Keresés

Megjelenések

2018. április 28., szombat 22:19
Neked legyen igazad, de erősen szkeptikus vagyok.
0
2018. április 28., szombat 22:16
Az is lehet h megint csak angol es roman lesz rajta. Mert itt romant nem irnak pl.
0
2018. április 28., szombat 22:09
http://www.blu-ray.com/movies/Black-Panther-Blu-ray/200224/
0
2018. április 28., szombat 22:05
Mik azok a jelek?
0
2018. április 28., szombat 21:50
Kár, hogy a jelek szerint a Fekete Párduc is csak DVD-n jelenik majd meg :(
0
2018. április 28., szombat 8:16
Pro Video az illetékes.
Talán júnisban már jönni fog.
0
2018. április 28., szombat 3:48
Sziasztok! A Világ Összes Pénze nem tudjátok megjelenik nálunk vagy valahol magyar vonatkozással valamilyen formátumban?
0
2018. április 27., péntek 22:36
Én is kérdeztem fészbúkon, de nem jött érdemi válasz. Szvsz Bukarestben nyomtatják a borítót, a lemezt meg a csehek rakják bele, azért keverednek össze a filmek :D
0
2018. április 27., péntek 22:09
Lehet, hogy lemaradtam valamiről? A most megjelent Sony filmek borítóján a román székhelyű Empire film van feltüntetve forgalmazónak, miközben a cseh Bontonfilm megjelenési listáján szerepelnek. Bocs, ha már volt róla szó!
0
2018. április 25., szerda 21:21
Kedves fórum társak, X-press,
valaki nem tudja a Fűrész 8 dvd-t ki, és mikor jelenteti meg már végre???
Köszönöm!!!
0
2018. április 25., szerda 4:49
Nem csak arról van szó, hogy nyugat vagy kelet, hanem egyáltalán, hogy valakit mennyire vonz az otthoni szórakoztató elektronika. Nyilván akit nem érdekel, az nem is tájékozódik, nem olvas utána. Ha véletlenül belefut a kifejezésbe, hogy blu-ray, akkor megkérdezi és tudja. Nekünk meg egy alap szó, a hétköznapjaink, az életünk része. Ezzel kelünk, ezzel fekszünk. Legalábbis én. De most ha valaki nem tudja az nem olyan nagy dolog. (Főleg hogy kb semmi reklámot nem kap a formátum). Biztos nekünk filmgyűjtőknek is tudnának mondani olyan kifejezéseket horgászok vagy bringások vagy hegymászók stb stb ami nekik egy alap dolog, mi meg sose hallottuk.
0
2018. április 25., szerda 4:00
Nem csak Magyarországon nem. A "nagy" Nyugaton sem: lehet már meséltem, de saját fülemmel hallottam, mikor egy fiatal középkorú férfi tavaly karácsonykor Ausztriában a Müllerben kérdezte az eladót, mi az a Blu Ray. 2017-ben...
0
2018. április 24., kedd 23:10
A DVD-nek óriási előnye volt a digitális kép és hang (előbbinél eredeti képaránnyal, utóbbinál több csatornával), a közvetlen elérés, a minőség hosszú távon fennmaradása, a többnyelvűség, az extrák, és mára már az olcsóságát is érezzük. Igaz, nem túl gyakran, de mostanság is megnézek időnként egy-egy DVD-t. Ha rendesen meg van csinálva, bizony azt kell mondjam, még mai szemmel is teljesen élvezhető egy DVD. A film már csak ilyen: a képi világot meglepően szépen vissza tudja adni az SD is. Nem véletlen, hogy hosszú évtizedekig elvolt vele a világ. Persze a mai LCD és UHD tévécsodákon lehet, hogy nem azt mutatja, mint az én 50 inches plazmámon, de ez más lapra tartozik.

Amellett a HD-nek a megnövekedett képernyőméretek indokolják a létjogosultságát, mert valóban látványos a minőségbeli ugrás. De a már említett tévén egy 720p felbontású film is gyönyörű. Mindig az jut eszembe, hogy ha Lucasnak elég volt a 2K a SW EP II-höz, akkor talán nekem is megteszi. Pixeleket abszolút nem látok 50 inchen normál nézési távolságból, és a két saját filmünk 5 méter széles vásznat is tökéletesen kiszolgált HD-ben. Akkor meg minek az ennél is nagyobb felbontás?

Én a 4K-nak annyi előnyét látnám, hogy nyersanyagnak kiváló lenne, mert utólag lehetne még rajta vágni, miközben a felbontás nem sínylené ezt meg. De amíg nem lesz itthon 100 inches UHD képernyő, feleslegesnek érzem UHD lemezeket venni. Számomra bőven elég a HD. És ehhez vegyük még hozzá, hogy sokan még ma sem tudják, mi fán terem a Blu-ray. Pár napja valaki azt kérdezte, látva a gyűjteményemet, hogy ez mind kazetta? Hát, kb. ez a nagy magyar valóság, nem az UHD.

Mindezek ellenére nem vagyok én az UHD ellen. Vegye, akinek igénye van rá! De én feleslegesnek érzem ezt otthonra.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. április 24., kedd 22:32
A többség még a dvd-ről sem állt át a blu-rayre, nemhogy az uhd-re... ez Magyarország, ombre. Akinek lenne rá pénze, az se költ ilyesmire.
0
2018. április 24., kedd 22:07
Közel két évvel az itthoni első UHD lemez megjelenése után,már ideje volt az akciónak.
0
2018. április 24., kedd 22:06
Szerintem meg nem.Ennyiből maradhattunk volna a VHS-nél is.
0
2018. április 24., kedd 21:46
Egyetértek. A film is, a tévé is.
0
2018. április 24., kedd 21:01
provideo oldalán 22 uhd lemez van és majdnem mindet levitték 8 ezerre.
0
2018. április 24., kedd 19:57
Szerintem speciel felesleges is otthonra az UHD.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. április 24., kedd 18:12
Nem tudom,hány darabot gyártanak belőle,de az xpressen a 41-ből 9 UHD BD lemez,már bizonytalan,vagy nem beszerezhető állapotban van. Én venném őket ,ha lenne.
0
2018. április 24., kedd 17:24
Igen és van, ami az is maradt.
0
2018. április 24., kedd 17:23
Arra a pár tíz darab eladott példányra??? Ha a BD-ből pár száz (sem) fogy, akkor UHD-ből az is csoda, hogy azt kiadták (behozták), ami megjelent.

De tényleg, minden rosszindulat nélkül: ha te lennél a forgalmazó (a kettő közül az egyik, aki hazai piacon talpon van) és odamennél a stúdióhoz, hogy szeretnél kiadni 30 db UHD BD-t magyarul, szinkronnal, legyenek szívesek legyártatni... szerinted mit szólnak? :(
0
2018. április 24., kedd 17:18
Én nem tudom,csak kérdezem: Nem a hazai forgalmazónak kéne megegyezni a kiadókkal?
0
2018. április 24., kedd 16:11
Minden új formátum ilyen lassan indul be. 2000-ben a DVD, 2008-körül pedig a BD volt ilyen kuriózum.
0
2018. április 24., kedd 16:10
Mert a legtöbb nagy stúdió nem rak rá bennünket magyar vonatkozással a korongjaikra.
0