Keresés

Megjelenések

2022. július 8., péntek 18:58
Filmprofi írta:
Értem a keserűséget. Meg a lemezárak eddig sem voltak a hazai pénztárcákhoz igazítva, viszont az elszálló forint-euró árfolyam miatt vagy árat emelnek és egy darabig még jelennek meg filmek vagy akár már holnap leállhat az egész hazai filmkiadás.

Félre ne érts nem védem őket, de ahogy most mindenben is, itt is elérte az áremelkedés ezt a szegmenst. Nyilván ezzel még kevesebb darabszám fog fogyni, még kevesebb vásárló, még kisebb piac. Szűkül a dolog, de ez elkerülhetetlen. Nincs akkor vásárlóerő, hogy olcsóbban tudják adni. A stúdióknak meg valutában kell fizetni a jogdíjat, az meg tudjuk milyen jól áll most a csoda forinthoz képest.

Illetve az sem tesz jót a piacnak, hogy aki eddig, ha nem is rendszeres vásárló volt, de azért veszegetett lemezeket, a stream miatt teljesen leállt. Itthon jelenleg 5 nagy cég elérhető (Netflix, HBO, Amazon, Apple, Disney). Ha az összesre előfizetsz, annak az össz havidíja kevesebb, mint egy 4K-s lemez.  Ezzel nem lehet versenyezni.

Vagyis lehetne, de az a hajó már rég elment, hogy most építsenek fel egy filmgyűjtő bázist. Ahhoz megjelenések, bő kínálat és egyedi kiadások kellenek. Ezzel nem fogják törni magukat, illetve már nem érdemes. Szóval amíg kitartunk, illetve amíg lesz nekik belőle profit, addig csinálják. Utána max. azt tudom elképzelni, hogy teljesen a földbe áll (ld. bakelit), majd lesz egy reneszánsz és az igazi gyűjtők akár 2-3x áron is megveszik, ha fontos nekik az adott film.

A másik gond, hogy lassan már tényleg nem is lesz mit megvenni. Disney / Fox évek óta nincs, a Universal is földbe állt nálunk januárban, a Paramount teljesen kiszámíthatatlan, inkább nem jön tőlük semmi, mint jön (azt az egy Elveszett város BD-t meg inkább hagyjuk). Jó emeljenek árat, de akkor megjelenések is legyenek cserébe, egy Sonic 2-t, egy Top Gun Maverick-et azonnal vennék, ha jönne, utóbbit akár UHD-n is.

Tegnap kiderült a Star Trek: The Motion Picture rendezői változatának a speckója. Nem vagyok nagy külföldi kiadás-vásárló, de most eldurrant az agyam, erősen gondolkodom az ötlemezes verzióban. Ha már lúd, legyen kövér alapon a Paramount húzott egy nagyot azzal, hogy a 143 perces 1983-as tévéváltozatát is felújította 4K-ban (annak idején ezt a verziót adták ki itthon VHS-en). Három vágás egy pakkban, a gond csak az, hogy itthon soha a büdös életben nem lesz magyarul egyik ST-film sem. Volt belőle DVD az özönvíz előtt, aztán annyi.

A másik dühítő dolog, hogy egy évet kellett várni a Sokkal több, mint testőr 2-re, erre kiszúrják a szemünket egy nyamvadék DVD-vel. Kösz, az nem kell.

A stream-felületekkel egyelőre kivárok, a Disney+ nem igazán hozza, amit kéne. 2022 közepén már hadd döntse el az ember, hogy milyen nyelven akar nézni valamit. Ha fizetek, elvárom mindenhez a feliratot eredeti hanggal, ne az oldal döntse el, hogyan lehet nézni.
0
2022. július 8., péntek 18:41
Frank Horrigan írta:
...Többször rezgett a léc, hogy ennyi volt részemről, de most eljött az idő, hogy abbahagyjam az egészet.

Értem a keserűséget. Meg a lemezárak eddig sem voltak a hazai pénztárcákhoz igazítva, viszont az elszálló forint-euró árfolyam miatt vagy árat emelnek és egy darabig még jelennek meg filmek vagy akár már holnap leállhat az egész hazai filmkiadás.

