Én is megkaptam a hírlevelet, vártam azóta is, ki tartja fontosnak, hogy megossza itt :)
Egyébként az ilyen (nagyon ritka) megjelenéseknél felidéződik bennem, miért is kezdtem el anno DVD-t gyűjteni. Nagyon sajnálom, hogy már csak félévente-évente jelennek meg ezekhez hasonló, idehaza nagyon ritkának számító film klasszikusok.
Már szinte valami nosztalgikus, vissza nem térő múltnak tűnik, amikor a Cinetel Ingmar Bergman, Werner Herzog, Takeshi Kitano gyűjteményt jelentetett meg, a Fantasy Fellini, Pasolini (újra kiadásként) és Truffaut sorozatot hozott ki, a Mokép Tarkovszkij, Jim Jarmusch és Tarr Béla sorozatot adott ki, az Ultrafilm meg olyan válogatott horror klasszikusokat adott ki, amik számomra egyedülállóak és hiánypótlók voltak. De lehetne mondani még sok más megjelenést (Chaplin díszdoboz, Kubrick díszdoboz, David Lynch filmek, Woody Allen sorozat, Hellraiser doboz, Akire, Ghost in the shell) , és néhány más kiadót is (Navigátorfilm, Odeon, Budapestfilm).
Még szerencse, hogy az Etalon, a Fantasy, a Kultúrbarlang és a Manda időnként megjelentet a mainstreamtől eltérő, értékes filmeket és van értelme még vásárolni :) Az Etalon Film kiadó gyűjteményei a DVD kiadások hőskorában is megállták volna a helyüket, olyan jó érzékkel választanak :)