Frank Horrigan írta:Top Gun-ból max dvd lesz! :(
Jönni fog az Blu-ray-en is, ha jól fog menni a film a mozikban.
Azért ez már durva, hogy az a stúdió (Paramount), amitől minden új film menetrendszerűen jött BD-n (jobb esetben UHD-n is), még akkor is, ha három évig nem volt hazai forgalmazója (csak akkoriban nem volt szinkron azokon, amik mozis bemutatót nem kaptak), mára eljutott odáig, hogy katalóguscímek és UHD konkrétan kizárva, az új filmeknél is imádkozni kell, hogy jönnek-e (Sonic 2, Elveszett város (bár ezt a Fotelmozi már írta, hogy lesz), Top Gun 2, Mission Impossible 7-8 majd)...
Lehet, hogy ezt is a ProVideo kúrta el? Kínzó kérdés...
Na nem baj, vinyót lehet kapni, meg egy új médialejátszót is szereztem. Ha nincs legálisan, akkor lesz illegálban 4K...
Csak azért sajnálatos, hogy ilyen eszközökkel kell élni, ha az ember minőséget szeretne. A 48 órákat is képesek voltak rohadt drágán kinyomni újra DVD-n, letterbox képpel. Volt szerencsém a remaszterelt BD-verziókhoz, no comment.
Nem a Pro video a hibás, hanem az a probléma, hogy nagyon csökken az igény a fizikai formátumokra, és nem éri meg. Ha lenne rá kereslet, akkor lenne kínálat is, de a mostani generációt már nem igazán érdekli ez. Ott a streaming, megnézi és ennyi, vagy letöltik, ez most a trend. Anno mikor nem volt internet, vagy még nagyon drága volt, sokkal jobban fogyott minden, mert szinte csak fizikai hordozón juthattál hozzá a filmhez. Emlékszem anno mikor gyerekként a helyi TK-ban olyan tömeg volt, hogy nem fértem be. Lehetne akár most is nyitni DVD-BD-UHD kölcsönzőt,de hamar be is lehetne zárni.
Szoktam nézegetni filmes, mozis fórumokat. ahogy kijön a film a moziban alig van 1-2 vélemény, de ahogy kimegy torrentre, stramingre na ott megindul egyből a diskurzus 1-1 film kapcsán.