Félre ne érts nem védem őket, de ahogy most mindenben is, itt is elérte az áremelkedés ezt a szegmenst. Nyilván ezzel még kevesebb darabszám fog fogyni, még kevesebb vásárló, még kisebb piac. Szűkül a dolog, de ez elkerülhetetlen. Nincs akkor vásárlóerő, hogy olcsóbban tudják adni. A stúdióknak meg valutában kell fizetni a jogdíjat, az meg tudjuk milyen jól áll most a csoda forinthoz képest.

Illetve az sem tesz jót a piacnak, hogy aki eddig, ha nem is rendszeres vásárló volt, de azért veszegetett lemezeket, a stream miatt teljesen leállt. Itthon jelenleg 5 nagy cég elérhető (Netflix, HBO, Amazon, Apple, Disney). Ha az összesre előfizetsz, annak az össz havidíja kevesebb, mint egy 4K-s lemez.  Ezzel nem lehet versenyezni.

Vagyis lehetne, de az a hajó már rég elment, hogy most építsenek fel egy filmgyűjtő bázist. Ahhoz megjelenések, bő kínálat és egyedi kiadások kellenek. Ezzel nem fogják törni magukat, illetve már nem érdemes. Szóval amíg kitartunk, illetve amíg lesz nekik belőle profit, addig csinálják. Utána max. azt tudom elképzelni, hogy teljesen a földbe áll (ld. bakelit), majd lesz egy reneszánsz és az igazi gyűjtők akár 2-3x áron is megveszik, ha fontos nekik az adott film.
0
2022. július 8., péntek 18:15
Filmprofi írta:
A júliusi megjelenések margójára a Filmgyűjtés fb oldalán megemlítik, hogy a megjelenésekhez új árak is vannak.

"A DVD 3500, a BD 7000, a BD steelbook 9000, a 4K 13000, a 4K steelbook 15000 forint."

Nem tudom pontosan mikor lép életbe az új árképzés, de erre lehet számítani a jövőben.

Az új árképzéshez ugye új csomagolóbrigád is jár? Mert amit a Warner művel, az kritikán aluli. A Dűne volt az utolsó, amit beszereztem tőlük, az utánnyomás már rendes fóliában volt. De ahogy a Batman is kinéz, no comment...

13 ezer egy UHD-ért? Ezeknek elmentek otthonról. Lejjebb kéne vinni az árakat, nem a csillagos égbe. Így lassan már az sem fog venni semmit, aki eddig kitartott az eredeti kiadványok mellett. Ha az a cél, hogy végleg kinyírják a piacot, jó úton haladnak. Ráadásul offline kb. január óta nem lehet reklamálni hibás termékekkel, arra meg nincs felesleges lóvé, hogy mindent többször be kelljen szerezni, ha egy hibátlan példányt akar az ember az áhított filmből...

Többször rezgett a léc, hogy ennyi volt részemről, de most eljött az idő, hogy abbahagyjam az egészet.
0
2022. július 8., péntek 7:31
A júliusi megjelenések margójára a Filmgyűjtés fb oldalán megemlítik, hogy a megjelenésekhez új árak is vannak.

"A DVD 3500, a BD 7000, a BD steelbook 9000, a 4K 13000, a 4K steelbook 15000 forint."

Nem tudom pontosan mikor lép életbe az új árképzés, de erre lehet számítani a jövőben.
0
2022. július 7., csütörtök 18:19
Pow12er írta:
Az e havi megjelenések mikor kerülnek már ki köztük az Elveszett várossal?

Forrás: DVDNEWS

2022. július 15.

Legendás állatok - Dumbledore titkai (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore)
    Legendás állatok és megfigyelésük gyűjtemény (Fantastic Beasts: 3-Film Collection, 3 DVD)
    BD: Legendás állatok - Dumbledore titkai (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore)
    BD: Legendás állatok - Dumbledore titkai - "Phoenix Feather" steelbook (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, BD+DVD)
    BD: Legendás állatok - Dumbledore titkai - "Character" steelbook (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, BD+DVD)
    BD: Legendás állatok - Dumbledore titkai - "Crest" steelbook (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, BD+DVD)
    BD Legendás állatok és megfigyelésük gyűjtemény (Fantastic Beasts: 3-Film Collection, 3 BD)
    4K: A holnap határa (Edge of Tomorrow, UHD+BD)
    4K: A holnap határa - "Blaster" steelbook (Edge of Tomorrow, UHD+BD)
    4K: A holnap határa - "Silhouette" steelbook (Edge of Tomorrow, UHD+BD)

2022. július 29.

