Nem lenne sokkal szegényesebb. A Dunkirk nekem nagy csalódás volt. Kis költségvetésű film, kábé olyan "megúszós" stílusban, mint a Cloverfield. Ott a költséges, sok szereplős, trükköket igénylő totálokat elintézték egy faék-koncepcióval, hogy azért nincs ilyen, mert ezt a kézikamera lencséjén át látjuk. A Dunkirknél meg "egyéni sorsokat" ábrázolnak, miközben hogy ténylegesen mi is történt Dunqerkue-ben, azt itt elolvashatja az, akit érdekel.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunkerque-i_csataNa most ehhez képest idézzük fel, hogy mi volt a filmben. Kb. 3 repülő, egy hajó, ami elsüllyedt (ez a jelenet volt az egyedüli értékelhető), néhány kishajó, (mikor Fa Nándor célba ért, Őt többen követték a kikötőbe), na és egy mereven maga elé néző Kenneth Brannagh (á la Honfoglalás), aki időnként elmondta azokat a dolgokat szóban, amit igazából a filmben kellett volna látnunk. A végén meg az az erőltetett pátoszjelenet a hüppögő emberrel, akinek aztán sörösüveggel kocogtat be a peronon a kétkezi munkás... hát, nem is tudom... persze aláírom, hogy mindenki azt szeret, amit akar, de hogy Nolan egy ilyet miért csinált? Ez egy nagy történelmi tabló szimpla, gagyi, kispénzű filmrevitele. A tetovált lányt éreztem még ennyire feleslegesnek a filmográfiájában. Szerintem Nolan a váratlan, kiszámíthatatlan forgatókönyvekkel, olykor bravúros képi világgal megalkotott műveivel lóg ki az átlagból fölfele. Amikor nyugtalanít, elgondolkodtat, elvarázsol, akkor működik jól. Ez nem állt neki jól, de akinek bejön, vegye-vigye. :)