0
2018. május 2., szerda 12:39
???
0
2018. május 2., szerda 12:38
Linket kerek
0
Főleg úgy, hogy a legtöbb nagy stúdió nem is engedélyezi nálunk a forgalmazásukat.
0
Főleg úgy, hogy a legtöbb nagy stúdió nem is engedélyezi nálunk a forgalmazásukat.
0
2018. május 2., szerda 12:35
Erőltethetik az UHD-t, de így nem lesz értelme.
0
2018. május 2., szerda 12:20
:(
0
2018. május 2., szerda 12:18
Úgy néz ki a Forrest Gump is jön, de csak UHD-n...

Fasza.
0
2018. május 2., szerda 12:18
Úgy néz ki a Forrest Gump is jön, de csak UHD-n...

Fasza.
0
2018. május 2., szerda 12:04
A Forrest Gumpról esetleg nem kérdeztek őket?Ha tuti jönne 4K-ba akkor veszek egy lejátszót:)
0
2018. május 2., szerda 12:02
Annak az öt-tíz embernek, aki eredeti 4k lemezt vesz Mo.-on, talán ez a jövő...
0