Az elveszett város (The Lost City)
    Morbius
    BD: Az elveszett város (The Lost City)
    BD: Harry Potter: A teljes gyűjtemény (Harry Potter: The Complete Collection, 8 BD)
    BD: Morbius
    BD: Morbius - steelbook változat
    4K: Morbius (UHD+BD)
    4K: Morbius - steelbook változat (UHD+BD)
    4K: Mátrix "Déjà Vu" gyűjtemény - steelbook változat (The Matrix "Déjà Vu" Collection - Steelbook Library Case, 4 UHD+7 BD)
    4K: Men in Black - Sötét zsaruk - 25 éves jubileumi steelbook változat (Men in Black, UHD+BD)
0
2022. július 4., hétfő 10:03
Az e havi megjelenések mikor kerülnek már ki köztük az Elveszett várossal?
film kedvelő
-1
2022. július 1., péntek 9:20
Pow12er írta:
A Gamma home entertainment mikor teszi ki a júliusi megjelenéseket,ilyenkor már kint szokott lenni?.

Nem nagyon van mit kitenni, a mozikban is elég gyér volt a kínálat filmek terén, alig van megjelenés most is.
A Morbius (Sony) várható majd és a Legendás állatok Dumbledore titkai (Warner), ezek már külföldön kaphatók rajtuk a magyar szinkronnal.  De valószínűleg csúszni fognak ezek is, azért nincs infó.
Lehet lesz pár újra megjelenés de még erről sem kaptam infót, pedig írtam a Gammának és PV-nek is miket kéne újra kiadni.
Van egy 3-4 hónapos ablak a mozis megjelenés után, miután jöhetnek a lemezes kiadások és a streaming. Ha ezt követitek, akkor ki lehet számolni mi várható Sony és Warner terén, mivel Fox,Disney,Universal nincs. A Paramount pedig vagy lesz vagy nem, ha lesz is lehet csak DVD már.
0
2022. július 1., péntek 8:58
Filmprofi írta:
MM-ekben is épül le a választék. Van, ahol meg is szűnt, van ahol konténeres gyűjtőbe lett száműzve a készlet (nem csak a dvd). Addig örüljünk, még itt van az Xpress. Lassan már tényleg csak itt lehet találkozni normális kínálattal, illetve ami még van.

Ahogy mondod. 3 hete budaörsön voltam, nagyjából az 1/5-1/6-ra csökkentették a készletet, a győriben is hasonló a helyzet, ebből kiindulva gondolom mindegyikben. Lassan tényleg teljesen megszűnik az offline elérhetőség, de eleve a megjelenések száma is nagyon karcsú, legyen szó új vagy régebbi filmekről. Ahogy észrevettem ez a külföldi webshopoknak is feltűnt, az egyik cseh üzletnél pl kiválaszthatom a magyar nyelvet, utána az árat is forintban számolja, és packeta-val vsgy dpd-vel szállít házhoz vagy csomagpontra, mintha csak egy itthoni webshopból rendelném.
0
2022. július 1., péntek 7:34
MM-ekben is épül le a választék. Van, ahol meg is szűnt, van ahol konténeres gyűjtőbe lett száműzve a készlet (nem csak a dvd). Addig örüljünk, még itt van az Xpress. Lassan már tényleg csak itt lehet találkozni normális kínálattal, illetve ami még van.
0
2022. június 30., csütörtök 23:27
funtom (resigned) írta:
nagyon megritkultak megjelenések.... minden nap van hogy többször is frissítem a "Friss a kínálatban" oldalt, de alig van alkalom hogy bármit frissülne... hetek telnek el

Én is hasonlóan vagyok, naponta nézegetem, és egyre szomorúbb vagyok a kiadások jövője miatt… (De szépek is voltak a régi idők, nem gondoltam volna hogy idáig jutunk)
0
2022. június 30., csütörtök 12:21
nagyon megritkultak megjelenések.... minden nap van hogy többször is frissítem a "Friss a kínálatban" oldalt, de alig van alkalom hogy bármit frissülne... hetek telnek el
0
2022. június 30., csütörtök 11:34
A Gamma home entertainment mikor teszi ki a júliusi megjelenéseket,ilyenkor már kint szokott lenni?.
film kedvelő
0
2022. június 22., szerda 12:40
Az Elveszett Város Júliusban jön dvd-n Magyarországon?
film kedvelő
0
2022. június 16., csütörtök 9:32
bigman írta:
Sziasztok!

