Keresés

Megjelenések

2017. december 4., hétfő 9:03
A sötét oldalon múlt hét óta virít HD-ben, szóval sanszos.
most posts by TM
0
2017. december 4., hétfő 8:38
Január elején adja ki a Bontonfilm, de hogy BD lesz-e azt nem tudom.
0
2017. december 4., hétfő 8:36
A Valerian BD megjelenéséről lehet már tudni valamit? Ha itthon nem jelenik meg, akkor valamelyik külföldi kiadásra rákerülünk?
0
2017. november 26., vasárnap 18:50
Tulajdonképpen túristafilm is lehet ezzel a címmel... Mivel viszont csatajelenet-szerűségek vannak benne, ezért ez bizony a Dunqerque-i csatáról szól, csak fura angol írással álcázták. :)
most posts by TM
0
2017. november 26., vasárnap 17:34
Még ha az lett volna a film címe, hogy "Dunkerque-i csata" akkor megérteném ezeket a problémákat, de így..
0
2017. november 26., vasárnap 14:05
Nagyon örülök, hogy így látod te is a helyzetet. Persze, akinek nagyon tetszett a film vagy rajongva imádja az máshogy látja. Azonban nem tudok szó nélkül elmenni a mellett, hogy igen, spórolt ki csatákat, lehetőségeket.  Most délelőtt néztem újra a Ryant, az is egy egyéni nézőpontból mutatja be a borzalmakat, de ahogy te is írtad, nem maszatolja el a dolgokat. Ezért szerintem sokkal többet ér, mint a Dunkirk. Még úgy is ezt mondom, hogy alapvetően első megnézésre is tetszett Nolan filmje, de messze nem tartom akkora remekműnek, mint azt pár helyen megírták. Ez most kicsit mellément, érdekes, de Tarantino alternatív II. vh-ja is autentikusabb  tudott lenni. Pedig azt is támadják páran a mai napig, de az biztos, hogy aki szereti, az nem csak a rendező személye miatt szereti. A Dunkirk esetében kíváncsi lennék, hogy hány ember kedvelné igazán, ha nem tudná, hogy Nolan mozija? De ezt már sosem tudjuk meg, ugyebár. :D
0
2017. november 25., szombat 21:27
Többet.
most posts by TM
0
2017. november 25., szombat 11:57
És az igazság ligája mennyit ér?
0
2017. november 24., péntek 23:19
módra
most posts by TM
0
2017. november 24., péntek 23:18
Látod, a Ryan közlegény pont fordított helyzet. Ott Spielberg a címben elmondja, hogy egy bizonyos emberről fog szólni a film, de ennek ellenére mégsem spórolja le a partraszállást például úgy, hogy a remegő kezű Tom Hanks elmondja, hogy hej, de sok embert lelőttek. Nolan felír egy helységnevet, amiről persze nem lehet másra gondolni, mint az ominózus csatára, ezzel szemben úgy véli, hogy a néhány emberes maszatolással hűen visszaadja azt, ami ott volt. Ez kb. olyan, mint egy olyan katasztrófafilm, amiben a történésektől sok száz kilométerre forogna a jelenet, épphogy megrezegne a föld, vagy épp egy kicsit odáig is kihabozna a szökőár utolsó decije. Vagy mondjuk egy Pókember-film, amelyben végig May nénit veszi a kamera (Szomszédok-módrs) és ő elmeséli, hogy mivel telt Peter hete. Szóval, érted, hogy hogy mi sántít ebben. :)
most posts by TM
0
2017. november 24., péntek 19:58
Nem mondom meg. :)
0
2017. november 24., péntek 17:36
A Dunkirk esetében nem éreztem ennyire szomorúnak a helyzetet, de tény, hogy mai napig nem sikerült helyre raknom magamban a filmet. Mert az tetszik benne, hogy mert más lenni, de az meg nagyon nem, hogy annyira más lett, hogy ezzel a nagyobb vállalással el is idegenített egy csomó nézőt. Én, amikor bejelentették, hogy Nolan háborús mozit csinál, az Iwo Jima vagy a Ryan közlegény ugrott be, de nem az, hogy ilyen kamaradrámai helyzetekből legózzák össze a nagy egészet.

Érdekes, meg tényleg nem volt még sok ilyen, de én nem ezt vártam. Szerintem sokan így vannak ezzel, csak nem merik még maguknak sem bevallani.
0
2017. november 24., péntek 17:12
Melyiket láttad hamarabb? :)
most posts by TM
0
2017. november 24., péntek 17:08
Az nekem speciel jobban tetszett, mint az eredeti.
0
2017. november 24., péntek 16:31
Ja, igazad van, az Fincher szégyenfoltja, keverem a szezont a f.....mal. :D
most posts by TM
0
2017. november 24., péntek 16:19
A tetovált lány hogy is jön ide? :D
0
2017. november 24., péntek 14:17
Nem lenne sokkal szegényesebb. A Dunkirk nekem nagy csalódás volt. Kis költségvetésű film, kábé olyan "megúszós" stílusban, mint a Cloverfield. Ott a költséges, sok szereplős, trükköket igénylő totálokat elintézték egy faék-koncepcióval, hogy azért nincs ilyen, mert ezt a kézikamera lencséjén át látjuk. A Dunkirknél meg "egyéni sorsokat" ábrázolnak, miközben hogy ténylegesen mi is történt Dunqerkue-ben, azt itt elolvashatja az, akit érdekel.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunkerque-i_csata

Na most ehhez képest idézzük fel, hogy mi volt a filmben. Kb. 3 repülő, egy hajó, ami elsüllyedt (ez a jelenet volt az egyedüli értékelhető), néhány kishajó, (mikor Fa Nándor célba ért, Őt többen követték a kikötőbe), na és egy mereven maga elé néző Kenneth Brannagh (á la Honfoglalás), aki időnként elmondta azokat a dolgokat szóban, amit igazából a filmben kellett volna látnunk. A végén meg az az erőltetett pátoszjelenet a hüppögő emberrel, akinek aztán sörösüveggel kocogtat be a peronon a kétkezi munkás... hát, nem is tudom... persze aláírom, hogy mindenki azt szeret, amit akar, de hogy Nolan egy ilyet miért csinált? Ez egy nagy történelmi tabló szimpla, gagyi, kispénzű filmrevitele. A tetovált lányt éreztem még ennyire feleslegesnek a filmográfiájában. Szerintem Nolan a váratlan, kiszámíthatatlan forgatókönyvekkel, olykor bravúros képi világgal megalkotott műveivel lóg ki az átlagból fölfele. Amikor nyugtalanít, elgondolkodtat, elvarázsol, akkor működik jól. Ez nem állt neki jól, de akinek bejön, vegye-vigye. :)
most posts by TM
0
2017. november 24., péntek 14:01
Most meg már lockness.

(Loch Ness, bocsáss meg)
0
2017. november 24., péntek 13:43
Ott már előtte is ment a welness.:)
0
2017. november 24., péntek 12:43
Dunkirk után az következett? :)
0
2017. november 24., péntek 12:19
Ilyenkor sírjuk vissza Lipótmezőt!
0
2017. november 24., péntek 10:39
Ha én lennék a főhős, nem biztos. :P
0
2017. november 24., péntek 10:33
Szerintem azzal jobban is járnánk :D
0
2017. november 24., péntek 10:32
Akkor BD helyett én inkább leforgatom újra a filmet otthon. ;)
0
2017. november 24., péntek 10:16
És az még csak a DVD? :)
0