Keresés

Megjelenések

2016. július 14., csütörtök 12:51
Így van! Ezért nézek én CRT-tévén avi-fájlokat. :)
most posts by TM
0
2016. július 14., csütörtök 12:47
Erről mindig a volt tanárom sztorija jut eszembe, aki kiment egy túrára a hivatásos fotós barátjával és neki csak egy  bóvli  gépe volt. Hazamentek a túráról és meglepődve tapasztalták, hogy a kis gép néha annyival jobb fotókat lőtt, mint a milliós cucc. Szóval nem minden a felbontás sem. :D Sőt, az nem is annyira a legfontosabb.
0
2016. július 14., csütörtök 12:10
Egyszer olvastam erről egy cikket. Abban az állt, hogy az emberi szem felbontása valahol a 16k környékén van, azaz max addig tolható majd fel a felbontás, azután már nem fogunk érzékelni változást.
0
2016. július 14., csütörtök 11:50
Érdekes probléma ez, hogy túl nagy a felbontása. Persze hülye kérdés, de nekem erről az jut eszembe, hogy a valóságnak - vagyis a képnek, amit szabad szemmel látsz fizikai tárgyakat megfigyelve - vajon mekkora a felbontása? Nem hiszem, hogy az úgymond alacsonyabb lenne az UHD-nél...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. július 14., csütörtök 11:46
Tojnak ezek a fejünkre! A lóvét leakasztják, aztán mennek belőle Disneylandbe:-P
Legfeljebb ők csak SD-ben nézhetik...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2016. július 14., csütörtök 10:35
Is-is! :) Igazából arra céloztam, hogy a Provideo tudatosan, nem éppen vásárlóbarát módon tartja magasan az árakat sok-sok éve és semmi hajlandóságot nem látok felőlük ennek orvoslására. Ezért írtam, hogy már éppen ideje (elvárható) lenne, hogy ők is meghallják a vásárlók fohászát és beálljanak a sorba.
0
2016. július 14., csütörtök 10:23
Te, most akkor nem baj, vagy azért elvárható lenne? :)
0
2016. július 14., csütörtök 10:16
Úgy látom, hogy a Provideo-nál az UHDBD induló árszabása a 3DBD-ét fogja helyettesíteni, a sima BD pedig marad a 7000Ft-os kategóriába. Ezért ismerve a kiadó árpolitikáját nem hiszem hogy a közeljövőben legalább egy ezressel is olcsóbban kínálnák a BD kiadványaikat mint pl. a Bontonfilm. Persze ez nem éppen baj, mert így nem válik tömegtermékké, viszont ha az egyik kiadó tudja olcsóbban adni a belsőborítós, szépen szitázott, o-ringes kiadványokat, akkor ez a másiktól is elvárható lenne.
0
2016. július 14., csütörtök 3:19
Nekem tetszett, és emiatt írtam még a témáról. :)
most posts by TM
0
2016. július 14., csütörtök 2:15
Személy szerint , engem az UHD tv-n pont a felbontása zavar, de "filmprofi" lehet téged is csak a szinekkel összezavartál :-) , mert az csak beállításon és a rendezőbácsin múlik.
Túl sok a szememnek  még 150 cm es tv-n is az a rengeteg információ, lézeréles kontrasztos kép.
Ezt tényleg nagyvásznakhoz találták ki  260cm széles vásznon láttam meg ott is bőven brutal volt a felbontás...tv-n nem is értem, pláne ha valaki 3-4méterről nézi a 120cm széleset ...akkor akar FHD is lehetne , mert a szem alig tudja felfogni a külömbséget mivel inkább a kontrasztra érzékeny..
Bocs az off-ért
0
2016. július 14., csütörtök 1:51
Nem tudom hol láttad műnek ezeket az UHD filmeket, de ajánlom látogass el egy olyan helyre ahol profin prezentálják neked  ezt. Pl a Dreamcinema bemutatóházában....(sony 4k-s projektor)
Vannak jól kitalált szabványok , amik meghatározzák milyen piros  legyen az a piros rózsa,ha nem olyan akkor szarul van beállítva , vagy nem is lehet( gondolok itt az olcsó tv-k re). De azért mert láttál egy túlszaturált LG demót , attól még az Oblivion baromi hihetetlenül és naturálisan fog kinézni UHD-ben