Van valakinek infója arról, hogy a Vegyél el és a Az Elveszett város várható-e Bd-n itthon? A vegyél el, elvileg létezik magyar vonatkozással már. Illetve régebben volt szó róla, hogy a Warner kiadja UHD-n a Gravitációt, de arról is nagy a csend.

A Vegyél el nem lesz, mivel a Universal filmeknek nincs itthon jogtulajdonosa. Az elveszett város viszont megjelenik BD-n, posztolta is a kiadó a Facebook oldalán.
1
2022. június 16., csütörtök 9:12
Sziasztok!

Van valakinek infója arról, hogy a Vegyél el és a Az Elveszett város várható-e Bd-n itthon? A vegyél el, elvileg létezik magyar vonatkozással már. Illetve régebben volt szó róla, hogy a Warner kiadja UHD-n a Gravitációt, de arról is nagy a csend.
0
2022. június 7., kedd 6:55
Foxymaxy írta:
Franki még egy kérdés: látom itt rengeteg 4K UHD lemezed van mit használsz a lejátszásukhoz?

Válasz és további eszmecsere a tévés topikon, mielőtt ezt szétoffolnánk. :)
0
2022. június 6., hétfő 19:26
Frank Horrigan írta:
Nagyon szépen köszönöm válaszodat. Egy pár éve már gondolkodom egy Dune médialejátszón, mert az egyik haverom nagyon meg van vele elégedve (neki régebbi típus van). Végül is akkor 4 éve a 3D-s Oppo bluray lejátszó mellett döntöttem, de most már kell nekem is valami a 4K-s tartalmakhoz. (Megjegyzem ez a Dune még nem is olyan őrült drága aminek kifejezetten örülök.)

Azért én kicsit húztam a számat, amikor megláttam az árcédulát. Nem ez a gép volt eredetileg kinézve, hanem egy Fantec 4KS6000, de mire megjött a fizu, elfogyott. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy némi kompromisszumot kellett volna kötnöm, ha az a készülék esik be a kosárba, például a HDR10+ / Dolby Vision-t nem kezeli, ahogy a lossless hangok továbbküldése is problémába ütközhet. Pont azok a fícsörök, amik nálam alapból kellenének. A Dune viszont a zsíros kenyérrel is kompatibilis, 30 ruggerrel többért.

Ha már így belelendültem a technikai fejlesztésbe, 4K-sítom a megjelenítőt is, egy Panasonic TX-65JZ1500E modellel. Bővebben a vonatkozó topikon, bár amennyi említésre méltó lemezmegjelenés van mostanság, talán nem égek el a pokol legmélyebb bugyraiban ezért a kis közjátékért... 😀

Franki még egy kérdés: látom itt rengeteg 4K UHD lemezed van mit használsz a lejátszásukhoz?
0
2022. június 4., szombat 17:41
Foxymaxy írta:
Nagyon szépen köszönöm válaszodat. Egy pár éve már gondolkodom egy Dune médialejátszón, mert az egyik haverom nagyon meg van vele elégedve (neki régebbi típus van). Végül is akkor 4 éve a 3D-s Oppo bluray lejátszó mellett döntöttem, de most már kell nekem is valami a 4K-s tartalmakhoz. (Megjegyzem ez a Dune még nem is olyan őrült drága aminek kifejezetten örülök.)

Azért én kicsit húztam a számat, amikor megláttam az árcédulát. Nem ez a gép volt eredetileg kinézve, hanem egy Fantec 4KS6000, de mire megjött a fizu, elfogyott. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy némi kompromisszumot kellett volna kötnöm, ha az a készülék esik be a kosárba, például a HDR10+ / Dolby Vision-t nem kezeli, ahogy a lossless hangok továbbküldése is problémába ütközhet. Pont azok a fícsörök, amik nálam alapból kellenének. A Dune viszont a zsíros kenyérrel is kompatibilis, 30 ruggerrel többért.

Ha már így belelendültem a technikai fejlesztésbe, 4K-sítom a megjelenítőt is, egy Panasonic TX-65JZ1500E modellel. Bővebben a vonatkozó topikon, bár amennyi említésre méltó lemezmegjelenés van mostanság, talán nem égek el a pokol legmélyebb bugyraiban ezért a kis közjátékért... 😀
0
2022. június 2., csütörtök 22:43
Frank Horrigan írta:
Franki milyet vettél? Én is éppen ebben gondolkodom.

Dune HD Real Vision 4K

Megkérték az árát rendesen, de ez a készülék minden igényemet kielégíti a következő 10-15 évre (remélhetőleg). A jelenlegi összes HD és 4K tartalommal full kompatibilis (HDR10 / HDR10+ / Dolby Vision), az Atmos / dts:X hangokat is továbbküldi bitstream-ként. A menürendszerétől dobtam egy hátast. Egyelőre csak full HD tévére van kötve, de ettől még visszakonvertálva megjeleníti a 2160p-t gond nélkül. Főleg a jövőnek szólt ez a váltás nálam, hogy kész legyek arra, ha 4K megjelenítő lesz csatasorba állítva.

Egyszóval, nagyon jó vétel volt. Dylan fórumtársunk ajánlotta figyelmembe ezt a márkát, köszönet érte!

0
2022. június 2., csütörtök 13:39
Foxymaxy írta:

Dune HD Real Vision 4K

Megkérték az árát rendesen, de ez a készülék minden igényemet kielégíti a következő 10-15 évre (remélhetőleg). A jelenlegi összes HD és 4K tartalommal full kompatibilis (HDR10 / HDR10+ / Dolby Vision), az Atmos / dts:X hangokat is továbbküldi bitstream-ként. A menürendszerétől dobtam egy hátast. Egyelőre csak full HD tévére van kötve, de ettől még visszakonvertálva megjeleníti a 2160p-t gond nélkül. Főleg a jövőnek szólt ez a váltás nálam, hogy kész legyek arra, ha 4K megjelenítő lesz csatasorba állítva.

Egyszóval, nagyon jó vétel volt. Dylan fórumtársunk ajánlotta figyelmembe ezt a márkát, köszönet érte!
0
2022. június 2., csütörtök 11:08
Frank Horrigan írta:
Úgy nézz ki, hogy az Universal filmeknek is búcsút inthetünk, ugyanis a Rohammentő egyik kiadására se kerültünk rá.

Egyre inkább jó döntésnek érzem azt a három héttel ezelőtti médialejátszó-cserét, úgy viszi a gyári méretű 2160p-ket, hogy öröm nézni. A kiadók meg innentől nem tudnak érdekelni...

0
2022. május 31., kedd 6:26
funtom (resigned) írta:
Most komolyan, külföldön kell meglátni ezt? Miközben ott virít a Nemzeti Filmintézet logója a borítón! Szégyen!!

https://www.amazon.co.uk/Miklos-Jancso-Collection/dp/B09S258QLP/ref=mp_s_a_1_1?crid=2KEF7ZI9KS84C&keywords=miklos+jancso+blu+ray&qid=1653852980&sprefix=miklos%2Caps%2C113&sr=8-1

Itt a leírás is! Itthon miért nem jelenik meg ha ennyire sürgött forgott a Nemzeti Filmintézet a folyamatban?!?!
https://www.blu-ray.com/news/?id=30096
0
2022. május 30., hétfő 17:38
Dömi írta:
Úgy nézz ki, hogy az Universal filmeknek is búcsút inthetünk, ugyanis a Rohammentő egyik kiadására se kerültünk rá.

Egyre inkább jó döntésnek érzem azt a három héttel ezelőtti médialejátszó-cserét, úgy viszi a gyári méretű 2160p-ket, hogy öröm nézni. A kiadók meg innentől nem tudnak érdekelni...
0
2022. május 30., hétfő 12:21
0
2022. május 29., vasárnap 22:41
Frank Horrigan írta:
"a tengerentúlin kívüli nyelveken kívül más"

A tengerentúli nyelveken kívül más, kicsit túlfogalmaztam.
0