0
2016. július 14., csütörtök 1:30
Nem tudom, de nekem furának tűnik. Kinézek az ablakon mondjuk egy rózsára amit a nap megvilágít. Ez a valóság. Aztán ránézek az UHD tv képére, ami egy kertet mutat, amiben mondjuk ugyanúgy van rózsa. Az egyik nekem természetes, a másik műnek hat. Ez nem a rossz beállításon múlik, egyszerűen természetellenesnek hat nekem. A Full HD esetén nem érzem ezt. Pedig, ahogy mondtad, az újabb technika elvileg közelebb visz a valósághűséghez, de engem pont kizökkent. És ahogy olvasom nem vagyok vele egyedül.
0
2016. július 14., csütörtök 1:26
Kicsit erőltetett poén volt, elismerem. Fáradt vagyok, jóccakát!
0
2016. július 14., csütörtök 1:25
Oké, 48 fps, de nekem akkor is rontotta az élményt. De örülök, hogy neked tetszett. Én is akartam szeretni, de nekem ez a szereplő mozgása és a háttér-előtér különválása miatt fura volt az élmény. Nem szeretnék több ilyen hfr-filmet nézni a közlejövőben.
0
2016. július 14., csütörtök 1:14
Jóban vagyok velük és még jelentős árkedvezményt is kapnék, de még akkor is millió feletti lenne az összeg. Majd ha nyerek a lottón:)
most posts by TM
0
2016. július 13., szerda 23:59
Bizony, éberek a biztonsági őrök. :)
0
2016. július 13., szerda 19:12
Nekem már egy éve szerelmem lett az UHD TV (sőt, azóta már az SUHD TV), a boltokban járva órákat töltök a társaságában, miután jelenleg arra sanszom sincs, hogy egyet hazavigyek.
most posts by TM
0
2016. július 13., szerda 19:08
Egyetértünk!csak az UHD= rossz képminőség általánosításra reagáltam.
Hozzáteszem :a 1080p bluray képminőséget kimaxolva, tökéletes  élmény érhető el...nem érzem a 4k fontosságát.
0
2016. július 13., szerda 19:00
Ebben teljesen igazad van, de ez a technikai mérföldkő annyira messze van a mindennapoktól - még a kockáknál is - hogy kérdéses az, hogy vajon a kiadónak ezt kellene nyomatnia, vagy egyéb, szélesebb tömegeket érintő kiadványokat, vagy esetleg a restanciáinak a törlesztését.
most posts by TM
0
2016. július 13., szerda 18:57
Nagyon jó film, az év vígjátéka, nézd majd meg! :)
most posts by TM
0
2016. július 13., szerda 18:53
Az UHD-s tv és 4k mizèria semmikèpp nem szól a túlszinezett kèpröl,vagy termèszetellenes megjelenítèsröl...elvileg pont mèg valósàghübb àbràzolàs a cèlja ,ezt szolgàlja a kiterjesztett színtèr!
Egy szarul beàllított tv-n vagy projektoron ,szarul fog kinezni minden...
0
2016. július 13., szerda 18:45
Ezt elolvasva kicsit felvidultam és el is felejtettem, hogy nem tudok autót venni. Mármint, hmm. A francba! :/
0
2016. július 13., szerda 18:42
Nem én beszélek mellé, hanem a kedves kiadó, aki ha kerek perec kijelentené, hogy ti szerencsétlenek, ne várjátok, mert nem lesz, akkor senki sem dédelgetne hiú reményeket, és a további kérdéseket/válaszokat is megspórolhatnánk a filmmel kapcsolatban.
0
2016. július 13., szerda 18:33
Blu-ray volt a találgatás tárgya, nem kell mellébeszélni. Rétegfilm, nincs ekkora piaca, ahogy a Carolnak sem. Lapozhattok.
most posts by TM
0
2016. július 13., szerda 18:31
Amúgy az egész hajcihő meg UHD meg az ultragagyi legóizé (remek zászlóshajó...) mellett, pontosabban helyett a nyári megjelenések legjobbikáról még egy sort sem írnak sehol, pedig inkább azt kellene méltatni:

Augusztus elején érkezik a Bazi nagy görög lagzi 2 - az idei év egyik legjobb filmje!
most posts by TM
0